Groente en Fruit,  Voedsel

 GROENE BONEN GEZONDE EIGENSCHAPPEN, FEITEN EN DIEET

beans -  GROENE BONEN GEZONDE EIGENSCHAPPEN, FEITEN EN DIEET

 GROENE BONEN GEZONDE EIGENSCHAPPEN FEITEN EN DIEET
Groene bonen, snijbonen of bonen zijn een rijke bron van vitamine A, C en K, en van foliumzuur en vezels. Ze hebben vergelijkbare voedingsvoordelen voor erwten en okra.

Boonboeren plukken sperziebonen terwijl de bonen nog in hun peul zitten voordat ze de kans hebben gehad om te rijpen.

Dit is een van een verzameling artikelen over de gezondheidsvoordelen van populaire voedingsmiddelen .

Snelle feiten over groene bonenHier zijn enkele kernpunten over groene bonen. Meer informatie en ondersteunende informatie vindt u in het hoofdartikel.

 • Er zijn meer dan 130 soorten groene bonen
 • Groene bonen zijn een rijke bron van vitamine A, C en K
 • Het is belangrijk om ingeblikte bonen af ​​te spoelen en af ​​te laten lopen om het natriumgehalte te verminderen

Voeding

Bonen hebben veel gezondheidsvoordelen met zich mee.

Het consumeren van allerlei groenten en fruit kan het risico op veel nadelige gezondheidsproblemen helpen verminderen.

Veel studies hebben gesuggereerd dat het opnemen van meer plantaardig voedsel, zoals groene bonen, in het dieet het risico op obesitas , diabetes , hartaandoeningen en algehele mortaliteit vermindert.

Consumptie van groenten en fruit bevordert ook een gezonde teint, meer energie en een lager gewicht.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) National Nutrient Database, één standaard kopje blik sperziebonen (ongeveer 150 gram) bevat :

 • 28 calorieën
 • 0,55 gram (g) vet
 • 5,66 g koolhydraat
 • 2,6 g vezels
 • 1,94 g suiker
 • 1,42 g eiwit

Qua nutriënten bevat het:

 • 17 milligram (mg) calcium
 • 1,2 mg ijzer
 • 18 mg magnesium
 • 30 mg fosfor
 • 130 mg kalium
 • 24 microgram (mcg) vitamine A
 • 52,5 mcg vitamine K
 • 32 mcg folaat

Eén kopje uitgeputte ingeblikte snapbonen bevat echter ook 362 microgram natrium. Consumenten moeten ingeblikte bonen vóór gebruik spoelen. Voor de beste bron van voedingsstoffen en het laagste natrium, kiest u verse of bevroren groene bonen om te koken.

Groene bonen bevatten ook foliumzuur, thiamine, riboflavine, ijzer, magnesium en kalium.

Voordelen

De verstrekte voedingsstoffen kunnen het risico op een aantal gezondheidsvoorschriften helpen verminderen.

Kanker

Groene bonen bevatten veel chlorofyl.

Dit kan de kankerverwekkende effecten van heterocyclische amines blokkeren die worden gegenereerd bij het grillen van vlees bij een hoge temperatuur. Mensen die hun gegrilde voedsel verkiezen, moeten deze combineren met groene groenten om het risico te verkleinen.

Vruchtbaarheid en zwangerschap

Bonen zijn een goede bron van ijzer, en de Harvard Medical School suggereert dat dit de vruchtbaarheid bij vrouwen kan verbeteren.

Voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd, lijkt het consumeren van meer ijzer uit plantaardige bronnen zoals spinazie, bonen, pompoen en groene bonen de vruchtbaarheid te bevorderen, volgens de Harvard Medical School.

Andere studies hebben een verband aangetoond tussen de vruchtbaarheid van een vrouw en het niveau van volgens , inclusief ijzer, dat ze consumeert.

Het koppelen van ijzerrijke voedingsmiddelen met vitamine C-rijk voedsel zoals tomaten, paprika's of bessen kan de ijzerabsorptie verbeteren.

Adequate foliumzuurinname is ook nodig tijdens de zwangerschap om de foetus te beschermen tegen neurale buisdefecten. Eén kopje groene bonen levert ongeveer 10 procent van de dagelijkse foliumzuurbehoeften en 6 procent ijzer.

Depressie

Voldoen aan dagelijkse foliumzuurbehoeften kan ook helpen bij depressie .

Adequate foliumzuurconsumptie kan een overmaat aan homocysteïne in het lichaam voorkomen.

Te veel homocysteïne kan voorkomen dat bloed en andere voedingsstoffen de hersenen bereiken, en het kan de productie van de feel-good hormonen serotonine , dopamine en norepinephrine verstoren , die de stemming, slaap en eetlust reguleren.

Bot gezondheid

Een lage inname van vitamine K is geassocieerd met een hoger risico op botbreuken .

Adequate vitamine K-consumptie verbetert de gezondheid van de botten door botmatrixeiwitten te modificeren, de calciumabsorptie te verbeteren en de uitscheiding van calcium in de urine te verminderen.

Eén kopje groene bonen levert 14,4 microgram vitamine K op, of bijna 20 procent van de dagelijkse behoefte, 4 procent van de dagelijkse calciumbehoefte van een persoon.

Het is belangrijk om te onthouden dat het niet alleen de individuele vitamines, mineralen of antioxidanten zijn die groenten zoals groene bonen zo belangrijk maken in ons dieet.

Het is bewezen dat het isoleren van deze gezonde voedingsstoffen in supplementvorm niet dezelfde resultaten zal opleveren. Het is het beste om ze te consumeren als onderdeel van een gezond, gevarieerd dieet.

Dieet

Bonen kunnen grote voordelen hebben voor het botsysteem.

Groene bonen zijn vers, ingevroren of ingeblikt verkrijgbaar. Het is belangrijk om ingeblikte bonen af ​​te spoelen en af ​​te voeren, omdat dit het natriumgehalte tot 41 procent vermindert .

Verse bonen moeten knapperig en fel groen van kleur zijn. Door ze in een zak te koelen, blijft de versheid behouden.

Snelle tips:

 • Sommige soorten groene bonen kunnen rauw worden gegeten. Gewoon snappen of afsnijden van elk uiteinde en toe te voegen aan een salade of duik in je favoriete hummus.
 • Sprenkel de verse sperziebonen in met olijfolie, knoflook en verse gekraakte peper en bak ze op 425 Fahrenheit gedurende 20 tot 25 minuten, draai ze halverwege.
 • Top verse sperziebonen met een Marinara-saus en besprenkel met verse Parmezaanse of Romanokaas.

Probeer enkele van deze gezonde en heerlijke recepten ontwikkeld door geregistreerde diëtisten:

Gezonde groene boonbraadpan

Snelle en gemakkelijke Mexicaanse minestrone

Sticky sesam groene bonen

Risico's

Mensen die bloedverdunners gebruiken, zoals Coumadin of warfarine, mogen niet plotseling de hoeveelheid voedsel veranderen die ze eten dat vitamine K bevat, omdat het een grote rol speelt bij de bloedstolling.

Lectines zijn een soort proteïne die koolhydraten binden. Ze zijn aanwezig in bonen, inclusief groene bonen. Ze kunnen problemen veroorzaken in het spijsverteringsstelsel. Het koken van bonen kan de niveaus van lectine verminderen.

Groene bonen bevatten fytinezuur, dat zich kan binden met mineralen en voorkomen dat ze door het lichaam worden opgenomen. Mensen met een tekort aan mineralen moeten een arts raadplegen voordat ze extra sperziebonen consumeren.

Het is het totale dieet of algehele eetpatroon dat het belangrijkst is bij ziektepreventie en het bereiken van een goede gezondheid. Het is beter om een ​​dieet met een variëteit te eten dan je te concentreren op individueel voedsel als de sleutel tot een goede gezondheid.