Voedsel

IS HET OVERSLAAN VAN ONTBIJT SLECHT VOOR JE ?

  • IS HET OVERSLAAN VAN ONTBIJT SLECHT VOOR U?

We hebben allemaal gehoord dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, maar is het echt waar?

Hier is de waarheid over het missen van maaltijden.

Je zou nooit iets doen om je lichaam opzettelijk pijn te doen, maar valt het overslaan van het ontbijt onder deze categorie of is deze "belangrijkste maaltijd" meer een verhaal van een oude vrouw dan een regel om te leven?

Of je nu het type bent dat 's morgens geen vast voedsel kan verduren of alleen wat calorieën probeert te verminderen, je hebt waarschijnlijk genoeg mythes en geruchten gehoord over het overslaan van het ontbijt om je eigen pamflet te schrijven.

 

breakfast sanwiches on a table - IS HET OVERSLAAN VAN ONTBIJT SLECHT VOOR JE ?

 

Waarom overslaan ontbijt?

 

Dus wat is de bottom line als het gaat om het overslaan van het ontbijt?

Volgens studies ( 1 ) heeft 25% van de Amerikanen er een gewoonte van gemaakt om elke dag het ontbijt over te slaan.

Dit lijkt misschien problematisch, want er zijn genoeg goede redenen om 's ochtends een hapje te eten.

Volgens medisch onderzoek kan het overslaan van het ontbijt de hele dag tot meer dan normaal leiden, terwijl je grotere porties bij je volgende maaltijd eet en gewichtsverlies of gewichtsbehoud moeilijker maakt.

Maar betekenen deze feiten dat het overslaan van het ontbijt net zo gevaarlijk is als het beweert te zijn?

Er zijn veel artikelen in twijfel over de legitimiteit van wat je je hele leven lang is verteld: "Eet elke dag ontbijt!"

We kijken naar verschillende claims met betrekking tot het begin van uw ochtend met een gezond ontbijt en of u zich zorgen moet maken over het overslaan van uw eerste maaltijd van de dag.

 

is breakfast good for you - IS HET OVERSLAAN VAN ONTBIJT SLECHT VOOR JE ?

 

Ontbijteters hebben gezondere eetgewoonten

 

Sommige deskundigen zeggen dat het eten van een ontbijt letterlijk "de rust" van de slaap breekt en uw stofwisseling voor de dag op gang brengt.

Dit helpt tegen overeten en gewichtsproblemen, wat een groot probleem is voor Amerikanen.

Dit maakt op zijn beurt het overslaan van ontbijt een enorme no-no als het gaat om het zorgen voor je lichaam.

Volgens de zwaarlijvigheidsniveaus en -trends helpt dit bij het bestrijden van overeten en gewichtsproblemen, wat een groot probleem is dat Amerikanen treft.

Obesitas bij kinderen wordt ook een epidemie in de VS.

Zwaarlijvige kinderen veranderen in zwaarlijvige volwassenen, wat leidt tot een van de meer ernstige gezondheidsproblemen die de 21 ste eeuw ( 4 ).

Aan de andere kant, als u regelmatig een gezond ontbijt eet, heeft u minder kans op overgewicht of ontwikkelt u een chronische ziekte of ziekte ( 5 ).

Dat gezegd hebbende, zullen degenen die een gezond ontbijt eten waarschijnlijk al een gezonde levensstijl behouden in andere aspecten van het dagelijks leven.

Een gezond ontbijt draagt ​​bij aan een gezonde levensstijl, terwijl een ontbijt met spek en gefrituurde aardappelen alleen maar uw cholesterolgehalte zal verhogen.

Het ontbijt is alleen gezond voor u als u het zo maakt.

 

healthy breakfast with fruits - IS HET OVERSLAAN VAN ONTBIJT SLECHT VOOR JE ?

 

Wordt je metabolisme aangetast door overslaand ontbijt?

 

Het ontbijt staat voor "het snel breken" van de slaap ( 6 ).

Sommige onderzoeken impliceren dat u zich ook minder traag zult voelen als u uw dag begint met een gezonde maaltijd die uw lichaam vol energie geeft.

Dit betekent dat u uw stofwisseling in gang zet om voedsel tegen een gezonde snelheid te eten en te verteren door 's morgens vroeg iets te eten.

Deze studie lijkt mythen ongedaan te maken over hoe het overslaan van ontbijt je vermogen om gedurende de dag te presteren beïnvloedt of hoeveel calorieën je kunt verbranden. ( 7 )

Het suggereert dat het eten of het overslaan van het ontbijt geen totaal effect heeft op het aantal calorieën dat uw lichaam binnen 24 uur zal verbranden.

Maar doet overslaan van het ontbijt je stofwisseling schaden?

Edith Cowan University-docent Dr. Therese O'Sullivan zegt dat er geen duidelijk bewijs is dat ontbijt een significant effect heeft op hoe uw metabolisme zal verlopen.

Ze vervolgde echter snel door te zeggen dat degenen die dagelijks het ontbijt eten, een gezonder, meer vezelig dieet lijken te hebben dan degenen die het ontbijt vaak overslaan ( 8 ).

 

breakfast eggs on a skillet - IS HET OVERSLAAN VAN ONTBIJT SLECHT VOOR JE ?

 

Krijgt u gewicht als u het ontbijt overslaat?

 

Ongeacht hoeveel je zou willen dat het niet zo was, een gezonde, evenwichtige levensstijl gevuld met dagelijkse lichaamsbeweging, geportioneerde maaltijden en gezonde voedingsgewoonten zal altijd op de eerste plaats komen als je op zoek bent naar een gezond, slank lichaam.

Nu je weet dat een gezond ontbijt is gekoppeld aan het handhaven van je gewicht, vraag je je misschien af: " Zal ik aankomen door het ontbijt over te slaan?"

Kortom, nee.

Een onderzoek van vier maanden naar mannen en vrouwen met obesitas en overgewicht heeft dit onderwerp onderzocht. ( 9 )

Deelnemers werd gevraagd om tijdens het onderzoek te eten of het ontbijt over te slaan om te zien of dit verschil in hun gewicht verschilde.

Toen de studie concludeerde, toonden de bevindingen aan dat er geen verschil was tussen degenen die zich overgaven aan het ontbijt of degenen die ervoor kozen om het geheel over te slaan.

 

happy family having a breakfast - IS HET OVERSLAAN VAN ONTBIJT SLECHT VOOR JE ?

 

Ontbijt overslaan voor kinderen

 

Als het op kinderen aankomt, is het overslaan van het ontbijt een heel ander spelletje.

Kinderen moeten altijd hun ochtenden beginnen met een uitgebalanceerd ontbijtom tegemoet te komen aan de behoeften van hun groeiende lichaam.

Studies tonen aan dat kinderen die het ontbijt overslaan vaak te laat komen of school missen, in vergelijking met degenen die een normale ochtendmaaltijd hebben.

Door hun steeds veranderende lichaam en de toestroom van hormonen moeten opgroeiende kinderen vaker opladen met gezond voedsel dan volwassenen, waardoor een gezond ontbijt een absoluut hoofdbestanddeel van hun puberale jaren is.

 

healthy breajfast sandwiches - IS HET OVERSLAAN VAN ONTBIJT SLECHT VOOR JE ?

 

Conclusie

 

Als het gaat om de zogenaamde "belangrijkste maaltijd van de dag", kun je je gang gaan en je niet schuldig voelen als je een ochtend of twee eieren en pap overslaat.

Hoewel er veel goed onderzochte voordelen voor de gezondheid zijn om uw dag te beginnen met een maaltijd, is er geen duidelijk bewijs dat het overslaan van uw eerste maaltijd schadelijke gevolgen zal hebben.

Dus, is het overslaan van het ontbijt echt slecht voor jou?

Terwijl het eten van een uitgebalanceerd ontbijt je lichaam kan vullen met de energie die je nodig hebt gedurende de dag, doen we er alles aan om te onthouden dat het ontbijt alleen is wat je ervan maakt.

Als je een gezond ontbijt eet, krijg je de hele dag gezonde voordelen, maar als je op een ochtend de havermout overslaat, moet je jezelf er niet overheen slaan.