Gezondheid voor Vrouwen

Zware menstruatie Bloedingen: symptomen en behandeling

xistock 477518451.jpg.pagespeed.ic.RSTIsw290U - Zware menstruatie Bloedingen: symptomen en behandeling

Zware menstruatie Bloedingen: symptomen en behandeling

Zware menstruatiebloedingen wordt gedefinieerd als het weken van een maandverband en / of tampon gedurende elk uur of minder gedurende elke menstruatiecyclus. Voor veel vrouwen vormt zware menstruatie een groot obstakel voor hun levensstijl. Heb je ooit een activiteit rond je menstruatie moeten verplaatsen ? Dan weet je wat de tol kan zijn. Je weet misschien niet dat hevig bloeden meer kan zijn dan een planningsbuster. De zware bloeding kan ook leiden tot ijzerarmoede bloedarmoede, de meest voorkomende gezondheidsgerelateerde dreiging van menorragie. Hoewel de meeste gevallen van bloedarmoede gemakkelijk kunnen worden behandeld met orale ijzersupplementen, is het bloedverlies soms zo ernstig dat het hele bloedvolume van een vrouw daalt, wat leidt tot kortademigheid, ernstige vermoeidheid en hartkloppingen waarvoor ziekenhuisopname noodzakelijk is.

 

Behandelingsoverwegingen

Lifestyle-opties

Er zijn verschillende opties die u mogelijk wilt gebruiken om uw zware menstruatiebloeding te verminderen. Deze omvatten:

 • Ice packs. Plaats een ijsblokje op je buik gedurende 20 minuten per keer, meerdere keren per dag wanneer het bloeden bijzonder zwaar is.
 • Vitaminen. Probeer vitamine C-supplementen om uw lichaam te helpen ijzer te absorberen en mogelijk de bloedvaten te versterken.
 • Ijzer. Sommige onderzoeken suggereren dat een laag ijzergehalte de menstruatie kan doen toenemen en dat aanvulling met het mineraal de menstruatie kan verminderen.

Neem altijd contact op met uw zorgverlener voordat u medicatie inneemt - dit omvat ook het nemen van kruidenremedies en voedingssupplementen - voor het beheer van gezondheidsproblemen of voor algemene gezondheids- en welzijnsproblemen.

Medische opties

De meeste zorgverleners zullen eerst een medische therapie aanbevelen voordat ze overgaan op andere, meer invasieve aanbevelingen, als u zware menstruatiebloedingen heeft en verlichting nodig heeft. De volgende opties zijn medische therapieën die uw zorgverlener met u kan bespreken, afhankelijk van uw persoonlijke gezondheidsgeschiedenis.

 • Niet-steroïde ontstekingsremmers. Deze geneesmiddelen, waaronder naproxen (Aleve), ibuprofen (Motrin) en het recept NSAID's diclofenac (Cataflam) of mefenaminezuur (Ponstel), werken door het verminderen van de niveaus van prostaglandinen, hormoonachtige chemicaliën die de bloedstolling verstoren. Uit onderzoek blijkt dat ze de bloedstroom gemiddeld met 25 tot 35 procent kunnen verminderen.
 • Orale anticonceptiva. Orale anticonceptiva kunnen menstruatiebloedingen tot 60 procent verminderen door ovulatie te voorkomen en het endometrium te verdunnen. Eén studie vergeleek ze met het NSEID's mefenaminezuur, naproxen en danazol en vond dat alle vier net zo goed werkten bij het verminderen van het bloeden. De combinatie oestrogeen-progesteronpil Natazia is de eerste anticonceptiepil die specifiek door de FDA is goedgekeurd voor de behandeling van zware menstruatiebloedingen die niet worden veroorzaakt door een toestand van de baarmoeder. Het kan helpen de bloeding te verminderen bij vrouwen die orale contraceptiva voor anticonceptie gebruiken en die geen risicofactoren hebben die hormonale anticonceptie gebruiken, wordt afgeraden.
 • Progestageen. Progestin is het meest voorgeschreven medicijn voor menorragie, met onderzoeken die vinden dat het bloeden tot 15 procent kan verminderen. Progestines werken door de effecten van oestrogeen in uw lichaam te verminderen, waardoor de groei van de baarmoederslijmvlies wordt vertraagd. Maar bijwerkingen, waaronder gewichtstoename, hoofdpijn, zwelling en depressie, leiden ertoe dat veel vrouwen stoppen met deze optie.
 • Gonadotropine-afgevende hormoonagonisten (GnRH-agonisten). Deze medicijnen worden alleen op korte termijn gebruikt vanwege hun hoge kosten en ernstige bijwerkingen. Kortom, ze sturen een vrouw tijdelijk in de menopauze, compleet met opvliegers. Ze zijn echter zeer effectief in het verminderen van de menstruatiebloedstroom. Maar omdat ze interfereren met de activiteit van oestrogeen in uw lichaam, kan langdurig gebruik leiden tot osteoporose.
 • Danazol. Danazol is een vorm van het mannelijke hormoontestosteron die de werking van oestrogeen in uw lichaam blokkeert. Het zorgt ervoor dat uw menstruatie stopt na ongeveer vier tot zes weken, maar kan bijwerkingen hebben, waaronder acne en verminderde borstomvang.
 • Spiraaltje (IUD).De FDA heeft het levonorgestrel-spiraaltje (Mirena) goedgekeurd voor de behandeling van zware menstruatiebloedingen bij vrouwen die intra-uteriene anticonceptie gebruiken als preventie voor anticonceptie. Het wordt aanbevolen voor vrouwen die al een kind hebben gehad. Dit is een nieuwe indicatie voor Mirena, die in 2000 door de FDA werd goedgekeurd als voorbehoedmiddel. In de klinische proef werd het bloedverlies in bijna negen van de tien vrouwen die betrokken waren bij het onderzoek met meer dan 50% verminderd. Het Mirena-systeem kan maximaal vijf jaar worden bewaard. In deze periode geeft het langzaam een ​​lage dosis van het progestagoon hormoon levonorgestrel af in de baarmoeder. Mirena wordt ook wel een spiraaltje of spiraaltje genoemd. De belangrijkste bijwerking van Mirena kan een lichte bloeding tussen de periodes zijn, vooral in de eerste drie maanden van gebruik.

Chirurgische opties

 • Hysterectomie. Vijfenzeventig tot 80 procent van de vrouwen met zware menstruatiebloedingen heeft geen hysterectomie nodig, maar toch kiezen veel vrouwen toch voor deze chirurgische ingreep, die vaak wordt aanbevolen als behandeloptie. Hoewel zeer effectief bij het beëindigen van baarmoederbloeding (zonder baarmoeder, uw menstruatie stopt), hysterectomie is een belangrijke chirurgische ingreep die ziekenhuisopname en weken van recuperatie vereist. Bovendien is hysterectomie geassocieerd met een aantal complicaties, waarbij infectie de meest voorkomende is. Vraag uw zorgverlener om de operatie en mogelijke voordelen en risico's voor u volledig uit te leggen. Hoewel sommige vrouwen de voorkeur geven aan hysterectomie met andere chirurgische opties, moet u ervoor zorgen dat u al uw opties begrijpt voordat u een keuze maakt. Andere, minder ingrijpende chirurgische opties zijn:
 • Endometriale ablatie. In deze minimaal invasieve procedure wordt de bekleding van de baarmoeder vernietigd via bevriezing, elektriciteit, microgolven, radiofrequentie (radiogolven) of heet water. Ablatie wordt poliklinisch uitgevoerd of in een spreekkamer met lichte anesthesie en heeft een zeer snel herstel. Het stelt een vrouw in staat haar baarmoeder te houden en kan in veel gevallen haar menstruatie helemaal stopzetten. Als u voor deze behandeloptie kiest, moet u er zeker van zijn om contraceptie te blijven gebruiken, indien nodig; zwangerschap na ablatie wordt niet aanbevolen.

Andere chirurgische ingrepen, waaronder myomectomie en embolisatie van de baarmoeder-slagader, worden aanbevolen als fibromen de oorzaak zijn achter de bloeding. Vraag indien nodig naar deze opties.
 

Vragen om uw zorgaanbieder te vragen

1. Is de hoeveelheid menstruatie die ik ervaar abnormaal?
2. Welke tests moet u uitvoeren om mijn menorragie te diagnosticeren en waarom doet u ze?
3. Heeft dit zware bloeden invloed op mijn ijzerniveau? Wat kan ik daaraan doen?
4. Waarom beveel je deze speciale behandelingsoptie aan voor mijn zware bloeding? Als dat niet werkt, wat zou u dan aanbevelen?
5. Wat zijn de nadelen en risico's van elke aanbevolen behandeling?
6. Is het mogelijk om een ​​hysterectomie te voorkomen, ook als u een probleem vindt als myomen dat mijn abnormale baarmoederbloeding veroorzaakt?
7. Hoeveel endometriale ablaties van dit type heb je het afgelopen jaar uitgevoerd? Wat is je slagingspercentage? Welke complicaties bent u tegengekomen?