Gezondheid

10 DIEET GEWICHTSVERLIES TRUCS DIE ECHT WERKEN

water healthy food and weight loss - 10 DIEET GEWICHTSVERLIES TRUCS DIE ECHT WERKEN10 DIEET GEWICHTSVERLIES TRUCS DIE ECHT WERKEN

Gebruik door de wetenschap ondersteunde, door artsen goedgekeurde tips om je gewichtsverliesregime te behouden.

Om overtollige kilo's kwijt te raken, moet je gezond eten en regelmatig sporten. Dat klinkt niet sexy, maar de wetenschap bewijst dat crashdiëten niet werken en gewichtsverliespillen kunnen voedzame voedingsmiddelen niet vervangen.

Er is geen snelkoppeling om af te vallen en af ​​te blijven, maar verschillende trucs kunnen u helpen om gezonder voedsel te kiezen, minder calorieën te verbruiken en uw hersenen te trainen om verleidingen te onderdrukken. Gebruik deze door artsen goedgekeurde en door onderzoek ondersteunde hacks.

1. Houd verse groenten en fruit bij de hand

Wanneer je zin hebt in iets zoetigs of zoutigs en je beperkt bent tot de kantoorautomaat of een met crackers gevulde pantry, zul je je waarschijnlijk uitgeven aan snoep of een koolhydraatrijke snack, die je plundert met een hoop lege calorieën, spijkert je bloedsuikerspiegel en zal je niet opvullen.

baby carrots in white bowl 600x300 - 10 DIEET GEWICHTSVERLIES TRUCS DIE ECHT WERKEN

Een vezel- en vitaminerijke sinaasappel of appel zal je zoetekauw en je grommende buik bevredigen , zegt Deanna Ward, MD, een internist van het Danville Center van de Palo Alto Medical Foundation. Groenten doen hetzelfde voor zoute verlangens. Houd deze voedingsmiddelen gemakkelijk toegankelijk. Breng baby-wortels of bleekselderij en notenboter aan het werk en bewaar een schaal met seizoensfruit op het aanrecht of middenvoor in de koelkast.

2. Eet aandachtig

"Velen van ons eten tijdens het werken, tv kijken of boodschappen doen, dus we ervaren de elementen van voedsel niet", zegt dr. Ward. Om te voorkomen dat je honderden calorieën opslokt zonder het zelf te beseffen, "focus je op je maaltijd en de mensen die het met je delen", stelt ze voor. "Overweeg de sensaties van zicht, geur, textuur en smaak tijdens het eten. Denk aan de emoties die je eten oproept. '

Dit is vooral handig voor emotionele eters. "Met aandacht eten kan je helpen om te stoppen en de emotie te overwegen die je op dat moment voelt en of voedsel je echt zal bevredigen," zegt Dr. Ward.

3. Kauw voedsel volledig

Als je door maaltijden blaast alsof er een prijs is voor de eerste schone plaat, verbruik je waarschijnlijk veel meer calorieën dan je lichaam nodig heeft. Het duurt ongeveer 20 minuten voordat je hersenen weten dat je vol zit, dus concentreer je op het langzaam en volledig kauwen van je eten, adviseert Dr. Ward. "De spijsvertering begint in de mond," zegt ze. "Terwijl je op je eten kauwt, beginnen de spijsverteringsenzymen in je speeksel voedsel af te breken om de opname van belangrijke voedingsstoffen mogelijk te maken."

4. Spice It Up

Voeg chili pepers en andere kruiden toe aan je kookkunsten. Paprika's bevatten capsaïcine, een van nature voorkomende stof waarvan onderzoek suggereert dat het metabolisme kan versnellen en je een vol gevoel zal geven. Werk meer pit aan marinades, ochtendeieren en zelfgemaakte soepen en saladedressings.

5. Vermijd vloeibare calorieën

Fancy koffie drankjes, frisdranken, vruchtensappen, bier en cocktails zijn stiekem oorzaken van gewichtstoename van lege calorieën, Dr Ward zegt. Bovendien gaan ze snel naar beneden en missen ze vezels en eiwitten om je te vullen, dus je zult waarschijnlijk net zoveel eten, of meer, als alcohol je remmingen verlaagt. Kies voor water, warme of ijsthee, seltzer of gewone koffie.

6. Drink water voor de maaltijden

"Door een paar glazen water ongeveer 20 tot 30 minuten te drinken voordat je gaat eten, heb je sneller een vol gevoel", zegt dr. Ward. "Doe dit drie keer per dag - vóór het ontbijt, de lunch en het avondeten - en je kunt 225 tot 270 calorieën uit je dagelijkse dieet halen."

7. Begin met soep

Uit een studie van de Penn State University bleek dat mensen die hun maaltijden startten met een soep met minder calorieën, bouillon, 20 procent minder calorieën in totaal hadden. Om extra calorieën en vet te vermijden, kies iets lichts zoals witte bonen en boerenkoolsoep of miso-soep met champignons en groene uien.

8. Gebruik kleinere platen, kommen en glazen

Het gebruik van gigantische borden en kommen kan ervoor zorgen dat je te veel opschept en eet. Een studie van het Food and Brand Lab van Cornell University vond dat mensen een grote kom overhandigden die 16 procent meer granen opslokte dan die een klein schaaltje kregen. Het werkt hetzelfde met wijn: bij het geven van jumbo breed-brede glazen, schenken mensen zichzelf - en drinken - 12 procent meer wijn dan bij het gebruik van kleinere, dunnere glazen.

9. Penseel en floss na het avondeten

Maak een snelle trip naar de badkamer om je tanden te poetsen en te flossen voordat je gaat eten na het eten voor het gezin of op tv. "Dit zal helpen voorkomen dat je geesteloos voor het slapengaan gaat snacken", zegt dr. Ward. Gepolijste choppers en muntachtige adem kunnen het dessert ook minder aantrekkelijk maken.

10. Koop Wrapped Candy

Als je probeert af te vallen, is het beste snoep geen snoepje. Maar bepaalde situaties - verjaardagen van kinderen, feestjes op feestdagen, werkvieringen - vragen om de zoete dingen. Als je snoep rond wilt hebben, zorg dan dat deze is ingepakt. Onderzoek toont aan dat de minimale inspanning die u nodig hebt om voedsel uit te pakken, ertoe leidt dat u minder eet.