Groente en Fruit

7 Belangrijke Voordelen Van Meloen

7 Belangrijke Voordelen Van Meloen

Cantaloupe is een heerlijke vrucht met een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen, waaronder een gezonde huid en ogen, verminderde kans op kanker , gezonde longen en verminderde stress . Het versterkt ook het immuunsysteem, voorkomt artritis en helpt bij het beheersen van diabetes . Deze eigenschappen zijn voornamelijk te wijten aan de hoge niveaus van vitaminen en mineralen die aanwezig zijn in deze populaire meloen.

Inhoudsopgave

 • Wat is meloen?
 • Meloen voedingsfeiten
  • Calorieën in meloen
 • Gezondheidsvoordelen van Cantaloupe
  • Verbetert visie
  • Voorkomt astma
  • Voorkomt kanker
  • Verhoogt de immuniteit
  • Vermindert uitdroging
  • Huidsverzorging
  • Verlicht stress en angstgevoelens
  • Beheersing Diabetes
  • Behandelt artritis
  • Aids in Digestion
 • Culinair gebruik

Wat Is Meloen?

Meloen, ook wel meloen genoemd, is een van de meest populaire vormen van meloen in de Verenigde Staten. Het is een lid van de Cucurbitacaea-familie en kan overal van 500 g tot 5 kg (1-10 ponden) zwaar groeien. De botanische naam van meloen is Cucumis melo . De andere namen van deze vrucht zijn mushmelon, rockmelon, zoete meloen en spanspek.

Het wordt op grote schaal verbouwd in Californië en in heel Europa, hoewel de oorspronkelijke bron van meloen eigenlijk in Afrika, Iran en India was . Het Noord-Amerikaanse ras is eigenlijk nauw verwant aan meloen, maar het heeft de Europese naam van meloen voor alle doeleinden aangenomen.

Meloen Voedingsfeiten

Meloen is rijk aan veel voedingsstoffen die verschillende gezondheidsvoordelen bieden. Het bevat koolhydraten, eiwitten en water. Vitaminen in een cantaloupe omvatten vitamine A , beta-caroteen, vitamine B1 , vitamine B2 , vitamine B6 , vitamine B9 , vitamine C en vitamine K . De minerale rijkdom van deze vrucht omvat kalium , calcium , ijzer , magnesium , fosfor en zink .

Calorieën in meloen

100 gram meloen bevat slechts 34 calorieën. Het is daarom geschikt voor elk gewicht te verliezen dieet.

Gezondheidsvoordelen Van Cantaloupe

Meloen is een geweldige vrucht, vooral in de zomer, omdat het je gezond houdt. De diverse voordelen die het biedt, worden hieronder in detail vermeld.

Verbetert visie

Vitamine C, zeaxanthine en carotenoïden aanwezig in meloenen zijn gunstig voor het behoud van gezonde ogen . Ze worden geassocieerd met een verminderd risico op cataracten en maculaire degeneratie.

Voorkomt astma

Meloen is een rijke bron van vitamine C en bèta-caroteen. Deze voedingsstoffen zijn zeer nuttig bij het verlagen van het risico op astma .

Voorkomt kanker

Meloen helpt bij het voorkomen van kanker en de uitroeiing van vrije radicalen, de schadelijke bijproducten van het celmetabolisme die tot een aantal gevaarlijke omstandigheden leiden. Meloengroente is een rijke bron van bèta-caroteen, een essentiële carotenoïde die het lichaam nodig heeft. Het werkt als een antioxidant en verlaagt het risico op verschillende soorten kankers, en de fytochemicaliën die aanwezig zijn in vers fruit zoals cantaloepen zijn ook in verband gebracht met antitumor gedrag.

Verhoogt de immuniteit

Cantaloupe biedt vitamine C, vitamine A, bèta-caroteen en fytochemicaliën die werken tegen vrije radicalen. Vitamine C spaart de ziekteverwekkende vrije radicalen en fungeert als een belangrijke verdedigingslinie voor een gezond immuunsysteem. Het stimuleert ook de productie van witte bloedcellen, die gevaarlijke bacteriën, virussen en andere giftige stoffen of vreemde lichamen die mogelijk in de bloedbaan terechtgekomen zijn, opsporen en vernietigen.

Vermindert uitdroging

Het watergehalte in meloen maakt het een geweldige snack in de zomer omdat het uitdroging voorkomt. Dit is een belangrijke reden waarom muskmelons worden opgenomen als een snack eten in de zomer picknicks.

Huidsverzorging

Cantaloupes bevatten bèta-caroteen via de voeding die geen overdosis of vitamine A-toxiciteit garandeert omdat het lichaam slechts zoveel omzet als nodig is, in tegenstelling tot supplementen; de rest blijft als bètacaroteen om ziekten te bestrijden als antioxidanten. De hoeveelheid die vitamine A wordt, komt de huid binnen en stimuleert het membraan van de huidcellen en verhoogt de groei en het herstel. Dit beschermt het huidmembraan tegen schadelijke gifstoffen die de huid vroeg verouderen. Vitamine A-crème wordt ook gebruikt als een zalf voor irritatie en roodheid op de huid, vanwege de natuurlijk rustgevende eigenschappen.

Verlicht stress en angstgevoelens

Kalium is een van de essentiële voedingsstoffen die in cantaloepen worden aangetroffen en het is verbonden met het zijn van een vasodilatator, wat betekent dat het de bloedvaten ontspant en de bloeddruk verlaagt. Verhoogde bloeddrukniveaus kunnen een stressfactor zijn voor het lichaam en kunnen zelfs de afgifte van stresshormonen zoals cortisol veroorzaken. Kalium verhoogt ook de stroom van bloed en zuurstof naar de hersenen, wat een kalmerende sensatie en een meer ontspannen houding teweegbrengt. Bovendien kan het verminderen van de aanwezigheid van stresshormonen in het lichaam de symptomen van angst verminderen .

Beheersing Diabetes

Vroeg onderzoek toont aan dat meloen verbonden is met een verbeterd insulinemetabolisme, wat een stabielere schommeling van de bloedsuikerspiegel betekent , waardoor de gevaarlijke spikes en plunges van bloedsuikerspiegel worden voorkomen die alle diabetici vrezen. Het is ook aangetoond dat het de oxidatieve stress op de nieren vermindert, wat een aantal niergerelateerde ziekten kan voorkomen.

Behandelt artritis

De fytochemicaliën waar we eerder over spraken, hebben ook ontstekingsremmende eigenschappen. Dit betekent dat het hebben van meloen in uw dieet kan helpen oxidatieve stress op uw gewrichten en botten te voorkomen, waardoor de ontsteking wordt verminderd. Chronische ontsteking van deze vitale gebieden kan leiden tot aandoeningen zoals artritis, dus zorg ervoor dat je genoeg meloenen aan je dieet toevoegt als je je krakend voelt rond de gewrichten!

Aids in Digestion

Meloenen hebben een hoog gehalte aan voedingsvezels vezels , dat een essentieel onderdeel van stoelgang en spijsvertering . Het eten van een goede hoeveelheid voedingsvezels kan uw ontlasting doen toenemen, constipatieverminderen en uw stoelgang regelmatig maken. Door ervoor te zorgen dat uw spijsverteringskanaal en dikke darm soepel stromen, kunt u uw risico op darmkanker en andere gevaarlijke gastro-intestinale aandoeningen verminderen.

Culinair Gebruik

Kantaloep is een populaire ontbijtoptie, goed als aperitief en een geweldige aanvulling op fruitsalades. Zijn milde, aangename smaak neemt toe naarmate de vrucht rijpt, dus wachten veel mensen tot het vlees zacht en sappig is voordat ze cantaloupes eten.

Waarschuwing:  verrassend genoeg zijn er geen! Kantaloepen zijn zelden allergeen en bevatten geen van de chemicaliën die allergische reacties veroorzaken. Met andere woorden, eet kantaloepen als je kunt om je algehele welzijn te verbeteren!