Voedsel

DE BEST WERKENDE LAXERENDE THEE

Wat Is Laxerende Thee?

Sommige mensen gebruiken laxerende thee om hun constipatieproblemen te verlichten, maar er zijn een paar dingen die je moet begrijpen voordat je een pot gaat brouwen.Wat Is Laxerende Thee?

Laxerende thee is een algemene term voor kruidenthee die obstipatie kan verlichten en de spijsvertering kan stimuleren of het ledigen van je darmen kan versnellen. Deze laxerende thee komt in een paar verschillende soorten, waaronder bulk laxeermiddelen, purgeermiddelen en milde kruidenremedies .

Soorten Laxerende Thee

  • Bulklaxeermiddelen:  dit soort thee werkt door het volume van voedsel in de dunne darm te verhogen , waardoor de peristaltische beweging kan worden gestimuleerd en de uitscheiding kan worden geïnduceerd.
  • Purgeermiddelen:  dit soort thee is veel krachtiger en wordt vaak aangetroffen in laxerende supplementen of producten die in de winkel kunnen worden gekocht.
  • Milde kruidentheeën: ze vullen de ontlasting niet op, maar ze kunnen de beweging van voedsel door de darmen stimuleren . Kruidenthee omvat het zetten van thee met paardebloemwortel , groene thee , vogelmuur, psyllium , lijnzaad , senna, zwarte wortel, aloë, rabarber of wegedoorn.

laxativetea - DE BEST WERKENDE LAXERENDE THEE

Laxerende theesoorten werken, maar afhankelijk van de oorzaak van uw obstipatie zijn sommige benaderingen mogelijk succesvoller dan andere.

Laxerende Thee Voordelen

De beste voordelen van de laxerende thee zijn onder andere een vermindering van constipatie, gewicht te verliezen , verminderen ontstekingen, verhoging van de energie niveaus en het verbeteren van het hart gezondheid, onder diverse anderen.

Constipatie

De belangrijkste reden waarom mensen deze  theeën gebruiken, is om de spijsvertering te stimuleren en de ontsteking en het ongemak van constipatie te verlichten.

Gewichtsverlies

Het darmkanaal opruimen en de opname en de spijsvertering van voedingsstoffen verbeteren,  kan het lichaam helpen efficiënter te werken, wat leidt tot gewichtsverlies .

ontgiften

Wanneer u een back-up maakt, zal uw lever overuren maken , waardoor het ontstekingen en spanningen veroorzaakt, maar deze theeën kunnen die interne problemen verhelpen.

antioxidant

Veel van deze populaire theesoorten stimuleren niet alleen de spijsvertering maar verminderen ook oxidatieve stress en verlagen het risico op chronische ziekten.

Energie niveau

Verstopt zijn kan je traag maken en meer vatbaar voor een zittende levensstijl; een laxerende thee kan je een energieke uitbarsting geven.

Hart gezondheid

Naast dat het spijsverteringshulpmiddelen zijn , kunnen veel van deze theeën cholesterol en bloeddruk verlagen.

Hoe Maak Je Laxative Tea?

Een zeer populaire laxerende thee maakt gebruik van psyllium zaden , die bekend staat hoog in zijn vezels en deining in grootte in het lichaam. Dit zal de darmen stimuleren om sneller te bewegen en je darm leeg te maken. Andere kruidentheeën, zoals paardenbloemwortel, senna of vogelmuur, kunnen worden gebrouwen zoals normale thee.

  • Verdeel 2-3 eetlepels psylliumzaad in een poeder.
  • Voeg dit toe aan 8 ons water en roer als het poeder oplost.
  • Drink deze thee onmiddellijk, anders wordt de consistentie veel minder aangenaam.

Het drinken van laxerende thee is een goede manier om constipatie te verlichten, maar het zou geen dagelijkse gewoonte moeten zijn, omdat het lichaam afhankelijk kan worden van een laxeermiddel, wat in de toekomst je constipatie symptomen kan verergeren.

Bijwerkingen Van Laxerende Thee

De bijwerkingen van laxerende thee, vooral als ze te vaak worden gebruikt, zijn lethargie, vermoeidheid en honger. Als u uw darmen te snel of te vaak leegt, heeft uw lichaam geen tijd om alle noodzakelijke voedingsstoffen te absorberen, waardoor de  energieniveaus kunnen dalen en uw hormonale niveaus en metabole processen gecompliceerd kunnen worden. Het is het beste om deze theeën te beschouwen als remedies, niet als gezondheidsstrategieën voor de lange termijn.

Overweeg ook waar je zult zijn en wat je gaat doen na het drinken van een laxerende thee, omdat krachtiger thee's een zeer dringende behoefte aan de badkamer kunnen veroorzaken, zonder er veel aandacht aan te schenken.