Groente en Fruit

10 indrukwekkende voordelen van abrikoos

10 indrukwekkende voordelen van abrikoos

De gezondheidsvoordelen van abrikozen omvatten het vermogen om indigestie,  obstipatie , oorpijn,  koortshuidziekten  ,  kanker en  bloedarmoede te behandelen . Abrikozen helpen ook bij het verbeteren van de  gezondheid van het  hart en behandelen gespannen spieren en  wonden . Aangenomen wordt dat abrikoos goed is voor de huidverzorging, en daarom is het een belangrijke toevoeging aan verschillende cosmetica. Verder abrikozen hebben de mogelijkheid om te verlagen  het cholesterolgehalte , de verslechtering van het gezichtsvermogen, hulp in gewicht te voorkomen dat  het verlies , de behandeling van aandoeningen van de luchtwegen, stimuleren botsterkte, en onderhouden van elektrolytenbalans in het lichaam.

Inhoudsopgave

 • abrikozen
 • Voedingswaarde van abrikozen
 • Gezondheidsvoordelen van abrikozen
  • Ontlasting van constipatie
  • Bones versterken
  • Verbeter de gezondheid van het hart
  • Verbeter het metabolisme
  • Behandel oorpijn
  • Cure Fever
  • Behandel huidaandoeningen
  • Behandel bloedarmoede
  • Voorkom kanker
  • Anti-astmatische

abrikozen

Abrikozen, wetenschappelijk bekend als Prunus armeniaca, zijn kleine steenvruchten die lijken op en nauw verwant zijn aan  perziken  of  pruimen . Ze hebben een zacht, pittig vlees onder een dunne buitenhuid. In het midden van de abrikoos is een grote kuil, die oneetbaar is, dus wees voorzichtig wanneer je die eerste grote  hap neemt ! Ze zijn meestal geel of oranje, met aan één kant een lichte tint rood.

Het is moeilijk om de exacte volgorde van de abrikozenteelt over de hele wereld te begrijpen, omdat het zowel in de prehistorie als wild werd aangetroffen. De wetenschappelijke naam is afgeleid van Armenië, waar de meeste wetenschappers geloven dat abrikozen hun oorsprong hebben. Ze waren echter ook aanwezig in het oude Griekenland en Rome, en vele andere experts beweren dat de oorspronkelijke cultivatie  meer dan 3000 jaar geleden in  India plaatsvond. De betwiste oorsprong is niet belangrijk, maar de impact van abrikozen op de menselijke gezondheid is dat zeker!

Abrikozen kunnen direct worden geconsumeerd of gedroogd en vervolgens worden gegeten als een verscheidenheid aan gedroogd fruit. Het wordt ook gebruikt bij de bereiding van verschillende sappen, jam,  squash en gelei. Abrikozenolie kan ook worden verkregen uit  de  kern, en die krachtige  essentiële oliën hebben  ook veel belangrijke gevolgen voor de gezondheid.

Ze kunnen op veel verschillende manieren worden genoten, en elke cultuur behandelt abrikozen anders! Een van de redenen waarom ze in de loop van de geschiedenis zo populair zijn geweest, is dat ze direct gekoppeld kunnen worden aan een aantal gezondheidsvoordelen, vanwege hun  unieke  organische verbindingen, voedingsstoffen,  vitamines en  mineralen , die hieronder worden opgesomd.

Voedingswaarde van abrikozen

De indrukwekkende gezondheidsvoordelen van abrikozen zijn te wijten aan het gehalte aan vitamines, waaronder vitamine A, C, K, E en  niacine in aanzienlijke hoeveelheden, evenals een aantal andere essentiële vitamines in sporenhoeveelheden (minder dan 5% van de dagelijkse behoefte ). Abrikozen hebben ook een goed mineraalgehalte, waaronder  kaliumkoper-  mangaanmagnesium en fosfor. Ze zijn een zeer goede bron van voedingsvezels  vezels , zoals de meeste  vruchten .

Gezondheidsvoordelen van abrikozen

Abrikozen hebben een overvloed aan gezondheidsvoordelen. Laten we ze hieronder eens bekijken.

Ontlasting van constipatie

Abrikozen zijn rijk aan vezels en zijn daarom goed voor een vlotte stoelgang. Ze worden vaak aanbevolen aan patiënten die regelmatig last hebben van constipatie vanwege de laxerende eigenschappen. Vezel is een manier om de ontlasting op te bouwen. Op deze manier wordt het gemakkelijker om door de darmen te transporteren naar de uiteindelijke uitscheiding uit het lichaam. Vezel  stimuleert  de maag- en spijsverteringssappen die de voedingsstoffen helpen opnemen en het voedsel afbreken   voor een eenvoudiger verwerking. Bovendien activeert vezel ook de peristaltische beweging van het spijsverteringskanaal, en die soepele spierbewegingen zorgen ervoor dat uw stoelgang geregeld blijft.

apricot - 10 indrukwekkende voordelen van abrikoosBones versterken

Abrikozen bevatten aanzienlijke of matige hoeveelheden van alle mineralen die  nodig zijn  voor botgroei, zoals  calcium , fosfor, mangaan,  ijzer en koper. Daarom kan het eten van abrikozen zorgen voor de gezonde groei en ontwikkeling van uw botten, evenals het voorkomen van verschillende leeftijdsgerelateerde aandoeningen, waaronder  osteoporose .

Verbeter de gezondheid van het hart

Abrikozen zijn een prachtige manier om  uw hart te  beschermen tegen een breed scala aan ziekten, waaronder  atherosclerose , hartaanvallen en beroertes. Een hoge hoeveelheid  vitamine C , evenals kalium en voedingsvezels, dragen allemaal bij tot een goede cardiovasculaire gezondheid. Vitamine C beschermt het hart tegen vrije radicalen, kalium verlaagt de bloeddruk door de spanning van bloedvaten en slagaders te verminderen, terwijl voedingsvezels de overtollige cholesterol uit de bekleding van de bloedvaten en slagaders schrapen, waardoor ze worden schoongemaakt en de druk op het hart wordt verminderd. Al met al maken deze eigenschappen van abrikozen ze ideaal voor het stimuleren van de gezondheid van het hart.

Verbeter het metabolisme

Vloeistofniveaus in het lichaam zijn voornamelijk afhankelijk   van twee mineralen, kalium en  natrium . De hoge hoeveelheden kalium in abrikozen zijn gekoppeld aan het handhaven van de vochtbalans in het lichaam en zorgen ervoor dat energie op de juiste manier wordt verdeeld over de juiste organen en spieren. Door een gezond evenwicht van elektrolyten te handhaven, kunt u meer energie hebben, krampen verminderen en bloed en bruikbare energie door uw lichaam laten pompen terwijl u het nodig hebt.

Behandel oorpijn

Abrikozenolie is  goed voor  oorpijn, hoewel het exacte mechanisme nog steeds wordt bestudeerd. Het druppelen van een paar druppels in de aangetaste gehoorgang zou een snelle remedie blijken te zijn. Volgens wetenschappers zijn de antioxidanten die aanwezig zijn in essentiële olie van abrikozen verantwoordelijk voor het verlichten van oorpijn.

Cure Fever

Abrikozensap wordt vaak gegeven aan patiënten  die  koorts hebben, omdat het noodzakelijke vitamines, mineralen, calorieën en water aan het lichaam levert, terwijl het ook verschillende organen ontgift. Sommige mensen gebruiken ook gestoomde abrikozen om koortsen te verlichten. De verzachtende, ontstekingsremmende substantie kan ook van invloed zijn op het algehele temperatuurniveau van het lichaam bij ziekte. Bovendien kan het de ontsteking in andere delen van het lichaam verminderen, vooral voor mensen die lijden aan  artritis  of  jicht .

Behandel huidaandoeningen

Abrikozenolie is  goed  voor de huidverzorging. Het wordt snel door de huid opgenomen en houdt het na het aanbrengen niet meer olieachtig. Abrikozen zijn niet alleen nuttig voor het behoud van het gladde en glanzende uiterlijk van de huid; het helpt ook   bij de behandeling van een aantal huidziekten, waaronder  eczeem , jeuk, schurft en een aantal andere irriterende aandoeningen. Dit komt met name door de antioxidanten die in abrikozen worden aangetroffen. Het heeft niet alleen een gezonde hoeveelheid  vitamine A  (60% van uw dagelijkse behoefte per portie), die al lang in verband wordt gebracht met een gezondere huid, maar de antioxidanten in abrikozen beschermen de huid tegen de effecten van vrije radicalen, wat kan leiden tot verslechtering van de huid en tekenen van vroegtijdige veroudering.

Behandel bloedarmoede

Door de  aanwezigheid  van ijzer en koper, helpen abrikozen bij de aanmaak van hemoglobine als je ze consumeert. Deze eigenschap helpt bij de behandeling van bloedarmoede. Bloedarmoede is fundamenteel ijzertekort en kan leiden tot zwakte, vermoeidheid, duizeligheid, problemen met de spijsvertering en algemene metabole stoornissen. Zonder rode bloedcellen kan het lichaam zichzelf niet goed reoxygeneren en beginnen orgelsystemen te storen. IJzer vormt een belangrijk onderdeel van de vorming van rode bloedcellen, net als koper. Beide mineralen zijn aanwezig in abrikozen, waardoor het een geweldig hulpmiddel is om het metabolisme te stimuleren   en het lichaam goed te laten functioneren.

Voorkom kanker

De  zaden  van abrikoos worden verondersteld om te  helpen  bij de behandeling van kanker. Tussen de carotenoïden en de andere antioxidanten die abrikozen bevatten, is het geen verrassing dat ze een bedreiging vormen voor vrije radicalen. Vrije radicalen zijn de gevaarlijke bijproducten van het cellulaire metabolisme die ervoor kunnen zorgen dat gezonde cellen hun DNA in kankercellen muteren. Antioxidanten neutraliseren deze schadelijke stoffen en zorgen ervoor dat het lichaam geen aandoeningen als kanker, hartaandoeningen, de ziekte van Alzheimer en een verouderende huid oploopt. Abrikozen zijn direct gekoppeld aan het verminderen van het  risico op kanker .

Anti-astmatische

Er wordt ook aangenomen dat abrikozenolie  anti- astmatisch van aard is en helpt bij de behandeling van de ziekte en de bijbehorende symptomen. Het heeft bepaalde slijmoplossend en stimulerende eigenschappen dankzij zijn essentiële oliën. Een van deze kan helpen om druk en stress  op de longen en het ademhalingssysteem te verlichten  , waardoor astma-  aanvallen worden voorkomen  voordat ze beginnen.

Woorden van voorzichtigheid

Er zijn geen inherente gevaren van het eten van abrikozen, behalve normale  allergieën  die sommige mensen zouden kunnen hebben. Er bestaat echter enige bezorgdheid over de aard van de gedroogde vorm, waarvan abrikoos vaak wordt gemaakt. Sulfieten zijn gevonden in de meeste gedroogde voedingsmiddelen, en dat is geen goede zaak. Sulfieten kunnen  astma ernstig  beïnvloeden en astmatische aanvallen induceren. Gebruik daarom als astmamedicijn verse abrikozen in plaats van gedroogde versies. Buiten die vriendelijke voorzichtigheid, geniet van de pittige, zoete smaak van abrikozen en zie al het goede dat het kan doen.