Dieet en Gewichtsverlies

GEWICHTSVERLIES: HET TELLEN VAN CALORIEËN BELANGRIJKER DAN ‘WEINIG OF VAAK ETEN’

steak with salad - GEWICHTSVERLIES: HET TELLEN VAN CALORIEËN BELANGRIJKER DAN 'WEINIG OF VAAK ETEN'

Gewichtsverlies: het tellen van calorieën belangrijker dan 'weinig en vaak eten'

Voor gewichtsverlies, bepleiten populaire diëten alles, van eten volgens uw bloedgroep tot bijna vasten gedurende 2 dagen per week. Nu wordt één populaire instructie - om kleine maar frequente maaltijden gedurende de dag te eten - uit te roepen door onderzoekers, die zeggen dat het de stofwisseling niet bevordert of gewichtsverlies aanmoedigt.

In feite suggereert het onderzoek - vandaag voorgesteld op de jaarlijkse BES-conferentie van de Society for Endocrinology - dat het tellen van calorieën alles is wat er echt toe doet als het gaat om het verliezen van gewicht.

Obesitas is de afgelopen decennia een groeiende zorg voor de volksgezondheid geworden. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) was het percentage volwassenen ouder dan 20 jaar met overgewicht of obesitas in de VS vanaf 2010 bijna 70

De onderzoekers van deze laatste studie, geleid door Dr. Milan Kumar Piya van de Universiteit van Warwick in het VK, merken op dat eerder onderzoek heeft gesuggereerd dat het eten van een enkele vetrijke maaltijd de ontsteking op laag niveau in het lichaam verhoogt wanneer stukjes darmbacteriën - bekend als endotoxinen - voer de bloedbaan in.

Omdat dit soort ontsteking is gekoppeld aan een toekomstig risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten en diabetes type 2 , wilden de onderzoekers onderzoeken of eten vaak meer schade zou aanrichten die deze risico's zou kunnen verhogen bij obese personen.

Het eten van kleine, frequente maaltijden stimuleert niet het gewichtsverlies of stimuleert het metabolisme, zeggen onderzoekers.

Om hun studie uit te voeren, analyseerde het team 24 slanke en zwaarlijvige vrouwen die op verschillende dagen twee maaltijden of vijf maaltijden kregen.

Deze vrouwen verbruikten op beide dagen hetzelfde aantal calorieën, en de onderzoekers onderzochten intussen hun energieverbruik met behulp van calorimeters voor het hele lichaam.

'Calorie tellen telt'

Uit de resultaten van de studie bleek dat de vraag of de vrouwen twee maaltijden of vijf maaltijden aten, geen effect had op het aantal verbrande calorieën. Gedurende een periode van 24 uur verbrandden de vrouwen hetzelfde aantal calorieën als ze beide maaltijden aten.

Bovendien merkten de onderzoekers op dat zwaarlijvige vrouwen die vijf maaltijden aten aan het eind van de dag significant hogere endotoxineniveaus hadden, vergeleken met het moment waarop ze slechts twee maaltijden aten.

Dr. Piya zegt dat hun onderzoek twee belangrijke bevindingen heeft opgeleverd:

"Ten eerste, dat de grootte of frequentie van de maaltijd geen invloed heeft op de calorieën die we per dag verbranden, maar wat het belangrijkst is voor het verliezen van gewicht is het tellen van calorieën. Ten tweede, door meer gewicht te dragen, komt er meer endotoxine in de bloedsomloop om ontsteking te veroorzaken, en vaker eten zal dit risico verergeren, wat verband houdt met stofwisselingsziekten zoals type-2 diabetes. "

Ze zegt dat hun toekomstige onderzoek zich zal richten op de impact van voeding, darmflora en verbrande calorieën bij verschillende mensen.

"Door te begrijpen hoe voeding het inflammatoire risico en het energieverbruik beïnvloedt, zullen we ons beter begrijpen hoe we dieetinterventie op individuele basis beter kunnen aanpakken," voegt ze eraan toe.

In andere recente voeding nieuws, Medical News Today gemeld op een studie die het verband tussen verzadigd vet en hartziekten ondervraagd . Onderzoekers die in de Annals of Internal Medicine publiceerden, zeiden dat ze geen aanwijzingen vonden die richtlijnen ondersteunen die suggereren om verzadigd vet te beperken voor het verlagen van de risico's van hartziekten .

 

Gewichtsverlies: het tellen van calorieën belangrijker dan 'weinig en vaak eten'