Gezondheid

HEBBEN WE ECHT 8 UUR SLAAP NODIG?

Feeling Energised - HEBBEN WE ECHT 8 UUR SLAAP NODIG?

HEBBEN WE ECHT 8 UUR SLAAP NODIG?

Begrijpt u het belang van een goede nachtrust, elke nacht? Het is verfrissend, gezond en in het algemeen gunstig voor onze levensstijl. En bovendien is er zelden een leukere ervaring dan lekker ontspannen neerstrijken in een comfortabel bed en afdrijven naar een goede, goede nachtrust.

Maar hebben we eigenlijk 8 uur slaap nodig? Dat is het aantal dat de meeste mensen citeren en dat regelmatig in me opkomt bij het bespreken van de lengte van de slaap. Maar is acht uur slaap voldoende, of is het te veel of te weinig?

 

Het komt allemaal neer op genen en persoonlijke voorkeur

Laten we beginnen met het debat met de mening van professor Jim Horne , directeur van het Sleep Research Center van de Universiteit van Loughborough, die vrij stevig stelt dat we helemaal geen 8 uur nodig hebben. Sterker nog, hij zegt: 'Het is onzin. Het is net zoiets als zeggen dat iedereen schoenen van maat acht moet hebben, of vijf voet acht centimeter lang . '

De professor gaat verder met te zeggen dat de gemiddelde slaaplengte ongeveer 7 uur is, maar dat veel mensen langer of voor minder slapen. Het komt allemaal neer op genen, fysieke make-up en wat je lichaam eraan gewend raakt. Dus, het is belangrijk dat je naar je lichaam luistert, boven wat je hoort over hoe lang je zou moeten slapen!

Verschillende lichamen hebben verschillende hoeveelheden slaap nodig

Wat professor Horne lijkt te zeggen, is dat je zelf moet beslissen hoeveel slaap je nodig hebt. Als u bijvoorbeeld regelmatig 8 uur per nacht slaapt maar nog steeds merkt dat u op het werk knikt, krijgt u niet genoeg slaap. Aan de andere kant, als je maar 6 uur slaapt, maar je overdag nooit moe of lusteloos voelt, dan heb je natuurlijk voldoende slaap. Verschillende lichamen, verschillende slaappatronen. Logisch eigenlijk.

Bepaalde wetenschappelijke experimenten hebben geconcludeerd dat we eigenlijk nooit 8 uur achter elkaar slapen, omdat we meestal midden in de nacht wakker worden en weer gaan slapen. Maak je dus niet al te veel zorgen over het krijgen van een exacte hoeveelheid slaap elke nacht. Kwaliteit is ook belangrijker dan kwantiteit, dus het is gunstiger om een ​​kortere, betere slaap te hebben dan een langere, slechte kwaliteit.

Gerelateerd: 5 Top Tips om uw slaap te verbeteren

How Much Sleep do we need - HEBBEN WE ECHT 8 UUR SLAAP NODIG?

Er is geen 'magisch nummer'

Waar het allemaal op neer komt, is dat er geen 'magisch nummer' is voor het aantal uren dat je moet slapen. Hoewel u persoonlijk hoogstens 7 uur per nacht kunt slapen, heeft iemand anders wellicht 9 uur nodig om een ​​gelukkig, productief leven te leiden.

Als u ongeveer wilt berekenen hoeveel uur rust uw lichaam nodig heeft, bekijkt u hoe u reageert op verschillende hoeveelheden slaap. Besteed aandacht aan je gemoedstoestand en energieniveau na bijvoorbeeld een slaap van zes uur en vergelijk ze vervolgens met hoe je je voelt na een slaap van negen uur. Als je het juiste evenwicht hebt, maak dat dan je slaappatroon en houd je eraan wanneer je kunt.