Slaap & Dromen

HOE VOELT LUCIDE DROMEN EIGENLIJK? IS HET GEVAARLIJK ENG OF OPWINDEND?

Hoe voelt je eerste lucide droom echt aan? Is het pijnlijk? Opwindend? Is het net als het leven in de nacht? Het is een heel unieke ervaring en het is goed om te weten hoe het voelt voordat je het probeert! Dit is wat je moet weten.

Toen ik voor het eerst begon, wilde ik mijn eerste ervaring met luciditeit hebben en ik wilde niet echt dagen wachten tot het gebeurde. Ik wilde dat het TONIGHT was! En om die reden wist ik niet echt wat te verwachten.

Mijn eerste ervaringen met lucide dromen hadden veel weg van wakker worden in een buitenaards universum en ontdekken dat ik me kon verplaatsen. Sindsdien heb ik ontelbare lucide dromen gehad, over bijna alles wat je maar kunt bedenken. Dit is hoe lucide dromen aanvoelen:

Het begin van de Lucide droom

Probeer je dit voor te stellen. Je bent in een kamer of loopt zelfs door een straat en er is overal leven om je heen.

Er bewegen mensen rond, vogels vliegen in de verte, auto's rijden over straat. Dit gebeurt allemaal om je heen en toch word je getroffen door een gevoel van macht. Je WEET dat je dit allemaal creëert, dat het allemaal in je opkomt.

Walking down the street in a dream e1429298914636 1024x494 - HOE VOELT LUCIDE DROMEN EIGENLIJK? IS HET GEVAARLIJK ENG OF OPWINDEND?

U weet dit, maar tegelijkertijd kunt u niet uitleggen hoe het allemaal precies 'gebeurt'. Je weet niet wat ervoor zorgt dat de auto's rondrijden, en als je een van de mensen in de droom hebt tegengehouden en met ze hebt gesproken, zie je dat ze unieke verhalen, doelen en duidelijke agenda's hebben.

Het is alsof je in een andere wereld bent , en je hebt net jezelf ontdekt. Je bent net 'wakker geworden'. Maar daarnaast realiseer je je dat je in deze nieuwe wereld de kracht hebt om te doen wat je wilt. U kunt KIEZEN waar u heen moet. Stel je voor dat je kunt beslissen om te vliegen.

Je kijkt omhoog naar de lucht, stelt je jezelf voor dat je zweeft en je begint naar boven te bewegen. Je vliegt in deze gloednieuwe wereld en je bent je ervan bewust. Voor je bewuste geest voelt het bijna precies alsof je wakker bent, behalve dat je de droom tot op zekere hoogte kunt beheersen en alles kunt doen wat je wilt.

Je hebt de macht om te kiezen, en tegelijkertijd kun je verschillende dingen besturen. Als je niet wilt dat zwaartekracht werkt, kun je het uitschakelen.

'Hoe werkt dat?' Je vraagt ​​je misschien af. Nou, stel je eens voor dat je over straat loopt. Als je een steen in de lucht gooit, valt hij. Dit komt omdat je geest een 'blauwdruk' heeft voor hoe de realiteit zou moeten werken.

Er worden honderden dingen waargenomen die in de lucht worden gegooid en elke keer wanneer iets omhoog gaat, moet het naar beneden komen. Het is een geprogrammeerd neuraal pad in je hersenen.

Om het te veranderen, alles wat je hoeft te doen in de droom is 'verwachten' dat er iets anders gebeurt. (Hetzelfde kan worden toegepast op lucide dromen seks )

Door te verwachten dat er iets zal gebeuren, zal het gebeuren. Onthoud dat, hoewel je de nieuwe wereld ervaart en verkent, je deze ook aan het creëren bent. Je geloof en verwachting kunnen de regels van de droomwereld veranderen.

Dus zoals ik al zei, stel je je voor dat wanneer je een steen in de lucht gooit, deze niet meer terug zal komen. Je gooit de steen en hij zweeft daar gewoon. Je vraagt ​​je misschien af ​​'nou, moet ik alles in de lucide droom beheersen?'.

De fysica van een lucide droom

De fysica van een lucide droom wordt meestal bepaald door je geest. Stel je voor dat je hersenen een spons zijn.

Alles wat je ervaart, wordt door die spons opgenomen en je krijgt een mentaal beeld van hoe de wereld werkt.

Al op jonge leeftijd zie je auto's op een georganiseerde en bijna gerobotiseerde manier over de weg rijden. Je ziet alleen vissen zwemmen in water en varkens vliegen niet. Je bouwt dit beeld van de wereld op en leert het kennen als 'realiteit'.

Het registreert gewoon regelmaat in de manier waarop dingen zich gedragen, maar het punt is dat je brein alle informatie opzuigt en een soort van 'automatische' simulatie van het in een droom creëert. De volgende dingen die in een droom gebeuren, zijn het resultaat van deze 'blauwdruk' van de werkelijkheid -

  • Zwaartekracht
  • Mensen gedragen zich zoals ze doen
  • Vogels vliegen boven je hoofd
  • Wind waait of regen uit de lucht valt
  • Je voelt pijn wanneer je iets warms aanraakt
  • Alleen vanwege de zwaartekracht een bepaalde hoogte kunnen springen
  • Een kamer wordt gevuld met verschillende ornamenten en voorwerpen wanneer u deze binnengaat
  • Enz…

Je hersenen creëren dit alles vanuit een mengeling van herinneringen en de algemene 'blauwdruk' van overtuigingen over de wereld die je hebt.

een lucide droom Hoe de regels te veranderen

Om regels zoals zwaartekracht, tijd, je kracht en het gedrag van de droomwereld te veranderen, moet je je eerst realiseren dat je de manier creëert waarop de dingen in je droom zijn. Je doet dat allemaal. Het wordt allemaal gecreëerd als een resultaat van je onbewuste verwachting.

 lucide droom Om te veranderen wat er gebeurt, moet je verwachten dat er iets anders gebeurt.

Het is zo simpel eigenlijk. Dus de manier waarop je zou voelen, is dat je in een kamer bent en je een stoel met je mentale vermogens wilt leven. ( Telekinese is in een droom een van mijn favoriete dingen om te doen). Dus hoe zou je het doen?

Kijk naar de stoel en WEET dat wanneer je het zegt, het zal bewegen. Verwacht echt dat hij door de kamer vliegt als je hem met je hand gebaart. Als je ECHT verwacht dat het gebeurt, zal het! Je geest zal de realiteit creëren. Zoals uitgelegd in het boek van Robert Waggoners over Lucid Dreaming , zorgt verwachting voor resultaten in een lucide droom.

Pijn voelen in lucide dromen

Dingen kunnen pijn doen in een lucide droom. Een gezicht vol glas voelt net zo echt aan als een gezicht vol glas in het echte leven.

De verwarring ontstaat wanneer mensen aannemen dat dingen MEER kunnen doen in een droom dan in het echte leven. Het kan nooit zo pijnlijk zijn als het echte leven, omdat het niet echt is. Er is geen fysieke stimulus die ervoor zorgt dat uw cellen reageren en een signaal naar uw ruggenmerg sturen, zoals in het echte leven.

Het zit allemaal in je hoofd als gevolg van verwachtingen en gevestigde neurale paden. Stel u bijvoorbeeld voor dat u uw hand in een frituurpan legt, wat zou u verwachten dat er zou gebeuren?

Je zou verwachten dat je hand vrij snel verbrandt, en je kunt je bijna voorstellen dat je zo snel mogelijk je hand eruit moet trekken. Dit is een verwachting op basis van je blauwdruk van dat specifieke ding; een frituurpan. Je verwacht dat het erg heet is, en je verwacht echt dat als je het aanraakt, je verbrand zult worden.

Deze overtuigingen dienen je goed in het wakkere leven omdat ze (hopelijk) stoppen met je handen in frituurpannen te leggen. In een droom bestaan ​​deze gevestigde neurale paden nog steeds, en ze zullen heel echt aanvoelen, tenzij je ze verandert.

Wat ik hiermee bedoel is dat als je geen ander resultaat verwacht, je nog steeds een beetje pijn zult voelen die je normaal gesproken niet zou hebben. Het zal echter niet zo intens zijn als het echte leven. Om pijn in lucide dromen te stoppen, verwacht je gewoon dat het geen pijn meer doet.

Plezier in een lucide droom

Ik verwijs hier naar seks, maar hetzelfde geldt voor de meeste soorten drugs, de effecten van alcohol en ook gevoelens van acceptatie, liefde, geluk, opwinding, sereniteit en innerlijke vrede.

Je geest kan dit alles simuleren en het simuleert het heel goed. Ik heb sommige seksdromen gehad die op een manier zijn die intenser is dan echte seks. Er zijn heel veel verschillende dingen die je kunt simuleren in een lucide droom en de geest kan een ervaring creëren op basis van hoe je denkt dat het zal voelen en hoe je het in het verleden hebt ervaren.

lucide Dromerig eten proeven

Weet je nog dat ik zei hoe je een interne blauwdruk van de wereld hebt en hoe het 'voelt' om verschillende dingen te doen?

Welnu, met voedsel gebeurt er iets anders. normaal gesproken als je iets begint te eten, heb je die eerste hap en dat smaakt goed, maar dan went je eraan. Je raakt eraan gewend en het smaakt gewoon naar 'meer van hetzelfde'.

Niet zo in een droom. Omdat je de ervaring constant opbouwt vanuit je verwachting, zolang je verwacht dat het eten op een bepaalde manier zal smaken, zal ELKE HAP  smaken zoals je het je voorstelt. Als je je voorstelt dat chocoladetaart perfect zoet en zacht, romig en heerlijk is, dan zal het elke keer zo smaken.

HOE VOELT LUCIDE DROMEN EIGENLIJK? IS HET GEVAARLIJK ENG OF OPWINDEND?