overig

7 GEVAREN VOOR JE BABY IN JE HUIS 

xistock 467994770.jpg.pagespeed.ic.RuSiATCk y - 7 GEVAREN VOOR JE BABY IN JE HUIS 

Je bent misschien een nieuwe ouder, een niet zo nieuwe ouder of een grootouder of vriend, maar als het gaat om het beschermen van kinderen tegen gevaar, komt je beschermende instinct binnen. Toch is instinct niet altijd genoeg. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van sommige dingen in uw huis waarvan u zich misschien niet realiseert dat een klein, kwetsbaar kind risico loopt op letsel of erger.

Elk jaar sterven in ons land meer dan 2.000 kinderen aan een verwonding in het huis, en meer dan 3,5 miljoen mensen bezoeken noodruimten voor verwondingen die zich in huizen voordoen. Houd je kleintje veilig door op de hoogte te worden gehouden.

Vaatwassers. Ze bevatten niet alleen scherpe voorwerpen zoals messen en vorken, maar ook de reinigingsmiddelen die worden gebruikt om uw vaat te reinigen kunnen gevaarlijk zijn. Neem de wijze raad van de Environmental Protection Agency in acht, die zegt dat de grootste blootstelling aan giftige chemicaliën in onze huizen thuis is: veel commerciële afwasmiddelen bevatten zaken als chloor met chloor, ammoniak, hormoonverstorende chemicaliën zoals DEA (diethanolamine), MEA ( monoethanolamine), TEA (triethanolamine) en formaldehyde, onder anderen. Sommige kunnen irriterend zijn voor de longen of de huid of gevaarlijk zijn als ze worden gehanteerd of worden ingeslikt (met de potentie om de bekleding van de mond en de slokdarm te verbranden); andere kunnen gezondheidsgevolgen op lange termijn opleveren, zoals ontwikkelings- en reproductietoxiciteit en zelfs kanker.

Wees vooral voorzichtig met die individuele afwasmiddelpakketten of vloeibare wasgoedpakketten, die als snoepjes voor baby's kunnen lijken, en kunnen oplossen zodra ze in contact komen met natte handen.

Er zijn veel natuurlijke merken beschikbaar in de winkelschappen, zoals mevrouw Myers of Ecover, of probeer er zelf een te maken .

Houd de baby veilig door scherp zilverwerk naar beneden te wijzen in de mand met gereedschap. Vertraag het vullen van de zeepdispenser totdat u klaar bent om een ​​volle lading te gebruiken; Zodra de cyclus is voltooid, veegt u de binnendeuren af. En bewaar uw afwasmiddel voor de vaatwasser natuurlijk buiten het bereik van baby's (altijd in de originele verpakking, met de bovenkant goed gesloten) en houd de vaatwasser goed vergrendeld.

Kachels. Een keukenassortiment houdt het potentieel van gevaar op vele manieren. Als het verkeerd is geïnstalleerd, kan het naar voren vallen als een kind leunt op of klimt op de ovendeur. En als er een pan met kokend water op die kachel staat, kan de pot kantelen en de tere huid van een kind verbranden. Baby's houden ervan om te reiken en te klimmen, dus wees veiliger door de achterste brander van de kachel te gebruiken en de handgrepen van de pan weg van de rand te draaien.

In plaats van uw kind vast te houden of te dragen terwijl u aan het koken bent, plaats uw kleintje dan op een hoge stoel of een babyzitje, ruim binnen uw gezichtslijn.

Microgolven kunnen gevaarlijk zijn doordat ze ongelijkmatig verwarmen en "hotspots" creëren. Als je de babymelk of -melk in één verwarmt, zorg dan dat je de fles goed schudt en laat afkoelen voordat je hem serveert. Nog beter, verwarm flessen door ze in warm water te plaatsen.

Stopcontacten en apparaten. De natuurlijke nieuwsgierigheid van baby's kan gemakkelijk hun vingers op een dwaalspoor brengen. Zorg dat de snoeren van het apparaat buiten hun bereik blijven (vooral als het een apparaat is dat warmte produceert). Koppel deze items altijd los als u ze niet meer gebruikt. Maar het is niet genoeg om ze los te maken: plaats kinderveilige hoezen over die stopcontacten. Baby's zijn dol op het steken van vingers en andere voorwerpen (zoals vorken en sleutels) in open slots.

Kleine batterijen. Onderdelen zoals afstandsbedieningen, sleutelhangers, horloges, muzikale wenskaarten, vlamloze kaarsen en kleine zakrekenmachines bevatten allemaal knoopcelbatterijen, die gemakkelijk kunnen worden ingenomen door een nieuwsgierige baby. Houd ze buiten hun bereik! Maar als u vermoedt dat uw kind een batterij heeft ingeslikt, moet u niet laten braken of moet uw kind iets eten of drinken; Breng ze in plaats daarvan meteen naar het ziekenhuis.

Gevulde dieren en zacht beddengoed. Terwijl dingen als knuffelbeesten, zachte bumpers, een slaapstandaard, kussens en een babydeken ervoor kunnen zorgen dat de wieg van uw baby er comfortabel, gezellig en schattig uitziet, kan elk van deze producten schadelijk zijn en de luchtwegen van een baby tijdens de slaap blokkeren, waardoor het risico op verstikking toeneemt en wiegendood. "Baby's brengen elke dag tot 18 uur door met slapen. Om je baby veilig te houden, onthoud dat blote het beste is", zegt Sandra Gordon, CEO van de babyproduct- en veiligheidssite www.babyproductsmom.com . "Er mag niets in de wieg van je baby zijn behalve een stevige wiegmatras met een knus wiegdoek. Als je je zorgen maakt dat je baby verkoudheid krijgt, gebruik dan een slaapzak of een draagbare deken. baby om op zijn rug te slapen. '

Hoge stoelen, schommels en kinderwagens. Houd de baby veilig en gebruik altijd de riemen om ze vast te zetten, zodat ze niet kunnen uitzwenken en vallen. Zelfs de meest kalme baby kan je verrassen door plotseling te kronkelen. Wanneer u uw baby in een draagzak plaatst, moet u de drager op de grond plaatsen in plaats van op tafels of andere meubels.

Ramen en trappen. Baby's leren uiteindelijk de trap op te gaan, maar totdat ze dat doen, is het absoluut noodzakelijk om ze tegen vallen te beschermen door een stevig hek aan de boven- en onderkant te installeren - bovenaan om te voorkomen dat ze vallen en aan de onderkant om te ontmoedigen ze klimmen voordat ze zijn uitgerust om te weten hoe ze moeten afdalen. Bevestig indien mogelijk de poorten aan de muur voor extra beveiliging en zorg ervoor dat de poorten zijn goedgekeurd voor dit specifieke gebruik (niet alle poorten zijn aanwezig).

De meeste valpartijen komen voor tussen de een en vier, wanneer kinderen nieuwsgierig en mobiel zijn. Windows moet worden uitgerust met vensterbeschermingen zodat ze niet meer dan enkele centimeters kunnen worden geopend; als het raam op de begane grond staat, moeten deze afschermingen een snelontgrendelingsmechanisme bevatten in geval van brand. Beperk de toegankelijkheid van baby's voor ramen door meubels weg te plaatsen van de rand van het raam