Lichaam

ALOPECIA HAARVERLIES ALLES WAT JE MOET WETEN OORZAKEN SYMPTONEN EN BEHANDELING

Alopecia everything about - ALOPECIA HAARVERLIES ALLES WAT JE MOET WETEN OORZAKEN SYMPTONEN EN BEHANDELING

ALOPECIA HAARVERLIES ALLES WAT JE MOET WETEN OORZAKEN SYMPTONEN EN BEHANDELING

Oorzaken van Alopecia

Alopecia is een aandoening waarbij een persoon een extreem geval van haarverlies ervaart doordat het immuunsysteem haarzakjes aanvalt. De haarzakjes zijn de plekken waar de haargroei begint, dus de schade wordt ernstig wanneer dit voortdurend gebeurt en zal iemands haar uitvallen en kan leiden tot kaalheid bij zowel mannen als vrouwen, jong of oud.

Er is geen permanent verlies als dit gebeurt . Alopecia zal in de toekomst verdwijnen als de juiste stappen worden gezet. Maar over het algemeen begrijpen veel mensen niet waarom deze aandoening voorkomt. Zelfs de experts weten niet waarom deze aandoening voorkomt bij individuen.

alopecia areata 01 - ALOPECIA HAARVERLIES ALLES WAT JE MOET WETEN OORZAKEN SYMPTONEN EN BEHANDELING

Helaas kan deze aandoening typisch voor iedereen gebeuren, maar meestal bij mensen jonger dan twintig jaar, wat kan fungeren als een zware slag voor iemands zelfvertrouwen. Zowel vrouwen als mannen kunnen deze aandoening ontwikkelen, maar het feit dat dit iets is waar veel mensen op zo'n jonge leeftijd mee te maken hebben, is hartverscheurend.

Wanneer je begint met het optreden van alopecia, zul je grote haartjes haar zien uitvallen, wat resulteert in extreem gladde plekken op de hoofdhuid van het individu. Dit kan ook in andere delen van het lichaam gebeuren, zoals oksels, armen of benen. Wanneer dit gebeurt, zal het resterende haar erg dun zijn en zal de kaalheid erg opvallen.

Sommigen hebben ervaren dat wanneer dit gebeurt, zij ongeveer tien haarvlekken verliezen, dan zal het langzaam gedurende de maanden teruggroeien, maar dan zal het haar op dezelfde manier in andere gebieden uitvallen. Dit kan een hoop frustratie en een slag voor iemands zelfvertrouwen veroorzaken.

Snelle navigatie
Wat kan na Alopecia komen?
Oorzaken van Alopecia
Symptomen van Alopecia
Effect op het lichaam
Diagnose van Alopecia
Conclusie

Wat kan na Alopecia komen?

Er is een klein percentage van de mensen die last hebben van alopecia, die niet in staat zullen zijn om hun haar opnieuw te laten groeien, zelfs als ze ouder worden. Er zijn een aantal zeer belangrijke factoren om in gedachten te houden, want als je de onderstaande dingen doet, zul je permanent haaruitval hebben:

 • Als deze aandoening voorkomt in uw gezin en zeer naaste familieleden.
 • Als je dit probleem hebt gehad sinds je een kind was.
 • Of, als u andere auto-immuunziekten heeft.
 • Als u zeer gevoelige allergieën heeft.
 • Als je extreem haaruitval hebt.
 • Of, als u uit de norm vingernagels en teennagels hebt. Van vorm, kleur en dikte.

Als iemand deze heeft meegemaakt, is het mogelijk dat hij zijn haar nooit meer kan laten groeien , wat leidt tot extreme vertrouwensproblemen. Dit soort overmatig haarverlies is voor iedereen moeilijk te behandelen. Het kan de gemoederen naar beneden halen en ook andere psychische problemen veroorzaken, zoals angst of depressie.

In dit artikel duiken we meer in de details van deze situatie. We willen u helpen deze situatie beter te begrijpen, dus als u of een familielid hier last van hebben; je zult beter uitgerust zijn om de situatie aan te pakken en opgeleid te blijven. Hoe meer je weet, hoe meer je in staat zult zijn om met de situatie om te gaan in plaats van overweldigd te worden.

Oorzaken van Alopecia

Hoewel veel experts moeite hebben gehad om precies te weten wat de oorzaak van deze aandoening is, toont bewijs dat in de afgelopen jaren is ontdekt aan dat een gebrekkig immuunsysteem alopecia kan veroorzaken.

Dit komt op het punt dat het immuunsysteem zichzelf inschakelt en het lichaam aanvaltterwijl het ook niet reageert op medicatie. Dit kan van invloed zijn op veel andere aandoeningen, maar in dit geval tast het de haarzakjes aan.

Dit soort misplaatste immuunsysteem is een uitdaging om mee om te gaan en kan ook worden gekoppeld aan deze andere auto-immuunziekten:

bigstockphoto 38911027 4 - ALOPECIA HAARVERLIES ALLES WAT JE MOET WETEN OORZAKEN SYMPTONEN EN BEHANDELING
 • Schildklieraandoeningen
 • Lupus
 • Colitis
 • Artritis
 • vitiligo

Zelfs als de bovenstaande problemen aanwezig zijn terwijl iemand alopecia doormaakt, als ze worden behandeld voor de andere auto-immuunproblemen, zal die behandeling het niet beter maken. Er is niets dat kan worden gedaan voor mensen met deze haaruitval, behalve voor kleine behandelingen, voornamelijk voor het comfort van het individu en niet voor medische procedures.

Velen zijn naar voren gekomen door te zeggen dat het in het gezin runt en iets te maken heeft met het doorgeven van genen, dus het is niet echt iets dat kan worden gestopt als het in de familie van de patiënt voorkomt.

Hieronder zullen we de specifieke symptomen van alopecia behandelen, de effecten die dit probleem heeft op het lichaam, en ook de behandeling van de diagnose van deze aandoening. We zullen je alle details vertellen zodat je alles weet wat er te weten valt.

Symptomen van Alopecia

Het primaire en meest voor de hand liggende symptoom van alopecia is het haarverlies . Zoals we eerder al noemden, zal het haar uitvallen in gladde plekken. Ze zijn meestal binnen een paar centimeter rond. Wanneer dit voor het eerst begint, zal dit het meest opvallen in de douche of op je kussen.

iStock 76542643 - ALOPECIA HAARVERLIES ALLES WAT JE MOET WETEN OORZAKEN SYMPTONEN EN BEHANDELING

Maar er is een algemene misvatting dat als je haar op zo'n manier verliest dat het automatisch alopecia is, wat helemaal niet het geval is. Dit zou niet de enige manier moeten zijn om te vertellen of je alopecia hebt of niet.

Een paar andere manieren om te kunnen zeggen of je alopecia hebt is als je haaruitval hebt op de hoofdhuid en als je ook al je haar op je lichaam hebt verloren. Het trieste aan alopecia is dat het willekeurig is. Er is geen patroon voor het haarverlies, en het is willekeurig en kan teruggroeien, maar het valt gewoon weer een paar maanden uit.

Iedereen is anders en deze situatie kan van persoon tot persoon verschillen. Iedereen met deze aandoening kan op verschillende manieren zijn haar verliezen.

Effect op het lichaam

Er zijn twee belangrijke effecten die kunnen optreden bij alopecia, acne en zelfvertrouwen.

Ten eerste is vertrouwen zo moeilijk als het is, maar als je iets zo belangrijk als je haar hebt verloren voor de meeste schoonheidsnormen over de hele wereld, kan het moeilijk zijn om je minder mooi te voelen. Maar degenen die last hebben van alopecia zijn niet minder mooi. Dit definieert niet wie ze persoonlijk zijn, maar is een toestand waarmee ze geconfronteerd worden en waarmee ze samenleven die waardigheid en respect verdienen.

Acne op de hoofdhuid is een probleem dat u kunt krijgen als u helemaal kaal bent van alopecia. Door overtollige oliën en verstopte poriën wordt het ondraaglijk en merkbaar als het niet op de juiste manier wordt behandeld. We raden aan dat u een dermatoloog ziet voordat u regelmatig acne op uw hoofdhuid aanbrengt, waardoor de haargroei nog moeilijker kan worden voortgezet.

Velen die hebben geleden aan alopecia hebben geadviseerd dat als je met zoiets omgaat, counseling op een gegeven moment kan helpen om de huidige emoties die je voelt te verwerken. Velen hebben ook gemerkt dat vanwege de emotionele belasting er een gebrek aan natuurlijke manieren is om het uithoudingsvermogen te vergroten, voornamelijk vanwege hoe moe mensen met alopecia lijken te zijn van emotionele stress.

iStock 82835707 - ALOPECIA HAARVERLIES ALLES WAT JE MOET WETEN OORZAKEN SYMPTONEN EN BEHANDELING

Diagnose van Alopecia

Zoals we hierboven vermeldden, is de diagnose eenvoudig als het gaat om alopecia. Wanneer een patiënt die denkt dat ze last hebben van alopecia naar de dokter gaat, zijn er maar een paar dingen die kunnen worden gedaan om te worden gediagnosticeerd.

Veel artsen zullen beslissen dat een persoon alopecia heeft als ze extreem haarverlies hebben dat uitkomt in heldere ronde plekken op de hoofdhuid. Ze zullen ook naar je vingernagels kijken om te zien of er iets buiten de norm is.

Er is niet veel anders dat artsen kunnen doen tijdens dit proces.

Behandeling & voorzorgsmaatregelen bij de omgang met Alopecia

Wat de behandeling betreft, zijn er niet veel behandelplannen die het haar helpen teruggroeien, omdat het willekeurig is wanneer u het verliest en hoe u het verliest. Hieronder hebben we een paar voorbeelden gegeven van manieren waarop u alopecia kunt behandelen:

1. Op basis van serieus onderzoek hebben biotine en foligen een significant effect op het verbeteren van haarverlies en het bevorderen van de haargroei.

2. Er zijn specifieke shampoos die u kunt gebruiken voor haargroei. Ze werken mogelijk niet voor iedereen of voor mensen met ernstige gevallen, maar kunnen al vroeg worden gebruikt als behandelingsoptie.

3. Je kunt ook mesotherapie bekijken , die kan helpen stimulerenhaarzakjes .

Als u familieleden met alopecia heeft, moet u op zoek gaan naar manieren om te voorkomen dat alopecia voorkomt in uw gezondheid. Er zijn een paar manieren die kunnen helpen bij deze preventie, zoals:

1. Gebruik alleen hoogwaardige en veilige haarproducten op uw haar en hoofdhuid .

2. Vermijden van vrije radicalen en andere toxines die je in de wereld kunt ervaren.

. Vermijd roken en in de buurt zijn van mensen die roken.

4. Blijf een gezonde levensstijl leiden en door actief te blijven, kunt u uw gezondheid verbeteren en uw immuunsysteem versterken .

Conclusie