overig

HOE EEN PAARDENVLIEGBEET TE BEHANDELEN

hoe een paardenvliegbeet te behandelen

paardenvliegbeten kunnen behoorlijk pijnlijk zijn en jeuken. deze wezens vallen zowel dieren als mensen aan. in sommige gevallen kunnen hun beten leiden tot een infectie.

daarom moet je de beet schoon houden. hieronder bespreken we hoe je paardenvliegbeten kunt behandelen en hoe je ze kunt voorkomen.

algemene informatie over paardenvliegen

tomatoes protect eyes - HOE EEN PAARDENVLIEGBEET TE BEHANDELENde gemiddelde paardenvlieg is ongeveer 7,5 cm lang . ze zijn grijs of zwart van kleur en hebben grote groene ogen. het zijn vrouwen die hongerig zijn naar bloed.

ze gebruiken hun mesachtige monden om in het weefsel te scheuren en bloed op te zuigen. mannetjes daarentegen voeden zich met stuifmeel en nectar.

hun monden zijn veel zwakker en zijn niet geschikt om in vlees te bijten. dus als je een paardenvlieg hebt meegemaakt, is de kans groot dat het een vrouw was die je beet.

een beet van een vrouw kan behoorlijk pijnlijk zijn en zal meestal leiden tot jeuk en lichte zwelling.

bottom line : het zijn de vrouwelijke paardenvliegen die mensen bijten (niet de mannetjes). bijten leiden tot jeuk en lichte zwelling.

symptomen van een paardenvliegbeet

hier zijn de belangrijkste symptomen om naar te zoeken:

  • pijn : het is duidelijk dat wanneer de huid wordt gescheurd er pijn zal zijn. het getroffen gebied kan rood worden en zal zwellen. dit is de reactie van je lichaam op de ontstekingsreactie. de beet kan zelfs jeuken.
  • allergische reactie : er kan een allergische reactie optreden, met als gevolg netelroos. in meer ernstige gevallen kan het piepen veroorzaken als het lichaam reageert op de beet. als u na een beet zwak of duizelig wordt, of als uw lippen of ogen opzwellen, ga dan naar een ziekenhuis.
  • infectie : als bacteriën de huid doorbreken waar de beet heeft plaatsgevonden, kan dit leiden tot een infectie. dit zal zich manifesteren als een pus die lekt uit de plaats van de infectie. mogelijk zijn antibiotica nodig om de infectie te laten verdwijnen.

maak je geen zorgen – zelden zal een paardenvliegbeet leiden tot een ernstige infectie of allergische reactie. toch is het belangrijk dat u de mogelijke bijwerkingen begrijpt.

conclusie : pijn is het meest voorkomende symptoom. minder vaak voorkomende symptomen zijn allergische reacties en / of infecties.

hoe een paardenvliegbeet te behandelen

als u helemaal niets doet, zou de beet binnen 2-3 dagen moeten genezen. om het herstel te versnellen en de pijn te verminderen, zijn hier enkele dingen om te proberen:

  • do not scratch : dit is verreweg de belangrijkste tip om te onthouden. als je krabt, is de kans op infectie groter. het zal ook de genezing verlengen.
  • neem benadryl : als u denkt dat u een allergische reactie op de beet begint te krijgen, neem dan wat benadryl. dit zou de symptomen helpen verlichten.
  • reinig de beet : een andere manier om de kans op een infectie te verkleinen, is om het gebied rond de beet schoon te houden. gebruik indien mogelijk antibacteriële zeep.
  • heet compress : compressing the bite with a hot towel kan de pijn verlichten en verlichting bieden. zorg er gewoon voor dat het water niet te heet is om aan te raken.

een laatste “truc” die je kunt proberen is speeksel aan te brengen op de paardenvlieg. menselijk speeksel bevat van nature voorkomende moleculen die ervoor zorgen dat vreemde microben niet repliceren.

verschillende andere remedies die u kunt proberen omvatten modder, honing, epsom zout en azijn. je kunt zelfs experimenteren met azijn of zuiveringszout tot je verlichting vindt.

vergeet niet dat ieders lichaam anders is. een remedie die voor u werkt, werkt mogelijk niet voor iemand anders (en vice versa).
kort gezegd : sommige behandelingsopties die u kunt proberen, zijn een hostcompressie, benadryl, het schoonmaken van de beet en niet krassen.

hoe paarden fly bites voorkomen

het beste dat u kunt doen om paardenvliegbeten te voorkomen, is het dragen van lange mouwen en een lange broek. door minder huid bloot te stellen, haal je veel van het doelwit van de paardenvlieg weg.

dit elimineert de kansen om bit te worden niet, maar het vermindert je risico. ook als de paardenvlieg erin slaagt om door de kleding te bijten, zal het niet zo erg zijn als dat het de huid direct bijt.

een ander ding dat je kunt proberen is het dragen van insectenwerend middel. specifiek, ga met diethyltoluamide . dit is meestal een goede manier om insecten weg te houden (inclusief paardenvliegen).

kort gezegd : het molecuul diethyltoluamide is een effectieve afweermiddel van paardenvliegen en andere insecten.

wanneer moet je een dokter zien?

voor het grootste deel is een paardenvliegbeet niets om je zorgen over te maken. hoewel de eerste hap misschien een beetje pijnlijk is, zal het je waarschijnlijk niet doden.

hooguit zal je waarschijnlijk een paar dagen jeuken. slechts in zeldzame gevallen zal het zich ontwikkelen tot een infectie of allergische reactie. sommige mensen kunnen een milde allergische reactie op de beet ontwikkelen, maar niets levensbedreigend.

het hangt volledig van het individu af. als de jeuk, roodheid of zwelling na een paar dagen nog niet verdwenen is, of als het steeds erger wordt, ga dan naar een arts.