Gezondheid

EEN SCHILDKLIER SAP SMOOTHIE IEDEREEN MET ONTSTEKING OF HORMONALE ONBALANS DIT MOETEN DRINKEN

01 25 - EEN SCHILDKLIER SAP SMOOTHIE IEDEREEN MET ONTSTEKING OF HORMONALE ONBALANS DIT MOETEN DRINKENEEN SCHILDKLIER SAP SMOOTHIE IEDEREEN MET ONTSTEKING OF HORMONALE ONBALANS DIT MOETEN DRINKEN

De schildklier is verantwoordelijk voor het verdelen van veel verschillende hormonen in uw lichaam. Een korte reeks taken van de schildklier omvat het reguleren van: vetten en koolhydraatmetabolisme, ademhaling, lichaamstemperatuur, hersenontwikkeling, cholesterolniveaus, het centrum en angstig systeem, calciummineraliveaus in het bloed, menstruatiecycli en integriteit van de opperhuid. Met behulp van een lijst als deze, is het gemakkelijk te begrijpen waarom het gezond houden van uw schildklier belangrijk is.
De meest voorkomende schildklieraandoening is hypothyreoïdie, die het gevolg is van een te trage schildklier. Medische indicaties omvatten gewichtstoename, uitputting, droge opperhuid en haar, en moeite met concentreren.

Hyperthyreoïdie is ook een gevaarlijke aandoening, die het gevolg is van een te actieve schildklier. Symptomen zijn gewichtsverlies, hoge bloeddruk, diarree en een snelle hartslag.

Veel voorkomende behandelingen voor hyperthyreoïdie omvatten medicijnen, operaties of orale radioactieve jodium. Het is moeilijk om deze behandelingen op de schildklier af te stemmen en kan ervoor zorgen dat de schildklier onvoldoende hoeveelheden van bepaalde hormonen afscheidt en de schildklierfunctie vermindert. Hier is een natuurlijke behandeling die uw schildklierfunctie tot een gezond niveau zal helpen stimuleren.

Hoe zal dit recept je schildklier helpen?

Veenbessen zijn een natuurlijke voedselbron voor jodium. (Schildklierhormonen zijn gemaakt van jodium, waardoor het van vitaal belang is voor de gezondheid van de schildklier).

Vitamine C uit de sinaasappel en het citroensap zijn gevuld met antioxidanten die uw schildklier gezond houden.

Gember bevat magnesium waarvan is aangetoond dat het altijd een kritieke manier is om de schildklieraandoening onder controle te houden.

Kaneel vermindert irritatie om het risico op hypothyreoïdie te verminderen.

Je moet dit recept dagelijks maken en drinken voor maximale boostvoordelen. Terwijl je je schildklier stimuleert, krijg je ook een enorme vitaminetoename.

Cranberry Thyroid-Boosting Juice

ingrediënten:

  • 7 kopjes lente of gefilterd water
  • 1 kopje 100% cranberrysap
  • 1/4 el uitgedroogde gember
  • 1/2 el Ceylon kaneel
  • 1/4 el nootmuskaat
  • 3/4 el vers geperst sinaasappelsap
  • 1/4 el vers geperst citroensap

Methode:
Verwarm water tot het bijna kookt en voeg cranberrysap en kruiden toe. Laat het 20 minuten sudderen en haal het van het vuur. Voeg een sinaasappel en citroensap toe als het helemaal is afgekoeld. Drink de hele batch op één dag.

Voor een extra boost, kijk naar het verhogen van je vitamine D-inname, selenium (te vinden in paranoten, zeevruchten en vis), vitamine B12, goitrogens (te vinden in broccoli, bloemkool en kool), en zorg ervoor dat je veel krijgt oefening elke week. Eet goed, blijf in beweging en geniet van je leven!