Gezondheid

HOE BLOEDSUIKERSPIEGEL NATUURLIJK TE VERLAGEN 16 MANIEREN

HOE BLOEDSUIKER SPIEGEL NATUURLIJK TE VERLAGEN 16 MANIEREN

Hoge bloedsuikerspiegel (ook bekend als hyperglycemie) treedt op als er een teveel aan glucose in de bloedbaan circuleert.

De meesten van ons ervaren hyperglycemie gedurende de dag, omdat de bloedsuikerspiegel van nature fluctueert.

Ze stijgen op nadat we maaltijden hebben gegeten en gaan dan weer naar beneden terwijl ons lichaam de glucose absorbeert.

Als deze niveaus echter niet dalen, kan dit tot ernstige gezondheidscomplicaties leiden.

Slag, orgaanfalen en diabetes kunnen allemaal optreden als gevolg van een chronische hoge bloedsuikerspiegel.

Het goede nieuws is dat u uw bloedsuikerspiegel  thuis gemakkelijk kunt beheren  .

Met slechts een paar eenvoudige veranderingen in uw dieet en levensstijl, kunt u uw bloedsuikerspiegel natuurlijk verlagen en laag houden!

Dus hier zijn onze 16 beste manieren om uw bloedsuikerspiegel op natuurlijke wijze te verlagen, zodat u gezonder en gelukkiger kunt zijn.

 

Hydrate

 

Adequate hydratatie is zo'n eenvoudige manier om gezond te blijven, maar toch hebben velen van ons moeite met het  drinken van voldoende water .

Hydratatie is echter absoluut noodzakelijk als u lijdt aan een hoge bloedsuikerspiegel.

Het drinken van voldoende water speelt een belangrijke rol bij gewichtsbeheersing  en  het kan het gewichtsverlies en de lagere bloedglucosewaarden aanzienlijk verhogen ( 2 ).

Door het drinken van water gaan onze lichamen sneller vet verbranden, wat ons lichaam stimuleert om meer glucose uit ons bloed te verwijderen ( 3 ).

Vergeet niet:  u moet streven naar ongeveer twee liter gewoon water per dag. Vermijd suikerhoudende dranken zoals frisdrank en vruchtensap. Ze verhogen uw bloedglucosewaarden alleen maar meer.

 

Kom tot rust

 

We ervaren allemaal stress in ons dagelijks leven, maar het zal je misschien verbazen dat het een belangrijke rol kan spelen bij het verhogen van je bloedsuikerspiegel ( 4 ).

Als we gestressed zijn, laat ons lichaam een ​​hele reeks stresshormonen vrij.

Sommigen van hen (met name glucagon) kunnen onze bloedsuikerspiegels doen stijgen ( 5 ).

Er zijn verschillende manieren om stress te minimaliseren, en twee van de beste zijn meditatie en yoga.

In het bijzonder is van yoga-oefening wetenschappelijk bewezen dat het de stress en bloedglucosewaarden verlaagt ( 6 ).

Denk eraan:  zoek manieren om stress in je leven te verminderen en overweeg om yoga of meditatie te beoefenen als middel om stressniveaus te verminderen. Het zal uw bloedsuikerspiegel  en  uw algemene humeur ten goede komen.

 

Oefening

 

Regelmatige lichaamsbeweging  is een van de belangrijkste factoren voor het handhaven van een gezonde levensstijl en het beschermen van uw fysieke en mentale welzijn.

Daarom zou het geen verrassing moeten zijn dat het ook gunstig kan zijn voor het verlagen van de bloedsuikerspiegel.

Oefening verlaagt onmiddellijk de bloedsuikerspiegel en deze lagere niveaus kunnen tot drie uur daarna worden volgehouden ( 7 ).

Wanneer we oefenen, heeft ons lichaam meer energie nodig, zodat ze meer suiker uit het bloed zullen opnemen om als brandstof te gebruiken.

Let op:  regelmatige lichaamsbeweging kan ons helpen een gezond gewicht te handhaven en de bloedsuikerspiegel aanzienlijk te verlagen.

 

Besteed aandacht aan koolhydraten

 

Voedingsmiddelen rijk aan  koolhydraten  kunnen uw inspanningen ernstig belemmeren en uw bloedsuikerspiegel laag houden.

Het lichaam breekt koolhydraten af ​​in glucose, wat de belangrijkste boosdoener is als het gaat om hyperglycemie.

De wetenschap achter deze oorzaak is sterk.

Een breed scala aan onderzoeken concludeert dat een koolhydraatarm dieet de bloedsuikerspiegel verlaagt en het op lange termijn laag kan houden ( 8 9 ).

Let op:  beperk uw inname van geraffineerde koolhydraten om te helpen uw bloedsuikerspiegels laag te houden (inclusief wit brood, witte aardappelen, witte pasta en witte rijst).

 

Focus op Low GI Foods

 

Voedingsmiddelen met een lage GI scoren laag op de glycemische index, die een maat is voor de bloedglucosespiegel van het lichaam na het eten van voedsel dat koolhydraten bevat ( 10 ).

Meer Low GI-voedsel opnemen in uw dieet (in plaats van geraffineerde koolhydraten) is een uitstekende manier om uw bloedglucosewaarden te verlagen en  uw gewicht laag te  houden ( 11 ).

Let op: als  u uw bloedsuikerspiegel wilt verlagen, eet dan meer voedingsmiddelen met een lage GI (zoals zoete aardappelen, volkoren pasta, brood, rijst, bonen en haver).

 

Eet veel vezels

 

Er zijn veel voordelen voor de gezondheid van het eten van een vezelrijk dieet.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 25 g voor vrouwen en 38 g voor mannen ( 12 ).

De meeste mensen eten echter niet bijna genoeg, wat slecht nieuws is voor ons lichaam (vooral als u lijdt aan hoge bloedsuikerspiegels).

Het is wetenschappelijk bewezen dat het eten van een vezelrijk dieet de hyperglycemie aanzienlijk vermindert ( 13 14 ).

Let op:  om uw bloedsuikerspiegel laag te houden, verpakt u uw dieet met vezelrijk voedsel (zoals fruit, groenten, volle granen en peulvruchten).

 

Knoflook

 

Knoflook  is zowel heerlijk als medicinaal.

Het is gebleken dat het veel geweldige eigenschappen voor de gezondheid heeft.

Door velen beschouwd als een superfood, kan knoflook het metabolisme stimuleren, hart- en vaatziekten voorkomen, een infectie behandelen en zelfs het risico op kanker verminderen ( 15 ).

En knoflook kan zelfs de bloedsuikerspiegel verlagen door de secretie van insuline en  de gevoeligheid van het lichaam voor insuline te verhogen  ( 16 ).

Aangezien insuline de chemische stof is die verantwoordelijk is voor het transport van glucose naar de cellen, vermindert knoflook de hoeveelheid in het bloed aanzienlijk.

Denk eraan:  meer knoflook eten kan uw bloedsuikerspiegel verlagen  en u  beschermen tegen een breed scala aan andere ziekten.

 

Gember

 

Net als knoflook wordt  gember  beschouwd als een superfood.

Gebruikt voor duizenden jaren om verkoudheid, hoofdpijn, misselijkheid en artritis te behandelen ( 17 ), het is ook significant effectief bij het verlagen van de bloedsuikerspiegel ( 18 ).

Gember verbetert de insulinegevoeligheid, waardoor de opname van glucose uit het bloed toeneemt ( 19 ).

Onthoud:  een goede manier om je gemberinname op te voeren is een natuurlijke gemberthee. Giet kokend water over rauwe, gesneden gemberwortel, voeg een beetje honing toe en geniet ervan.

 

Kaneel

 

Het feit dat  kaneel de bloedsuikerspiegel verlaagt  , is goed ingeburgerd en het heeft een schat aan wetenschappelijk bewijs om het te ondersteunen ( 20 21 22 ).

Net als knoflook en gember verhoogt kaneel de insulinegevoeligheid.

Daarom verlaagt het de bloedsuikerspiegel door meer van het bloed te verwijderen ( 23 ).

Onthoud:  haal je kaneel op, maar overdrijf het niet. Meer dan 6 g per dag kan schadelijk zijn ( 24 ).

 

Slaap lekker

 

Een goede nachtrust krijgen, is essentieel om ons alert en functioneel te houden.

Maar verrassend genoeg kan het ook onze bloedsuikerspiegels beïnvloeden.

Studies hebben aangetoond dat slaapgebrek de volgende dag tot verhoogde bloedsuikerspiegels leidt, mogelijk als gevolg van een afname van de werking van insuline ( 25 ).

Na verloop van tijd kan het verlies van je schoonheidsnacht het risico op obesitas en diabetes vergroten ( 26 ).

Er valt dus veel te winnen als je vroeg naar bed gaat.

Maar let op: regelmatig dutten gedurende meer dan 9 uur per nacht kan ook uw kansen op het ontwikkelen van diabetes vergroten ( 27 ).

Denk eraan:  om elke dag uw bloedsuikerspiegel (en diabetesrisico) laag te houden, streeft u ernaar elke nacht 7-8 uur slaap van goede kwaliteit te krijgen.

 

Blijf slank

 

Regelmatige lichaamsbeweging, een gezond dieet en portiecontrole zijn van vitaal belang om de kilo's extra laag te houden en slank te blijven.

Het handhaven van een gezond gewicht is cruciaal om uw bloedsuikerspiegel laag te houden en uw risico op het ontwikkelen van diabetes op lange termijn te verminderen ( 28 29 ).

Studies hebben aangetoond dat taille-metingen verband houden met een verhoogd risico op het ontwikkelen van diabetes.

Dus vrouwen moeten proberen onder de 35 centimeter te blijven, en mannen onder de 40 centimeter ( 30 ).

Als uw taille deze metingen overschrijdt, loopt u een groter risico om insulineresistentie en een hoge bloedsuikerspiegel te ontwikkelen (beide kunnen leiden tot de ontwikkeling van diabetes type 2).

Onthoud:  als het gaat om het verlagen van uw bloedsuikerspiegels, kan het droppen van een paar extra kilo's het verschil maken.

 

Appelcider azijn

 

Overweeg ook om appelazijn toe te voegen  aan je dieet .

Azijn heeft verschillende gezondheidsvoordelen opgeleverd en is gebruikt om infecties te behandelen, de bloeddruk te verlagen, kanker te voorkomen en de bloedsuikerspiegel te verlagen ( 31 ).

Appelciderazijn is ook een van die voedingsmiddelen die de insulinegevoeligheid verhogen, de verwijdering van glucose uit het bloed vergemakkelijken en helpen om een ​​gezonde bloedsuikerspiegel te behouden ( 32 ).

Denk eraan probeer meer appelciderazijn in uw dieet op te nemen - door het toe te voegen aan saladedressings of door een paar theelepels in een glas water te mengen.

 

Fenegriekzaden

 

Fenegriek is een geneeskrachtig kruid dat al heel lang bestaat.

Als u de opmerkelijke lijst met voordelen voor de gezondheid ziet, is het gemakkelijk te zien waarom.

Het kan worden gebruikt om koorts te behandelen, lichaamspijn te verminderen en zwelling te verlichten.

Het kan ook beschermen tegen kanker, malaria, allergieën en infecties.

En het kan cholesterol verlagen, lichaamsvet verminderen en diabetes onder controle houden ( 33 ).

En net als alle andere prachtige planten op deze lijst, kan het de bloedsuikerspiegel verlagen.

Studies hebben ook aangetoond dat fenegriekzaden de glucosespiegels in het bloed aanzienlijk kunnen verlagen ( 34 ), wat het risico op het ontwikkelen van diabetes kan verminderen.

Vergeet niet:  Fenegriekzaden zijn te vinden in natuurvoedingswinkels, en ze zijn zeker een methode die het waard is om te proberen je bloedsuikerspiegel laag te houden. Probeer ze in een poeder te malen en gebruik het als een yoghurt topper.

 

berberine

 

Berberine is een krachtig plantenextract dat al duizenden jaren als een behandeling voor diabetes in de traditionele Chinese geneeskunde wordt gebruikt.

Het is een van de meest effectieve kruidenremedies en het is gebleken dat het de bloedsuikerspiegel aanzienlijk verlaagt ( 35 ).

Berberine werkt door de insulinegevoeligheid te verhogen en de opname van glucose uit het bloed te bevorderen, waardoor de bloedsuikerspiegels vanzelf dalen ( 36 ).

Er is ook gevonden dat het metabolisme van glucose en vetten ( 37 ) verbetert, dus het kan ook nuttig zijn om het gewicht weg te houden.

Onthoud:  Berberine-pillen kunnen worden afgehaald bij de meeste reformwinkels en het is een geweldige aanvulling op het dieet van iedereen die probeert zijn bloedsuikerspiegel te verlagen.

 

Magnesium en chroom

 

U krijgt mogelijk niet  genoeg magnesium  en chroom.

Beide micronutriënten zijn gunstig voor het op afstand houden van hoge bloedsuikerspiegels.

Magnesium werkt om de bloedsuikerspiegel te verlagen door glucose in de bloedbaan te mobiliseren.

Dus het maakt het gemakkelijker voor je lichaam om het te absorberen en het in brandstof voor de spieren te veranderen (wat vooral handig is tijdens het sporten) ( 38 ).

Er zijn aanwijzingen dat chroom ook nuttig is voor het verhogen van de insulinegevoeligheid. Daarom zou het de bloedsuikerspiegel kunnen verlagen ( 39 ).

Vergeet niet:  voeg meer voedingsmiddelen toe die rijk zijn aan magnesium en chroom. Ze houden uw bloedsuikerspiegel laag.

Om je magnesiuminname te verhogen, ga je voor donkere, groene groenten, vis, bonen, noten en yoghurt. Voor chroom, eet eierdooiers, zoete aardappelen, haver en volle granen.

 

Controleer uw bloedsuikerwaarden

 

Als u moeite heeft om uw bloedsuikerspiegel laag te houden, is het belangrijk om ze regelmatig te controleren.

Op die manier kunt u de dingen in de gaten houden, zodat u weet wanneer u actie moet ondernemen.

Door uw bloedglucosewaarden in het oog te houden, kunt u bepalen of u uw dieet- of bewegingsregime moet veranderen.

En het kan u helpen erachter te komen hoe uw lichaam reageert op bepaald voedsel ( 40 ).

Denk eraan:  u kunt een zeer goedkope bloedglucosemeter online kopen. Het moet uw bloedsuikerspiegel gedurende de dag volgen.

Als u een dagboek bijhoudt van uw bloedsuikerspiegels, kan het u helpen om op de hoogte te blijven van uw dieet en levensstijl.

 

Conclusie

 

Als u problemen heeft met uw bloedsuikerspiegels, kunnen deze tips u helpen om de glucosespiegels in uw bloed tot een minimum te beperken  en te  voorkomen dat u diabetes blijft ontwikkelen.

Als u al diabetes heeft, neem dan maatregelen om uw bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

Ze kunnen u helpen gezond te blijven en het risico op vervelende complicaties te verminderen.

Vraag altijd advies aan uw arts voordat u belangrijke veranderingen in de levensstijl ondergaat.

En onthoud - het is gemakkelijk om gezond te blijven als je dat weet.