Voedsel

20 UNIEKE APPEL CIDER AZIJN EIGENSCHAPPEN + 6 belangrijke gezondheidsvoordelen

apple cider vinegar for detox in glass jar and bowl next to green and red apples n wooden table - 20 UNIEKE APPEL CIDER AZIJN EIGENSCHAPPEN  + 6 belangrijke gezondheidsvoordelen20 Unieke Apple Cider Azijn Gebruikt + 6 belangrijke gezondheidsvoordelen

Door Rachael Link, MS, RDOndanks de recente toename in populariteit, is de uitgebreide lijst van voordelen van appelciderazijn al eeuwenlang bekend. Het is aangetoond dat de bloedsuikerspiegel onder controle blijft, het gewichtsverlies verhoogt en zelfs het uiterlijk van acne en littekens verbetert.Appelciderazijn (of ACV) is gemaakt van appelcider die gisting heeft ondergaan om gezondheidsbevorderende probiotica en enzymen te vormen, waardoor het aanzienlijk minder suiker en minder calorieën bevat dan appelcider of appelsap. In feite kost het slechts één tot twee eetlepels appelciderazijn om te profiteren van de gezondheidsvoordelen van appelciderazijn en elke eetlepel klokt slechts 3-5 calorieën in en bevat minimale suiker .

Maar waar is Bragg's appelciderazijn goed voor? Appelciderazijn gebruikt een bereik van rustgevende zonnebrand tot een boost voor uw darmgezondheid. Sommigen suggereren zelfs dat appelazijn zowel koude symptomen en seizoensgebonden allergieën geneest als zure reflux.

Download deze gids voor 20 unieke toepassingen van appelciderazijn!

Met ten minste 20 mogelijke toepassingen en een groot aantal bewezen gezondheidsvoordelen, is dit een onmisbaar item in uw medicijnkastje.


6 Apple Cider Azijn-voordelen

1.Appelciderazijn  Reguleert bloedsuikerniveaus

Het vermogen van appelciderazijn om een normale bloedsuikerspiegel in stand te houden  , is een van de best bestudeerde voordelen van appelciderazijn.

In één onderzoek bleek azijnconsumptie de bloedsuikerspiegel te verlagen met gemiddeld 31 procent na het eten van wit brood. ( 1 ) Evenzo bleek uit een dierstudie dat het geven van diabetische ratten van appelazijn gedurende vier weken de bloedsuikerspiegel aanzienlijk verminderde. ( 2 )

Appelciderazijn kan ook de insulinegevoeligheid verhogen. Insuline is het hormoon dat verantwoordelijk is voor het transport van suiker van het bloed naar de weefsels waar het als brandstof kan worden gebruikt. Het behoud van een hoog niveau van insuline kan leiden tot insulineresistentie , die de doeltreffendheid ervan vermindert en leidt tot een hoge bloedsuikerspiegel en diabetes .

Een onderzoek bij  Diabetes Care toonde aan dat de inname van azijn de insulinegevoeligheid met tot wel 34 procent aanzienlijk heeft verbeterd bij mensen met type 2-diabetes of met insulineresistentie. ( 3 )

Om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden, verdun je één tot twee eetlepels appelciderazijn in 8 liter water en consumeer je voor de maaltijd. Zorg er bovendien voor dat u de inname van koolhydraten matigt, uw consumptie van vezels en eiwitrijk voedsel verhoogt  en voldoende regelmatig lichaamsbeweging krijgt om de bloedsuikerspiegel nog meer te verlagen.

2. Appelciderazijn Verbetert het gewichtsverlies

Apple cider azijn is onlangs in de schijnwerpers geweest met fitness goeroes en natuurlijke gezondheidsdeskundigen die een appelciderazijn dieet aanbeveelden om ongewenste kilo's snel te laten vallen. Maar is appelciderazijn goed voor gewichtsverlies ?

Er is een overvloed aan onderzoek dat de voordelen van appelciderazijn voor gewichtsverlies bevestigt. In één onderzoek resulteerde slechts 12 eetlepels appelazijn in 12 weken in bijna 4 kilo gewichtsverlies zonder andere aanpassingen aan dieet of levensstijl ( 4 ).

Studies tonen aan dat appelciderazijn ook de verzadiging kan verhogen , wat de inname en het gewichtsverlies kan helpen verminderen. ( 5 ) In feite toonde één onderzoek aan dat het drinken van appelciderazijn de totale calorie-inname in de loop van de dag tot wel 275 calorieën verminderde. ( 6 )

Echter, omdat appelciderazijn gewichtsverlies bevordert, betekent dat nog niet dat het als een snelle oplossing moet worden gebruikt. Als je het alleen al drinkt, is de hoeveelheid gewichtsverlies van appelciderazijn minimaal. Om echt resultaten te zien, moet u het gebruiken in combinatie met een gezond dieet en een actieve levensstijl.

3. Appelciderazijn Verlaagt cholesterol

Cholesterol is een vetachtige substantie die zich in de bloedvaten kan opbouwen, waardoor deze vernauwt en verhardt. Hoog cholesterolgehalte in het bloed belast je hart, waardoor het harder moet werken om bloed door het lichaam te duwen.

Appelazijn kan de gezondheid van het hart bevorderen door het cholesterolgehalte laag te houden. Een dierstudie uit Iran toonde aan dat het aanvullen van ratten met appelciderazijn slechte LDL-cholesterol kon verlagen terwijl ook het gunstige HDL-cholesteroltoenam . ( 7 )

Naast het feit dat je elke dag een eetlepel of twee van appelciderazijn in je dieet eet, zijn andere manieren om cholesterol snel te verlagenonder meer het minimaliseren van je suikerinname en geraffineerde koolhydraten, waaronder een goede variëteit aan gezonde vetten in je dieet en het eten van een paar porties vis per week.

4. Appelciderazijn Verbetert de gezondheid van de huid

Appelciderazijn heeft niet alleen invloed op uw interne gezondheid; het is ook aangetoond dat het acne behandelt en littekens vermindert. Bepaalde bacteriestammen dragen vaak bij aan de ontwikkeling van acne. Azijn staat bekend om zijn antibacteriële eigenschappen en is effectief gebleken tegen vele stammen van schadelijke bacteriën. ( 8)

Appelciderazijn bevat ook specifieke componenten zoals azijnzuur, melkzuur, barnsteenzuur en citroenzuur, waarvan is aangetoond dat ze de groei van Propionibacterium acnes remmen   de specifieke bacteriestam die verantwoordelijk is voor het veroorzaken van acne.

Deze gunstige componenten kunnen ook littekens verminderen. Een studie in de  Journal of Cosmetic Dermatology toonde aan dat de behandeling van acne littekens met melkzuur gedurende drie maanden leidde tot verbeteringen in de textuur, pigmentatie en het uiterlijk van de behandelde huid, evenals een verlichting van littekens.

Het toevoegen van sommige probiotische voedingsmiddelen in uw dieet, het gebruik van healing maskers en toners en het goed gehydrateerd houden van uw huid zijn enkele andere effectieve huismiddeltjes voor acne .

5. Appelciderazijn Vermindert de bloeddruk

Hoge bloeddruk is een belangrijke risicofactor voor hartziekten. Het dwingt het hart om harder te werken, waardoor de hartspier na verloop van tijd verzwakt en verslechterd.

Appelazijn profiteert van uw bloeddruk en helpt uw ​​hart gezond en sterk te houden. Een dierstudie in Japan toonde aan dat het geven van azijnzuur, het belangrijkste bestanddeel in azijn, leidde tot verminderde bloeddruk. ( 11 ) Een ander dieronderzoek had vergelijkbare bevindingen, wat aantoont dat azijn de werking van een specifiek enzym dat de bloedsuikerspiegel verhoogt, effectief blokkeerde. ( 12 )

Andere natuurlijke manieren om de bloeddruk te verlagen zijn onder meer het verhogen van uw inname van magnesium en kalium, het verhogen van uw vezelinname en het ruilen van het zout en bewerkte voedingsmiddelen voor hele voedingsmiddelen.

6. Appelciderazijn verlicht de symptomen van zure reflux

Gastro-oesofageale refluxziekte, ook bekend als GERD of zure reflux, is een aandoening die wordt gekenmerkt door zure terugstroming van de maag naar de slokdarm, waardoor symptomen optreden zoals brandend maagzuur, boeren en misselijkheid.

Zure reflux is vaak een gevolg van het hebben van lage niveaus van maagzuur. Als dit het geval is, kan het drinken van appelciderazijn verlichting bieden bij zure oprispingsverschijnselen  door meer zuur in het spijsverteringskanaal te brengen om zure terugstroming te voorkomen.

Verdun voor een optimaal resultaat een tot twee eetlepels appelciderazijn in een 8 ounce glas water en drink vlak voor het eten. Vergeet bovendien niet om een zure reflux-dieet dat rijk is aan groenten, gezonde vetten en gefermenteerd voedsel te volgen om de symptomen nog meer te verminderen.


Appel cider azijn

1. Appel cider azijn Verhoogt darmgezondheid 

Door te kiezen voor biologische rauwe appelazijn, kunt u een gezonde dosis nuttige bacteriën aan uw dieet toevoegen. Deze bacterie kan de gezondheid van uw spijsverteringsstelsel verbeteren en een groot aantal toegevoegde darmbacteriën opleveren, zoals verhoogde immuniteit en een verbeterd vermogen om voedingsstoffen te verteren en te absorberen. Neem een ​​tot twee eetlepels op in uw dieet per dag, samen met andere gefermenteerde voedingsmiddelen zoals kombuchaof kefir voor het beste resultaat.

2.Appel cider azijn Verzacht zonnebrand

Als u wat te veel tijd in de zon hebt doorgebracht, is appelciderazijn een geweldige natuurlijke remedie voor het kalmeren van de droge, zonverbrande huid. Voeg een kopje appelciderazijn plus 1/4 kop kokosolie en wat essentiële lavendelolie toe aan een lauw bad en laat het weken om de zonnebrand op te lossen .

3.Appel cider azijn Reguleert bloedsuiker

Appelazijn profiteert van uw bloedsuikerspiegel en kan de insulinegevoeligheid zelfs verhogen. Probeer een tot twee eetlepels in een 8-ounce kopje water te verdunnen en te drinken voor de maaltijd om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden.

4.Appel cider azijn Bestrijdt schimmels

Schimmelinfecties zoals voetschimmel, teennagelschimmel, jock itch of schimmelinfecties kunnen gemakkelijk worden behandeld met behulp van appelciderazijn. Het creëren van een antischimmelspray is een van de meest effectieve toepassingen van appelciderazijn. Gecombineerd met andere schimmelbestrijdende ingrediënten kan het de symptomen verminderen en verlichting bieden.

5.Appel cider azijn Verbetert de gezondheid van de huid

Voordelen van appelazijnazijn voor de huid zijn acne behandelen en littekens verminderen. Bekend om zijn antibacteriële en helende eigenschappen, appelacider azijn voordelen voor de gezondheid van de huid door het doden van stammen van acne-veroorzakende bacteriën. Probeer een appelcider-azijn-toner  om de gezondheid van de huid te verbeteren.

6.Appel cider azijn Verbetert de circulatie

Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat het aanbrengen van appelciderazijn op spataderen de symptomen kan helpen verminderen. ( 13 ) Probeer te combineren met toverhazelaar en scrubben in een cirkelvormige beweging om de bloedsomloop te verbeteren en de symptomen te verlichten.

7.Appel cider azijn Behandelt wratten

Wil  je een wrat verwijderen die niet weggaat? Probeer een watje in appelazijn te weken, breng het direct aan op de wrat en bedek het met een pleister gedurende de nacht. Hoewel het een tijdje kan duren, kan het herhaaldelijk herhalen van de wrat ervoor zorgen dat de wrat uiteindelijk vanzelf valt.

8.Appel cider azijn Geneest Poison Ivy

Appelazijn is een natuurlijke remedie die kan helpen om een jeukende gifsumak uitslag te verzachten . Dit komt omdat het kalium bevat, wat kan helpen de zwelling geassocieerd met poison ivy te verminderen. Probeer een paar keer per dag een theelepel direct op de huid aan te brengen tot het is genezen.

9. appelciderazijn Doodt bugs en vlooien

Als uw hond of kat niet kan stoppen zichzelf te krabben, moet u de chemisch beladen vlooienmoordenaars afdanken en in plaats daarvan deze natuurlijke remedie proberen. Voeg gelijke delen water en appelazijn toe aan een spuitfles en breng deze eenmaal daags aan op de vacht tot de vlooien verdwenen zijn. Je kunt ook proberen je eigen zelfgemaakte insectenspray te maken  en op je huid aanbrengen om vervelende insecten te bestrijden.

10. appelciderazijn Verzacht seizoensafhankelijke allergieën

Veel mensen gebruiken appelcider azijn als een natuurlijke remedie voor seizoensgebonden allergieën . De gezonde bacteriën in appelciderazijn kunnen de immuniteit bevorderen en een gezonde lymfatische drainage ondersteunen om seizoensgebonden sniffels en allergieën voor de stoeprand te schoppen. Probeer de volgende keer dat uw allergieën opgaan, twee eetlepels verdund in water te drinken.

11. appelciderazijn Handelt als een natuurlijke deodorant

De oksels zijn een uitstekende broedplaats voor bacteriën, wat kan leiden tot een verslechtering van de lichaamsgeur. Appelciderazijn bezit krachtige antibacteriële eigenschappen en vormt een uitstekende natuurlijke deodorant. Een van de eenvoudigste appelciderazijn is om een ​​beetje op je vingers te deppen en onder je armen aan te brengen om de geur te neutraliseren en je fris te laten ruiken.

12. appelciderazijn Houdt haar glanzend

Voor dof of droog haar, probeer appelciderazijn eens. Het maken van een haarspoeling met appelciderazijn  voorkomt uitdroging, doet het heerlijk ruiken en helpt het haar glanzend en glanzend te blijven.

13. appelciderazijn Verhoogt het gewichtsverlies

Apple cider azijn kan verzadiging stimuleren en het hunkeren naar het starten van het gewichtsverlies stoppen. Probeer een appelcider-azijndrankverliesdrank te maken door een dosis appelciderazijn toe te voegen aan je favoriete groene smoothie-recepten .

14. appelciderazijn Vermindert zure reflux en maagzuur

Veel mensen ervaren zure reflux als gevolg van lage niveaus van maagzuur . Appelciderazijn kan maagzuur helpen verhogen om terugstromen in de slokdarm te voorkomen en symptomen van maagzuur te verminderen. Het werkt het beste om appelciderazijn vlak voor de maaltijd te drinken. Verdun een eetlepel of twee van appelazijn in een 8-ounce kopje water en drink het op om zure reflux tegen te gaan.

15. appelciderazijn Brengt uw pH in evenwicht

Hoewel azijnzuur, het belangrijkste bestanddeel in appelciderazijn, zuur is , heeft het een alkaliserend effect op het lichaam. Een paar eetlepels appelciderazijn per dag kan uw pH-waarden in balans houden om de gezondheid te helpen optimaliseren.

16. appelciderazijn Handelt als huishoudelijk personeel

Het mengen van gelijke delen appelciderazijn met water om een ​​volledig natuurlijke huishoudelijke reiniger te maken, is een van de gemakkelijkste en meest effectieve appelsapazijngebruiken. Dankzij de antibacteriële eigenschappen is het perfect voor het doden van ziektekiemen en om het huis vlekkeloos te houden.

17. appelciderazijn Bleekt tanden

Appelazijn kan je glimlach zelfs opfleuren en  je tanden witter maken. Voor het beste resultaat, poets je met een beetje appelciderazijn, spoel je je mond en gebruik je je vinger om wat appelaciderazijn op je tanden te wrijven. Bedenk dat overdreven gebruik je glazuur kan eroderen, dus gebruik een bescheiden hoeveelheid en vermijd overdreven overdrijven.

18. appelciderazijn Verlicht Koude Symptomen

Als je het gevoel hebt dat de sniffles aankomen, kunnen een paar eetlepels appelciderazijn een nuttig natuurlijk koud middel zijn om de symptomen snel te verlichten. Dit komt omdat appelciderazijn nuttige bacteriën bevat die je immuunsysteem een ​​snelle boost kunnen geven, vooral wanneer je je onder het weer voelt.

19. appelciderazijn Verlaagt de bloeddruk

Azijnzuur, het belangrijkste bestanddeel in appelciderazijn, heeft aangetoond dat het de bloeddruk verlaagt en de gezondheid van het hart verbetert. Verdun voor het beste resultaat een eetlepel appelciderazijn in een 8-ounce kopje water en drink driemaal per dag om de bloeddruk te verlagen.

20. appelciderazijn Hulp bij ontgifting

Apple cider azijn kan helpen om je pH in evenwicht te brengen, lymfatische drainage aan te moedigen en de bloedsomloop te verbeteren, waardoor het een geweldig hulpmiddel is als het gaat om ontgifting. De typische dosis appelciderazijn is één tot twee eetlepels die een paar keer per dag met water worden gemengd, maar u kunt ook de Secret Detox Drink proberen om een ​​geconcentreerde megadose gezondheidsbevorderende ingrediënten te krijgen die kunnen helpen bij ontgifting.


Soorten Apple Cider-azijn

Met appelciderazijn worden termen als ' organisch ' en 'rauw' vrij losjes rondgegooid, waardoor het moeilijk wordt te ontcijferen wat je daadwerkelijk krijgt als je een fles uit de winkel haalt.

Om de voordelen van appelciderazijn te maximaliseren, moet je  zoveel mogelijk organische, rauwe en ongefilterde appelciderazijn uitkiezen. Het moet ook troebel zijn met een webachtig uiterlijk en de moeder nog steeds intact om de meest voedzame knaller voor je geld te krijgen.

Hier zijn wat die termen eigenlijk betekenen en waarom zou u organische, ruwe en  ongefilterde appelciderazijn moeten kiezen wanneer mogelijk:

Organische appelazijn

Als je appelazijn wordt geëtiketteerd als gecertificeerd biologisch, betekent dit dat het vrij is van genetisch gemodificeerde organismen en synthetische additieven  die eigenlijk meer kwaad dan goed kunnen doen in termen van je gezondheid.

Rauwe Apple Cider azijn

Rauwe appelciderazijn is onverwarmd en onbewerkt. Dit betekent dat het nog steeds de "moeder" intact heeft, wat een cluster van eiwitten, enzymen en nuttige bacteriën is die vaak tijdens de verwerking worden verwijderd.

Ongefilterde Apple Cider-azijn

Voor de meeste toepassingen van appelciderazijn, wil je ook kiezen voor ongefilterde appelciderazijn. Wanneer appelciderazijn wordt gefilterd, verwijdert het de moeder en eventueel sediment en laat een heldere, amberkleurige azijn achter.


Apple Cider Vinegar versus Apple Cider

Dus wat onderscheidt appelcider van appelciderazijn en kunnen ze door elkaar worden gebruikt?

Apple cider is gemaakt van versgeperste appels. Het lijkt op appelsap, maar het wordt niet op dezelfde manier gefilterd of verwerkt.

Appelciderazijn is daarentegen gemaakt van appelcider die is gefermenteerd door gist en bacteriën, waardoor de suikers in alcohol worden omgezet. Vervolgens ondergaat het een tweede fermentatieproces waarbij de alcohol wordt omgezet in azijnzuur.

Dit fermentatieproces is verantwoordelijk voor de vele gezondheidsvoordelen van appelciderazijn en is de reden waarom appelciderazijn in staat is om het cholesterol te verlagen, de bloedsuikerspiegel stabiel te houden en zure reflux te verlichten. Apple cider, aan de andere kant, kan geweldig smaken, maar biedt niet dezelfde voordelen.


Geschiedenis en feiten

Appelciderazijn is al duizenden jaren geconsumeerd. In feite laten records zien dat we al ruim voor 5000 v.Chr. Appelsap in azijn vergisten

In het verleden werd appelciderazijn voor verschillende doeleinden gebruikt, zoals het helpen ontgiften van de lever, het zuiveren van bloed, het reinigen van de lymfeklieren en het versterken van de immuniteit . In het oude Griekenland heeft Hippocrates het zelfs voorgeschreven gemengd met een beetje honing om hoest en verkoudheid te genezen.

In de 17e eeuw begonnen Europeanen azijn medicinaal te gebruiken. Ze begonnen het te bereiden in siropen en ontsmettingsmiddelen en gebruikten het zelfs als een gorgeltje om ziektekiemen te doden.

Tegenwoordig is appelciderazijn opnieuw in de schijnwerpers en begint een welverdiende erkenning te krijgen voor zijn krachtige gezondheidsbevorderende eigenschappen. Niet alleen kan het worden gebruikt als een natuurlijke remedie om een ​​verscheidenheid aan aandoeningen te behandelen, maar het maakt zelfs een effectief, volledig natuurlijk huishoudreinigings- en desinfectiemiddel.


Voorzorgsmaatregelen

Hoewel appelciderazijn gezond en veilig is voor de meeste mensen, kan het consumeren van grote hoeveelheden leiden tot een aantal negatieve effecten op de gezondheid. Appelacider-azijn-bijwerkingen zijn onder meer erosie van tandglazuur, verbranding van de keel of huid en verminderde kaliumspiegel.

Verdun appelaciderazijn altijd in water in plaats van het recht te drinken om negatieve bijwerkingen te voorkomen. Begin ook met een lage dosis en werk je omhoog om je tolerantie te beoordelen.

Als u bloedsuikermedicatie gebruikt, raadpleeg dan uw arts voordat u appelciderazijn gebruikt. Omdat appelciderazijn kan helpen om de bloedsuikerspiegel te verlagen, moet u mogelijk uw dosering van diabetesmedicijnen aanpassen om hypoglykemiesymptomen te voorkomen .

Tenslotte, hoewel er een breed scala aan toepassingen van appelciderazijn is, zou het niet moeten worden gezien als een snelle oplossing of remedie als het gaat om uw gezondheid. In plaats daarvan moet het gepaard gaan met een voedzaam dieet en een gezonde levensstijl om echt resultaten te zien.


Laatste gedachten

  • Apple cider azijn is gemaakt van appel cider die is gefermenteerd, produceert gezonde probiotica en enzymen en aanzienlijk snijden van suiker en calorieën.
  • De voordelen van appelciderazijn zijn onder andere: het verbeteren van het gewichtsverlies, het verlagen van de bloeddruk en het cholesterolgehalte, het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel, het verbeteren van de gezondheid van de huid en het verlichten van zure refluxklachten.
  • Waar is biologische azijn goed voor? Er is een breed scala aan toepassingen van appelciderazijn, van het maken van volledig natuurlijke huishoudreinigers en insectensprays tot het bleken van tanden en het helpen bij ontgifting.
  • Kies voor rauwe, ongefilterde en biologische appelciderazijn met de moeder nog intact, want dit type appelciderazijn biedt de meeste gezondheidsvoordelen.
  • Vergeet niet om appelciderazijn in water te verdunnen, gebruik het met mate en combineer het met een voedzaam dieet en een gezonde levensstijl om uw resultaten te maximaliseren.