Gezondheid

EIEREN OF GRANEN: WAT IS EEN BETER ONTBIJT OM AF TE VALLEN?

e76464c5 dd1c 42c2 8527 af84f09bfe9a - EIEREN OF GRANEN: WAT IS EEN BETER ONTBIJT OM AF TE VALLEN?

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen  het ontbijt over te slaan : “Ze hadden geen tijd en hadden het te druk.”.

Snel ontbijt is belangrijk voor mij. Ik ben opgegroeid met het eten van koude ontbijtgranen met melk als ontbijt. Opgegroeid door een alleenstaande moeder, was koude ontbijtgranen het gemakkelijkste ontbijt voor ons kinderen om snel te pakken (en veilig – dat wil zeggen geen fornuis of oven nodig) toen we klein waren en vroeg in de ochtend wakker werden in een haast om zich klaar te maken voor school.

Wanneer je elke dag om 5 of 6 jaar graangewas eet, ontwikkel je een gewoonte. En ik hield ECHT van Golden Grahams. (Nu weet ik dat een portie Golden Grahams met melk 20-30 gram suiker bevat – het is maar al te duidelijk waarom ik er zo dol op was!)

In de jaren twintig en dertig was mijn smaak van granen enigszins gerijpt. Ik at bijna altijd een vrij grote (twee portiegrootte) kom Kellogg’s Special K, Kellogg’s Product 19, Kashi GOLEAN Crunch of General Mills Total cereal en ik was ervan overtuigd dat het ontbijt mijn gezondste maaltijd van de dag was. Hoe kon het niet zijn als die ontbijtkisten opschepten over het feit dat ze met zoveel toegevoegde vitamines waren versterkt ?

Het kwam nooit bij me op dat mijn ontbijt met koude ontbijtgranen misschien de reden was dat ik altijd weer enkele uren voor de lunch uitgehongerd was.

Toen ik bij Beachbody werkte en deelnam aan de fitheidstestgroepen voor RevAbs en LES MILLS COMBAT, kreeg ik een eiwitrijk, koolhydraatarm maaltijdplan en ontbijtgranen waren nooit een optie op dit maaltijdplan! Op het fitness-programma maaltijdplannen, ontbijt was altijd een eischotel van een soort.

Ik dacht dat het saai zou worden, maar ik ontdekte dat er een heleboel manieren waren om eieren te eten die ik nog nooit had geprobeerd. Ik verloor enkele kilo’s in slechts een paar weken en het eten van eieren voor het ontbijt was daar een groot deel van. Het beste deel: ik had minder honger en was voller dan wanneer ik ontbijtgranen had gegeten voor het ontbijt. Geen suiker crasht om me chagrijnig te maken.

Waarom zijn eieren een betere ontbijtkeuze dan granen?

Uit deze persoonlijke ervaring met gewichtsverlies, leek het me dat eieren een superieure ontbijtkeuze waren dan ontbijtgranen om volheid te bereiken gedurende de ochtend en gewichtsbehoud of gewichtsverlies, maar ik wilde de wetenschap beter begrijpen waarom.

Door het lezen van etiketten op graandozen en het online zoeken (en het volgen van een paar van mijn favoriete ontbijtgranen in de MyPlate Calorie Tracker, kwam ik erachter dat granen in dozen veel suikers bevatten. Een ontbijt met één kop Kashi GOLEAN-ontbijtgranen en één kop melk bevat 26 gram suiker (13 gram in de granen en 13 gram in de melk).

Dat is ongeveer zes theelepels suiker!

Geen wonder dat ik halverwege mijn ochtend een suikercrash en hongerstaking ervoer.

Voor optimale gezondheid en gewichtsbehoud adviseert de American Heart Association 20 gram suiker per dag voor vrouwen en 36 gram per dag voor mannen. Mijn ontbijtgranen overdag drongen me over de dagelijkse limiet heen.

Een ontbijt van twee roereieren, in vergelijking, bevat slechts twee gram suiker.

c7d2c3fe 6522 4e26 af17 93f961f6142b - EIEREN OF GRANEN: WAT IS EEN BETER ONTBIJT OM AF TE VALLEN?

Toen las ik over een studie uit 2013 van de University of Missouri, die twintig te dikke of zwaarlijvige adolescente vrouwen bestudeerde die ofwel het ontbijt oversloegen, een ontbijt met eieren en mager vlees aten of een koud, kant-en-klaar ontbijtgraan aten. De ontbijten waren allemaal ongeveer 350 calorieën.

De studie wees uit dat degenen die het eiwitrijke ontbijt op basis van eieren aten, verhoogde gevoelens van volheid en verminderingen in het type hersenactiviteit hebben dat verantwoordelijk is voor het onder controle houden van hunkering naar voedsel. Wauw.

 geraadpleegd om te zien wat ze dacht van eieren versus ontbijtgranen als een gezonde ontbijtoptie. “Een ontbijt met eieren is een geweldige manier om je dag te beginnen,” zegt ze. “Het eiwit in eieren zal je bloedsuikerspiegel voor de rest van de ochtend helpen stabiliseren en je verzadigd houden tot de lunch of je snack halverwege de ochtend, wat een uitstekende strategie is voor gewichtsverlies.”

Het begon allemaal heel logisch te zijn waarom eieren mij voller hielden dan een ontbijt met ontbijtgranen en het hielp me om een ​​paar pond tegelijk te verliezen.

Zoals alle anderen daar die ’s ochtends zo snel zijn, was ik bang geweest dat het veel te lang zou duren om eieren voor het ontbijt te koken (en ook dat ik gerechten en pannen moest afwassen – iets wat ik veracht). Toen ontdekte ik twee manieren waarop ik in minder dan drie minuten van een lekker, vullend eierontbijt kon genieten zonder zelfs maar een pan te vervuilen.

Recept voor twee minuten Magnetron Koffiekopje Spicy Egg Scramble with Salsa

ingrediënten:

2 eieren

2 eetlepels salsa

2 eetlepels melk

2 eetlepels geraspte cheddar kaas

1 dop kokosolie (om de mok in te smeren)

Routebeschrijving:

1. Smeer een 12-ounce magnetronbestendige koffiemok in met wat kokosolie.

2. Voeg eieren en melk toe; kloppen tot het gemengd is.

3. Magnetron op HIGH gedurende 45 seconden; roeren.

4. Magnetron tot de eieren bijna zijn ingesteld, 30 tot 45 seconden langer.

5. Top met salsa en kaas.

Pro Tip: Als je net als ik bent en je hebt geen zin om af te wassen (zelfs niet één koffiekopje!), Dan kun je een rode of groene paprika uithollen en je eieren in de paprika koken en opeten!

674c21b4 f7da 4b7c ae88 f2034f3c196a - EIEREN OF GRANEN: WAT IS EEN BETER ONTBIJT OM AF TE VALLEN?

Three-Minute Ontbijt Burrito

ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 1 8-inch volkoren gekiemde graantortilla
  • 1/8 kop salsa
  • 1/4 kopje zwarte bonen
  • 2 plakjes avocado
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eetlepels gesnipperde kaas

Routebeschrijving:

1. Smeer een 12-ounce magnetronbestendige koffiemok met kookspray in.

2. Voeg eieren en melk toe; kloppen tot het gemengd is.

3. Magnetron op HIGH 45 seconden; roeren.

4. Voeg de zwarte bonen toe en roer opnieuw.

5. Magnetron tot de eieren en bonen bijna zijn ingesteld, 30 tot 45 seconden langer.

6. Als het mengsel van eieren en bonen heet is, schep het uit op de tortilla, en bedek met geraspte kaas, gehakte avocado en salsa.

7. Verpak het en geniet ervan.

Pro Tip: Als jij een van die mensen bent die zegt dat zelfs dit snelle burrito-recept van twee minuten te lang duurt (of dat het te veel kost om thuis te ontbijten), bekijk dan het plan van die gast Trent Hamm, waar hij zichzelf maakte 32 ontbijtburrito’s in het weekend (kosten 72 cent per burrito!) En wikkelde ze elk in plastic en leg ze in de vriezer. Vervolgens warmt hij ze elke ochtend opnieuw op door de plasticfolie te verwijderen en ze in een magnetron te plaatsen met een papieren handdoek.