Slaap & Dromen

15+ ESSENTIËLE OLIËN VOOR LUCID DREAMING ETHERISCHE OLIËN VOOR AANGENAME DROMEN EN GEZONDE SLAAP

Lucide dromen is al lang een vaardigheid die moet worden gecultiveerd voor spirituele zoekers. Je kunt etherische oliën gebruiken om je lucide dromen te stimuleren en de dingen levendiger te maken, zo doe je het volgende!

Er zijn talloze manieren om etherische oliën te gebruiken. Eén manier is om een ​​diffuser te gebruiken om de helende werking van de oliën gemakkelijker rond uw huis te verspreiden. Een andere mogelijkheid is om een ​​paar druppels in de handpalmen te leggen en minstens dertig seconden in te ademen. (Sommigen houden ook van essentiële olie op de voetzolen.) Het is ook mogelijk om ze in een bad te gebruiken, toe te voegen aan lotion of moisturizer of ze aan te brengen met een kompres.

Het wordt ook aanbevolen om elke avond een dagboek bij te houden om vast te leggen hoe elke olie of combinatie van oliën voor u werkt. Opnemen hoe je lichaam reageert op verschillende oliën, samen met het opnemen van je dromen van elke nacht, zal helpen om lucide dromen vaker voor te doen.

Had je een meer rustgevende slaap met een bepaalde olie-keuze? Had je nachtmerries of meer aangename dromen? Welke oliën maakten je dromen helderder? Al deze dingen zijn belangrijk voor het dagboek als je jezelf traint om lucide dromen te hebben .

De meeste mensen zeggen dat lucide dromen praktijk en intentie vereisen. Hoewel dit zeker waar is, zijn er producten zoals supplementen en essentiële oliën die het proces kunnen ondersteunen.

Lijst van 15 van de meest effectieve essentiële oliën om lucide dromen te bevorderen:

1: Rose

Rozenolie wordt al lange tijd geassocieerd met meditatie en gebed en wordt algemeen beschouwd als de belangrijkste essentiële olie voor het helpen van lucide dromen. Rozenolie staat bekend om het tot stand brengen van een diep ontspannen toestand en wordt vaak gemengd met andere essentiële oliën voor maximale resultaten. Met zijn bedwelmende geur is het geen wonder dat het een favoriet is voor lucide dromers.

2: Jasmine

Het zoete aroma van jasmijn is ook populair bij lucide dromers. Deze etherische olie heeft een ontspannend effect dat de slaap induceert en helpt om een ​​rustige mentale toestand te bereiken die nuttig is voor lucide dromen. Over het algemeen verlicht jasmijn stress voor lichaam en geest. Sommigen zeggen dat het ook romantische en seksuele gevoelens stimuleert en het is vooral nuttig voor vrouwen met seksualiteitsproblemen om doorgewerkt te worden.

3: Sandelhout

Sandelhout wordt al eeuwenlang gebruikt in heilige rituelen en wordt door veel gelovigen als heilig beschouwd. Deze essentiële olie die wordt gewonnen uit een sandelhoutboom heeft veel helende eigenschappen omdat het een anti-krampachtig effect op het lichaam heeft. Sandelhout etherische olie helpt ook bij het verlichten van stress op de geest, lichaam en ziel.

4: Lavendel

Essentiële olie van lavendel wordt ook aangeprezen vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen. Niet alleen helpt het stress te verlichten, het wordt ook verondersteld diepgaande effecten te hebben op neurologische aandoeningen. Met zo'n krachtig effect op de hersenen is het niet verrassend dat deze essentiële olie helpt beoefenaars in een ontvankelijke staat voor lucide dromen te plaatsen.

5: Kamille

Dit is nog een uitstekende keuze voor het gebruik voor het slapengaan zodat het lichaam voldoende kan ontspannen in een toestand die bevorderlijk is voor lucide dromen. Het heeft een subtiel bloemig aroma en wordt al eeuwenlang gebruikt voor een verscheidenheid aan medicinale doeleinden. Soldaten waren zelfs bekend om het te gebruiken voor moed voordat ze ten strijde trokken. De rustgevende eigenschappen van kamille zijn een natuurlijke fit voor lucide dromenzoekers.

6: Bijvoet

Bijvoet wordt gebruikt voor verlichting van de hartspier. Het kalmeert ook de geest en het algehele lichaam om zich voor te bereiden op lucide dromen. Gebruikt in Oosterse geneeskunde voor duizenden jaren, bijvoet wordt vaak gebruikt vlak voor het slapengaan voor lucide dromen , alsmede voor een betere droom herinneren en als een verbetering van de creativiteit.

7: Clove

Kruidnagel komt uit de ongeopende knoppen van de groenblijvende boom en ze worden ook gewonnen voor essentiële oliën. Met zijn pittige aroma is het een favoriet voor velen voordat ze naar bed gaan. Het bevat eugenol, een krachtig ingrediënt dat het proces helpt.

8: Anise

Anijs essentiële olie is krachtig en moet met mate worden gebruikt. Soms bekend als zoete komijn, is het in sommige landen zorgvuldig gereguleerd. Het heeft een geur die lijkt op die van venkel en wordt al lange tijd gebruikt om aandoeningen als nerveuze hartkloppingen of angstgevoelens te behandelen. De ontspannende eigenschappen maakten het een extra toevoeging aan deze lijst.

9: Citroenmelisse

Ook bekend als Melissa etherische olie , maakt citroenmelisseolie de lijst als een ander aanbevolen relaxant. Citroenbalsem is een andere olie die spaarzaam moet worden gebruikt. Met zijn aangename citrusgeur wordt hij vaak gebruikt om een ​​actievere droomtoestand te stimuleren. Sommigen zeggen dat het het meest effectief is om profetische dromen naar voren te brengen.

10: Clary Sage

Clary Sage Oil wordt gebruikt als een middel tegen angst en antidepressiva. Het bevordert een algemeen gevoel van welzijn en het is een andere belangrijke olie voor diepe ontspanning. Het vergroot het visualisatievermogen en het helpt bij het verkrijgen van dieper inzicht tijdens het dromen. Clary Sage Oil heeft een aangenaam nootachtig aroma dat bijdraagt ​​aan de aantrekkingskracht.

11: Bergamot

Bergamot etherische olie wordt gewonnen uit het minder bekende type citrus-bergamot. Dit is een geweldige keuze voor lucide droomzoekers, omdat het bekend staat als een kalmerend middel dat het lichaam helpt ontspannen en los te laten van een stressvolle dag voor een goede nachtrust. Bergamot etherische olie bevordert de afgifte van dopamine en serotonine, wat perfect is voor de lucide droomstaat om bewust te worden terwijl je droomt.

12: Juniper Berry

Juniper berry etherische olie heeft een doordringende dennengeur. Sommigen zeggen zelfs dat het hen herinnert aan de geur van peper. Het is een andere olie die bekend staat om zijn ontspannende ingrediënten, maar deze olie is vooral aan te bevelen voor mensen die trachten door innerlijk trauma te werken door lucide dromen. Wanneer het wordt ingeademd, heeft het een helende werking op de hersenen, waardoor het een favoriet is onder liefhebbers van etherische olie.

13: wierook

Deze etherische olie staat bekend om het ontwakende bewustzijn. Het wordt aanbevolen voor gebed en meditatie en er wordt gezegd dat het een van de krachtigste oliën is om je zelf naar een hoger niveau te brengen. Het heeft een "aardse" geur en veel mensen voelen zich aangetrokken tot deze kwaliteit. Wierook heeft ook een licht fruitig aroma waardoor het meer zacht ruikt. Het is een krachtige agent voor lucide dromen en je zult deze niet willen missen.

14: Palo Santo

Palo Santo olie heeft een opwekkende en spirituele genezende kwaliteit. Het is vaak gepaard met wierook voor de aangename combinatie van geuren. Velen gebruiken deze olie voor aarding en bescherming. Bekend als een van de spirituele oliën, het is een natuurlijke keuze voor lucide dromen.

15: Mandarijn

Deze essentiële olie van citrusvruchten is ook bekend als essentiële olie van mandarijn. Het mengt goed met andere citrusgeuren voor maximale effectiviteit. Essentiële olie van mandarijn bevordert het algemene welzijn en bezit kalmerende eigenschappen. Een diepe, ontspannen toestand is essentieel voor productief lucide dromen en ontspannende middelen zijn de belangrijkste kwaliteit bij het kiezen van een essentiële olie. Mandarijnolie biedt een andere keuze om alleen of in combinatie met andere oliën te gebruiken.

We hopen dat deze tips nuttig zijn geweest om te beslissen welke oliën het meest effectief zijn voor het helpen van je spirituele werk. Dit soort diep werk is een van de krachtigste helingstechnieken die tot empowerment leiden. Moge jouw lucide droomreis je meer gezondheid en welzijn brengen en kunnen deze etherische oliën je daarbij helpen.

15+ ESSENTIËLE OLIËN VOOR LUCID DREAMING ETHERISCHE OLIËN VOOR AANGENAME DROMEN EN GEZONDE SLAAP