Voedsel

FRAMBOZEN FRUIT SAP DE GEZONDE EIGENSCHAPPEN

Het drinken van frambozensap is een smakelijke en heerlijke manier om je voedingsinname te verhogen en te genieten van een aantal gezondheidsvoordelen.

 • Wat is Raspberry Juice?
 • Voedingsfeiten
 • Voordelen van frambozenvruchtensap
  • Kanker
  • Hart gezondheid
  • Immuunsysteem
  • circulatie
  • allergieën
  • Spijsvertering
  • Gewichtsverlies
 • Bijwerkingen
 • Referenties
 • Comments

Wat Is Raspberry Juice?

Raspberrysap is het sap dat wordt gemaakt door het mengen of persen van verse frambozen, die wetenschappelijk bekend staan ​​als Rubus strigosus . Vanwege de ongelooflijk scherpe aard van dit sap, wordt het vaak gemengd met ijs en andere zoetstoffen om het smakelijker te maken. Het is echter ook mogelijk om frambozen te pletten en vervolgens het geconcentreerde sap langzaam door meerdere lagen kaasdoek te drukken.

Dit sap wordt gevierd vanwege zijn verfrissende smaak en opbeurende smaak, waardoor het een ideale zomerdrank is, maar het is ook zeer rijk aan bepaalde voedingsstoffen die de algehele gezondheid kunnen bevorderen.

Voedingsfeiten

Voedingskundig gezien heeft frambozensap bijna alle dezelfde voedingsstoffen als frambozen, vooral als de bessen worden gemengd in plaats van geperst. Frambozen sap bevat kenmerkend hoge niveaus van vitamine C en voedingsvezels vezels , evenals kleinere hoeveelheden ijzer , magnesium , omega-3 vetzuren, kalium en vitamine B6 . Eén kopje frambozensap, ongezoet, bevat ongeveer 100 calorieën.

raspberryjuice 1 - FRAMBOZEN FRUIT SAP DE GEZONDE EIGENSCHAPPEN

Voordelen Van Frambozenvruchtensap

De meest opvallende voordelen van framboos vruchtensap zijn de mogelijkheid om te voorkomen van kanker , het verbeteren van hart gezondheid, boost gewicht verlies inspanningen en verhoging van de bloedcirculatie, onder anderen.

Kanker

Een van de actieve ingrediënten in frambozen, ellaginezuur genaamd, is via onderzoek gekoppeld aan het vernietigen van kankercellen (apoptose). Andere  antioxidanten die in deze bessen worden aangetroffen, verminderen ook de oxidatieve stress , wat tot kanker kan leiden.

Hart gezondheid

Er is een goede hoeveelheid  anthocyanines te vinden in dit scherpe sap, waarvan bekend is dat het beschermt tegen hartziekten door de integriteit en sterkte van de slagaders en bloedvaten te verbeteren.

Immuunsysteem

Met een hoog vitamine C-gehalte kan dit sap helpen het immuunsysteem te versterken en zich te verdedigen tegen een willekeurig aantal infecties of potentiële ziekteverwekkers. Dit komt bovenop de antioxidanten, die de belasting van het immuunsysteem verminderen door chronische ontstekingen te verminderen.

circulatie

Het kalium in frambozen helpt de bloeddruk te verlagen, en andere actieve ingrediënten werken alsbloedverdunners. Gecombineerd betekent dit een betere afgifte van voedingsstoffen en zuurstof aan het lichaam en verminderde symptomen van hypertensie.

allergieën

Het effect dat dit sap op het immuunsysteem kan hebben, betekent een meer gecontroleerde afgifte van cytokinen en andere inflammatoire moleculen en minder onnodige symptomen.

Spijsvertering

Wanneer deze bessen worden gemengd , behouden ze al hun voedingsvezels, wat de peristaltische beweging kan verbeteren en de spijsvertering kan bevorderen .

Gewichtsverlies

Dit sap is rijk aan vezels en bevat weinig calorieën. Het is een voedzame  aanvulling op uw dieet die u kan helpen een verzadigd gevoel te krijgen en overeten en de gewoonte om te snacken te voorkomen.

Bijwerkingen

De enige bijwerkingen van het drinken van dit sap ontstaan ​​als een persoon allergisch is voor frambozen, of als het fruit niet goed is gewassen, waardoor het risico op bacteriën of andere ongewenste chemicaliën op het fruit toeneemt. Overmatig gebruik kan ook maagklachten en diarree veroorzaken , dus gebruik deze drank altijd met mate.

FRAMBOZEN FRUIT SAP DE GEZONDE EIGENSCHAPPEN