Superfoods

ZEEWIER FEITEN CIJFERS DIE U MOET KENNEN ALLE GEZONDE EN HELENDE EIGENSCHAPPEN

Seaweed - ZEEWIER FEITEN CIJFERS DIE U MOET KENNEN ALLE GEZONDE EN HELENDE EIGENSCHAPPEN

ZEEWIER FEITEN CIJFERS DIE U MOET KENNEN ALLE GEZONDE EN HELENDE EIGENSCHAPPEN

De Japanse keuken is een van de beroemdste en meest favoriete gerechten ter wereld. Sushi, ramen, maki, gyudon ... De lijst met verbazingwekkende Japanse gerechten is eindeloos. En een van hun belangrijkste ingrediënten is zeewier. Het is eigenlijk een algemene naam voor een aantal soorten zeeplanten en algen . Ze groeien meestal  in oceanen, maar ze gedijen ook goed in meren, rivieren en andere waterlichamen.

Alle soorten zeewier zijn eetbaar , hoewel sommige beter smaken dan andere. Sommige kunnen ook leiden tot een maagklachten.

Jarenlang hebben de Japanners dit onwaarschijnlijke plantenleven in hun voedsel gebruikt. Genoeg als snacken op gedroogd zeewier,rechtstreeks uit de zak. Je kunt het ook gebruiken in een salade, in soepen of besprenkeld met ander voedsel.

De meeste zeekust die beschikbaar is, smaken niet bitter. Er zijn zelfs sommige soorten die zoet smaken, en zelfs anderen met umami-smaken. Dit betekent dat het gemakkelijker is om te introduceren bij kieskeurige eters.

Soorten zeewier

giphy - ZEEWIER FEITEN CIJFERS DIE U MOET KENNEN ALLE GEZONDE EN HELENDE EIGENSCHAPPEN

De verschillende categorieën beschikbaar zeewier worden gemaakt op basis van hun celstructuur, pigmenten en andere factoren. De meest voorkomende typen zijn de volgende:

Blauw groene algen. Deze omvatten chlorella en spirulina.

Groene algen. Enkele voorbeelden zijn zeegroeid, ulva of zeesla.

Bruine algen . Tot deze categorie behoren kelp, kombu, arame en wakame (die wordt gebruikt in miso-soep)

Rode algen . Voorbeelden zijn was, nori en dulse.

De nutriënteninhoud

Ik weet dat het er misschien niet veel uitziet, en sommige mensen huiveren eigenlijk bij de gedachte eraan te eten, maar zeewier is heel gezond voor je. Het staat bekend als boordevol vitaminen, mineralen en veel andere voedingsstoffen. Het is zelfs veel voedzamer in vergelijking met groenten die op het land groeien.

Zo staat bekend dat zeewier grote hoeveelheden van de in vet oplosbare vitamine K bevat . Het heeft ook een goede hoeveelheid ijzer en calcium. En tot slot is ook dit plantenvoer rijk aan jodium.

Bovendien bevat zeewier veel andere voedingsstoffen. Het heeft vezels, prebiotica, omega-3-vetzuren en antioxidanten. Het heeft vitamine A, C, D, E en de B-vitamines. Vanwege zijn mineralengehalte heeft hij magnesium, kalium en koper.

Seaweed2 - ZEEWIER FEITEN CIJFERS DIE U MOET KENNEN ALLE GEZONDE EN HELENDE EIGENSCHAPPEN

 

Men heeft wel eens gezegd dat een van de geheimen van de Japanners voor een lang en gezond leven het verbruik van zeewier is. Hier zijn een paar van de voordelen die deze nuttige algen hebben waarvan je kunt genieten voor jezelf.

Bestrijdt kanker

Er zijn bepaalde soorten zeewier met anti-carcinogene eigenschappen. Ze hebben verbindingen die het proces van natuurlijke celdood effectief activeren bij lymfoom, leukemie, colorectale en maagtumorcellen.

Andere soorten zeewier hebben het vermogen om het oestrogeengehalte te verlagen, wat op zijn beurt het risico op borstkanker vermindert. De oplosbare vezel in zeewier is ook effectief in het verminderen van de kans op darmkanker.

Verhoogt de gezondheid van het hart

Bepaalde verbindingen in zeewier werken samen om ervoor te zorgen dat je hart nog lang blijft kolven . De gesulfateerde polysacchariden die het heeft, verlaagt de bloeddruk en voorkomt bloedstolling. Ze verlagen ook het LDL-cholesterol en het totale cholesterolgehalte, evenals de lagere hoge bloeddruk.

Voorkomt diabetes

Het toevoegen van zeewier aan uw dagelijkse voeding helpt u om uw risico op het ontwikkelen van diabetes te verminderen . Het bevat verbindingen die de insulineresistentie verminderen en de bloedsuikerspiegel stabiliseren. Het type vezel dat de waterplant heeft, vertraagt ​​eigenlijk de snelheid waarmee koolhydraten in het lichaam worden opgenomen. Dit maakt het oneindig veel gemakkelijker voor uw lichaam om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren.

Helpt bij gewichtsverlies

Zeewier heeft vezels, die het gevoel van verzadiging vergroten en het gevoel van volheid versterken, en dat alles terwijl ze hongergevoel op afstand houden.

Het bevat ook fucoidan, dat de afbraak van vet bevordert en de vorming ervan voorkomt. En tenslotte heeft het weinig calorieën, waardoor het een gezondere optie is als een middagsnack.

Al deze werken samen om gezond en effectief gewichtsverlies te bereiken .

Verhoogt darmgezondheid

Veel van jullie wisten niet dat zeewier wonderen kan doen voor je spijsvertering. Nou ja, dat doet het. En hier zijn de vele manieren hoe.

Ten eerste, omdat het rijk is aan vezels, zorgt het ervoor dat je regelmatig stoelgang hebt. Dit voorkomt constipatie en zorgt voor een soepele spijsvertering.

Ten tweede verbeteren de prebiotica in zeewier de productie van gezonde bacteriën in de darm en. Ze verminderen ook de hoeveelheid schadelijke bacteriën in de darm effectiever dan andere soorten prebiotica. Bovendien voorkomen deze prebiotica de vorming van maagzweren door te voorkomen dat schadelijke bacteriën aan de darmwand blijven kleven.

Biedt een betere huid

Planten van onder zee kunnen zoveel voor onze huid betekenen . Van reinigen, tinten, hydrateren, revitaliseren, repareren ... Ik zou kunnen doorgaan. Dat is de reden waarom zoveel schoonheidsproducten gebruik maken van de verschillende soorten zeewier.

Het bevat antioxidanten, die anti-aging eigenschappen biedt. Zeg vaarwel tegen rimpels, fijne lijntjes, donkere vlekken, doorhangende huid en andere onvolkomenheden van de huid. En volgens dr. Max Huber, de oprichter en maker van Crème de la Mer, "is het een krachtige katalysator voor huidvernieuwing, waardoor de huid wordt bevochtigd met vocht en kalmerende gevoeligheden."

Zeewier kan ook topisch worden toegepast. In dit proces kan het overtollige vloeistof en afvalproducten van de huid aftrekken. Het reinigt ook dode huidcellen en andere huidonzuiverheden op het oppervlak.

Garandeert haargezondheid

Talrijke extracten in zeewier helpen het haar om zichzelf te herbouwen en het sterker te laten worden. Ze bevorderen de hydratatie van de hoofdhuid, die vervolgens de conditie van droog haar verbetert. Ze verhogen ook de haarmineralisatie, waardoor het haar dikker wordt. En tenslotte hebben ze het vermogen om het haar te beschermen tegen milieuschade.

Zorgt voor een gezonde schildklier

De schildklier is een klier in uw nek die helpt bij het produceren en reguleren van hormonen. Het zorgt er ook voor dat je metabolisme goed functioneert. Als uw schildklier niet goed werkt, leidt dit tot een groot aantal effecten, zoals een hoog cholesterolgehalte, vermoeidheid en spierzwakte. Indien onbehandeld, zal dit zich ontwikkelen tot nog ernstiger medische problemen, zoals kropgereedschap, geheugenverlies en hartkloppingen.

Dat is waarom het handhaven van gezonde niveaus van jodium in het lichaam zo belangrijk is. En dat is waar zeewier binnenkomt.

Woord van waarschuwing

Hoewel het eten van zeewier over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er nog enkele bijwerkingen waar u op moet letten .

Bevat zware metalen

Sommige zeewiervariëteiten bevatten veel arseen, kwik, lood of cadmium. Merk op dat de FDA de niveaus van deze zware metalen in vers zeewier reguleert. Helaas zijn supplementen niet gereguleerd en kunnen deze niveaus bevatten die gevaarlijk kunnen zijn voor uw gezondheid.

Typen zeewier om op te letten, zijn onder meer hijiki (bevat arsenicum ver boven de veiligheidslimiet), wasbekken, goudwier, ze mosterd en zadelhoek.

Veroorzaakt gastro-intestinale problemen

Sommige mensen kunnen lichte tot matige gastro-intestinale problemen ervaren bij het nemen van zeewier. Volgens een onderzoek uit 2012 in The American Journal of Clinical Nutrition ervaren enkele personen misselijkheid, buikpijn, een opgeblazen gevoel en diarree.

Interfereert met nierfunctie en bloedverdunners

Er zijn sommige soorten zeewier met zeer hoge niveaus van kalium en natrium. Te veel van de twee mineralen kunnen problemen met de nieren veroorzaken.

Omdat het ook bekend is dat het hoge vitamine K-waarden heeft, kan dit de bloedverdunnende medicatie verstoren. Personen die bloedverdunners gebruiken, moeten altijd contact opnemen met hun arts voordat ze zeewier in nemen.

ZEEWIER FEITEN CIJFERS DIE U MOET KENNEN ALLE GEZONDE EN HELENDE EIGENSCHAPPEN