Slaap & Dromen

HOE KOM JE UIT BED IN DE OCHTEND ALS JE DAT NIET WILT

dont want to wake up - HOE KOM JE UIT BED IN DE OCHTEND ALS JE DAT NIET WILT

HOE KOM JE UIT BED IN DE OCHTEND ALS JE DAT NIET WILT

Bent u goed bekend met uw snooze-knop? Heb je het moeilijk om 's ochtends uit bed te komen en dan haast je naar je werk? We kennen allemaal het gevoel. Of het nu koud is, je bent moe, of je wilt gewoon niet naar je werk, ze hebben allemaal hetzelfde resultaat.

Waarom slapen we 's ochtends?

Laten we eerlijk zijn, je zult waarschijnlijk nooit een ochtendmens zijn - je bed is te comfortabel en warm - maar je wilt jezelf wakker maken en opstaan ​​in de ochtend zonder dat het zo'n oproer is. Gelukkig zijn er veel technieken die we kunnen gebruiken om het probleem op te lossen. We hebben gesproken met slaapspecialisten die ons kunnen helpen begrijpen waarom we ons 's morgens zo voelen en manieren voorstellen om ons te helpen uit bed te komen als we dat echt niet willen!

 

We leven in een samenleving waarin het, als het niet onze telefoons en andere apparaten zijn die ons bijhouden, het on-demand Netflix-account is en de behoefte om 'slechts één extra aflevering te bekijken'. Terwijl we slaven worden van onze moderne tech-maatschappij, zetten we de slaap op de achtergrond.

Gerelateerd:  Wat kunt u eigenlijk doen met gegevens over uw slaap?

Problemen met ochtendwake-ups

Onze behoefte aan gezonde slaapgewoonten lijkt minder belangrijk tijdens de avond wanneer we op het laatste moment strijken doen, of proberen de bazen te imponeren door te laat te werken, en we dwingen ons bed later en later te verleggen. Het is echter onvermijdelijk dat de slaap al snel belangrijk wordt voor ons in de ochtend als we moeten opstaan.

Jordan Gaines Lewis, slaaponderzoeker en promovendus aan de Pennsylvania State University, zegt dat er veel factoren zijn die ons in bed willen laten blijven nadat ons alarm ons vertelt dat we dat niet kunnen.

'De grootste factor is dat de meesten van ons veel eerder wakker worden dan ons lichaam wil dat we doen. Ons circadiane ritme geeft er de voorkeur aan dat we opstaan ​​met de zon, dus een alarm om 5 uur om er zeker van te zijn dat we op tijd aan het werk gaan, is niet bepaald natuurlijk voor ons. '

'Ik stel voor eerder naar bed te gaan als je vroeg op weg bent. Het helpt je circadiane ritme aan te passen aan het patroon dat je wenst, en je zult minder snel wakker worden tijdens diepere slaapstadia. Probeer zoveel mogelijk natuurlijk licht te krijgen als je je ochtendroutine start. Als het buiten donker is of als ramen niet toegankelijk zijn, kan kunstmatig blauw licht helpen. Blauw licht, zoals dat op natuurlijk daglicht, geeft aan uw hersenen door dat het overdag is '.

snooze button - HOE KOM JE UIT BED IN DE OCHTEND ALS JE DAT NIET WILT

Wij Britten krijgen gemiddeld 6 uur, 36 minuten slaap per nacht en 1 op de 10 van ons is 's ochtends zo moe dat we 30 minuten of langer dutten.  Chireal Shallow, psycholoog en slaapspecialist, legt uit: 'Snoozen is een manier waarop we als mensen proberen het gebrek aan slaap te verminderen of hoe moe we ons voelen - door te proberen geleidelijk en voorzichtig wakker te worden. Dit is hoe we omgaan met het gevoel alsof we niet genoeg geslapen hebben. '

Gerelateerd:  Wie zijn korte slapers & waarom hebben ze geen slaap nodig?

'De realiteit is dat we de vicieuze cirkel van dutten moeten doorbreken en goed gebruik moeten maken van die ochtenduren. Zorg ervoor dat je meer dan 6 uur slaapt per nacht, een bedtime-routine hebt die een beetje lijkt op die voor een kind. Je moet je lichaam voorbereiden op slaap en tot rust komen. Ga naar bed met je partner en neem een ​​gesprek met een echte persoon, geen Facebook- of Twitter-gesprek.

'Om de sluimertijd te verkorten en uw ochtenden effectiever te maken, zijn er een aantal opties:

  • Verander de omgeving
  • Meng je dieet
  • Pas je gedragspatronen aan

'Een suggestie is om te slapen met je gordijnen open, zodat je lichaam geleidelijk ontwaakt met het licht van de dageraad. In de wintermaanden kunt u lampen en andere apparaten krijgen die dit repliceren (zie hieronder). Dit betekent dat je je fris voelt, waardoor je niet meer hoeft te snoozen. '

Technieken om je te helpen ontwaken:

Voor app-enthousiasten: Wakie

Wakie  is bijna als een sociaal netwerk van gelijkgestemde mensen die moeite hebben om 's ochtends op te staan. Je kunt een alarm instellen en iemand zal je wakker maken, waar ook ter wereld, of je kunt iemand anders wakker maken en ook een goede daad doen. Het verslaat het doordringende geluid van een wekker door een warme, vriendelijke stem aan de andere kant van de telefoon te hebben. Het gesprek duurt 60 seconden en het is volledig anoniem en veilig.

Voor fans van gadgets: Lumie

We hebben geleerd dat licht een belangrijke factor is om ons te helpen wakker te worden en ons helderder te voelen (woordspeling bedoeld). De Lumie is een wekker met een verschil. De lampen helpen je om een ​​betere nachtrust te hebben en staan ​​'s morgens makkelijker op. Het licht van Lumies 'Bodyclock kan helpen de natuurlijke ritmes van het lichaam te resetten. Dit zal helpen om je alert te laten voelen en je dag beter op te frissen.

Voor de technofoob: verplaats je wekker verder weg

Als je je wekker in de kamer plaatst, moet je uit bed komen om het uit te schakelen. Uit bed komen is het moeilijkste deel; je moet gewoon de verleiding weerstaan ​​om weer binnen te komen.

HOE KOM JE UIT BED IN DE OCHTEND ALS JE DAT NIET WILT