Lichaam

22 NATUURLIJKE REMEDIES VOOR PSORIASIS

22 NATUURLIJKE REMEDIES VOOR PSORIASIS

Als u psoriasis heeft, weet u maar al te goed dat deze auto-immuunziekte moeilijk en duur kan zijn om te genezen.

Er zijn echter nuttige, effectieve huismiddeltjes voor psoriasis , die de kosten van medische behandeling kunnen verminderen.

Voordat je een van deze huismiddeltjes tegen psoriasis probeert, moet je bedenken dat de verlichting die ze bieden misschien maar tijdelijk is.

Echter, zoals veel mensen met auto-immuunziekten het erover eens zijn, is tijdelijke verlichting beter dan helemaal geen opluchting.

Voordat we in natuurlijke remedies voor psoriasis springen, zullen we bespreken hoe je kunt bepalen of je psoriasis hebt.

 

Psoriasis Symptomen

 

Psoriasis-symptomen variëren van persoon tot persoon en kunnen na verloop van tijd veranderen.

Enkele van de meest voorkomende symptomen zijn echter een droge huid (die kan barsten en bloeden), rode vlekken op de huid (bedekt met zilverachtige schilfers), geribbelde of verdikte nagels, jeuk, pijn, brandende en gezwollen of stijve gewrichten.

Aangetaste gebieden variëren van kleine vlekken van roosachtige schilfers tot grote uitbarstingen van roodheid en schilfering.

De oorzaak van psoriasis is niet precies bekend, maar het lijkt auto-immuun gerelateerd te zijn.

Als u psoriasis heeft, zullen uw t-cellen (een soort witte bloedcellen) per abuis gezonde huidcellen aanvallen, omdat ze denken dat ze buitenlandse indringers zijn.

Een cyclus (van t-cellen, andere witte bloedcellen en huidcellen) ontwikkelt zich, die in het algemeen alleen wordt afgestaan ​​door behandeling.

Om psoriasis te verminderen, is het belangrijk dat u weet wat uw triggers zijn.

Psoriasis kan worden veroorzaakt door infecties, stress, alcoholgebruik, koud weer en medicijnen (zoals lithium).

 

Soorten psoriasis

 

Het is ook belangrijk om onderscheid te maken tussen verschillende soorten psoriasis.

De symptomen variëren enigszins en beïnvloeden (in sommige gevallen) verschillende delen van het lichaam.

  • Plaque psoriasis is de meest voorkomende vorm van psoriasis. Het wordt gekenmerkt door droge, verhoogde huidplaques, bedekt met zilverachtige schilfers. Met dit soort psoriasis, kunt u kleine vlekken of complete episoden hebben. Plaque psoriasis kan zich overal op het lichaam vormen (ook in uw mond).
  • Nagel psoriasis symptomen omvatten de verkleuring en abnormale groei van vingernagels en teennagels. In ernstige gevallen van nagelpsoriasis kunnen spijkers barsten en afbrokkelen.
  • Scalp psoriasis verschijnt als rode, jeukende vlekken bedekt met witte schubben. U zult roosachtige vlokken op uw schouders en in uw haar opmerken. Schilfer kan zich net voorbij de haargrens uitstrekken en verschijnt op de achterkant van de nek.
  • Guttate psoriasis komt het meest voor bij kinderen en jonge volwassenen. Het kan worden veroorzaakt door bacteriële infecties, en het wordt aangegeven door kleine zweren die zich ontwikkelen op je armen, romp, hoofdhuid en benen.
  • Inverse psoriasis beïnvloedt voornamelijk de huid rond de geslachtsdelen, in de oksels en onder de borsten. Gladde, rode plekken van de huid ontwikkelen zich en ze worden vaak veroorzaakt door schimmelinfecties.
  • Pustulaire psoriasis komt niet vaak voor, maar ontwikkelt zich snel. Met Pus gevulde blaren verschijnen op de zachte huid en deze blaren kunnen verdwijnen en weer verschijnen. Andere gerelateerde symptomen zijn diarree, koude rillingen en koorts.
  • Erythrodermische psoriasis is de meest ongewone vorm van psoriasis. Het kan je hele lichaam bedekken met een enorme rode uitslag die jeukt of verbrandt. Omdat deze vorm zo zeldzaam is, kan het ook moeilijk zijn om effectief te behandelen, vooral na een lange periode van geen behandeling.
  • Artritis psoriatica veroorzaakt rode huiduitslag, verkleurde nagels en stijve, pijnlijke gewrichten. Indien onbehandeld, kan dit leiden tot permanente gewrichtsmisvorming.

Zoals met elke ziekte of aandoening, moet u een arts raadplegen wanneer de symptomen meer worden dan alleen tijdelijke, kleine onrust.

Een goede medische diagnose kan helpen om uw vorm van psoriasis beter te behandelen, zelfs als u huismiddeltjes gebruikt voor psoriasis.

 

Natuurlijke remedies voor psoriasis

 

Er zijn veel thuismiddelen voor psoriasis.

Sommigen van hen zijn effectiever dan anderen.

Alle methoden moeten zo diepgaand mogelijk worden overwogen en onderzocht voordat ze worden geprobeerd ze uit te proberen.

De volgende zijn natuurlijke remedies tegen Psoriasis voor thuis die anderen hebben geprobeerd hun symptomen te behandelen.

Deze psoriasisbehandelingen variëren van voedings- en levensstijlveranderingen tot supplementen en actuele crèmes.

Kies er een of kies er een paar; probeer degenen die misschien goed voor je zijn.

 

Visolie

 

Vette vissen (bijv. Witte tonijn of zalm) zijn rijk aan omega-3-vetzuren, dus visoliesupplementen kunnen ontstekingen helpen verminderen .

Visolie kan helpen om je immuunsysteem te stimuleren, en het zijn geweldige actuele aanvragers wanneer toegepast op de aangedane huid (en).

 

Lauw water

 

Of u er nu in zit of het drinkt, vermijd erg koud of erg heet water.

Gebruik altijd lauw water.

Het drinken van gekoeld water of dranken kan grote schade aanrichten aan uw spijsvertering en warm water kan de tere huid rond de getroffen gebieden beschadigen.

Lauw water kan helpen om je lichaam te ontgiften.

En het werkt als ontstekingsremmend omdat het de bloedstroom naar de huid verhoogt.

 

Drinkwater

 

Naast het drinken van lauw water , zou u meer moeten hebben dan alleen de aanbevolen 8 glazen van 8 ons water per dag.

Omdat je metabolisme exponentieel langzamer is dan die van de meeste mensen, zou je eigenlijk 3 liter (0.80 gallon of ongeveer 13 kopjes) water per dag moeten drinken.

Deze extra hydratatie optimaliseert de werking van uw immuunsysteem en spijsvertering.

 

Oefening

 

We weten allemaal dat lichaamsbeweging cruciaal is voor gezondheid en welzijn.

Zelfs lichte oefeningen kunnen nuttig zijn.

Regelmatige wekelijkse oefeningen kunnen de symptomen van psoriasis helpen verminderen door een gezonder, functioneler immuunsysteem te bevorderen.

Het kan ook helpen de spijsvertering te verbeteren.

En het wordt aanbevolen voor mensen met psoriasis wiens symptomen worden veroorzaakt of verergerd door constipatie.

Zweten helpt bij het verwijderen van gifstoffen uit je lichaam, en lichaamsbeweging creëert endorfines die je humeur stimuleren.

Als u het geluk heeft om een ​​geplaveid pad of wandelgebied bij u in de buurt te hebben, maak er dan een paar keer per week een uur lang gebruik van.

 

Yoga

 

Openbare oefening kan voor mensen met psoriasis in verlegenheid worden gebracht, dus fysieke activiteiten in het huis zoals yoga kunnen nuttig zijn om te beginnen.

YouTube heeft een hele reeks fantastische yogavideo's voor alle leerniveaus, en het kan je een reis naar de sportschool besparen.

 

Glutenvrij dieet

 

Als u psoriasis heeft, is de kans groot dat u ook spijsverteringsproblemen heeft; ze zijn een van de meest voorkomende symptomen voor alle auto-immuunziekten.

Een van de grootste diëten in het dieet is gluten, een eiwit dat voorkomt in veel soorten granen en dat wordt verwerkt in voedselproducten (zoals brood en granen).

Als u psoriasis en problemen met de spijsvertering heeft, bestaat de mogelijkheid dat u gluten-intolerant bent .

Hoewel glutenintolerantie kan worden getest door een medische professional, kunt u stappen ondernemen om gluten uit uw dieet te verwijderen.

Gluten reageert kruislings met tarwe, zuivel en soja, dus je zult veel voedsel uit je dieet moeten verwijderen als je besluit om glutenvrij te gaan.

Het elimineren van gluten kan echter huidirritatie en ontsteking aanzienlijk verminderen.

 

Kurkuma

 

Deze natuurlijke behandeling voor psoriasis wordt al eeuwen in Azië gebruikt en het wordt algemeen erkend als een behandeling voor vormen van psoriasis.

Kurkuma is een meerjarige, kruidachtige plant. Het maakt deel uit van de gemberfamilie.

Kurkuma is een krachtige antioxidant en ontstekingsremmende stof, die ook de lever van gifstoffen kan reinigen.

Er is aangetoond dat het helpt symptomen van plaque psoriasis en artritis psoriatica te verlichten.

Studies tonen aan dat kurkuma de activiteit van Ph-K-enzym zou kunnen remmen, wat leidt tot een verminderde productie van huidcellen.

Kurkuma is ook antimicrobieel en reinigend.

En het beschermt de lever en helpt bij het afvallen.

Het wordt verkocht in de kruidenbeuken van de meeste supermarkten en het is relatief goedkoop.

In de poedervorm is de aanbevolen dagelijkse dosis kurkuma 4-6 theelepels.

 

Dode Zeezouten en zoutbaden

 

De Dode Zee, gelegen in Israël, is een prominente reisbestemming voor mensen met psoriasis - vanwege de schijnbare helende eigenschappen.

De Dode Zee is het laagste punt op het aardoppervlak.

Daarom ontvangt het niet veel ultraviolet-B-stralen (korte golflengten).

Het water is rijkelijk geconcentreerd met zout en mineralen, en het natuurlijke atmosferische filter houdt vervelende UVB-stralen op afstand.

Dus zonaanbidders kunnen genieten van de voordelen van weken in het water voor een langere periode zonder het risico van zonnebrand.

De Dode Zee bestaat uit magnesiumchloride, kaliumchloride, natriumchloride, calciumchloride, bromide, sulfaten, onoplosbaar water en gekristalliseerd water.

Magnesiumchloride versnelt het metabolisme, dat meestal langzaam is bij mensen met psoriasis (omdat ze aan magnesiumtekort lijden).

Calciumchloride helpt de poriën te ontstoppen, waardoor ze worden bevrijd van schadelijke gifstoffen die uit de omgeving sijpelen.

Natrium verbetert de doorlaatbaarheid van de huid en verwijdert gifstoffen.

Kalium vermindert de waterretentie in het lichaam en zwavel helpt om de bloedsuikerspiegel en het metabolisme van vet te reguleren.

Bovendien zijn bromide en zink ontstekingsremmend.

Dode Zeezout kan helpen uw huid te exfoliëren, de bloedcirculatie door uw lichaam te laten toenemen, uw huid te ontgiften en meer doorlatend te maken.

Een van de grootste fysieke en mentale voordelen van Dode Zeezout is dat het stress kan verminderen (een belangrijke trigger voor de meeste mensen met psoriasis).

 

Tea Tree Oil

 

Een van de populaire psoriasisbehandelingen is theeboomolie.

Pharaboomolie is afkomstig van de bladeren van de Melaleuca-boom uit Azië en Australië en heeft een sterke combinatie van ontstekingsremmende, schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen.

In zijn pure vorm kan theeboomolie rechtstreeks worden aangebracht op minder gevoelige delen van het lichaam (zoals de benen en armen).

Gebruik een watje om theeboomolie aan te brengen, laat het inwerken en was het voorzichtig af.

Voor degenen met psoriasis op meer gevoelige huidgebieden (zoals het gezicht of de nek), verdun eerst tea tree olie met maagdelijke kokosolie.

Het is aangetoond dat theeboomolie de symptomen helpt verlichten, maar het kan psoriasislittekens verminderen wanneer het regelmatig gedurende meerdere weken wordt gebruikt.

 

Appelcider azijn

 

Apple cider azijn is een andere zeer gebruikte thuis psoriasis behandelingen.

Vanwege de helende eigenschappen wordt azijn al enkele duizenden jaren gebruikt.

Blijkbaar heeft Hippocrates het zelfs gebruikt om wonden te behandelen in 420 voor Christus

Azijn is een krachtige antibacteriële stof, die vaak als een ontsmettingsmiddel wordt gebruikt.

Als je appelciderazijn wilt proberen, selecteer dan rauwe, biologische variëteiten.

Om jeuk te verminderen, kan appelazijn op de hoofdhuid worden aangebracht.

Je kunt ook een kopje appelciderazijn aan je badwater toevoegen.

Gebruik vervolgens wattenbolletjes of een zachte doek om de getroffen gebieden te reinigen.

Bovendien kunt u appelciderazijn op een washandje doen.

Gebruik het dan als een kompres gedurende een minuut of twee op het getroffen gebied.

 

Capsaïcine crème

 

Capsaïcine is een samenstelling die wordt aangetroffen in zwarte peper.

Het kan helpen pijn en jeuk te verminderen.

Terwijl je zelf zwarte peper kunt proberen, zijn er capsaïcinecrèmes die topisch op geïrriteerde plekken op de huid kunnen worden aangebracht.

Het is een uitstekende psoriasiscrème, omdat het zenuwuiteinden blokkeert die pijn door het lichaam overbrengen.

En het vermindert ontsteking van psoriasis.

 

Havermout baden

 

Haver, verzacht en repareer de huid door psoriasis.

Het nemen van een lauw bad gevuld met havermout kan irritatie, droogheid, schalen en roodheid verminderen.

Als je natuurlijke havermout met mousseline of een sok verft, kan dit helpen om psoriasisuitbraken op verschillende delen van je lichaam te verlichten.

 

All-Natural Moisturizer

 

Het hebben van een volledig natuurlijke moisturiser is absoluut essentieel voor iedereen met een vorm van psoriasis.

Ingrediënten waar je naar moet zoeken in een natuurlijke moisturizer zijn verzachtende middelen (kokosolie, amandelolie of olijfolie), bevochtigingsmiddelen (glycerine of sorbitol), emulgatoren (borax, bijenwas, lanoline of lecithine), actieve ingrediënten (tea tree olie of sheaboter) en penetratieversterkers (etherische oliën, oliezuur of linolzuur).

Vermijd producten met minerale oliën, parabenen, alcohol, kunstmatige kleuren (of geurstoffen), propyleenglycol en formaldehyde.

Deze ingrediënten kunnen irritatie verergeren en zijn allergeen.

Er zijn tal van natuurlijke huidcrèmes op de markt.

Zorg er dus voor dat u degene opzoekt die positieve beoordelingen hebben, in uw prijsklasse passen en biologische ingrediënten bevatten.

 

Aloë Vera

 

Aloë vera is een geweldige plaatselijke behandeling, die psoriasis-gecreëerde huidlaesies kan helpen kalmeren.

Aloë vera bevat talrijke vitamines (waaronder A, B12, C, E en foliumzuur), meer dan negen mineralen (waaronder calcium en magnesium), enzymen, aminozuren, 12 anthrachinonen (dwz laxeermiddelen die de spijsvertering helpen reguleren), salicylzuur, vetzuren en suikers.

Aloe vera-gel is nuttig als een plaatselijke behandeling en aloë vera-sap kan worden geconsumeerd om de spijsvertering te helpen reguleren en het lichaam van schadelijke gifstoffen te reinigen.

Er zijn ook natuurlijke aloë vera shampoos, conditioners en bodywashes online en in de winkels verkrijgbaar.

 

Oregon druiven

 

Hoewel niet zo algemeen als sommige van de in deze lijst genoemde behandelingen, zijn Oregon-druiven (ook bekend als "Mahonia") recentelijk meer erkend als geweldige remedies voor psoriasis thuis.

Oregon druif s kan helpen bij de bestrijding van bacteriële en schimmelinfecties.

Ze kunnen ook de overproductie van huidcellen vertragen.

Ze zijn beschikbaar als supplement.

In een onderzoek onder meer dan 440 patiënten in Duitsland rapporteerde 81% symptomen na de behandeling verminderd of geëlimineerd.

 

Mariadistel

 

Mariadistel kan mogelijk de symptomen van psoriasis en leverschade verlichten.

Onderzoekers hebben ontdekt dat mariadistel gunstig is voor het verbeteren van de leverfunctie omdat het silymarine bevat (een samenstelling van silicristine, silibinine en silydianine).

Silymarin voorkomt dat gevaarlijke gifstoffen in de lever terechtkomen.

Mariadistel lijkt ook personen met psoriasis te helpen.

Als een antioxidant en ontstekingsremmende substantie, biedt mariadistel een broodnodige stimulans voor een worstelend immuunsysteem.

Als je een mariadistel eens wilt proberen, moet je zoeken naar gestandaardiseerde extracten in tablet- of capsule-vorm.

Ze bevatten 70% silymarine. De aanbevolen dagelijkse dosering voor Mariadistel is 150 mg, tweemaal per dag ingenomen.

U moet echter over het algemeen de richtlijnen op het pakket volgen.

 

Exclusief kunstmatige geraffineerde suiker

 

Natuurlijke suikers kunnen deel uitmaken van het dieet, maar kunstmatig geraffineerde suiker is problematisch voor mensen met auto-immuunziekten.

Met andere woorden, verwijder bewerkte, verpakte voedingsmiddelen die gemakkelijk (en eerder goedkoop) kunnen worden gekocht bij supermarkten.

Ongeveer 90% van geraffineerde suiker in de voeding van Amerikanen is afkomstig van verwerkt, verpakt voedsel.

Ze dragen bij aan gewichtsstrijd en auto-immuunziekten.

Geraffineerde suikers staan ​​hoog op de glycemische index en veroorzaken ontstekingen.

Het verminderen van ontstekingsfactoren is cruciaal voor mensen die te maken hebben met auto-immuunziekten.

 

Krijg genoeg Sunshine

 

Het menselijk lichaam krijgt ongeveer 80% van vitamine D door UV-stralen van zonlicht.

Veel mensen krijgen echter gewoon niet voldoende zonneschijn.

Maar natuurlijk licht heeft therapeutische waarde voor mensen met auto-immuungerelateerde huidproblemen.

Het is bewezen dat Ultraviolet-B-therapie helpt om het buitensporige aantal t-cellen in ons lichaam te verminderen - door zich te richten op twee specifieke routes naar het immuunsysteem.

Veel artsen die psoriasis behandelen, beweren dat lichttherapie veel effectiever en heilzamer is dan plaatselijke steroïde crèmes (die de bijnier kunnen beschadigen).

UVB-stralen kunnen de productie van t-cellen vertragen, waardoor huidontsteking en schilfering worden verminderd.

Ook bevat het licht dat we van de zon krijgen vitamine D (de meeste mensen met auto-immuunziekten hebben een tekort).

Als u in de winter in een koeler klimaat leeft, wordt het matige gebruik van zonnebanken tijdens de wintermaanden aanbevolen.

 

Krijg voldoende vitamine D3

 

Het nemen van vitamine D3-supplementen kan u ook helpen.

Als je in een deel van de wereld woont waar je maandenlang niet veel zonneschijn ziet, heb je waarschijnlijk vitamine D3 tekort.

Het kan over de toonbank worden gekocht.

Ook bekend als cholecalciferol, is vitamine D vetoplosbaar.

Of het nu gaat om zonlicht of supplementen, Vitamine D komt de bloedbaan binnen en reist naar de lever, waar het wordt omgezet in calcidiol.

De nieren zetten dan wat van dat calcidiol om in calcitriol (wat de biologisch actieve vorm van vitamine D is die ons alle gezondheidsvoordelen oplevert die we nodig hebben).

Vitamine D kan helpen bij het reguleren van immuun- en neuromusculaire functies.

Het is verantwoordelijk voor het vertragen van de snelle overproductie van huidcellen bij mensen met psoriasis.

En het werkt als een ontstekingsremmer door het hele lichaam.

Helaas hebben mensen met auto-immuunziekten meestal een tekort aan vitamine D, als gevolg van verschillende, vaak onderling verbonden symptomen (zoals lekkende darm, verstoorde darmflora, verhoogde niveaus van toxines in het lichaam en lage productie van gal).

Flare-ups hebben de neiging om in de winter te gebeuren omdat we zelfs minder natuurlijke blootstelling aan vitamine D krijgen.

Naast het krijgen van zonlicht, het doen van lichttherapie en het nemen van vitamine D3-supplementen, kun je vitamine D aan je dieet toevoegen en lokale huidbehandelingen met vitamine D aan de getroffen gebieden aanbrengen.

Voedingsmiddelen rijk aan vitamine D zijn onder andere levertraan, olieachtige vis (vooral zalm, tonijn, forel, zwaardvis en makreel), eidooiers, melk, sinaasappelsap, champignons, spinazie en sommige soorten granen (hoewel deze moeten worden vermeden als: je hebt een glutenintolerantie).

Maar het is moeilijk om voldoende vitamine D uit voedsel te halen, dus je beste opties zijn zonlicht, lichttherapie en supplementen.

U moet uw bloed laten testen op vitamine D3-tekort voordat u zichzelf supplementen geeft.

Maar een algemeen aanbevolen startdosis is 2000 IE vitamine D-supplementen per dag (gedurende een periode van enkele maanden).

Daarna zou je je bloedwerk opnieuw moeten laten doen om te zien of je niveaus in balans zijn en of je je dosering van vitamine D3-supplementen moet aanpassen.

 

Gebruik geen parfums en kleurstoffen

 

Misschien heb je altijd moeite gehad met huidirritatie of allergische reacties na het gebruik van lichaamsproducten of wasmiddelen met parfums en / of kleurstoffen.

Als dat zo is, zou u deze items waarschijnlijk dagelijks moeten gebruiken.

Als u psoriasis heeft, wilt u misschien overwegen ze in de prullenbak te gooien.

Waarom? Parfums en kleurstoffen kunnen psoriasis aanwakkeren.

Van geuren (zowel synthetisch als van nature afgeleid) is bekend dat ze huidirriterende stoffen zijn.

Maak de overstap naar hypoallergeen, geurvrije en kleurloze lichaamswassingen, zepen, handlotions, deodorants en wasmiddelen.

Veel van deze producten zijn verkrijgbaar voor een redelijke prijs.

En de kans is groot dat u ook online verkopers op Etsy kunt vinden die biologische, geurloze, kleurstofvrije producten maken.

Er zijn ook talloze online recepten voor het maken van uw eigen parfumvrije en kleurstofvrije wasmiddel- en lichaamsverzorgingsproducten.

 

Verander je eetgewoonten

 

Volgens Deirdre Earls (een geregistreerde diëtist en mede psoriasis krijger), is het adopteren van een plantaardig dieet absoluut essentieel om de talrijke, aanhoudende symptomen geassocieerd met psoriasis te bestrijden.

Veel voedingsmiddelen die mensen regelmatig genieten, zijn eigenlijk zeer ontstekingsgevoelig van aard.

Maar als u auto-immuunziekten heeft, moet u ze vermijden als u uw symptomen wilt omkeren.

Als u besluit over te stappen naar een plantaardig dieet, is het belangrijkste dat u moet opmerken dat u uw lichaam de tijd moet geven om zich aan te passen (aan nieuw voedsel dat wordt geïntroduceerd en oud voedsel dat wordt verwijderd).

Je merkt misschien een paar behoorlijk significante veranderingen in hoe je je in het algemeen voelt - om nog maar te zwijgen over hoe je fysieke symptomen merkbaar veranderen in de loop van de tijd.

Begin met het wegwerken van bewerkte voedingsmiddelen en dranken.

Je hoeft niet elk verwerkt stuk voedsel meteen weg te gooien.

Maar u moet een actief plan hebben om deze schadelijke voedingsmiddelen systematisch te elimineren en gezondere te introduceren.

Begin met het verhogen van uw inname van hele voedingsmiddelen.

Voeg een paar porties fruit, groenten en volle granen toe aan uw dagelijkse voeding.

Koop voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten en waarvan bekend is dat ze ontstekingsremmend werken.

Bessen en asperges zijn geweldig voedsel voor jou; een grappige manier om ervoor te zorgen dat u ze opneemt, is om ze in smoothies en salades te veranderen.

Vlees is oke met mate, afhankelijk van het type.

Maar elimineer vettig, vet vlees. Zorg er wel voor dat je genoeg eiwitten binnenkrijgt.

Gekweekte groenten zijn rijk aan gezonde probiotica en ze kunnen via verschillende recepten in het dieet worden geïntroduceerd .

 

Neem Probiotics

 

Probiotica zijn een fantastische manier om symptomen van psoriasis en andere auto-immuunziekten te verlichten.

Probiotica introduceren gezonde bacteriën in uw spijsverteringsstelsel.

Ze bevorderen een gezonde darmflora, stimuleren het immuunsysteem, ontdoen zich van schadelijke gifstoffen, helpen de algehele gezonde spijsvertering te verminderen en verminderen de ontsteking in de darmen.

Naast orale inname van probiotica kunnen ze lokaal worden toegepast op delen van de huid die worden beïnvloed door psoriasis.

Breng vloeibare probiotica aan op een katoenen doek en wrijf het zachtjes op de geïrriteerde huid.

Een studie uit 2013, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Gut Microbes, vond dat probiotica de cytokinespiegels mogelijk kunnen verlagen, waardoor de aanwezigheid van ontstekingen bij patiënten met psoriasis afneemt.

Toekomstige studies zullen ernaar streven de mogelijkheid uit te diepen dat probiotica een remedie tegen psoriasis bieden.

 

Conclusie

 

Psoriasis is een gecompliceerde auto-immuunziekte die veel mensen over de hele wereld treft.

Hoewel er momenteel geen bekende, gerenommeerde, betrouwbare remedie voor psoriasis bestaat, zijn er veel huismiddeltjes om de verschillende symptomen ervan te behandelen.

Zoals blijkt uit de lijst van bovenstaande methoden, bestaan ​​er natuurlijke home-based behandelingen.

Ze kunnen de symptomen misschien niet elimineren, maar veel mensen hebben wel eens succes gehad bij het terugdraaien van de ernst van hun symptomen.

Al deze methoden zullen niet voor iedereen werken, omdat er verschillende soorten psoriasis bestaan.

Onze lichamen reageren allemaal op verschillende manieren.

Echter, zoals de meeste mensen die te maken hebben met verschillende symptomen van psoriasis weten, is zelfs een tijdelijke verlichting van symptomen beter dan helemaal geen verlichting ervaren.

Probeer een paar van deze behandelingen eens uit en ontdek wat het beste voor u werkt.

22 NATUURLIJKE REMEDIES VOOR PSORIASIS