Gezondheid

ALTERNATIEVE GENEESKUNDE STEEDS POPULAIRDER

alternative medicine popularity - ALTERNATIEVE GENEESKUNDE STEEDS POPULAIRDER

Amerikanen geven een flink deel van hun gezondheidszorg uit aan alternatieve geneeskunde, zoals acupunctuur, yoga, chiropractische zorg en natuurlijke supplementen, blijkt uit een nieuw rapport van de regering.

In feite betaalden ze in 2012 meer dan $ 30 miljard uit eigen zak op chiropractors en andere complementaire gezondheidswerkers, evenals supplementen en andere vormen van alternatieve geneeskunde.

"Aanzienlijke aantallen Amerikanen besteedden miljarden dollars uit eigen zak aan deze benaderingen - een indicatie dat gebruikers voldoende geloven in de waarde van deze benaderingen om voor hen te betalen", zei co-auteur Richard Nahin.

Hij is leidende epidemioloog bij het Amerikaanse National Center for Complementary and Integrative Health.

De uitgaven in 2012 omvatten:

  • $ 14,7 miljard ter plekke bij bezoeken aan complementaire beoefenaars zoals chiropractors, yoga-instructeurs, acupuncturisten of massagetherapeuten - bijna 30 procent van wat mensen aan traditionele medische diensten besteedden.
  • $ 12.8 miljard op natuurlijke productsupplementen, wat ongeveer een kwart was van wat mensen op receptplichtige geneesmiddelen spendeerden.
  • $ 2,7 miljard aan boeken, cd's, video's en ander zelfhulpmateriaal met betrekking tot aanvullende gezondheid.

Over het geheel genomen bedroegen de uitgaven aan complementaire geneeskunde iets meer dan 9 procent van de out-of-pocket uitgaven voor gezondheidszorg en ongeveer 1 procent van al het geld besteed aan gezondheidszorg in de Verenigde Staten, vonden de onderzoekers.

Het grootste deel van deze alternatieve gezondheidszorg wordt gebruikt door volwassenen, niet door kinderen, aldus het rapport. De onderzoekers zeiden dat ongeveer $ 28 miljard werd uitgegeven aan volwassenen, vergeleken met slechts $ 1,9 miljard voor kinderen.

Zelfs mensen met lagere inkomens besteden nogal wat aan complementaire geneeskunde, volgens het rapport dat op 22 juni in de National Health Statistics Reports wordt gepubliceerd .

Nahin en zijn collega's ontdekten dat gezinnen die minder dan $ 25.000 per jaar verdienden, gemiddeld $ 314 uit eigen zak kostten aan bezoeken aan complementaire gezondheidswerkers in 2012, en een gemiddelde $ 389 aan natuurlijke supplementen.

"Dat zegt ons dat zelfs mensen met lage inkomens bereid zijn een aanzienlijk bedrag aan deze producten en interventies te spenderen," zei Nahin.

Gezinnen die veel hogere inkomens verdienden - $ 100.000 of meer per jaar - besteedden gemiddeld $ 518 aan complementaire beoefenaars en een gemiddelde van $ 377 aan supplementen, toonden de bevindingen.

Andere gegevens suggereren dat er tendensen binnen de complementaire geneeskunde zijn met betrekking tot de populariteit van verschillende benaderingen.

Nahin legde bijvoorbeeld uit dat het gebruik van yoga dramatisch is toegenomen, terwijl chiropractische zorg en massagetherapie de neiging hebben om op niveau te blijven.

"Yoga gaat omhoog omdat het meer geaccepteerd wordt in de cultuur, en het wordt gebruikt voor veranderingen in levensstijl en als een vorm van low-impact oefening," zei Nahin.

Maar terwijl mensen yoga gebruiken om welzijn en welzijn te bevorderen, gebruiken ze chiropractische zorg en acupunctuur als een behandeling voor een medische aandoening, meestal chronische pijn, zei hij.

"Als je de laatste tien jaar naar gegevens over rugklachten kijkt, is die redelijk vlak geweest," zei Nahin. "Het is niet veranderd, dus misschien zou het gebruik van dit soort beoefenaars die de rugpijn behandelen niet veranderen."

Hoewel het nog steeds een miljardenindustrie is, is het gebruik van natuurlijke supplementen eigenlijk een beetje afgenomen, zei Nahin, mogelijk vanwege de toegenomen aandacht van gezondheidsonderzoekers met betrekking tot deze producten.

De verkoop van visoliesupplementen is sinds 2002 verviervoudigd, op basis van studies die de gezondheidsvoordelen van omega 3-vetzuren aantonen, benadrukte Nahin. Onderzoek dat echter geen substantieel voordeel opleverde van echinacea en ginkgo biloba, heeft waarschijnlijk bijgedragen aan het terugdringen van de verkoop van die specifieke supplementen.

Volgens Stephanie Romanoff, communicatiedirecteur van de Academy of Integrative Health & Medicine, heeft de vraag van consumenten naar complementaire geneeskunde ertoe geleid dat meer onderzoekers hebben onderzocht hoe goed deze aanpak werkt, waardoor de consument op zijn beurt betere informatie heeft gekregen.

"Integratieve geneeskunde zal niet dezelfde financiering krijgen als farmaceutische producten, maar vanwege de consumentenvraag en de toegenomen belangstelling van de academische wereld en onze nationale overheid voor integratieve geneeskunde en gezondheid, is het onderzoek toegenomen," zei Romanoff. "En in toenemende mate is er meer onderzoek dat de waarde van deze benaderingen valideert."

Mensen die geïnteresseerd zijn in het proberen van chiropractie, acupunctuur of een andere vorm van complementaire geneeskunde, moeten erover praten met hun arts en ervoor zorgen dat er een duidelijke coördinatie is tussen hun huisarts en hun complementaire medicijnaanbieders, zei Romanoff.

"Als iemand supplementen neemt of als ze een ander type arts zien, willen ze soms niet praten met hun huisarts, omdat ze zich misschien zelfbewust voelen," zei ze. "Het is absoluut cruciaal dat patiënten die gesprekken voeren en hun artsen vertellen over de verschillende soorten zorg die ze ontvangen, en eisen dat er coördinatie is."

Uw arts kan u misschien zelfs naar een goed geaccrediteerde zorgverlener verwijzen, vooral als uw arts is gecertificeerd door de raad van bestuur in integratieve geneeskunde, voegde Romanoff eraan toe.