Groente en Fruit

8 GEWELDIGE EIGENSCHAPPEN VAN WITTE MOERBEI

 

Het gebruik van witte moerbei is een populaire kruidensoort over de hele wereld, met vele voordelen waarvan mensen zich niet bewust zijn.

 • Wat is White Mulberry?
 • Voordelen van White Mulberry
  • Anti-Inflammatory
  • Hart gezondheid
  • Depressie
  • suikerziekte
  • Kanker risico
  • Stress reactie
  • Vermoeidheid
  • Hulp Cognitie
 • Referenties
 • Comments

WAT IS WITTE MOERBEI?

Witte moerbeiboom is een kleine variëteit van de moerbeiboom, wetenschappelijk bekend als Morus alba  en inheems in Noord-China. De witte moerbeiboom staat bekend om zijn bladeren, die een belangrijke bron van voedingsstoffen zijn voor zijderupsen die dienst doen als een belangrijke industrie in dat deel van de wereld. In de traditionele geneeskunde worden de bladeren, vruchten en schors echter in verschillende vormen gebruikt, vanwege hun hoge flavonoïde gehalte, samen met andere essentiële voedingsstoffen, zoals vitamine C , calcium , eiwit en ijzer . Enkele van de belangrijkste actieve ingrediënten in deze plant zijn luteoline, cafeïnezuur, galluszuur, resveratrol en moracin, onder andere.

De gedroogde bladeren van deze boom worden typisch gebrouwen in een thee , terwijl het fruit de neiging heeft om te worden gedroogd en direct te worden gegeten. De etherische olie van deze bladeren is ook krachtig en wordt aanbevolen voor mensen met bepaalde gezondheidsproblemen, met name diabetes . Deze boom is nu genaturaliseerd in veel andere delen van de wereld, waaronder het wijdverspreid zijn in de Verenigde Staten.

whitemulberries - 8 GEWELDIGE EIGENSCHAPPEN VAN WITTE MOERBEI

Voordelen Van Witte meoerbei

De belangrijkste voordelen van witte moerbeiboom zijn onder meer het vermogen om diabetes te behandelen, het immuunsysteem te stimuleren, vermoeidheid te verminderen en angst te verlichten .

Anti-Inflammatory

Het gevarieerde bereik van actieve stoffen en vluchtige zuren in deze bessen geeft ze ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor de bijproducten van deze plant ideaal zijn voor artritispatiënten , evenals patiënten die lijden aan chronische ontsteking, jicht , migraine of prikkelbare darmsyndroom (IBS ).

Hart gezondheid

Onderzoek heeft aangetoond dat het eten van witte moerbeien kan helpen om het totale cholesterolniveau te verlagen en tegelijkertijd het HDL-gehalte te verhogen, wat de "goede" vetten zijn, waardoor je risico op atherosclerose , hartaanvallen , beroerten en coronaire hartaandoeningen wordt verlaagd .

Depressie

Een van de actieve bestanddelen van de schors van de witte moerbei heeft bekende antidepressieve eigenschappen wanneer het in een thee wordt gebrouwen. Voordat u deze kruidenthee regelmatig gebruikt, moet u eerst uw arts raadplegen, vooral als u al antidepressiva gebruikt.

suikerziekte

Deze plant is misschien het best bekend om zijn effecten op diabetes; het actieve bestanddeel in witte moerbei, gewoonlijk aangeduid als DNJ, is in staat om de suikerverwerking in het lichaam uit te stellen of te vertragen , wat resulteert in meer beheersbare bloedsuikerspiegel. Dit kan de kwaliteit van leven van diabetespatiënten aanzienlijk verbeteren.

Kanker risico

Van de antioxidanten in de bladeren en bessen is aangetoond dat ze celdood induceren en de groei en replicatie van kankercellen voorkomen. Hoewel het grootste deel van dit onderzoek zich richt op de effecten van colorectale kanker , is er aanvullend onderzoek aan de gang voor andere soorten kanker.

Stress reactie

De stressreactie in het lichaam is verantwoordelijk voor alles, van onze angstniveaus tot onze metabole processen, dus het gebruik van deze thee om uw zenuwstelsel en stressrespons in evenwicht te brengen, kan helpen bij chronische ontstekingen, stemmingswisselingen en alles daartussenin!

Vermoeidheid

Als je last hebt van chronische vermoeidheid, of gewoon wat meer energie wilt, kan een kopje witte moerbei thee zowel het fysieke als mentale energieniveau stimuleren.

Hulp Cognitie

Het extract van de bladeren van deze plant is uitgebreid bestudeerd vanwege hun invloed op het geheugen en de hersenfunctie. Onderzoek toont aan dat het gebruik van het extract neurale activiteit kan stimuleren, wat zou kunnen helpen bij de behandeling van Alzheimer.

8 GEWELDIGE EIGENSCHAPPEN VAN WITTE MOERBEI