Slaap & Dromen

De 10 meest effectieve slaapmiddelen van over de hele wereld

shutterstock 208207936 - De 10 meest effectieve slaapmiddelen van over de hele wereld

De 10 meest effectieve slaapmiddelen van over de hele wereld

Zoals met vele aspecten van gezondheid en welzijn, als u de wereld rondreist, zult u merken dat methoden en overtuigingen enorm variëren. Slaap is niet anders. Er zijn ook veel slaapremedies in de vorm van voedingsmiddelen, oliën, vitamines, enz. Die afkomstig zijn uit verschillende landen over de hele wereld en waarvan wordt aangenomen dat ze ons helpen om een ​​betere nachtrust te krijgen. We hebben gekozen voor 10 van de beste om te proberen.

1. Lavender (Europa en Afrika)

Lavendel is waarschijnlijk een van de meest populaire slaapmiddelen, omdat het bekend staat om het kalmerende effect in aromatherapie. Studies suggereren dat lavendel je kan helpen ontspannen en zelfs slaperigheid kan veroorzaken. Sommige in uw slaapkamer plaatsen of een slaapzakje maken, kan u misschien helpen om 's nachts te knikken.

 

2. Valerian (Duitsland)

Valeriaan is een bloeiende plant afkomstig uit vele delen van de wereld, waaronder Europa, Azië en de Amerika's. Je kunt de wortel gebruiken als een vorm van kalmerend middel, waardoor het een populair slaapmiddel is. De wortel is het nuttige deel van de plant en is in Duitsland goedgekeurd door hun regelgevende instantie voor kruiden en is gemakkelijk verkrijgbaar in supplementen. Overigens ruikt de gedroogde wortel blijkbaar naar vuile sokken!

3. Wild Lettuce (Engeland)

Wilde sla groeit in het oosten en zuidoosten van Engeland, maar zelden ergens anders in het land (hij groeit ook in Australië). Het helpt bij het verlichten van gewrichtspijn en angst, en kan ook helpen het rustelozebenensyndroom te bestrijden. Het kan echter ook milde psychotrope effecten veroorzaken die schijnbaar vergelijkbaar zijn met opium.

4. Gedroogde Jujube (China)

De jujube van China is een kleine boom met ovaal fruit, die na het drogen eruit ziet als dadels. Deze vruchten zijn het meest effectief in hun gedroogde vorm, hoewel sommigen geloven dat het de zaden zijn die kunnen bijdragen aan een betere slaap. De zoete geur geproduceerd door de boom wordt gezegd dat tieners verliefd worden!

shutterstock 227510938 - De 10 meest effectieve slaapmiddelen van over de hele wereld

5. Voodoo (Haïti)

Degenen die voodoo volgen, maken een doek gemaakt van verschillende speciale ingrediënten en wikkelen het rond hun hoofd om in te slapen. Ze geloven dat dit slechte dromen zal afweren en goede dromen zal aanmoedigen.

6. Chamomile (Oost-Europa)

Inheems in landen als Kroatië en Servië, is kamille een ander zeer populair slaapmiddel, vooral wanneer het in thee wordt gezet. Het werkt als een kalmerend middel en is in veel landen over de hele wereld gebruikelijk geworden. Je kunt kamille thee kopen bij supermarkten of je eigen maken met behulp van de bloemen van de plant. Je kunt ook naar smaak melk, honing en citroen toevoegen.

7. Warme melk (Rwanda)

Het hebben van een glas warme melk voor het slapengaan is een routine waaraan mensen over de hele wereld deelnemen, maar het is vooral populair in Afrikaanse landen zoals Rwanda. In deze landen is melk een nietje en zijn andere bronnen beperkt. Melk bevat tryptofaan, wat slaperigheid kan veroorzaken, maar sommigen geloven dat het meer een psychologisch effect is dat je kan kalmeren voordat je naar bed gaat.

shutterstock 161895608 - De 10 meest effectieve slaapmiddelen van over de hele wereld

8. Gedichten (China)

In China, als een kind worstelt om te slapen, zullen hun ouders een gedicht schrijven dat vervolgens aan een lantaarnpaal wordt vastgemaakt. Ze geloven dat iedereen die het gedicht leest een gebed naar God verzendt om het kind te helpen slapen. Dit is een eeuwenoude Chinese gewoonte.

9. Worry Dolls (Guatemala)

De meeste kinderen in Guatemala hebben een 'zorgenpop'. Ze vertellen de pop alle zorgen voordat ze naar bed gaan en leggen het onder hun kussen. Tegen de ochtend heeft de pop hun zorgen weggenomen. Het is duidelijk dat dit geen wetenschappelijke achtergrond heeft, maar het kan wel een psychologisch effect hebben, omdat het kinderen helpt om zich voor het slapengaan ontspannen te voelen.

10. Passion Flowers (Noord- en Zuid-Amerika)

De bladeren en wortels van de passiebloem zijn in de geneeskunde gebruikt sinds de indianen, toen het een behandeling voor slapeloosheid was. Er wordt gezegd dat het GABA vrijmaakt, een neurotransmitter die in de hersenen wordt aangetroffen en die ontspanning bevordert. Je kunt het in vele vormen consumeren, waaronder gerookt worden en in thee worden gezet.

De 10 meest effectieve slaapmiddelen van over de hele wereld