Voedsel

DIABETESDIEET 20 GEZONDE VOEDINGSMIDDELEN OM DIABETES TE BEHEERSEN 

DIABETESDIEET 20 GEZONDE VOEDINGSMIDDELEN OM DIABETES TE BEHEERSEN

  • Wat is Type II Diabetes
  • 20 voedingsmiddelen voor diabetici

Wat is Type II Diabetes

Wanneer u type II diabetes heeft, wordt het absoluut cruciaal dat u zich houdt aan een dieet dat uw diabetes niet zal bevorderen en complicaties zoals hartaandoeningen, hoge bloeddruk of beroerte veroorzaakt.

Dit betekent dat sommige voedingsmiddelen u absoluut zullen helpen deze aandoening te beheersen, terwijl andere de symptomen die u mogelijk ervaart, zullen verergeren.

Het vinden van de beste soorten voedsel voor diabetici kan enigszins angstaanjagend zijn, omdat geen voedsel perfect is, maar in deze gids zullen we enkele dingen benadrukken die u grote voordelen kunnen bieden.

Voordat we deze specifieke voedingsmiddelen raken, laten we meer te weten komen over de aandoening en hoe je diabetes kunt beheersen door bepaalde voedingsmiddelen aan je dieet toe te voegen.

Type II diabetes wordt meestal veroorzaakt door genetica of levensstijl.

Vanwege deze factoren kan uw lichaam insulineresistentie ontwikkelen, waardoor uw lichaam de insuline die in de pancreas ontstaat, minder efficiënt zal behandelen.

Insuline wordt gebruikt om glucose (suikers) naar de cellen te transporteren en wanneer er insulineresistentie is, is dit proces sterk belemmerd.

Als gevolg hiervan hopen suikers zich op in het bloed, wat kan leiden tot een overvloed aan nadelige gezondheidsproblemen.

Als u eenmaal diabetes heeft, is het noodzakelijk dat u het voedsel eet dat u helpt uw ​​insulineresistentie te beheersen.

Wanneer u probeert om beslissingen te nemen over gezond eten, probeer dan voedingsmiddelen te vinden die rijk zijn aan:

  • Flavonolen - bepaalde flavonolen bleken de bloedsuikerspiegel van diabetici te verlagen. In feite kunnen deze voedselcomponenten helpen bij het voorkomen van diabetes bij diegenen die niet al aan de aandoening lijden ( 1).
  • Polyfenolen - Polyfenolen kunnen voorkomen dat uw alvleesklier lijdt aan glucosetoxiciteit. Hoewel de voordelen ervan niet volledig worden begrepen, kunnen deze voedselcomponenten ook beschermen tegen vrije radicalen in de bloedbaan ( 2 , 3 ).
  • Antioxidanten - Antioxidanten hebben veel voedingsvoordelen. In feite kunnen deze componenten zelfs beschermen tegen enkele van de meer verwoestende symptomen van diabetes zoals diabetische neuropathie en retinopathie ( 4 ).
  • Chlorogenic Acid- Dit component bleek een groot effect te hebben op glucosetransport. Het vermindert de hoeveelheid glucose die in de bloedbaan terechtkomt ( 5 ).
  • Azijnzuur - Dit is het zuur dat azijn prikkelbaar maakt en het is gebleken dat het de productie van insuline door het lichaam remt, waardoor de bloedglucosespiegels aanzienlijk worden verlaagd ( 6 ).

Het is belangrijk om te begrijpen dat het leven met deze ziekte niet betekent dat je jezelf altijd van je favoriete smaken moet beroven.

Er zijn veel heerlijke voedingsmiddelen voor diabetici die gemakkelijk te bereiden zijn en die net zo bevredigend kunnen zijn als de basisvoedingen van je oude dieet waaraan je gewend bent.

Het is ook belangrijk om te begrijpen dat geen voedsel echt verboden is als je diabetes hebt; het is alleen belangrijk dat u leert uw dieet te matigen, en hoe meer u het voedsel eet dat we op deze lijst behandelen, hoe beter u zich zult voelen.

Hoewel er voedingsmiddelen zijn die je met mate moet nemen , zijn er een grote verscheidenheid aan voedingsmiddelen die prima in orde zijn om regelmatig te consumeren.

 

20 voedingsmiddelen voor diabetici

 

Appelcider azijn

 

Zoals eerder vermeld, is azijnzuur de belangrijkste component in de meeste azijn.

In het geval van appelciderazijn, vormt het zuur wanneer de suikers in appelsap worden afgebroken via fermentatie.

Als gevolg hiervan is er slechts ongeveer een gram koolhydraten per eetlepel appelciderazijn .

In meer dan een paar onderzoeken is ontdekt dat appelazijn de hoeveelheid glucose die zich in de bloedbaan werkt, kan verminderen, wat natuurlijk de bloedsuikerspiegel zal verlagen ( 7 ).

Bovendien, als u probeert een gezondere levensstijl te leiden, blijkt dit soort azijn ook de honger te beperken en u te helpen zich voller en sneller te voelen.

Als u dit aan uw dieet wilt toevoegen, meng dan ongeveer twee eetlepels van de azijn in uw water voordat u gaat slapen.

 

verdelen

 

Chia-zaden , ook bekend als Salvia hispanica, zijn een nieuw gerealiseerde superfood dat pas onlangs de ronde doet in de VS

Een van de beste kenmerken is het hoge vezelgehalte; in feite hebben chia-zaden ongeveer 10 g voedingsvezels per ons ( 8 ).

Naast het feit dat ze in bijna elk dieet heel gezond zijn, hebben deze zaden ook aangetoond dat ze zeer nuttig zijn om patiënten te helpen diabetes het hoofd te bieden.

De vezelachtige inhoud betekent dat chia uw bloedsuikerspiegel niet zal verhogen, en de extra vezels vertragen ook de spijsvertering, wat gunstig is voor uw lichaam om glucose in zijn cellen te absorberen ( 9 ).

Deze zaden zijn ook zeer geschikt voor gewichtsverlies om precies deze reden; minder calorieën worden opgenomen en u zult minder honger voelen.

 

Broccoli

 

Groenten zijn over het algemeen uitstekende voedingsmiddelen voor elke diabeet, maar broccoli is misschien wel de beste van allemaal.

Kruisbloemige groenten zoals broccoli bevatten sulforafaan, waarvan in recent onderzoek is aangetoond dat het actief de bloedsuikerspiegel verlaagt.

In feite kunnen patiënten met toegevoegde broccoli een verlaging van de bloedglucose tot wel 10 procent ervaren.

Bovendien bevat broccoli ook weinig calorieën en zit het boordevol nuttige voedingsstoffen, dus het toevoegen van de kruisbloemige groenten aan je dieet zal je algehele gezondheid verbeteren.

Voeg daarbij het feit dat het slechts ongeveer drie gram verteerbare koolhydraten bevat, en u zult snel zien waarom deze groente zo heilzaam is.

 

lijnzaad

 

Net als chiazaden zijn lijnzaadproducten een uitstekend voedsel voor de algemene gezondheid, maar er zijn ook componenten gevonden die de bloedsuikerspiegel kunnen verlagen die je na het eten ervaart.

In recente studies bleek vlas de insulineweerstand bij diabetici te verminderen en zelfs bij te dragen aan een daling van het A1c-niveau.

Net als chia heeft vlas veel vezels, wat betekent dat het eten van dit zaad de snelheid van de spijsvertering kan verminderen.

Wanneer je langzamer gaat, is er meer absorptie en zul je je zelfs voller voelen.

Het grootste probleem met lijnzaad is dat je het niet in zijn intacte staat kunt verteren en opnemen, wat betekent dat je gemalen lijnzaad moet zoeken of het zelf moet slijpen voor maximaal voordeel.

 

Squash

 

Er is veel dat je kunt doen met squash, vanwege het feit dat het zo'n veelzijdige groente is.

Er is ook een overvloed aan grote variëteiten die butternut, courgette en acorn squash bevatten.

Sommige mensen spiraalsgewijs hun squash en maken er heerlijke pasta van die erg gezond en vitaminerijk is.

Squash zit ook boordevol antioxidanten, die de aanwezigheid van vrije radicalen in de bloedbaan verminderen die de activiteit van insuline kunnen remmen.

Bovendien bevat sommige winterpompoen een chemische stof genaamd luteïne, die in feite zeer gunstig kan zijn voor diabetici die lijden aan retinopathie en maculaire degeneratie.

De voordelen van elk soort squash variëren, vooral als het gaat om koolhydraten, maar over het algemeen bevatten deze groenten een aantal uitstekende diabetesbestrijdende componenten ( 12 ).

 

Konjac Yam Noodles (Shirataki)

 

Noodles staan ​​zelden bekend als bijzonder gezond, maar in het geval van shirataki kunnen deze plantaardige noedels als een superfood worden beschouwd.

Net als de spiraalvormige noedels die je kunt maken van sommige soorten courgette en de noedelachtige strengen van spaghetti squash, is shirataki gemaakt van een soort yam en is rijk aan vitamines.

Net als sommige van de andere voedingsmiddelen op deze lijst, is Shirataki zeer rijk aan vezels - in dit geval een vezel genaamd glucomannaan, wat betekent dat het de bloedsuikerspiegel tijdens de spijsvertering enorm kan verminderen.

Bovendien kan dit type verwerkte Yam-noodle je honger enorm beperken door je een vol gevoel te geven ( 13 ).

Shirataki is ook erg arm aan koolhydraten en is verbazingwekkend laag in verteerbare koolhydraten; in feite krijg je slechts ongeveer een gram koolhydraten per portie shirataki.

Hoewel het enige voorbereiding vereist, is shirataki een goede keuze voor diabetici.

 

aardbeien

 

Veel diabetici denken dat omdat het fruit zoet is, het volledig verboten is als het gaat om een diabetisch dieet .

Gelukkig is dit niet het geval; aardbeien zijn een uitstekende diabetisch-vriendelijke vrucht die relatief weinig suiker bevat.

De belangrijkste diabetesbestrijdende componenten van aardbeien zijn antioxidanten die anthocyanen worden genoemd, de chemische stoffen die ze rood maken.

Deze chemicaliën verminderen de werking van vrije radicalen en kunnen zowel de insuline als het cholesterol van het lichaam verminderen.

Voeg daarbij het feit dat deze vruchten ook relatief vezelrijk zijn, en je hebt een zeer gezonde bes.

Aardbeien bevatten ook veel vitamine C, een gezondheidsstimulans dat ook de bloedglucose kan verlagen ( 16 ).

Aardbeien kunnen worden gegeten in smoothies of als begeleiding bij andere diabetesbestrijdende voedingsmiddelen zoals Griekse yoghurt.

 

Zoete aardappelen

 

Zoete aardappelen, als vezelrijk voedsel, zijn actief gevonden om HbA1c te verminderen en kunnen ook de nuchtere bloedsuikerspiegel met maar liefst 15 punten verlagen.

Zoete aardappelen zijn ook een voedsel dat rijk is aan de eerder genoemde anthocyanines die de zoete aardappelen hun oranje tint geven.

Niet alleen zijn deze geweldig voor de unieke kleuring van de knol, maar ze dienen ook als krachtige antioxidanten die vrije radicalen kunnen verminderen en ontstekingsremmende en antivirale eigenschappen kunnen bieden.

Het is gemakkelijk om zoete aardappelen op te nemen in een diabetisch dieet; ze zijn geweldig met andere diabetesbestrijdende voedingsmiddelen zoals kaneel.

Ze zijn ook geweldig gebakken in friet of gewoon gebakken als traditionele aardappelen ( 18 ).

 

quinoa

 

Hoewel velen quinoa als een graan beschouwen, lijkt het eigenlijk meer op bladgroen dan op traditionele granen zoals rijst of haver.

Dat gezegd hebbende, quinoa zit boordevol vezels, wat goed is voor je algehele spijsvertering, omdat vezels de spijsvertering enorm kunnen vertragen, zodat je voedsel beter wordt opgenomen en zo je bloedglucose laag houdt.

Quinoa zorgt voor een geweldige korrel-achtige toevoeging aan de meeste maaltijden, en het is een uitstekende vervanger voor rijst, wat niet zo goed is voor mensen met diabetes.

Quinoa heeft negen aminozuren en is rijk aan eiwitten.

Bovendien, met zijn vezelrijke inhoud, is dit voedsel geweldig om je vol en sneller te laten voelen ( 19 ).

 

Walnoten

 

Walnoten zijn rijk aan alfa-linoleenzuur, wat uitstekend is voor het verminderen van ontstekingen.

Simpel gezegd, walnoten hebben veel voordelen voor de gezondheid ; ze hebben antikanker, antioxidant, antivirale en anti-cholesterol eigenschappen.

Elk van deze kan helpen bij het verlichten van veel van de symptomen die optreden als gevolg van diabetes.

Ze zijn ook rijk aan vezels, wat, zoals je misschien weet, uitstekend is om de insulineresistentie van diabetes te bestrijden door de spijsvertering te vertragen ( 22 ).

Bovendien hebben walnoten een grote synchroniciteit met een grote verscheidenheid aan voedingsmiddelen.

Je kunt eenvoudig walnoten in hun schelpen eten; dit zorgt voor de langzame snack die gunstig is voor het spijsverteringsproces.

Je kunt ook geplette walnoten toevoegen aan een breed scala aan gerechten als een topping - van ontbijt tot desserts.

 

Olijfolie

 

Er zijn veel voordelen voor de gezondheid in olijfolie, vooral als u de extra vierge variëteit gebruikt, maar alle soorten olijfolie zijn goed voor het helpen van diabetici om hun toestand te beheersen.

Dit type olie is rijk aan enkelvoudig onverzadigd vet, oliezuur genaamd.

Dit kan triglyceriden verbeteren en HDL's stimuleren die vaak hoger zijn bij diabetespatiënten.

Extra-virgin soorten kunnen zelfs de bloedglucose en cholesterol in verhoogde mate verlagen ( 23 ).

En olijfolie is het type vet dat het risico op hartziekten het beste lijkt te verminderen ( 24 ).

In uw dagelijkse voeding kunt u olijfolie opnemen in alle voedingsmiddelen waarin u maïs of plantaardige olie gebruikt.

Bovendien zorgt extra-vergine olijfolie voor een geweldige begeleiding voor voedingsmiddelen zoals stokbrood, en het is geweldig wanneer gegooid in een gezonde, diabetisch-vriendelijke pasta of salade.

 

Kurkuma

 

Kurkuma is een van de kruiden die u kunt gebruiken voor kruiden die zeer gezond is voor diabetici.

Kurkuma wordt al duizenden jaren in India en Azië gebruikt, en als gevolg daarvan worden de gewoonlijk hoog-suikerhoudende basisvoedingsmiddelen zoals rijst en brood die diabetes kunnen veroorzaken, in Indiase regionale gerechten sterk gecontroleerd in combinatie met kurkuma.

Kurkuma's belangrijkste diabetesbestrijdende component is curcumine, wat currygerechten hun smaak geeft.

Deze component vermindert in feite de ontsteking in de nieren en het kan zelfs de oorzaken van insulineresistentie verminderen.

Als gevolg hiervan is kurkuma een geweldige toevoeging aan een dieet dat geschikt is voor diabetici.

Bovendien is deze smaakmaker geschikt voor het voorkomen van nieraandoeningen en hartproblemen.

Gelukkig zijn er een overvloed aan manieren om kurkuma aan je dieet toe te voegen ( 25 ,  26 ,  27 ).

 

Kaneel

 

Kaneel is een heerlijk voedingsmiddeladditief dat de smaak kan verspreiden bij vrijwel elke maaltijd; de specerij heeft ook veel gezondheidsvoordelen voor diabetici die hun bloedglucose willen verlagen.

Deze specerij accentueert niet alleen zoete gerechten, maar hartige gerechten kunnen ook worden verbeterd.

Het belangrijkste ingrediënt in kaneel dat waarde toevoegt aan de diabeticus is de antioxidantconcentratie; in feite heeft kaneel, van alle kruiden, de hoogste concentratie antioxidanten achter kruidnagel.

Antioxidanten helpen direct oxidatieve stress af te weren, wat een mogelijke oorzaak is van diabetes type II.

Voor degenen die de aandoening al ervaren, kan kaneel insuline imiteren en helpen bij de afgifte van glucose in cellen, wat betekent dat er minder glucose in de bloedbaan terechtkomt ( 29 ).

 

Collard Greens

 

Als u de gevaarlijke ontsteking wilt verminderen die een symptoom is van diabetes, zijn groene groenten een goede optie.

Deze bladgroenten zijn een geweldige bron van vitamine C, die ook cortisol in het lichaam kan verlagen.

Net als broccoli vallen Collard Groenen in de subcategorie kruisbloemige groenten, wat betekent dat ze kunnen dienen als een goede plek om extra alfa-liponzuur te krijgen, dat wil zeggen dat het een component is die de antioxidantniveaus van je lichaam kan verhogen.

Het kan ook de gevolgen verminderen van de zenuwbeschadiging die wordt veroorzaakt door diabetische neuropathie ( 31 ).

U hoeft geen Collard Groenen als kant te hebben; groene groenten kunnen een geweldige salade zijn en je kunt ze zelfs combineren met andere diabetische componenten om een ​​heerlijke smoothie te maken ( 32 ).

 

anders

 

Een andere groene veggie, boerenkool, is een geweldige optie voor iedereen die zijn bloedsuikerspiegel en insulinegehalte wil beheren.

Net als andere groenten van dit type, is boerenkool rijk aan vitamine C , wat betekent dat het de ontstekingssnelheid verlaagt en de bloedsuikerspiegel vasthoudt.

Deze groente is de laatste tijd ook erg populair geworden in smoothies, als friet en geserveerd in salades ( 33 ).

Boerenkool is ook een zeer vezelrijke groente, wat betekent dat het consumeren ervan uw spijsvertering enorm kan verbeteren.

Dit betekent dat het ook op deze manier kan helpen om uw bloedsuikerspiegel te verlagen.

 

Spinazie

 

Spinazie en Collard Groenen zijn twee bladgroenten die het risico op diabetes kunnen verminderen, maar ze zijn ook goed in het helpen van diabetici om de ziekte te bestrijden ( 34 ).

Deze bladgroente is ook rijk aan vitamines en antioxidanten, wat betekent dat oxidatieve stress wordt verminderd en de oorzaken van retinopathie aanzienlijk kunnen worden ingeperkt.

Spinazie zit ook vol met dezelfde vitamine C waardoor boerenkool en boerenkool zo gunstig zijn voor diabetici.

Al met al is spinazie een voedingsrijke groente die moet worden opgenomen in het dieet van diabetici; je kunt het sap zelfs drinken voor een vitamineboost.

 

Psyllium Onthoud

 

Net als bij andere vezelrijke voedingsmiddelen werken psylliumkaften het best door de spijsvertering te vertragen, zodat glucose beter in de cellen wordt verdeeld en de insulineresistentie wordt gematigd.

Hoewel dit voedsel van oudsher wordt gebruikt als een middel om constipatie te bestrijden, is het ook een goede toevoeging aan levensmiddelen voor de bereiding van gebak zoals brood.

En u kunt eenvoudig psylliumschil nemen als supplement voor de maaltijd; in feite kan toevoeging aan uw maaltijden verschillende voordelen hebben, zelfs buiten het vermogen om bij te dragen aan de spijsvertering en de opname van bloedglucose voor diabetici ( 36 ).

 

Steel-Cut Haver

 

Magnesium is een mineraal dat insulineresistentie sterk kan verminderen door het lichaam te helpen bij het gebruik van glucose in zijn cellen.

Staal gesneden haver is een voedsel dat veel magnesium bevat, daarom is het een van de beste voedingsmiddelen voor diabetici.

Wat kunnen diabetici eten die rijk zijn aan dit soort havermout ( 37 )?

Nou, je kunt ze gewoon maken zoals je havermout zou standaardiseren; je kunt zelfs smaakstoffen zoals kaneel, aardbeien of walnoten toevoegen aan de mix voor een goed afgeronde, diabetesbestrijdende maaltijd.

Bovendien hebben staal gesneden haver een lage glycemische index, wat betekent dat ze kunnen helpen bij het beheren van glucosewaarden.

 

Vis

 

Visgerechten zijn een van de soorten keukens waar veel mensen zich afvragen: "Wat kunnen diabetici eten?"

Gelukkig zijn er veel visgerechten die geweldig zijn voor het verminderen van de dagelijkse tol die diabetes kan veroorzaken in uw lichaam.

Vette vis is zelfs goed voor hun algehele gezondheidsvoordelen en voorbeelden zoals zalm, haring of makreel kunnen ontstekingen verminderen, belangrijke omega-3-vetzuren bieden en kunnen bijdragen aan de slagadergezondheid.

Bovendien kunnen deze soorten vissen hongergevoelens verminderen en zullen ze je een vol gevoel geven.

Hoewel veel vetten associëren met een negatief effect op diabetici, kunnen de vetten in vissen de effecten van insulineresistentie juist verminderen ( 39 ,  40 ).

Omdat diabetische retinopathie een van de meest problematische effecten van diabetes is, is het een geluk dat in recente onderzoeken is vastgesteld dat deze aandoening kan worden beperkt door de consumptie van vette vis ( 41 ).

 

eieren

 

Het ongelooflijke, eetbare ei is onze laatste vermelding in deze lijst van de 20 beste voedingsmiddelen voor diabetici.

Leren om diabetes onder controle te houden is belangrijk, en gelukkig hoef je je ochtendeieren niet op te offeren ten gunste van nog minder hartig voedsel.

Eieren zijn geweldig om je voller te laten voelen zonder zo veel te moeten eten, ze zorgen voor een gezond niveau van HDL of goede cholesterol, en ze kunnen ook de insulineresistentie enorm verminderen.

Dit komt omdat eieren een geweldige bron van negen aminozuren zijn die je lichaam helpen insuline beter te verwerken.

 

Conclusie

 

Diabetes is absoluut een aandoening die ernstig kan zijn, maar met het juiste dieet kunt u een zeer bevredigend en gezond leven leiden.

Elk van deze voedingsmiddelen die we hier hebben genoemd, heeft veel voordelen voor de gezondheid buiten diabetes; in feite kunnen veel mensen de kans op hartziekten helpen verminderen en ook helpen om vet te verminderen.

DIABETESDIEET 20 GEZONDE VOEDINGSMIDDELEN OM DIABETES TE BEHEERSEN