Gezondheid voor mannen

HUIDVERZORGING VOOR MANNEN ALLES WAT EEN MAN MOET WETEN

HUIDVERZORGING VOOR MANNEN ALLES WAT EEN MAN MOET WETEN

face washing - HUIDVERZORGING VOOR MANNEN ALLES WAT EEN MAN MOET WETEN

shower - HUIDVERZORGING VOOR MANNEN ALLES WAT EEN MAN MOET WETEN
De juiste manier om te douchen, volgens deskundigen

Hoewel we niet zo veel van genderaannames houden als het volgende meisje dat niet van roze houdt, is het redelijk om aan te nemen dat de meeste jongens  niks geven om huidverzorging. Beschuldig het van maatschappelijke invloeden - misschien werd je niet geleerd  en weet je nu niet waar je moet beginnen.

Goed nieuws, jongens: het is lang niet zo langdradig als je denkt, maar het is belangrijk. En om u te helpen aan de slag te gaan naar een duidelijkere teint en een gladdere huid, hebben we alles wat een gewone man moet weten voor de beste huid van zijn leven afgerond.

De Need-to-Know

1. Neem de weefseltest.

De sleutel tot het kiezen van de beste producten voor uw huidtype is -wachten, uw huidtype kennen. Gelukkig is er een belachelijk gemakkelijke manier om het te identificeren, ook wel de weefseltest genoemd, zegt David E. Bank , MD, een gecertificeerde dermatoloog en assistent-klinisch professor in de dermatologie

Was je gezicht met een milde reiniger zoals Cetaphil, dep ze droog en wacht vijf minuten. Houd vervolgens een paar seconden een gezichtsweefsel op uw gezicht en merk op: als het droog is, bevindt u zich waarschijnlijk aan de droge kant, zegt Bank. Als er olie op zit, ben je vettig (verrassing!), En als het een beetje vochtig is, zit je ergens tussenin. Combinatie. Kies dienovereenkomstig een reinigingsmiddel.

2. Krijg je eigen spullen.

Je huidtype is net hetzelfde als je vriendin / zus / subletter van drie jaar geleden, dus je pakt gewoon haar fles gezichtspeeling en reinigt. Delen is zorgzaam, toch?

Nee. Blijkbaar is het verschil tussen huidverzorging voor mannen en vrouwen meer dan mannelijke verpakkingen. "Mannen hebben de neiging om meer olie-klieren in hun huid te hebben en in het algemeen een hardere huid", zegt Elizabeth Tanzi , MD, een gecertificeerde dermatoloog

3. Commit tot twee-a-dagen.

De meeste dermatologen raden aan om je gezicht twee keer per dag te wassen. Hoewel dat misschien veel lijkt, zegt Bank dat mannen van in de twintig het het hardst nodig hebben, omdat hun huid meestal wat oliever is.

Door je gezicht ' s ochtends en' s avonds te wassen,houd je je huid op zijn top. Maar alleen spetteren met water is prima 's morgens, als je merkt dat je twee keer wordt gereinigd, word je droog. Nog een oldschool-methode om te proberen: wassen met zeep. In plaats van een oude soort te gebruiken (veel variëteiten kunnen drogen),aan. De formulering van de bar combineert de zachtheid van een pH-gebalanceerd reinigingsmiddel met de uitbraakbestrijdende kracht van antibacteriële ingrediënten.

4. Aanval acne met benzoylperoxide.

Hoe graag we ook van innovatie houden, sommige dingen kunnen gewoon niet worden overtroffen. OG teen acne redder benzoylperoxide is er een van, zegt Bank. Het is met name geschikt voor de vette en acne-gevoelige huid, omdat het de poriën verstopt, zitveroorzakende bacteriën doodt en dode huidcellen exfolieert. We houden van Neutrogena maar elk product zou het moeten doen - kijk gewoon naar benzoylperoxide hoog op de ingrediëntenlijst.

Zelfs als dit hetzelfde product tegen acne is dat je al heel lang op school hebt gebruikt, wil dat nog niet zeggen dat het letterlijk hetzelfde moet zijn. Hoe verleidelijk het ook is om een ​​pot of buis vast te houden totdat het klaar is, zorg ervoor dat je het minstens om de twee jaar vervangt. Als het ouder is, wordt het steeds minder effectief, zegt Tanzi.

Benzoylperoxide werkt niet voor jou? Probeer een huidverzorgingsproduct met zwavel, Het is antibacterieel, vermindert roodheid en kalmeert het huidoppervlak, zegt Jessica Weiser , MD, een dermatoloog bij de New York Dermatology Group.

5. Exfolieer twee tot drie keer per week.

Ooit opgevallen dat de huid op uw kaak altijd zijn act heeft? Dat komt omdat het scheerproces een geweldige exfoliant is, wat cruciaal is om je huid gezond en acne-vrij te houden, zegt Salgardo.

Om de rest van je gezicht te laten inwerken, scrub je twee tot drie keer per week. Als je vettig bent, probeer dan een scrub met salycylic acid zoals Neutrogena of gebruik een meer romige formule zoals Dove Men + Care Deep Clean Fvoor de gevoelige huid, adviseert Tanzi.

Wrijf over, spoel dan de exfoliator af vlak voor het scheren om dode huidcellen te verwijderen die een ongelijke scheerbeurt, ingroei of een grotere kans op snijden zouden kunnen veroorzaken, aldus Bank.

Als je je huidverzorgingsregime zo beperkt mogelijk wilt houden (als je alleen maar lacht om de uitdrukking 'huidverzorgingsregime', dan is dit voor jou), zegt Tanzi dat hij in plaats daarvan moet opteren voor een glycolachtige gezichtswas die licht exfolieert terwijl je schoonmaakt. Eén om te proberen:  Zorg ervoor dat je het gebruikt voordat je gaat scheren, of alleen 's nachts - gebruik het daarna en het kan steken.

6. Scheer het af.

Nadat je je hebt geschoren en voordat je hydrateert, breng je een alcoholvrije aftershave aan met vitamine C,Het is niet helemaal noodzakelijk, maar een goede extra stap: Bank legt uit dat het ontstekingsremmend werkt en werkt in combinatie met je sunblock om vrije radicalen te doven. Gevoelig voor roodheid? Probeer een met niacinamide, die rosacea zal helpen afzwakken , aldus Bank.

Een opmerking over techniek: de meest voorkomende huidverzorgingsfout bij mannen is meestal scheerongevallen, merkt Weiser op. "Scheermessen mogen niet achterblijven in de vochtige doucheruimte waar bacteriën en schimmels goed gedijen en huidinfecties veroorzaken." Bewaar het in uw medicijnkast en verwissel het mes regelmatig om uw risico te verminderen.

Scheren maakt geen deel meer uit van je leven? Je bent niet de enige: Salgardo zegt dat de trend in gezichtsbeharing exponentieel is gegroeid: 45 procent van de mannen heeft gezichtshaar gekregen. Hoewel het niet nodig is, beveelt hij een hydraterende baardolie aan ,, om alles zacht, tastbaar en verzorgd te houden, en de huid eronder verzacht. Als u er op uw best uit wilt zien, pas dan onmiddellijk na het reinigen aan - let op voor producten als kokosolie, die meer wasachtig is en tot acne kan leiden, zegt Weisner.

7. Vergeet SPF (en mogelijk geen oogcrème).

De zaak om zonnebrandcrème te dragen ( ja, zelfs in de winter ) is op dit moment vrijwel onweerlegbaar. Als je wat extra overtuigingskracht nodig hebt, vergelijkt Salgardo je gezicht met je autodashboard: als je het elke dag blootlegt aan zon, zal het na een tijdje saai worden, vervagen en barsten. Niemand wil dat dit met hun gezicht gebeurt. Breng elke ochtend een moisturizer met SPF aan om de huid gehydrateerd en beschermd te houden. Het lijkt misschien een extra stap, maar omdat huidkanker is wat het is, is het meer noodzakelijk dan je denkt.

Probeer je vroegere zonden uit te wissen? Als je er echt voor wilt gaan, zegt Bank dat een retinoïde 's nachts de gouden standaard is, die helpt om schaduwbeschadiging tegen te gaan, collageen te stimuleren, te exfoliëren, poriën te openen en puistjes te bestrijden. Zoek naar een recept of zonder recept: zorg ervoor dat retinol in de top vier staat vermeld.

HUIDVERZORGING VOOR MANNEN ALLES WAT EEN MAN MOET WETEN