Slaap & Dromen

7 REDENEN WAAROM JE ZOU MOETEN OVERWEGEN OM NAAKT TE SLAPEN

Waking up naked - 7 REDENEN WAAROM JE ZOU MOETEN OVERWEGEN OM NAAKT TE SLAPEN7 REDENEN WAAROM JE ZOU MOETEN OVERWEGEN OM NAAKT TE SLAPEN

Naakt slapen lijkt misschien een vakantieplezier, maar als u dat 's avonds doet, kunt u een lange lijst met fantastische voordelen krijgen ....

het lijkt misschien vreemd voor diegenen die geloven dat pyjama een integraal onderdeel van het slapen is, maar naakt slapen is een zeer populaire manier voor Britten om te slapen. Uit een enquête bleek zelfs dat ongeveer 30% van de bevolking  slaapt regelmatig naakt naakt slaapt . Dit laat zien dat het voor sommigen de sleutel is tot een goede nachtrust. Dit is slechts een van de redenen waarom je misschien naakt zou willen slapen.

 1 - Je slaapt beter naakt

Er zijn veel dingen die we willen doen in ons streven naar een goede nachtrust, van het helemaal uitsnijden van cafeïne, tot het veranderen van onze voeding. Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdamhebben echter vastgesteld dat het verlagen van de temperatuur van je huid de beste manier is om een ​​goede nachtrust te garanderen. Dit betekent dat u minder snel wakker wordt.

Het is zeer waarschijnlijk dat je op een gegeven moment onaangenaam warm bent geworden en de quilt moet afzetten om af te koelen. Als dit het geval is, is een eenvoudige manier om koel te blijven gewoon slapen zonder pyjama. Iets anders dat je te warm zou kunnen maken, zijn zware quilts, die niet bijdragen aan een goede nachtrust.

Hot at night - 7 REDENEN WAAROM JE ZOU MOETEN OVERWEGEN OM NAAKT TE SLAPEN

2 - Blijf jong

Ja, je leest het goed. Naakt slapen helpt je lichaam koel te blijven. Zoals we allemaal weten, kan proberen om in een warme kamer (boven de 21 graden Celsius) te slapen een moeilijke en oncomfortabele uitdaging zijn. Die warmte verstoort de afgifte van anti-aging hormonen - in het bijzonder melatonine. Dus haal die kleren uit en krijg een echte schoonheidsslaap!

3 - Afvallen

De Amerikaanse National Institutes of Health hebben vastgesteld dat jezelf koel houden tijdens het slapen je lichaam aanmoedigt om meer bruin vet te maken. Bruin vet helpt je warm te houden door calorieën te verbranden, wat je metabolisme de hele dag helpt stimuleren. Als u ervoor kiest om in kleding te slapen of onder zware dekens slaapt, voorkomt u het vrijkomen van het groeihormoon IHG, dat helpt bij het herstel van botten, huid en spieren.

4 - Word gezonder

Het verwijderen van je kleding voordat je gaat helpen om je bloedcirculatie te verbeteren, wat goed nieuws is voor je hart en spieren. Dit is vooral het geval als je de neiging hebt om ondergoed en pyjama's met sterk elastiek te dragen, omdat deze nog strakker blijven hangen als je 's nachts opwarmt.

Bovendien zal de slaap van superieure kwaliteit die u ervaart leiden tot een normalisatie van uw hormoonspiegels, evenals een toename van de afgifte van zowel het groeihormoon als melatonine, die anti-aging eigenschappen hebben.

5 - Vertrouwen opbouwen

We dragen de hele dag kleding, elke dag, en soms kan een gebrek aan lichaamsvertrouwen worden toegeschreven aan het feit dat we onszelf maar zelden naakt zien. Wennen aan het regelmatig zien van jezelf, zowel 's nachts als' s ochtends vroeg, zal je helpen om je lichaam meer bewust te worden en te accepteren. Dit zal hopelijk leiden tot groei van het zelfvertrouwen van het lichaam, waardoor je in het algemeen meer gelukkig zult zijn.

6 - Kom dichter bij je partner

Happy couple naked in bed - 7 REDENEN WAAROM JE ZOU MOETEN OVERWEGEN OM NAAKT TE SLAPEN

Door contact met de huid te maken met de huid, komt het gelukshormoon oxytocine vrij. Enkele van de grootste voordelen van oxytocine zijn dat het kan helpen stress en depressie te verlichten, de bloeddruk te verlagen en te helpen bij darmontsteking. Natuurlijk helpen al deze positieve dingen ook bij het slapen, wat betekent dat je al deze voordelen krijgt bovenop de kwaliteit van de rust, evenals het gevoel dichter bij je partner te zijn.

7 - Verbeter je huid

Er is een reden waarom het reinigen van je gezicht voordat je gaat slapen wordt aanbevolen en dat is omdat de poriën die niet kunnen ademen, geblokkeerd raken door vuil, waardoor vlekken ontstaan. Dit is echter hetzelfde voor alle huid op uw lichaam, daarom kan naakt slapen helpen bij het oplossen van eventuele probleemgebieden die u momenteel heeft. Je huid kan ademen, waardoor het minder waarschijnlijk is dat je last zult hebben van een vlekje op de huid.

Grijp de pyjama's en je zult merken dat niet alleen je slaap verbetert, maar dat geldt ook voor veel andere aspecten van je leven. Slaap je naakt? Laat ons weten hoe je het vindt in de comments sectie.