Voedsel

15 gezondheidsvoordelen van granaatappelsap

15 gezondheidsvoordelen van granaatappelsappomegranates and juice - 15 gezondheidsvoordelen van granaatappelsap

Vers sap hoeft niet groen of vol spinazie te zijn om gezond te zijn. Granaatappelsap bevat meer dan 100 fytochemicaliën. De granaatappelfruit wordt al duizenden jaren als medicijn gebruikt.

Tegenwoordig wordt granaatappelsap bestudeerd vanwege de vele voordelen voor de gezondheid. Het kan helpen bij kankerpreventie , immuunondersteuning en vruchtbaarheid.

Voordelen van granaatappel

Hier zijn enkele van de potentiële voordelen van granaatappel.

1. Antioxidanten

Granaatappels zijn door de geschiedenis heen gegeten vanwege hun gezondheidsvoordelen. Tegenwoordig is het sap van deze vrucht een populair onderdeel van gezonde voeding.

Granaatappelzaden krijgen hun levendige rode tint van polyfenolen. Deze chemicaliën zijn krachtige antioxidanten .

Granaatappelsap bevat hogere niveaus van antioxidanten dan de meeste andere vruchtensappen. Het heeft ook drie keer meer antioxidanten dan rode wijn en groene thee . De antioxidanten in granaatappelsap kunnen helpen bij het verwijderen van vrije radicalen, cellen beschermen tegen schade en ontstekingen verminderen .

2. Vitamine C

Het sap van een enkele granaatappel heeft meer dan 40 procent van je dagelijkse behoefte aan vitamine C. Vitamine C kan worden afgebroken wanneer gepasteuriseerd, dus kies voor eigengemaakt of vers granaatappelsap om het meeste uit de voedingsstof te halen.

3. Preventie van kanker

Granaatappelsap maakte onlangs een duik toen onderzoekers ontdekten dat het de groei van prostaatkankercellen zou helpen stoppen . Ondanks meerdere studies naar de effecten van het sap op prostaatkanker, zijn de resultaten nog voorlopig.

Hoewel er geen langetermijnstudies met mensen zijn geweest die bewijzen dat granaatappelsap kanker voorkomt of het risico verkleint, kan het toevoegen ervan aan je dieet zeker geen kwaad. Er zijn tot nu toe bemoedigende resultaten geboekt in studies en er worden nu grotere onderzoeken gedaan .

4. Bescherming van de ziekte van Alzheimer

Van de antioxidanten in het sap en hun hoge concentratie wordt aangenomen dat ze de voortgang van de ziekte van Alzheimer vertragen en het geheugen beschermen.

5. Digestie

Granaatappelsap kan ontstekingen in de darm verminderen en de spijsvertering verbeteren. Het kan gunstig zijn voor mensen met de ziekte van Crohn , colitis ulcerosa en andere inflammatoire darmaandoeningen.

Hoewel er tegenstrijdige overtuigingen en onderzoek zijn naar de vraag of granaatappelsap diarree helpt of verergert , raden de meeste artsen aan dit te vermijden totdat u zich beter voelt en uw symptomen zijn verdwenen.

6. ontstekingsremmend

Granaatappelsap is een krachtige ontstekingsremmer vanwege de hoge concentratie aan antioxidanten. Het kan helpen de ontsteking in het hele lichaam te verminderen en oxidatieve stress en schade te voorkomen.

7. Artritis

Flavonols in granaatappelsap kunnen de ontsteking helpen blokkeren die bijdraagt ​​aan artrose en kraakbeenschade . Het sap wordt momenteel bestudeerd vanwege de mogelijke effecten op osteoporose ,Reumatoïde artritisen andere soorten artritis en gewrichtsontsteking.

8. Hart-en vaatziekten

Granaatappelsap is in de running als het meest hart-gezonde sap. Het lijkt het hart en de slagaders te beschermen.

Kleine studies hebben aangetoond dat het sap de doorbloeding verbetert en voorkomt dat de slagaders stijf en dik worden. Het kan ook de groei van plaque en de opbouw van cholesterol in de slagaders vertragen . Maar granaatappel kan negatief reageren met bloeddruk en cholesterol medicijnen zoals statines.

Zorg ervoor dat u met uw arts praat voordat u zich overgeeft aan het sap of een supplement met granaatappelextract neemt.

9. Bloeddruk

Het dagelijks drinken van granaatappelsap kan ook helpen bij het verlagen van de systolische bloeddruk. Maar er moeten meer onderzoeken worden gedaan om te bepalen of granaatappelsap op de lange termijn de algehele bloeddruk kan verlagen.

10. Antivirale middelen

Tussen de vitamine C en andere immuunbevorderende voedingsstoffen zoals vitamine E, kan granaatappelsap ziekte voorkomen en infecties bestrijden. Granaatappels hebben ook aangetoond dat ze antibacterieel en antiviraal zijn in laboratoriumtesten. Ze worden bestudeerd voor hun effecten op veel voorkomende infecties en virussen.

11. Vitamine-rijk

Naast vitamine C en vitamine E is granaatappelsap een goede bron van folaat , kalium en vitamine K.

Of u besluit granaatappel aan uw dagelijkse dieet toe te voegen of er gewoon af en toe aan te nippen, kijk op het etiket om ervoor te zorgen dat het 100 procent puur granaatappelsap is, zonder toegevoegde suiker. Of, sap het vers.

12. Geheugen

Dagelijks 8 gram granaatappelsap drinken kan volgens een recente studie het leren en het geheugen verbeteren .

13. Seksuele prestaties en vruchtbaarheid

De concentratie aan antioxidanten van het granaatappelsap en het vermogen om oxidatieve stress te beïnvloeden, maken het een potentieel hulpmiddel bij de vruchtbaarheid. Oxidatieve stress heeft aangetoond dat het spermadisfunctie veroorzaakt en de vruchtbaarheid bij vrouwen vermindert .

Het sap is ook aangetoond dat het helpt de oxidatieve stress in de placenta te verminderen. Maar onderzoekers weten nog niet precies wat de voordelen kunnen zijn. Het drinken van granaatappelsap kan ook de testosteronniveaus bij mannen en vrouwen verhogen , een van de belangrijkste hormonen achter seksdrive.

14. Uithoudingsvermogen en sportprestaties

Beweeg over, scherp kers- en bietensap. Granaatappelsap kan de nieuwe sportprestatie-versterker zijn. Het sap kan helpen de pijn te verminderen en het herstel van de kracht te verbeteren. Het vermindert ook oxidatieve schade veroorzaakt door oefening.

15. Diabetes

Granaatappel werd traditioneel gebruikt als een remedie tegen diabetes in het Midden-Oosten en India. Hoewel er nog veel onbekend is over de effecten van granaatappel op diabetes, kan het helpen de insulineresistentie te verlagen en de bloedsuikerspiegel te verlagen.

Bottom line

Groen sap is niet de enige gezonde optie die er is. Het toevoegen van granaatappelsap aan uw dieet kan uw risico op chronische ziekte en ontsteking verminderen. Het is ook een geweldige manier om de voedingsstoffen van de vrucht en een boost aan antioxidanten te krijgen.

Er zijn verschillende merken granaatappelsap om online aan te schaffen . Het is een goed idee om verschillende producten te vergelijken om de voordeligste te kiezen.

Het is het beste om uw arts te raadplegen voordat u elke dag granaatappelsap drinkt, om er zeker van te zijn dat het uw medicijnen niet verstoort.