Voedsel

EEN GLAS WHISKY PER DAG HOUDT DE DOKTER OP AFSTAND IS WHISKEY GEZOND?

01 107 - EEN GLAS WHISKY PER DAG HOUDT DE DOKTER OP AFSTAND IS WHISKEY GEZOND?EEN GLAS WHISKY PER DAG HOUDT DE DOKTER OP AFSTAND

Wanneer iemand over whisky (of whisky) praat, denk je waarschijnlijk aan cowboys die harde drinkers zijn, zoals oude westerse films vroeger toonden of je weet gewoon van de overweldigende geur waar je zeker geen grote fan van bent. Maar er is meer in die ton voordelen die u zullen verrassen.

Gezondheidsvoordelen van Whisky

Whisky is niet alleen arm aan verzadigd vet, maar heeft ook een lager cholesterol- en natriumgehalte dan de meeste andere alcoholische dranken. Dankzij het ellagzuur van deze drank kan whisky u de volgende voordelen bieden:

Gewichtsverlies

Drinken wordt vaak geassocieerd met de zogenaamde bierdarm. Maar whisky, wanneer deze met mate wordt geconsumeerd, heeft geen invloed op uw gewicht. Omdat het geen vet en zeer lage hoeveelheden natrium bevat, kan deze alcohol door het lichaam worden afgebroken voor energie .

Anti-Dementie

Er zijn onderzoeken die aantonen dat whisky je cognitieve functie kan verbeteren en misschien het risico op het ontwikkelen van Alzheimer en dementie kan verminderen .

Hart gezondheid

Heb een gezond hart door matig te drinken, dat kan uw kansen op een beroerte of een hartaanvaltot 50% verminderen.

 

Verminderde bloedstolsels

Er werd ontdekt dat whisky de bloedstolling kan verminderen, wat essentieel is als je gewond bent, dus je verliest niet veel bloed. Maar te veel bloedstolling kan desastreus zijn, vooral als u een hoog cholesterolgehalte heeft, omdat dit kan leiden tot trombose, beroertes en zelfs de dood.

Kankerpreventie

Met de hoge hoeveelheid ellaginezuur in whisky neutraliseert de antioxidant schadelijke vrije radicalen in het lichaam om een ​​grote verscheidenheid aan ziekten, waaronder kanker, te voorkomen .

Anti-Diabetes

Het drinken van whisky op de reguliere kan het risico op diabetes verminderen met 30% - 40%. Dit komt omdat deze drank kan helpen bij het reguleren van uw glucose- en insulineniveaus.

Hulp voor spijsvertering

Veel mensen drinken echt whisky om hun spijsverteringproblemen te verhelpen. Drink whisky na een maaltijd, die kan helpen bij het ontspannen van het lichaam, met name na het eten van te veel voedsel. Wat is nog beter - vooral voor mensen die een dieet volgen - whisky kan uw eetlust verminderen, zodat u niet teveel eet.

Koud en grieppreventie

Vechten tegen verkoudheid en allergieën is niet moeilijk als je het leuk vindt om whisky te drinken. In feite is deze alcoholische drank als een hoestsiroop. Ook doodt het alcoholgehalte de bacteriën in uw keel, waardoor uw verkoudheid en griep worden geëlimineerd.

Met de antioxidant in de drank en ook de andere voordelen die het biedt, is het veilig om te zeggen dat whisky bij gematigde consumptie kan helpen een gezond en lang leven te bevorderen.