Voedsel

5 BESTE EIGENSCHAPEN VAN MUCUNA PRURIENS WAT IS MUCUNA PRURIENS?

Het consumeren van mucuna pruriens kan een goede manier zijn om de gezondheid van de voortplantings- en zenuwstelsels te verbeteren als ze op de juiste manier worden gebruikt.

Wat Is Mucuna Pruriens?

Mucuna pruriens is de wetenschappelijke naam van een tropische peulvrucht die inheems is in zowel Azië als Afrika. Deze zaden bevatten nicotine, serotonine, lecithine, beta-sitosterol, galluszuren en verschillende andere bioactieve alkaloïden, die allemaal indrukwekkende effecten kunnen hebben op de algehele Gezondheid. Er zijn twee soorten zaden geassocieerd met deze plant - zwart en wit - en zodra de allergene trichomen (haren) zijn verwijderd van de zaadcoating, kunnen de zaden veilig worden behandeld en toegediend als natuurlijke remedies .

Enkele van de algemene namen voor deze tropische vlinder zijn cowhago, kapikachhu, poeder en velvet bean. Misschien wel het bekendste onderdeel van mucuna pruriens is het aminozuur L-DOPA, ook bekend als levodopa, een dopaminevoorloper in het lichaam.

mucunapruriens - 5 BESTE EIGENSCHAPEN VAN MUCUNA PRURIENS WAT IS MUCUNA PRURIENS?

Voordelen Van Mucuna Pruriens

De belangrijkste voordelen van mucuna pruriens omvatten het volgende:

 • Het verhogen van de testosteronniveaus
 • Vermindering van depressieve symptomen
 • Verlaging van het risico op de ziekte van Parkinson
 • Het metabolisme stimuleren

Laten we ze hieronder in detail bespreken.

testosteron

Door gezonde circulatie en hormoonbalans  te bevorderen , kan dit peulvruchtpoeder de testosteronniveaus verhogen en de viriliteit en het libido verhogen.

bodybuilding

Door het metabolisme te stimuleren, kan mucuna pruriens  de effectiviteit van bodybuilding en intensieve trainingen verbeteren om de spierontwikkeling te stimuleren.

Ziekte van Parkinson

Met zijn hoge niveaus van nicotine en serotonine is deze stof in verband gebracht met een betere neurologische  functie en een lager risico op neurodegeneratieve ziekten, zoals de ziekte van Parkinson.

Antidepressiva

Het stimuleren van energie-inhoud van deze aanvulling, dankzij de nicotine  inhoud , kan helpen om depressieve symptomen tegen te gaan en het niveau van het verminderen van stress hormoonspiegels in het lichaam.

Slaap

Door het verminderen van het aantal stresshormonen en het kalmeren van de geest, kan dit poeder helpen om de geest en het lichaam te ontspannen voorafgaand aan het slapen .

Hoe Mucuna Pruriens Te Gebruiken?

Om de allergene effecten van mucuna pruriens te voorkomen, doet u het volgende:

 • Het extract moet uit de zaden worden verwijderd.
 • Zodra de rijpe bonen en bladeren van de plant zijn verwijderd, kunnen ze worden gedroogd en geplet en heeft het resulterende poeder niet dezelfde irriterende eigenschappen.
 • Op dat moment kunt u mucuna pruriens op verschillende manieren gebruiken, zowel als voedingssupplementcapsule als in poedervorm.
 • Sommige mensen kiezen er ook voor om dit energiestimulerende supplement te gebruiken als koffiesupplement ; dankzij de nicotine- en stimulerende inhoud is het een betrouwbare vervanging voor ieders favoriete cafeïnevrije ochtendbrouwsel.

Bijwerkingen Van Mucuna Pruriens

Ondanks de vele voordelen van mucuna pruries, zijn er enkele bijwerkingen, zoals de volgende:

 • Complicaties met zwangerschap en borstvoeding
 • Allergische reacties
 • hoofdpijn
 • Verhoogde  hart rate
 • Psychotische bijwerkingen

Het gebrek aan onderzoek naar het gebruik van deze peulvrucht tijdens de zwangerschap betekent dat algemeen gebruik niet wordt aanbevolen voor zwangeren of vrouwen die borstvoeding geven. De niveaus van nicotine en serotonine kunnen, wanneer ze in grote hoeveelheden worden geconsumeerd, samen psychologische effecten veroorzaken, zoals hallucinaties, verwarring en opwinding. Voordat u dit supplement neemt, en als u een van deze bijwerkingen ervaart, moet u advies inwinnen bij uw arts.

5 BESTE EIGENSCHAPEN VAN MUCUNA PRURIENS WAT IS MUCUNA PRURIENS?