Lichaam

23 NATUURLIJKE SPIERONTSPANNERS DE ULTIEME LIJST

DE ULTIEME LIJST VAN 23 NATUURLIJKE SPIERONTSPANNERS

  • Waarom natuurlijke relaxers?
  • Natuurlijke spierontspanners
  • Waarom natuurlijke relaxers?

Tegenwoordig zijn stress en spanning gebruikelijk in de Verenigde Staten.

Spierspanning kan worden veroorzaakt door verschillende problemen zoals hormonale onbalans, ontsteking, stress, verwonding en ziekte.

Helaas zijn veel mensen afhankelijk van een recept of een vrij verkrijgbare spierontspanner tegen doffe pijn en ongemak.

Maar met de rijkdom aan natuurlijke genezers die gemakkelijk toegankelijk zijn, hoeft u zich niet te wenden tot conventionele medicijnen voor verlichting.

Er is een overvloed aan natuurlijke spierverslappers.

In feite zijn veel van deze natuurlijke spierontspanners zo betrouwbaar en effectief dat ze de basisingrediënten zijn voor sommige conventionele remedies.

Bijvoorbeeld, de natuurlijke pijnstiller witte wilgenschors bleek zo effectief te zijn dat de populaire pijnstiller-aspirine wordt samengesteld met ingrediënten.

Natuurlijke spierverslappers zijn alternatieven voor voorgeschreven en vrij verkrijgbare spierverslappers.

Het kunnen remedies zijn die al duizenden jaren worden gebruikt, of zelfs aangeboren zijn in het menselijk lichaam.

Ze kunnen de natuurlijke processen van het lichaam omvatten, zoals slaap of de productie van hormonen.

De meeste van hen zijn bronnen gevonden in de natuur, met name kruiden en mineralen.

De onderstaande lijst bevat voornamelijk mineralen en kruiden, met uitzondering van het hormoon progesteron, dat specifieke eigenschappen heeft die de spierspanning verminderen.

Sommige van deze items bevatten antioxidanten, flavonoïden en andere chemicaliën die de bloedstroom verhogen, en ze kunnen de energiestroom naar getroffen gebieden verhogen, ontgiften en ontstekingen verminderen, die allemaal werken om de spierspanning te verminderen.

Natuurlijke relaxanten werken niet alleen door zich te richten op de oorzaak van spierongemakken, maar ze hebben geen bekende negatieve bijwerkingen zoals medicijnen.

Vaak zijn de relaxatie-eigenschappen de werkelijke bijwerkingen, omdat deze natuurlijke supplementen vele andere toepassingen hebben.

Magnesium wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt om constipatie te genezen, maar wanneer je het neemt, merk je ook een diepe kalmte en slaperigheid.

 

Problemen met drugs

Hoewel de meesten van ons medicijnen gebruiken voor onmiddellijke verlichting, zijn wij als samenleving zo trouw aan hen dat we hun schadelijke bijwerkingen niet beschouwen.

Veel voorkomende nevenverschijnselen zijn slaperigheid, een licht gevoel in het hoofd en hoofdpijn.

Een ander veelvoorkomend neveneffect is de verslaving.

Omdat de meeste spierverslappers gereguleerde stoffen zijn die door een arts zijn voorgeschreven, zijn ze zeer verslavend.

Deze stoffen worden gegeven in hogere doses, die moeilijker te verwijderen zijn uit het lichaam, waardoor afhankelijkheid ontstaat.

Ze zijn ook verslavend vanwege psychologische effecten.

Iedereen die verlichting ondervindt van deze medicijnen zal in de verleiding komen om ze te blijven gebruiken, zelfs zonder pijn, vanwege de "hoge" en positieve gevoelens die het gevolg zijn van het gebruik ervan.

Iedereen met chronische pijn en die dagelijks een spierverslapper gebruikt, stelt het lichaam continu bloot aan de medicijnen en veroorzaakt zo verslavingen wanneer het lichaam afhankelijk wordt van de werking ervan.

Wanneer zij besluiten om te stoppen met het nemen van de medicijnen, kunnen onaangename ontwenningsverschijnselen optreden.

Ontwenningsverschijnselen van OxyContin omvatten bijvoorbeeld spierspasmen, verhoogde hartslag, gewrichtspijn, koorts, koude rillingen, diarree en hoge bloeddruk.

Bovendien kan het combineren van gereguleerde stoffen met alcohol leiden tot levensbedreigende bijwerkingen zoals zelfmoord, coma, orgaanschade, gedragsproblemen, ademhalingsproblemen en daadwerkelijk overlijden.

De American Society of Addiction Medicine noemt een overdosis drugs als de belangrijkste doodsoorzaak in Amerika.

Van deze geneesmiddelen vormen opioïden de grootste hoeveelheid.

Overdosispercentages blijven stijgen.

Artsen blijven steeds meer geneesmiddelen voorschrijven aan volwassenen en tieners: de ASAM stelt dat de recepten voor tieners en jonge volwassenen zijn verdubbeld tussen 1994 en 2007.

Vaak worden de doses periodiek verhoogd.

Zoals de ASAM-studie van 2015 beweert dat tussen 1999 en 2010 48.000 vrouwen stierven aan een overdosis drugsoverdosis.

Er is een lange lijst met statistieken die aangeeft dat drugsverslaving niets minder is dan een epidemie.

Bovendien is het er één die blijft groeien.

Dus de behoefte aan natuurlijke pijnstillers is urgent.

 

Natuurlijke spierontspanners

Voldoende rust

Om te beginnen zijn onze lichamen misschien de meest geniale hulpmiddelen als het gaat om spierontspanning.

Terwijl we slapen, verschuift ons lichaam in vier verbazingwekkende stadia, te beginnen met NREM (niet-snelle oogbeweging) fase 1, het stadium dat initieert na ongeveer 10 minuten slaap.

Tijdens deze fase kunnen de oogspieren, enkele van de sterkste spieren in uw lichaam, rollen of openen, waardoor u niet langer dagelijks hoeft te werken.

Het lichaam ervaart ook een verminderde hartslag en de ademhaling vertraagt, wat wijst op de ontspanning van het hart en de longen.

Het lichaam gaat dan over in NREM 2 na ongeveer 20 minuten, wanneer het lichaam afneemt en alle activiteit vertraagt, en de hartslag wordt zelfs langzamer.

Tijdens NREM 3 worden onze lichamen zo ontspannen dat de spierreacties, zoals de onwillekeurige, zich ontwikkelden als een evolutionair overlevingsmechanisme om vallen te voorkomen, die zich voordoen tijdens NREM-fase 1, komen niet meer voor.

In feite kan er weinig reactie zijn op alle prikkels van buitenaf.

In NREM fase 4 verkeert het lichaam in zo'n staat van ontspanning dat diepe dromen en desoriëntatie uit het echte leven voorkomen.

Hoewel sommige processen sneller worden in deze fase, die maximaal een uur kan duren, is er een diepe scheiding tussen de fysieke, mentale en emotionele stress van het dagelijks leven.

Over het algemeen is slaap een behoorlijk effectieve manier om spieren op natuurlijke wijze te ontspannen, zolang je maar niet te veel of te weinig krijgt.

 

Arnica olie

Met grote bloemen die op zonnebloemen lijken, die van nature groeien in bergachtige gebieden zoals Canada, de Europese Alpen en de Noordelijke Verenigde Staten, is Arnica een plant die bekend staat om zijn geneeskrachtige eigenschappen en wordt al meer dan 200 jaar gebruikt.

Tegenwoordig wordt het gebruikt door een aantal atleten die op zoek zijn naar sneller herstel van trainingen en spierspanning.

Het is ook gunstig voor ouderen of mensen met een zittende levensstijl die artritis of stijfheid ervaren die wordt veroorzaakt door de opbouw van melkzuur en een slechte bloedsomloop.

Thymol en helenin, chemicaliën die worden aangetroffen in arnica-olie, verminderen de zwelling en ontsteking die een belangrijke oorzaak is van spierspanning.

Het kan ook de bloedsomloop verbeteren.

Adequate bloedcirculatie verlaagt de genezingsduur van verwondingen en wonden.

Arnica-olie is zeer effectief wanneer het plaatselijk wordt aangebracht op de aangetaste gebieden.

Het kan ook topisch worden gebruikt in de vorm van een zalf, smeersel, crème en zalf.

En het kan oraal worden ingenomen.

 

Black Radish Juice

Radijs behoort tot de Brassica-familie en wordt gebruikt als een culinair ingrediënt, vaak om gekookte gerechten en salades te kruiden.

Het vlees van de zwarte radijs bevat een schat aan essentiële mineralen zoals calcium, ijzer, magnesium, kalium en mangaan. Het bevat ook vitamines zoals B1, B-complex en C en E.

Deze vitamines en mineralen hebben verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder, maar zijn niet beperkt tot, het reguleren van de hartslag, het op natuurlijke wijze verminderen van de reactie op stress, het bevorderen van regelmaat en het bevorderen van de eliminatie van toxine, inclusief van de spieren.

Het effect van elk van de bovengenoemde mineralen, kalium, magnesium, calcium en ijzer in het bijzonder, is spierontspanning.

Dit omvat de hartspier, spieren die betrokken zijn bij de spijsvertering en alle andere spieren in het lichaam.

Ze verbeteren ook de bloedstroom en bloeddruk, vooral kalium.

De vermelde vitamines zijn essentieel voor de ijzerabsorptie, de bloedstroom en het verminderen van vrije radicalen, die vervolgens helpen bij het genezen van spierspanning, stijfheid, ontsteking en pijn als gevolg van een ontsteking.

Ten slotte heeft zwarte radijs extra voordelen, zoals het bevorderen van immuniteit tegen verkoudheid, oorinfecties, microbiële infecties, keelpijn, bronchitis, verkoudheid en griep.

 

bosbessen

Bosbessen zijn misschien het meest opmerkelijk omdat ze rijk zijn aan antioxidanten.

Ze hebben zelfs een verbazingwekkende ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) -score van 9.621, dus een van de voedingsmiddelen met de meeste bekende antioxidanten.

Hun antioxidanten komen in vele vormen voor: anthocyanines, een flavonoïde die verantwoordelijk is voor de kleur in rode, paarse en blauwe planten; proanthocyanidins; pterostilbene; flavonolen; tannines; en resveratrol.

Als vrije radicalen die optreden als gevolg van natuurlijke processen zoals sporten en omgevingsfactoren zoals verontreinigende stoffen, sigaretten en röntgenstralen, niet worden gecontroleerd, kunnen ze spierbeschadiging en kanker veroorzaken.

Antioxidanten bestrijden deze vrije radicalen.

Deze antioxidanten zijn ook goed voor mensen met hoge bloeddruk, wat kan leiden tot enkele van de meest dodelijke gezondheidsproblemen, zoals een hartaanval, beroerte, coronaire hartziekte en atherosclerose.

Bovendien stelt onderzoek dat regelmatige consumptie van deze kleine maar krachtige bessen het begin en de progressie van de ziekte van Parkinson en Alzheimer kan voorkomen.

Parkinson kan mobiliteitsproblemen veroorzaken door spierstijfheid, atrofie en rigiditeit.

Het kan ook onwillekeurige spierbewegingen en contracties veroorzaken.

Alzheimer kan problemen met spiercoördinatie en controle veroorzaken.

Het is mogelijk om de slopende effecten van deze ziekten op spieren met de consumptie van bosbessen te voorkomen.

 

Cannabis Oil

Cannabis kan van toepassing zijn op elk van de drie variëteiten van de plant, namelijk Cannabis sativa, Cannabis indica en Cannabis ruderalis.

Het gebruik van marihuana gaat meer dan 3000 jaar terug en werd in de westerse geneeskunde geïmplementeerd voor aandoeningen zoals pijn, spasmen, convulsies en ontstekingen in de 19e eeuw.

Wetenschappers hebben ontdekt dat het menselijk brein cannabinoïde-receptoren bevat, die cannabinoïde-bindende moleculen zijn, in de hersencellen en zenuwcellen door het hele lichaam.

Ze werden zelfs aangetroffen in het immuunsysteem, wat erop wijst dat cannabis de immuunrespons kan verbeteren, evenals de andere genoemde voordelen ( 1 ).

Veelvoorkomende toepassingen van cannabis zijn als spierverslapper, als een behandeling voor glaucoom, kanker en bijwerkingen van chemotherapie, en voor verbeterde focus en slaap.

Door de jaren heen heeft cannabis talloze mensen helpen ontspannen en slapen, naast het verlichten van spierspasmen, de effecten van multiple sclerose en vele andere kwalen.

Studies uitgevoerd met paraplegics en die met ruggenmergletsel en / of multiple sclerose, vertoonden een afname in spierspiersheid ( 2 ).

 

Wonderolie

Ricinusolie, of Ricinus communis-olie, is de olie van ricinusbonen die afkomstig is van een vaste plant die wordt gebruikt in oude Afrikaanse, Indiase, Chinese, Griekse en Romeinse beschavingen.

Ricinusolie is uitstekend geschikt voor pijn, tumoren, haargroei en problemen met de spijsvertering.

Het kan door de huid en het spierweefsel dringen om de organen te beïnvloeden.

Dit is de reden waarom het door vrouwen wordt gebruikt om reproductieve problemen van de baarmoeder, een spierorgaan, te genezen.

Veel vrouwen hebben last van myomen, poliepen en cysten van de baarmoeder.

Ricinusolie dringt de baarmoeder binnen en lost na verloop van tijd deze gezwellen op, waardoor pijn en ontsteking worden verminderd en zelfs geëlimineerd.

Omdat ricinusolie de bloedcirculatie en energie in het gebied waar het wordt aangebracht, verhoogt, kunnen spierspasmen, spanningen en pijnen aanzienlijk worden verminderd.

De beweging van het bloed naar een getroffen gedeelte van het lichaam initieert een snelle genezing.

De meest effectieve manier om ricinusolie te gebruiken is met warmte.

Breng ricinusolie aan op een warme doek en houd deze minstens een half uur in contact met het getroffen gebied.

Herhaald gebruik garandeert de effectiviteit ervan.

 

Catnip

Catnip, wetenschappelijke naam Nepeta cataria , is een natuurlijke spierontspanner die zijn oorsprong vindt in Azië en Europa.

Het werd een vertrouwd kruid in Noord-Amerika toen kolonisten het in koloniale tuinen plantten.

Catnip staat bekend om zijn bedwelmende effect op katten.

Een chemische stof genaamd nepetalacton kan ertoe leiden dat een kat vreemd gedrag vertoont; ze kunnen thrash, kick en roll around in de buurt van de catnip gewoon door ruikende zijn geur.

Bij de mens is het meest voorkomende voordeel ontspanning, verlichting van angst en kalmerende zenuwen zonder verdoving.

Catnip heeft ook geweldige resultaten die de menstruatiepijn verlichten die wordt veroorzaakt door buikkrampen en baarmoederkransen, waardoor de spieren ontspannen.

En het is ontstekingsremmend en behandelt zo de hoofdoorzaak van elke vorm van pijn.

Catnip induceert ook zweet dat ontgifting in het lichaam bevordert, inclusief dat van de opbouw van toxine in spieren.

Ten slotte verlicht het het spijsverteringsstelsel.

Dit gebeurt via de ontspannings- en ontstekingsremmende eigenschappen, het oplossen van knopen en ontstekingen.

 

Cayenne peper

Cayennepeper, ook bekend als Capsicum, wordt al meer dan 9.000 jaar gebruikt als voedsel en geneesmiddel.

Het verbetert gerechten door het toevoegen van een hartige, pittige smaak.

Het heeft geweldige medicinale en culinaire voordelen.

De vele toepassingen ervan verlichten spierkrampen, verminderen pijnveroorzakende ontstekingen, verlagen het cholesterolgehalte en genezen spijsverteringsproblemen, zoals diarree.

Het heeft ook sterke immuunbevorderende eigenschappen; het kan samen met citrusvruchten en appelciderazijn worden gebruikt als een detoxbrouwsel.

Het vermogen van Cayenne om pijn te onderdrukken wordt toegeschreven aan de directe effecten op Substance P, een stof die het lichaam afgeeft wanneer het weefsel is beschadigd.

De chemische stof waarschuwt het fysieke lichaam in de vorm van pijn

Cayenne kan de pijnlijke bijwerkingen van deze chemische stof stoppen.

En het veroorzaakt ontstekingsremmende cellen om de aangetaste spieren te mobiliseren door bloedvaten te verwijden.

Bovendien kan cayennepeper een hartaanval stoppen als het bij het eerste teken wordt genomen, omdat het de bloedcirculatie verhoogt; het
kan ook topisch worden gebruikt om wonden te genezen.

 

Kamille etherische olie

Kamille is een oud kruid (een van de oudste gedocumenteerde kruidenremedies) dat in twee varianten voorkomt : Duitse kamille ( Chamomilla Recutita ) en Romeinse kamille ( Chamaemelum nobile ).

Het lijkt op het madeliefje en heeft een heldere gouden kleur.

Het wordt vaak 's nachts in de vorm van thee geconsumeerd om ontspanning te veroorzaken.

De olie kan echter effectief zijn als een plaatselijke behandeling.

Het wordt gebruikt voor veel aandoeningen, zoals spierspasmen, menstruatiestoornissen, ontstekingen, zweren, wonden en aambeien.

Kamille etherische olie is een uitstekend alternatief voor geneesmiddelen voor het verminderen van spiergerelateerd ongemak.

Het bevat terpenoïden, ontstekingsremmende fytochemicaliën en flavonoïden die bekend staan ​​om hun antioxiderende eigenschappen.

Dit laatste kan spierpijn en ongemak veroorzaken.

Het verlicht ook de spierspanning, omdat het bekend staat als krampstillend middel dat spieren en gewrichten kalmeert en verzacht, evenals de geest.

Tip - Iedereen met een allergie voor kamille, of een lid van de ambrosia-familie, moet essentiële olie van kamille vermijden.

 

Epsom zout

Epsom-zout is eigenlijk geen zout, dat meestal bestaat uit het minerale natrium in combinatie met andere mineralen en / of chemicaliën.

Het is magnesiumsulfaat heptahydraat, een essentieel mineraal dat lijkt op steenzout.

Het verlicht effectief ontsteking (een belangrijke oorzaak van pijn) en geneest aandoeningen zoals migraine en wonden.

Epsom-zout opgelost in water kan worden gebruikt om de voeten of het hele lichaam te laten weken of, in sommige gevallen zoals aangegeven op het etiket, oraal te gebruiken.

Orale consumptie kan het spijsverteringskanaal kalmeren en constipatie verlichten.

Weken fungeert als een hele lichaam detox dat ook constipatie verlicht, naast het verlichten van spanning in getroffen gebieden, vooral spieren.

Voor snel herstel na rigoureuze oefeningen, lost u twee kopjes zout op in water en trekt u een heet bad.

Geniet minstens 15 minuten.

Epsom-zout is ook een evenwichtsmineraal.

Iedereen die lijdt aan kwalen zoals hoge bloeddruk als gevolg van overmatige zoutinname kan dit verhelpen door meer magnesium te consumeren, waarvan wordt gezegd dat het een van de meest voorkomende tekortkomingen is.

Hierdoor ontspant u de gespannen hartspieren en verlicht de onregelmatige hartslag die ook het gevolg kan zijn van hoge bloeddruk.

 

Lavendel

Lavendel, wetenschappelijke naam Lavandula angustifolia , is een lid van de muntfamilie en komt oorspronkelijk uit Rusland, India, de Middellandse Zee en het Midden-Oosten.

Het werd gebruikt in het Egyptische mummificatieproces en het gebruik ervan dateert minstens 2500 jaar geleden.

Het wordt tegenwoordig gebruikt voor een breed scala aan aandoeningen, zoals angst, depressie, problemen met de spijsvertering, haaruitval, pijn en als een antimicrobieel en ontstekingsremmend middel.

Lavendel is ook een natuurlijke spierontspanner met kalmerende eigenschappen die spierspasmen en spanningen, gewrichtspijn en hoofdpijn kunnen verlichten.

Gewoon 's nachts lavendelolienevel op je kussen sproeien kan een kalmerende werking hebben in het hele lichaam, inclusief de spieren, wat leidt tot een goede nachtrust.

Het kan ook worden gebruikt om de sfeer van een kamer te beïnvloeden en een kalm, ontspannen humeur op te wekken bij iedereen die er is.

En het kan worden gebruikt in de vorm van thee-, olie-, pil- of vloeistofextractie.

Een studie in het tijdschrift Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine vermeldt dat lavendelolie bij inademing een krachtig pijnstillend effect kan hebben.

 

Citroengras etherische olie

Citroengras, of Cymbopogon, is een lid van de grasfamilie Poaceae.

Het groeit in tropische regio's, zoals India, Indonesië, Cambodja, Sri Lanka, Guatemala en Maleisië.

Citroengras is een heerlijke toevoeging aan gerechten, het voegt een schone citrus smaak toe.

Het kan zorgen voor een ontspannen sfeer in een kamer wanneer het wordt verspreid of verneveld in de lucht.

Citroengras is een krachtige antibacteriële stof en kan daarom worden gebruikt als een natuurlijk, veilig schoonmaakproduct voor thuis.

De antibacteriële eigenschappen kunnen ook gunstig zijn voor die vechtende candida en andere spijsverteringsproblemen.

Omdat citroengras de bloedcirculatie verbetert, kan het daarom spieraandoeningen zoals spasmen, krampen (waaronder menstruatiepijn), pijn en verstuikingen verlichten.

Het chemische limoneen in citroengras werkt als een ontstekingsremmer en behandelt zo vele op ontstekingen gebaseerde aandoeningen.

Deze aandoeningen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, hart- en vaatziekten, Parkinson en artritis.

De laatste twee kunnen verzwakkende effecten hebben op de spieren en gewrichten.

Het kan ook in de tuin of in de tuin worden geplant om insecten af ​​te weren.

 

Magnesium-rijk voedsel

Magnesium is een mineraal dat essentieel is voor uw lichaam om de normale zenuw- en spierfunctie te behouden.

Er wordt gezegd dat het een van de meest voorkomende voedingstekorten onder Noord-Amerikanen is.

Deze voedingsstof is cruciaal voor elk orgaan, maar vooral hart en nieren hebben dit nodig.

Magnesium is er in vele vormen, zoals magnesiumoxide, citraat, succinaat, lysylglycinaatchelaat, malaat en zouten (bitterzout).

Magnesiumzouten worden vaak gebruikt als de externe behandeling voor pijnlijke spieren.

Ze kunnen gifstoffen uit de spieren vrijmaken die pijn veroorzaken en pijnlijke en ontstoken spieren kalmeren.

Consumpt als een supplement, magnesium heeft een snel ontspannend effect en veroorzaakt slaap, vooral wanneer het voor het slapengaan wordt ingenomen.

De supplementvorm, of het nu poeder, pil, capsule of zouten zijn (waarvan sommige niet oraal kunnen worden geconsumeerd), kan ook constipatie verlichten, vooral als deze consequent wordt genomen in de loop van de tijd.

Magnesium kan helpen natrium en kalium in evenwicht te brengen.

Mensen die lijden aan hartritmestoornissen, vaak veroorzaakt door overmatige zoutinname, kunnen enorm profiteren van magnesium, wat de hartspier kalmeert en reguleert.

 

Kalium

Kalium is een essentieel mineraal dat vooral helpt bij het onderhoud van zenuwen en spieren.

Kaliumgebrek kan leiden tot spierkrampen, spasmen en vermoeidheid.

In feite kan het drinken van kaliumwater (kaliumcitraat opgelost in water) vóór een training spierpijn en krampen na de training volledig elimineren.

Bovendien merkt u misschien dat u tijdens uw training meer kracht en een lange levensduur hebt.

Het hart, dat een spierorgaan is, heeft veel baat bij kalium.

Kalium kalmeert een beukende hart (een kaliumgebreksymptoom) bijna onmiddellijk na suppletie.

Het kan alle spieren in het lichaam ontspannen en het gemakkelijk maken om te slapen.

De aanbevolen dagelijkse waarde van kalium is ongeveer 4500 mg.

De meeste supplementen bevatten echter niet meer dan 250 mg, behalve die verkocht in poedervorm.

Zowel de poedervorm als bepaalde voedingsmiddelen kunnen u gemakkelijk helpen uw kaliumspiegel te verhogen.

Voedingsmiddelen met een hoog kaliumgehalte omvatten avocado's, bananen, zalm, zoete aardappelen, kokoswater, acorn squash en gedroogde abrikozen.

 

progesteron

Progesteron is misschien een van de meest voorkomende tekortkomingen bij Amerikaanse vrouwen.

Vanwege de xenoestrogenen en fyto-oestrogenen in de omgeving hebben velen van ons oestrogeen dominantie.

Zelfs als er een kleine aanwezigheid van oestrogeen in het lichaam is, als het de hoeveelheid progesteron overschrijdt, kunnen veel gezondheidsproblemen zoals spierspanning optreden.

Een voldoende hoeveelheid progesteron heeft diep ontspannende effecten op het lichaam.

Pijn en krampen als gevolg van spierspanning komen vaak voor bij vrouwen in de menopauze en de menopauze vanwege hormonale schommelingen.

Hoe lager het progesteron, hoe hoger de spierspanning.

Het feit dat het lichaam geen onderscheid kan maken tussen natuurlijke hormonen en fytohormonen kan zowel negatief als positief zijn.

Zoals hierboven vermeld, kan het lichaam oestrogenen in voedingsmiddelen en het milieu herkennen en dienovereenkomstig reageren.

Te veel oestrogeen leidt tot een schat aan gezondheidsproblemen.

Aan de andere kant herkent het lichaam buitenlandse progestagenen, wat helpt hormonen in balans te brengen en de dominantie van oestrogenen te corrigeren.

 

Rozemarijn etherische olie

Rozemarijnolie, of Rosmarinus officinalis , is in de mintfamilie, naast basilicum, oregano en lavendel.

Deze mediterrane inheemse plant wordt op grote schaal gedistribueerd voor medicinale, culinaire en cosmetische toepassingen.

Het wordt ook commercieel gebruikt en is door de Europese Unie gecertificeerd als een effectief conserveermiddel voor levensmiddelen vanwege de antioxidanten.

Wat medicinale toepassingen betreft, bevat rozemarijn een chemische stof, fenyleenthers van het abietaan-type genaamd, die verantwoordelijk is voor de antioxidatieve en farmacologische toepassingen.

De Duitse wetenschappelijke adviesraad, vergelijkbaar met de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), heeft rozemarijnetherische olie goedgekeurd voor de behandeling van artritis en spierpijn.

Het wordt gebruikt voor spierspanning veroorzaakt door stress.

Het bevat een chemische stof die een antinociceptivum wordt genoemd en die pijnreceptoren remt.

Dit kan nuttig zijn als tijdelijke verlichting van pijn in verband met spierspanning, waardoor ontspanning wordt bevorderd.

 

Scherpe kersen

Deze kleine, zure, rode vrucht die ook wel de kers van Montmorency wordt genoemd, werd ontdekt langs de Zwarte Zee door Romeinse ontdekkingsreizigers.

Het werd verspreid over andere delen van Europa en is te zien langs trottoirs of als een gemeenschappelijke fruitboom in de achtertuin in Hongarije.

Onderzoek stelt dat de ontstekings- en pijnverminderende eigenschappen van de zure kersen effectiever zijn dan aspirine, een vrij verkrijgbare spierontspanner en meer.

Dit kan worden toegeschreven aan overmatige hoeveelheden anthocyanines en flavonoïden, die krachtige anti-inflammatoire eigenschappen bezitten die werken door COX-enzymen te remmen.

COX-enzymen produceren prostaglandinen die pijn en ontsteking veroorzaken .

Ze hebben ook sterke antioxiderende eigenschappen die vergelijkbaar zijn met die van geneesmiddelen op recept, volgens een studie van de Afdeling Moleculaire Geneeskunde in Kroatië, 2009.

Een studie gepubliceerd in de Amerikaanse National Library of Medicine toont de spierpijn verlichting van kersen voor lange afstand lopers.

De resultaten toonden aan dat atleten die aanvingen met zure kersen in tegenstelling tot NSAID's of placebo aanzienlijk minder pijn ontwikkelden na de race ( 3 ).

 

ijzerkruid

Vervain is een natuurlijke spierontspanner in de familie Verbenaceae.

De meeste vervain komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika en Azië.

In de mythe zal deze plant ervoor zorgen dat een vampier verbrandt bij lichamelijk contact.

In het oude Rome werd het gebruikt in religieuze ceremonies.

Het is een vorm van mint en heeft paars-blauwe bloemen omringd door kleine spikes.

Vervain is van oudsher gebruikt als een medicijn om spierspasmen te behandelen.

Organische stoffen in de plant zijn in staat de aangetaste gebieden te verdoven en te voorkomen dat pijnsignalen naar zenuwen gaan, waardoor het een welkome opluchting is.

Een studie van de Amerikaanse National Library of Medicine beweert hypnotische en kalmerende eigenschappen.

Het wordt gebruikt om overenthousiasme te behandelen vanwege de kalmerende eigenschappen

Vervain wordt als een wondermiddel beschouwd.

Andere toepassingen omvatten het volgende: dysmenorroe, depressie, angst, indigestie, geelzucht, jicht, hoofdpijn, koliek, tumoren, plaque, gingivitis en nierstenen.

Bovendien kan het, in de vorm van een thee, de spijsvertering verlichten.

 

Valeriaanwortel ( Valeriana officinalis )

Deze root is een lid van de familie Velerianaceae.

Het is een overblijvend kruid dat in Europa en Azië wild groeit en is omarmd in Noord-Amerika.

Valeriaanwortel wordt al sinds de oude Griekse en Romeinse tijd in de geneeskunde gebruikt.

Het is een natuurlijke spierontspanner die helpt bij spierpijn en spanning en in veel landen over de hele wereld populair is voor spieraandoeningen.

In feite is het traditioneel bekend om spierspasmen te verminderen.

Het bevat suikers, fenolen, iridoïden, flavonoïden, sterolen, harsen, alkaloïden en tannines.

Het bestaat dus uit grote hoeveelheden actieve chemicaliën die bekend staan ​​om hun farmaceutische eigenschappen.

De valeriaanwortel vermindert drastisch stress en samentrekkingen van de spijsverteringsspieren.

Wanneer u valeriaanwortel gebruikt voor spierpijn, veroorzaakt het geen overmatige slaperigheid of een "gespreid" gevoel, maar het moet voor het slapengaan worden ingenomen vanwege de kalmerende effecten.

Ten slotte is het ook bekend dat valeriaanwortel hypertensie verlaagt.

 

Koffie wortel

Kava-wortel wordt vooral herkend als een ontspannende stimulans.

Deze wortel is een lid van de paprikafamilie en fungeert als een kalmerend middel, kalmeert de zenuwen en creëert een gevoel van comfort.

Dit stressverlichtende kruid wordt al duizenden jaren gebruikt vanwege het vermogen om een ​​ontspannend effect te creëren en een aantal kwalen te behandelen.

Tegenwoordig is het een populair supplement in de fitnessgemeenschap, populair vanwege de kalmerende en helende effecten op de spieren na een inspannende training.

Het helpt ook om de symptomen van pijnlijke spieren om te keren en verhoogt de spiergroei door middel van spierontspanning .

In feite kan het spierpijn en spasmen compenseren wanneer het op dezelfde manier wordt gebruikt als elke conventionele pijnstiller omdat het zo'n kalmerende uitwerking heeft.

Kava helpt ook om fibromyalgie te behandelen, een aandoening die slepende pijn veroorzaakt, zowel in de spieren als in de zachte weefsels rondom de gewrichten, die vermoeidheid en pijn veroorzaken.

 

Pepermunt

Het pepermuntkruid is een natuurlijke kruising tussen groene munt en watermunt.

Het groeit in Noord-Amerika en Europa. Pepermuntolie wordt al enkele duizenden jaren voor gezondheidsdoeleinden gebruikt.

Het wordt genoemd in archieven uit het oude Egypte, Griekenland en Rome.

Het is bekend dat pepermunt pijn, ontstekingen en spasmen verlicht en antioxiderende effecten heeft.

Dit is nuttig voor spierherstel, spieruithoudingsvermogen en algehele gezondheid.

Alleen de geur van deze plant heeft bewezen de waargenomen inspanning te verminderen, de stemming te verlichten en de hersenfunctie te verbeteren.

Wanneer de spieren pijnlijk zijn door een combinatie van verschillende activiteiten of door ze te hard te duwen, zal melkzuur zich ophopen, wat hun mobiliteit beïnvloedt.

Dit veroorzaakt de pijn na een zware training.

Pepermuntolie massage is een van de meest effectieve manieren om pijn en benauwdheid in spieren te bestrijden.

Een massage met pepermuntolie verwarmt de huid en de onderliggende spieren en penetreert weefsel dat melkzuur opbouwt.

Wrijven van deze olie op spieren via massage helpt stijve spieren en gewrichten los te maken.

Bovendien verlicht pepermunt ontstekingen en spasmen en heeft het antioxiderende effecten.

Dit laatste is nuttig voor spierherstel, spieruithoudingsvermogen en algemeen welzijn.

 

Passiebloem

Passiebloem wordt al eeuwenlang therapeutisch gebruikt door indianen.

Dit kruid werd vaak gebruikt voor pijnverlichting en spierspasmen.

Passiebloem kan ook worden gebruikt om lichte tot matige pijn te verlichten.

De bladeren en wortels van deze plant bestaan ​​uit chemische stoffen die bèta-carboline harmala-alkaloïden worden genoemd.

Dit levert een ontspannen staat van welzijn op.

Het helpt bij het verlichten van stress door het verhogen van "feel good" -receptoren in het lichaam.

Het kan ook de kwaliteit van de slaap die nodig is voor spierherstel helpen induceren en verbeteren.

Passiebloem bezit ontstekingsremmende eigenschappen die de pijn kunnen helpen verlichten, omdat ontsteking daar een belangrijke oorzaak van is.

Het is bewezen dat het ook stuiptrekkingen en spasmen voorkomt.

Passiebloem wordt soms gebruikt door personen die lijden aan de ziekte van Parkinson om de convulsies en het schudden ten gevolge van storing van de neurotransmitter te verminderen.

 

Tijm etherische olie

Deze etherische olie wordt gewonnen uit de tijmplant, ook bekend als Thymus vulgaris .

Dit is een overblijvend kruid met betrekking tot de mintfamilie.

Tijm is een bekend kruid in veel huishoudens en wordt meestal gebruikt als kruiderij of kruid voor dagelijks voedsel.

Tijm heeft een aantal genezende eigenschappen.

De voordelen van tijm etherische olie werden duizenden jaren geleden ontdekt in de Middellandse Zee.

Dit kruid wordt veel gebruikt in de Ayurvedische systemen voor natuurlijke geneeskunde.

Tijm etherische olie staat bekend om zijn vermogen om spierspasmen en reuma te stoppen.

Het kan spierkrampen verlichten, en omdat het een anti-krampachtige werking heeft, helpt het bij ontspannen aderen en slagaders.

Deze eigenschappen kunnen de bloeddruk en stress in het hart verlagen, wat de belangrijkste spier is.

Het helpt bij het opbouwen, versterken en versterken van de hartspier.

 

Voorzorgsmaatregelen

Natuurlijke behandelingen zijn veel veiliger dan medicijnen, maar met elke behandeling voor pijn, moet je het onderzoek doen om de juiste kennis te hebben over wat je inneemt.

Omdat de genoemde kruiden krachtig zijn, moeten ze voorzichtig worden gebruikt en niet te veel worden gebruikt.

Cayennepeper en citroengras kunnen bijvoorbeeld brandwonden veroorzaken als ze in grote hoeveelheden worden ingenomen, en het mineraal kalium kan giftig zijn als het wordt geconsumeerd met een te hoge dosis.

Het goede nieuws is dat het moeilijk is om een ​​overdosis aan kalium te geven, omdat de aanbevolen waarde 4500 mg per dag is, een hoeveelheid die de meeste niet bereiken, vooral vegetariërs en veganisten.

Bovendien moeten niet alle kruiden en vormen van de kruiden worden geconsumeerd.

Zorg ervoor dat u de labels leest om te bepalen of de versie die u gebruikt lokaal of intern moet worden gebruikt.

Slechts enkele vormen van Epsom-zout kunnen bijvoorbeeld intern worden ingenomen.

Bovendien mogen de krachtigste geneesmiddelen niet in de buurt van bepaalde slijmvliezen zoals de ogen worden gebruikt.

Zorg ervoor dat u een deskundige raadpleegt voordat u deze alternatieve behandelingen gebruikt.

Leer zoveel mogelijk over hen, want hoe meer je weet, hoe groter de kans dat je ze kunt opnemen in je dagelijks leven en zo de schadelijke effecten van drugs kunt vermijden.

 

Conclusie

Er zijn talloze manieren om spierspanning te bestrijden, gezien in de vorm van pijn, spasmen, convulsies en krampen.

U hoeft geen toevlucht te nemen tot schadelijke RX-geneesmiddelen die na langdurig gebruik tot schadelijke en dodelijke bijwerkingen en / of schadelijke of dodelijke ontwenningsverschijnselen kunnen leiden.

Veel van die bijwerkingen kunnen blijvend zijn, zoals gedragsproblemen en orgaanschade.

U kunt de vele voordelen van kruiden, mineralen en natuurlijke hormonen onderzoeken om spierongemakken op natuurlijke wijze te bestrijden.

Naast het reliëf dat je krijgt door het gebruik van natuurlijke stoffen, profiteer je ook van gezonde bonussen.

Enkele positieve effecten van het gebruik van de hierboven genoemde natuurlijke stoffen zijn haargroei, kankerpreventie, tumoreliminatie, verhoogde cognitieve functie, verhoogd fysiek uithoudingsvermogen en kracht, positieve kijk op het leven, verhoogde concentratie, heldere huid, schoner bloed, een beter werkende spijsvertering, en lymfe-systeem, minder pijn en ontsteking door het hele lichaam, lagere bloeddruk, gezondere organen, langere levensduur, betere mondgezondheid, minder lichaamsvet, en de lijst gaat maar door.

Bovendien kunt u meer kennis opdoen over deze natuurlijke, algemeen gevonden, krachtige kruiden, mineralen en hormonen.

Als u meer weet, vergroot u uw vermogen om een ​​goede gezondheid te handhaven en ziekten te bestrijden.

Op het einde zul je diepe dankbaarheid voor Moeder Natuur hebben, samen met een betere gezondheid en een langer leven.

23 NATUURLIJKE SPIERONTSPANNERS DE ULTIEME LIJST