Lichaam

HELP! MIJN HOOFD VOELT ZWAAR? LEES DIT

HELP! MIJN HOOFD VOELT ZWAAR? LEES DIT

Als je hoofd zwaar aanvoelt, kan het te wijten zijn aan een verscheidenheid aan dingen. Naar schatting zal bijna 90% van de mensendit symptoom op een bepaald moment in hun leven ervaren.

Mensen melden vaak dat ze amper in staat zijn hun hoofd op te houden. Je zou het gevoel als een “strakke band” rond je hoofd kunnen omschrijven. In beide gevallen kun je je hulpeloos voelen en je kwaliteit van leven verpesten.

Wat zijn de oorzaken?

Migraine 1 1024x681 - HELP! MIJN HOOFD VOELT ZWAAR? LEES DIT

Er zijn veel verschillende oorzaken voor dit symptoom. Een van de meest voorkomende is vermoeidheid .

Als je fysiek uitgeput bent, kan het je vermogen om je hoofd op te houden verminderen.

Naar schatting lijden bijna een miljoen mensen in de Verenigde Staten aan chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS).

Als je jezelf momenteel te hard pusht, moet je pauze nemen. Mensen met CVS kunnen ook het volgende ervaren:

 • Verminderd concentratievermogen
 • Gebrek aan energie
 • Geen motivatie
 • Depressie

Deze symptomen kunnen constant zijn als je je lichaam geen pauze geeft. Als je hoofd zwaar aanvoelt, is het de manier van je lichaam om te zeggen: ” Vertraag! Ik heb een pauze nodig! ”.

Krijg meer slaap, begin met sporten en eet beter. Deze eenvoudige veranderingen in de levensstijl kunnen een lange weg helpen om je symptoom te laten verdwijnen.

Conclusie : Chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) is iets dat van invloed is op meer dan 1 miljoen mensen in de Verenigde Staten. Gun jezelf een pauze en laat je lichaam herstellen.

Bloedarmoede kan ervoor zorgen dat je hoofd zwaar wordt

Bloedarmoede is wanneer uw rode bloedcellen niet efficiënt zuurstof door het lichaam kunnen afleveren . Dit kan te wijten zijn aan verschillende dingen.

De meest voorkomende is gebrek aan voedingsijzer. Hemoglobineis het primaire bestanddeel van rode bloedcellen en bestaat uit vier ijzeratomen.

Als je niet genoeg voedingsijzer binnenkrijgt, dood je in essentie de hemoglobine in je rode bloedcellen. Als je hoofd zwaar aanvoelt, begin dan met het eten van meer bonen, ze zijn vol met ijzer.

Andere symptomen van anemie zijn zwakte, verhoogde hartslag en een onvermogen zich te concentreren. Het goede nieuws is dat bloedarmoede te behandelen is door middel van leefstijlinterventie.

Kort gezegd : bloedarmoede wordt gekenmerkt doordat rode bloedcellen minder efficiënt worden in het afleveren van zuurstof. Het kan worden behandeld met veranderingen in levensstijl, met name door meer ijzer te krijgen.

Kanker

Maak je niet bang, maar dit is een mogelijkheid om een ​​zwaar gevoel in je hoofd te hebben. Omdat hersentumoren in de hersenen groeien, kunnen ze de intracraniale druk verhogen .

Houd in gedachten dat hersentumoren niet de meest voorkomende oorzaak van hoofdpijn zijn. In feite zijn er veel meer dingen die tempeldruk kunnen veroorzaken, waarvan de meeste niets met kanker te maken hebben.

Als u zich zorgen maakt, neem dan contact op met uw arts. Ze kunnen een hersentumor uitsluiten door u een MRI- of CT-scan te geven.

Bottom Line : de eerste gedachte die mensen krijgen na hoofddruk is ” Kanker! ”. Maar besef dat dit niet de meest voorkomende oorzaak van uw symptoom is, dus probeer u geen zorgen te maken.

Migraine

Head Hurts 1024x680 - HELP! MIJN HOOFD VOELT ZWAAR? LEES DIT

Wanneer je hoofd zwaar aanvoelt, kan dit heel goed te wijten zijn aan een migraine . Een migraine is in feite een zeer ernstige hoofdpijn die vele uren kan duren.

Naar schatting ervaren ongeveer 5 miljoen mensen in de Verenigde Staten ten minste één migraine per maand. Let op deze extra symptomen die ook gepaard gaan met migraine:

 • Lichtflitsen zien die er niet zijn
 • Wazig zicht
 • Misselijkheid
 • Duizeligheid
 • braken

Hoewel migraine behoorlijk ernstig kan zijn en veel pijn kan veroorzaken, zullen ze je niet doden. Wetenschappers weten niet precies waarom mensen migraine krijgen.

Ze geloven dat het deels genetisch is, en deels door levensstijl. Mensen die gemakkelijk gestrest raken, hebben meer kans op migraine in vergelijking met relaxte mensen.

Ook kunnen veranderingen in slaappatroon en / of hormonale veranderingen je vatbaarder maken voor het krijgen van migraine.

Kortom : migraine komt en gaat zonder waarschuwing. Niet alleen kunnen ze leiden tot zwaar gevoel in het hoofd, maar ze kunnen ook misselijkheid, wazig zicht en meer veroorzaken.

Diagnose van hoofdzwaarte

MRI - HELP! MIJN HOOFD VOELT ZWAAR? LEES DIT

Is hoofdzwaarte iets waar je regelmatig mee te maken hebt? Als dit het geval is, is het aanbevolen dat u een arts bezoekt. Ze hebben alle tools en kennis die nodig is om je te diagnosticeren.

Afhankelijk van de ernst van uw symptoom, kunnen zij een MRI bestellen. Dit is een pijnloze procedure waarmee artsen op een niet-invasieve manier in uw lichaam kunnen kijken.

Een CT-scan kan ook net zo effectief zijn. In extremere gevallen kan de arts een ruggenprik maken. Zorg ervoor dat u uw arts precies vertelt wanneer u het symptoom krijgt, en ook wat u denkt dat het kan veroorzaken.

Hoe meer informatie u geeft, hoe groter uw kans op een juiste diagnose.

Kortom : een CT-scan en MRI zijn twee niet-invasieve manieren om in het lichaam te kijken om te zien wat er aan de hand is. Een ruggenprik is meer invasief en over het algemeen gereserveerd voor extreme gevallen.

Behandeling

Headache 1 - HELP! MIJN HOOFD VOELT ZWAAR? LEES DIT

Als de arts de oorzaak van uw symptoom niet kan vinden, kunnen ze eenvoudig pijnmedicatie aanbevelen om uw pijn en zwaarte te verlichten. Als je je hoofd steeds zwaar voelt, probeer dan een van de volgende medicijnen:

 • naproxen
 • ibuprofen
 • paracetamol
 • Aspirine

Vergeet niet om uw arts te vragen voordat u deze krijgt. Vermeld ook alle medicijnen die u momenteel gebruikt, omdat deze bijwerkingen kunnen hebben met deze geneesmiddelen.

Als de arts concludeert dat het te wijten is aan angst, dan kunnen ze een anti-angstmedicijn voorschrijven.

Conclusie : geneesmiddelen als ibuprofen, acetaminofen, aspirine en naproxen kunnen worden gebruikt om uw symptomen te verlichten.

Wanneer moet je een dokter zien?

Als vuistregel, als je je hoofd meerdere dagen achter elkaar zwaar voelt, ga dan naar een dokter. Je wilt niet riskeren dat het iets ernstigs is.

Het kan een geïsoleerd incident zijn, maar het kan ook iets anders zijn dat medisch ingrijpen vereist. Probeer in de tussentijd rustig aan te doen, je stress te verminderen, beter te eten en meer te bewegen.

Je zult verrast zijn door hoe effectief deze dingen zijn bij het verlichten van hoofdpijn, druk en zwaarte.