Lichaam

15 NATUURLIJKE REMEDIES VOOR VERMOEIDHEID

15 NATUURLIJKE REMEDIES VOOR VERMOEIDHEID

Ongeacht in welk stadium van het leven je bent, je zult zonder twijfel de stille epidemie hebben meegemaakt die mensen van de 21e eeuw plaagt.

Chronische vermoeidheid; uitputting tot het punt dat het niet in staat is om deel te nemen aan recreatieve activiteiten, zich kan concentreren op zelfzorg of zelfs dagelijkse taken thuis of op het werk kan uitvoeren; al deze zijn verontrustende symptomen van ernstige vermoeidheid, die, als ze niet behandeld worden, uiteindelijk grote schade aanrichten aan je fysieke, mentale en emotionele gezondheid.

Het is geen geheim dat in het geval van uitputting, de traditionele geneeskunde vaak nutteloos is en niets anders biedt dan geneesmiddelen met potentieel gevaarlijke bijwerkingen die je in de loop van de tijd slechter kunnen maken dan voorheen.

Wat is dan de beste keuze om uitputting tegen te gaan en je leven terug te eisen?

Ik stel voor om de wondere wereld van natuurlijke geneeswijzen en huismiddeltjes voor vermoeidheid te verkennen , want het vinden van beproefde en verbazingwekkend effectieve oplossingen is nog nooit zo eenvoudig geweest als nu.

Blijf lezen en ontdek elke fantastische moeheid-fixer op deze lijst van de top 15 huismiddeltjes!

Voordat we onze zoektocht beginnen om erachter te komen hoe het is om niet moe te zijn, laten we wat meer informatie zien over de conditie van vermoeidheid zelf, om beter te begrijpen waar we - en ons lichaam - tegen zijn.

 

Wat is vermoeidheid?

 

Wanneer we het hebben over vermoeidheid, verwijzen we gewoonlijk naar een fysieke, mentale of emotionele uitputting die milde, matige of zelfs ernstige nood veroorzaakt aan het getroffen individu.

Inderdaad, we hebben allemaal deze toestand in verschillende mate ervaren, en de meeste mensen herstellen met de hulp van wat extra rust en zelfzorg.

Symptomen - die zich meestal voordoen als gebrek aan energie, vertraagde bewegingen, of fysieke zwakte, mistig denken en vertraagde reacties - duren niet lang voordat het lichaam weer de weg naar de homeostase vindt.

Dikwijls wordt vermoeidheid echter niet gecorrigeerd door een paar uur extra te sluipen, maar blijft gedurende langere perioden bestaan, wijzend op een meer ernstige onbalans die plaatsvindt in het organisme; een probleem dat extra aandacht en tastbare oplossingen vereist voordat uitputting escaleert en je leven inhaalt.

 

Welke oorzaken vermoeidheid?

 

Vermoeidheid wordt relatief gemakkelijk veroorzaakt door fysieke, mentale of emotionele stress, overwerk, slaapgebrek en verschillende acute of chronische gezondheidsproblemen.

Een voedingskundig ontoereikend dieet en niet genoeg vocht drinken gedurende de dag zal ook aanvallen van vermoeidheid veroorzaken, vooral wanneer deze niet vroegtijdig worden aangepakt en gedurende langere tijd worden voortgezet.

Wanneer ernstige vermoeidheid enkele maanden lang zonder opluchting blijft hangen, kan dit het meest prominente symptoom zijn van het chronisch vermoeidheidssyndroom, een slopende neurologische en immunologische aandoening die het welzijn van meer dan 1,5 miljoen Amerikanen beïnvloedt, vaak met klassieke tekenen van fysieke beperkingen.

Gelukkig ervaart de overgrote meerderheid van ons in deze extreme mate geen vermoeidheid; vraag echter bij twijfel altijd de hulp van uw huisarts om de oorzaak van uw lastige toestand te achterhalen!

 

Vermoeidheid vermijden?

 

Als je in enige mate last hebt van vermoeidheid, ben je waarschijnlijk op zoek naar oplossingen om niet altijd moe te zijn.

Over het algemeen kan een groot aantal keuzes in levensstijl worden gewijzigd om die langverwachte opluchting te brengen ; er zijn honderden natuurlijke remedies voor vermoeidheid die een wereld van verschil zouden moeten maken als je ze blijft gebruiken in je dagelijkse leven.

Hieronder zijn 15 met de hand geplukt, zeer efficiënte en bewezen huismiddeltjes voor vermoeidheid; probeer een of meer van hen om hun bijna onmiddellijk positieve effecten op uw algehele energieniveau te ervaren!

 

15 Natuurlijke remedies voor vermoeidheid

 

Fysieke activiteit

 

Deze remedie lijkt op het eerste gezicht contra-intuïtief, maar de voordelen zijn uitstekend als ze correct worden uitgevoerd: een zorgvuldig gekozen en geschikte lichamelijke oefening versterkt niet alleen het lichaam, maar smelt ook vermoeidheid weg.

Het kan echter niet genoeg benadrukt worden, hoe belangrijk het is om de juiste soort activiteit te kiezen, omdat je je al overbelaste lichaam niet verder wilt benadrukken.

Overweeg je huidige fysieke conditie en algehele gezondheid voordat je een oefening kiest waarvan je graag genoeg doet om aan vast te houden, zelfs op dagen dat je niet de energie hebt om uit bed te klimmen.

Wat nog belangrijker is, vermijd zware activiteiten, omdat ze de neiging hebben om je cortisol te verhogen - het primaire stresshormoon - niveaus, die zeker meer kwaad dan goed zullen doen, waardoor je nog meer vermoeid en uitgebrand raakt.

Langdurige cardiosessies zijn bijvoorbeeld erg belastend voor uw systeem; kies een lage intensiteit, zachte en rustgevende stijl van beweging, zoals zwemmen, naar buiten lopen, of low-key rebounding op een mini-trampoline.

 

Yoga

 

Maak kennis met een activiteit die perfect bij u past voor een zachte, maar krachtige vermoeidheid-booster!

Yoga is in feite meer dan alleen maar een andere fysieke oefening: volgens het hindoeïstische geloofssysteem manipuleert het de universele levenskrachtenergie die continu door alles stroomt, inclusief je lichaam.

Wanneer deze delicate stroom wordt verstoord, ontwikkelen zich energetische blokkades, die lethargie en een gebrek aan evenwicht veroorzaken, wat leidt tot fysieke, mentale en emotionele vermoeidheid en later tot verschillende ziektes.

Yoga heeft tot doel deze energetische stroom zacht en zonder enige spanning te herstellen; daarom, wanneer u op zoek bent naar een oplossing voor het genezen van vermoeidheid, kan dit uw beste keuze zijn!

Hoewel yoga zeker alleen kan worden geleerd en beoefend in het comfort van uw eigen huis, kunt u advies inwinnen bij een deskundige yoga-instructeur om u te helpen enkele basisconcepten en bewegingen onder de knie te krijgen die u enorm zullen helpen in uw strijd tegen vermoeidheid.

 

mindfulness

 

Mindfulness is een psychologische staat van volledig gewaar zijn, gefocust en bewust, en we zijn van nature in staat om zijn levensveranderende krachten te gebruiken.

De vraag is, waar ben je op dit moment op gericht?

Sta je oude en bedroefde herinneringen toe om je aandacht te stelen, je gehecht te houden aan het verleden dat niet langer bestaat en onveranderbaar is?

Of, misschien, ben je zo vol angst over de toekomst dat je het niet merkt, terwijl je tijd langzaam wegglijdt, op een dag wakker wordt met het beangstigende besef dat je niets meer hebt om naar uit te kijken?

Als je antwoord ja is tegen een van bovenstaande, begin je waarschijnlijk te begrijpen hoe deze interne worsteling je energie en gezondheid kan stelen, en waarom de beoefening van mindfulness-meditatie zo gunstig kan zijn voor het aanpakken van vermoeidheid.

Vertraag, adem en leid je gedachten zachtjes terug naar het huidige moment en vind kleine dingen in je omgeving die je aan het lachen kunnen maken.

Blijf niet hangen aan negatieve gedachten.

Herhaal dit dagelijks om nieuwe neurale paden in je brein te versterken naar blije dingen en kijk hoe snel vermoeidheid verdwijnt!

 

Slaapkwaliteit

 

Hoe zich te ontdoen van vermoeidheid? In theorie is het een goed idee: rust meer!

In werkelijkheid kan het echter zo zijn dat geen enkele extra dutje of vroege bedtijd chronische uitputting kan genezen, tenzij de focus verschuift van kwantiteit naar kwaliteit; dat wil zeggen, helpen uw lichaam en geest om meer rustgevende en ongestoorde slaap toe te staan.

Verwijder alle afleidingen die je spannend maken, vooral 's avonds: zet de tv uit of kijk alleen luchtig entertainment voordat je naar bed gaat.

Overweeg het gebruik van supplementen om u sneller te laten afdrijven en langer in slaap te houden; vermijd vrij verkrijgbare of receptgeneesmiddelen, omdat ze veel onaangename en zelfs gevaarlijke bijwerkingen hebben.

Valeriaan-wortelkapsels, melatonine, passiebloem en de mix van verschillende essentiële oliën zoals lavendel, bergamot of mandarijn kunnen van grote hulp zijn.

 

Blauw licht

 

Je lichaam werkt op basis van een zich herhalende fysiologische cyclus - het circadiane ritme - dat elk aspect van het organisme 24 uur per dag beheert, zodat je in harmonie bent met omgevingsfactoren, zoals de zon, waardoor je energiek en gevitaliseerd blijft gedurende de hele cyclus. dag.

Helaas veroorzaken door de mens gemaakte lichtbronnen, met name degenen die blauw licht uitstralen (smartphones, iemand?), Aanzienlijke verstoringen in je hersenen, omdat ze zichtbare omstandigheden in het ochtendlicht nabootsen, en daarmee doen geloven dat het overdag is, zelfs midden in de nacht wanneer je je telefoon achteloos checkt, waardoor je natuurlijke melatonineproductie stopt.

Om verdere aanvallen van vermoeidheid te voorkomen, is het absoluut noodzakelijk om uw schermtijd te beperken wanneer het uw bedtijd voorbij is, of als u absoluut ze moet gebruiken, investeer in een blauwlichtfilter voor uw telefoon of tablet.

Gebruik aan de andere kant het van nature voorkomende blauwe licht: maak een wandeling in de ochtend om je meteen opgefrist en wakker te voelen, en geniet van de fysieke activiteit om de volgende nacht nog beter te slapen als resultaat!

 

Gewicht verliezen

 

Lichamelijke activiteit en een betere slaapkwaliteit zijn beide gunstig voor het afstoten van die overtollige kilo's die je misschien hebt gedragen, resulterend in een slankere, sterkere en gezondere lichaam, een die veel sneller herstelt van allerlei soorten aandoeningen, algemene uitputting inbegrepen.

Zelfs een ogenschijnlijk onbeduidende hoeveelheid vetverlies kan verbazingwekkende voordelen hebben, en om een ​​goede reden: probeer een zakje met vijf pond te dragen voor een paar uur om de pijn in je armen en schouders te voelen voor de komende dagen!

Terwijl het grotere gewichtspercentage dat u verliest, hoe meer energiek u zult voelen, gericht bent op een duurzame snelheid voor uw fysieke transformatie die geen spanning, stress of voedingstekorten veroorzaakt - dit zijn allemaal de vijanden van herstellen van vermoeidheid!

 

Water

 

Een van de gemakkelijkste en goedkoopste manieren om vermoeidheid te bestrijden is zonder twijfel meer water drinken; uitdroging is praktisch een epidemie geworden in onze moderne cultuur die het nuttigen van cafeïnehoudende dranken bevordert die als een diureticum kunnen werken, vooral als u deze in grote hoeveelheden drinkt, waarbij u uw basis fysiologische behoeften vergeet.

Water versnelt je vermoeide brein en stimuleert elke cel en orgaan van je lichaam, dat opgelucht ademhaalt: zonder voldoende vocht kan het niet al die giffen verdrijven die binnenin terecht zijn gekomen en je mogelijk naar beneden slepen.

Als je voelt dat je consequent niet aan je lichamelijke behoeften voldoet door genoeg te drinken , zorg er dan voor dat je fruit en groenten eet die bijna net zo voedzaam zijn: watermeloenen , komkommers, tomaten , bessen of citrusvruchten zijn allemaal uitstekende toevoegingen om te zorgen dat je bent voldoende gehydrateerd.

 

Voeding

 

Hoe is uw voedingsinname?

Hoe zich te ontdoen van vermoeidheid wanneer alles waarmee uw lichaam moet werken, lege calorieën zijn, verstoken van vitaminen, mineralen en andere vitale bouwstenen?

De meeste van onze moderne voorverpakte maaltijden bieden helemaal geen goede voeding; geen wonder dat het ervaren van vermoeidheid tegenwoordig zo vaak voorkomt.

Veel diëten bevorderen het uitsnijden van hele voedselgroepen voor sneller gewichtsverlies of om een ​​ideale gezondheidstoestand te bereiken; je moet ze allemaal zorgvuldig onderzoeken om erachter te komen wat het beste voor je werkt.

In het algemeen is het echter een verstandig idee om te streven naar een evenwichtig denken over voeding: vetten, eiwitten en koolhydraten hebben allemaal een belangrijke plaats en een belangrijk doel op je bord.

Streef naar ingrediënten van de hoogste kwaliteit die je kunt vinden, gooi de suiker en fastfood weg en zie hoe je energieniveau omhoog schiet!

 

Kokosnootolie

 

Als er een ultieme superfood is, moet het kokosolie zijn: met honderden bekende toepassingen voor een betere gezondheid of stralender uiterlijk, verdient het zeker alle hype!

Onder die enorme voordelen zullen mensen die last hebben van vermoeidheid een krachtig middel vinden dat uiteindelijk ook lage energieniveaus kan oplossen.

Hoewel de exacte oorzaak van vermoeidheid meestal niet voor de hand ligt, als het wordt veroorzaakt door een aanhoudende virale, bacteriële of schimmelinfectie, zullen kokosolie - en het belangrijkste bestanddeel, laurinezuur - ervoor zorgen dat de giftige indringers niet overleef lang in je lichaam.

Als een krachtig functioneel voedingsmiddel, is het ook in staat om de hormonale balans te herstellen, waardoor de juiste werking van alle klieren wordt ondersteund.

Vermoeidheid gaat vaak hand in hand met een lage schildklierfunctie en een bijniernoodgeval. Dit kan zelfs tastbare hoop bieden aan mensen die last hebben van ernstige vermoeidheid en elders geen verlichting hebben gevonden.

 

Appelcider azijn

 

Sommigen beschouwen appelciderazijn als een wonder in een fles, en terecht: het is een bekende stof waarvan wordt gedacht dat het vele belangrijke lichamelijke kwalen, van obesitas tot astma, geneest.

De vraag is: kan het in ons voordeel werken en zo ja, hoe kan vermoeidheid worden genezen door appelciderazijn in te nemen?

U zult blij zijn om te horen: deze eeuwenoude methode is misschien wel de oplossing waar u naar op zoek was, omdat het probleem van vermoeidheid vanuit meerdere invalshoeken wordt aangepakt.

Als u uzelf fysiek of anderszins overmatig hebt uitgeput, kan deze stress melkzuur opbouwen in het lichaam, waardoor niet alleen uitputting maar ook pijntjes en kwalen ontstaan.

Voer appelazijn in.

Met zijn hoge concentratie aan genezende enzymen en kalium, als het regelmatig wordt ingenomen, herstelt het de homeostase van het lichaam, inclusief een ideale pH-balans die essentieel is voor het bestrijden van vermoeidheid veroorzakende ziekten en lage energieniveaus.

Tenslotte is appelciderazijn een krachtig schimmeldodend middel, dat gevaarlijke gistovergroei voorkomt - met name Candida - waarvan bekend is dat het chronische niveaus van vermoeidheid bij velen veroorzaakt.

 

Brandnetel

 

Het lijkt misschien niets anders dan een eenvoudige wiet, maar brandnetel is een voedingswaarde-gigant in de wereld van genezingssupplementen: vol met eiwitten, vitaminen en sporenelementen, het wordt beschouwd als een van de meest energievolle planten die tegenwoordig beschikbaar zijn, wat, gezien de goedkope prijs, kan betekenen dat je het ultieme kruidengeneesmiddel hebt gevonden om vermoeidheid te overwinnen.

Nettle gaat rechtstreeks naar de kern van de zaak - de bijnieren - om chronisch lage niveaus van energie te bestrijden en het lichaam van binnenuit te stimuleren.

Het is het beste om te worden geconsumeerd in de vorm van een infuus om van al deze voordelen te genieten: neem een ​​ons gedroogde kruiden en plaats het op de bodem van een glazen pot, giet er kokend water overheen tot het vol is, sluit het dicht, en laat het een nacht staan.

Geniet ervan koud of opgewarmd, na het uit te spannen en bereid je voor op een wondertransformatie van binnenuit!

 

Drop

 

Als je bij het lezen over zoethout automatisch denkt aan snoeparoma, ben je niet de enige: de meeste mensen zijn zich tegenwoordig helemaal niet bewust van de enorme gezondheidsvoordelen die dit krachtige kruid te bieden heeft, ook al is het gedurende de oudheid als een van de belangrijkste plantaardige medicijnen beschouwd , zelfs zo ver weg als China.

Gelukkig zijn deze verbazingwekkende kwaliteiten gemakkelijk beschikbaar voor ons allemaal die ervan willen profiteren, en in onze eeuwig drukke en chaotische moderne wereld hebben we er ook dringend behoefte aan: het is in staat om alle glandulaire functies te normaliseren, langs met het minimaliseren van de schadelijke effecten van omgevingsstress die de hormoonbalans verstoort en onze cortisolproductie in overdrive stuurt, waardoor aanhoudende vermoeidheid wordt veroorzaakt.

 

ginseng

 

Ginseng kan bitter smaken, maar de voordelen ervan in het bestrijden van vermoeidheid zijn eerder zoet nieuws voor mensen die last hebben van een gebrek aan energie.

Dit is een ander kruid dat al eeuwenlang enorm wordt bevoordeeld door oude beoefenaars van de Chinese geneeskunde, vooral vanwege zijn adaptogene eigenschappen: door het herstel van de balans van je bijniersysteem, helpt het ook het lichaam zich aan te passen aan omgevingsstress, waardoor schade wordt voorkomen, fysiek of anderszins, en waardoor het sneller herstelt van alle soorten verwondingen of distress, inclusief vermoeidheid.

Omdat al deze gezondheidsvoordelen samenhangen met de wortel van een ginseng-plant, wordt deze het beste geconsumeerd in vers gemalen vorm; gedroogd ginsengwortelpoeder is echter bijna even krachtig en is daarom een ​​perfect aanvaardbaar alternatief.

 

Magnesium

 

Met maar liefst 1 op de 4 Amerikanen die een tekort hebben aan magnesium, is het van cruciaal belang om goed geïnformeerd te zijn over die symptomen die gepaard kunnen gaan met lage bloedspiegels van dit essentiële mineraal.

Zoals te verwachten, zult u merken dat fysieke en mentale vermoeidheid wordt beschouwd als een van de allereerste signalen die uw lichaam u stuurt over de noodzaak om meer magnesium in te nemen; daarom, als u lijdt aan aanhoudende vermoeidheid, zorg er dan voor dat u voldoende aanvulling geeft op basis van uw fysiologische behoeften en algehele gezondheidstoestand.

Omdat een magnesiumsupplement veilig en goedkoop is, is het een route die zeker de moeite van het onderzoeken waard is bij de behandeling van chronische vermoeidheid met natuurlijke remedies.

 

Rauwe honing

 

Ruwe honing is misschien wel het laatste item op deze lijst, maar het is zeker niet iets om te niezen, vooral in de 20ste eeuw, wanneer maar liefst 80% van de bevolking op een bepaald punt in hun leven met bijniervermoeidheid wordt geconfronteerd.

Honing van goede kwaliteit lost dit verwoestende probleem op door elk onderdeel van uw lichaamssystemen één voor één opnieuw in evenwicht te brengen: ten eerste verbetert het uw slaap door de afgifte van melatonine te ondersteunen; ten tweede geneest het slapeloosheid en kun je langer slapen; en ten derde verlaagt het de cortisolgehaltes 's nachts, waardoor je meteen verfrist wordt bij het ontwaken.

Om al deze moeheid-hardende voordelen te gebruiken, zorg ervoor dat u ruwe honing net vóór bedtime inslikt; neem elke avond 1-2 eetlepels, bij voorkeur gekocht bij een lokale bron, en geniet onmiddellijk van de geest-ontspannende effecten.

Binnen een paar weken zult u een ongelooflijke toename van uw energieniveau opmerken!

 

Conclusie

 

Vermoeidheid is een complexe fysiologische kwestie die gerichte en bruikbare oplossingen vanuit meerdere invalshoeken vereist.

Voedingsondersteuning is slechts een deel van de puzzel; als je een merkbare opluchting van uitputting wilt ervaren, wordt een hele make-over aanbevolen.

Wacht niet om deze wijzigingen door te voeren; elke dag vertraging zal je conditie verder versterken, waardoor je nog meer gestrest, depressief en hopeloos wordt.

Aanpassen aan een gloednieuwe manier van leven die draait om zelfzorg en het eren van je eigen behoeften hoeft niet moeilijk te zijn.

Vergeet niet dat de natuur aan jouw kant staat, royaal een breed scala aan helende kruiden, voedzame supplementen en gemakkelijk te implementeren huismiddeltjes aanbiedt die allemaal samen kunnen werken om je energieniveau te herstellen, plezier en vreugde terug in je leven te brengen, en nieuwe horizonten openen voor een getransformeerde en levendig energieke versie van jou.