Voedsel

IS HET OK OM HET ONTBIJT OVER TE SLAAN?

is it ok to skip breakfast - IS HET OK OM HET ONTBIJT OVER TE SLAAN?

IS HET OK OM HET ONTBIJT OVER TE SLAAN?

Nieuw onderzoek suggereert dat er geen bewijs is dat ontbrekend ontbijt meer kans geeft om ons dik te maken. Twee voedingsdeskundigen gaan het tegen elkaar op ...

 

Het JA-argument

Studies hebben aangetoond dat ontbijt-eters eerder een gezond gewicht hebben - sommige suggereren dat dit komt omdat ze minder snel eten. Maar ik durf te wedden dat het minder te maken heeft met het feit dat ze een ochtendmaal nemen en meer een gevolg zijn van hun algemene houding ten opzichte van de gezondheid (ze kunnen bijvoorbeeld meer bewegen en minder alcohol drinken).

Ik ben blij om mijn klanten te vertellen dat het OK is om het ontbijt over te slaan als ze er geen zin in hebben, of een grote maaltijd de avond ervoor willen compenseren - op voorwaarde dat ze niet hongerig worden en binge op een pakje koekjes en, cruciaal is dat ze een gezonde lunch gaan eten. Er wordt vaak gezegd dat het eten na het ontwaken ons metabolisme stimuleert, maar het belang van het langer doorbrengen van het lichaam in een nuchtere toestand is erkend als nuttig, niet alleen voor gewichtsbeheersing maar ook voor het verlagen van het risico op diabetes type 2.

Jaren geleden hadden mensen een stevig ontbijt nodig om energie te leveren voor een fysiek actieve dag, maar het is twijfelachtig dat hedendaagse kantoormedewerkers hetzelfde nodig hebben. Wees realistisch - een stille dag achter je bureau staat niet garant voor een enorme kom pap, maar op een drukke dag wanneer je tussen de vergaderingen door zult stormen en misschien moeite hebt om tijd te vinden voor de lunch, kan dit de perfecte opzet zijn .

Ik ben van mening dat het eten van het ontbijt een kwestie van keuze is, maar het is van vitaal belang om eerst vloeistof in te nemen, omdat de hydratatieniveaus van de ene op de andere dag zijn gedaald. Proberen te functioneren in een halfgedehydrateerde toestand, zal zowel je gemoedstoestand als je prestaties beïnvloeden.

assorted loaves of bread - IS HET OK OM HET ONTBIJT OVER TE SLAAN?

Het NEE argument

Hoewel je kunt stellen dat veel van het onderzoek is gesponsord door graanproducenten, en daarom vraagtekens zet bij de betrouwbaarheid ervan, is er een behoorlijk beetje wetenschap om te laten zien dat we ons beter concentreren, minder wegen en fysiek beter in staat zijn in de ochtend als we ontbijten. Dit maakt ontbijt niet de belangrijkste maaltijd van de dag, maar volgens mij is het op gelijke voet met lunch en diner.

Er zijn mensen die echt geen groot ontbijt kunnen opdoen, maar onderzoek suggereert dat iets beter is dan niets om je lichaam een ​​bron van energie te geven - iets met een lage glycemische index, zoals een magere cappuccino of yoghurt en een stuk fruit.

De voordelen van het ontbijten omvatten een scala aan gezondheidsproblemen. Wetenschappers die de stoelgang van kinderen onderzoeken, onthulden dat overslaan van de ochtendmaaltijd bijdroeg aan constipatie. Ondertussen blijkt vasten tot het middaguur de problemen met bloedsuikerspiegels en insulinereacties te verhogen bij mensen met type 2 diabetes. Een recent onderzoek heeft aangetoond dat een dagelijks eiwitrijk ontbijt zoals eieren hielp om vet te voorkomen en leidde tot een verminderde algemene voedselinname bij 18- tot 20-jarigen die meestal het ontbijt overslaan.

Er is iets aan de regelmaat van het 'drie maaltijden per dag'-patroon dat ons een gevoel van veiligheid rond eten geeft, en dit is van vitaal belang voor een evenwichtige benadering van eten.

* De resultaten van gewichtsverlies kunnen variëren en zijn afhankelijk van uw individuele omstandigheden en de hoeveelheid gewicht die u moet verliezen.

huevos rancheros is a simple recipe that can incorporate eggs into your diet the accompanying tomatoes and vegetables make it an overall ba - IS HET OK OM HET ONTBIJT OVER TE SLAAN?

Is het OK om het ontbijt over te slaan?