Dieet en Gewichtsverlies

KORTDURENDE, KOOLHYDRAATBEPERKTE DIËTEN BETER VOOR GEWICHTSVERLIES DAN VETARME DIËTEN

vegetables spelling out low carb - KORTDURENDE, KOOLHYDRAATBEPERKTE DIËTEN BETER VOOR GEWICHTSVERLIES DAN VETARME DIËTEN

KORTDURENDE, KOOLHYDRAATBEPERKTE DIËTEN BETER VOOR GEWICHTSVERLIES DAN VETARME DIËTEN

Probeert u de beste manier om die extra feestelijke kilo's klaar te maken voor het nieuwe jaar? Welnu, kijk niet verder; Mayo Clinic-artsen zeggen dat koolhydraat arme diëten iets beter zijn dan vetarme diëten voor gewichtsverlies op de korte termijn.

Low-carb diëten bleken op de korte termijn iets beter te zijn voor gewichtsverlies, vergeleken met vetarme diëten.

De overvloed aan diëten op de markt van het gewichtsverlies is vaak verwarrend. Vooral koolhydraatrijke diëten kennen tal van namen, zoals Atkins , South Beach, Paleo en Ketogenic. Dus welke van deze is de beste optie voor gewichtsverlies? Zijn de diëten veilig en is er een enorm verschil in resultaten tussen hen?

De Mayo Clinic in Arizona was bedoeld om onderzoeken te bekijken die koolhydraatarme diëten onderzoeken om na te gaan of ze veilig en effectief zijn voor gewichtsverlies en voor cardiovasculaire en metabolische gezondheid. Ze publiceerden de resultaten van hun studie in The Journal of the American Osteopathic Association .

Afhankelijk van het dieet, de artsen vonden dat de definitie van low-carb dieet is zeer variabel. Eerdere studies hebben aangetoond dat koolhydraatarme diëten minder dan 45 procent van de dagelijkse calorieën uit koolhydraten uitmaken . Dit cijfer is echter niet ongelijk aan het typische Westerse dieet dat meer dan 50 procent heeft.

Hoewel alle herziene diëten gebaseerd waren op het idee van koolhydraat beperking, vertegenwoordigden de toegestane koolhydraten ergens tussen 4-46 procent van de dagelijkse calorieën, wat volgens de onderzoekers 'het bewijs overbodig maakt'.

Artsen adviseren om 'echt voedsel' te eten, niet sterk verwerkt vlees

Een analyse van 41 studies die de effecten van koolhydraatarme diëten op gewichtsverlies evalueerden, onthulde dat deelnemers tussen de 2,5 en 9 kilo verloren hadden dan personen die een vetarm dieet volgden.

"De beste conclusie om te trekken is dat het vasthouden aan een koolhydraatarm dieet op korte termijn veilig lijkt en gepaard kan gaan met gewichtsvermindering," zegt Dr. Heather Fields, een internist van de Mayo Clinic en hoofdonderzoeker van dit onderzoek. .

"Echter, dat gewichtsverlies is klein en van twijfelachtige klinische betekenis in vergelijking met vetarme diëten.We moedigen patiënten aan om echt voedsel te eten en sterk vers voedsel te vermijden, met name verwerkt vlees, zoals spek, worst, vleeswaren, hotdogs, en ham bij het volgen van een bepaald dieet, "voegt ze eraan toe.

Om de potentieel schadelijke effecten en veiligheid van koolhydraatarme diëten te analyseren, keken Fields en collega's naar onderzoek dat werd uitgevoerd tussen januari 2005 en april 2016. Mensen hebben de neiging om meer vlees te eten wanneer koolhydraten beperkt zijn, waardoor het risico op overlijden door alle oorzaken kan toenemen, inclusief kanker .

De meeste onderzoeken leverden de bron of de kwaliteit van eiwitten en vetten die werden geconsumeerd in de vetarme voeding, waardoor het moeilijk was om conclusies te trekken die een verband legden tussen overmatige consumptie van vlees en alle sterfgevallen door de oorzaak en verhoogde kankerrisico's.

Uit de onderzoeken bleek echter dat koolhydraatrijke diëten, vergeleken met andere diëten, effectief waren voor gewichtsverlies zonder nadelige effecten op de bloeddruk , glucose en cholesterol .

"Artsen moeten in gedachten houden dat de literatuur verrassend beperkt is, gezien de populariteit van deze voeding en de claims van gezondheidsvoordelen in de openbare pers." Ons onderzoek heeft geen veiligheidsproblemen geïdentificeerd in de huidige literatuur, maar patiënten die een koolhydraatarm dieet overwegen, moeten wees gewaarschuwd dat er zeer weinig gegevens zijn over de veiligheid en werkzaamheid op lange termijn, "Field notes.

Low-carb diëten kunnen voldoen aan het kortetermijngewichtsverlies

Veld merkt op dat het trekken van brede conclusies lastig bleek vanwege verschillende beperkingen binnen het onderzoek. Sommige onderzoeken bevatten geen informatie over het type verloren gewicht, zoals of het vet, spieren of water was. Ook vertrouwden veel van de studies op deelnemers die terugdenken aan voedsel en dranken die ze hadden geconsumeerd, wat kan leiden tot fouten.

Dr. Tiffany Lowe-Payne, een osteopathische huisarts, wijst erop dat verschillende factoren van invloed kunnen zijn op het succes van een persoon met gewichtsverlies, inclusief genetica, persoonlijke geschiedenis en hun vermogen om zich aan het dieet te houden.

"Als osteopathisch arts, vertel ik patiënten dat er geen one-size-fits-all benadering is voor de gezondheid. Wanneer je bedenkt wat dieters willen - en wat ze nodig hebben om gemotiveerd te blijven - is het de tevredenheid van de resultaten. aanzienlijk gewichtsverlies en snel.Voor velen biedt een koolhydraatarme levensstijl het antwoord dat ze zoeken. "

Dr. Tiffany Lowe-Payne

Dr. Lowe-Payne erkent dat koolhydraten een aanzienlijk deel uitmaken van de voeding van veel mensen. Ze benadrukt ook dat na 6 maanden gewichtsverlies vrijwel hetzelfde is voor mensen, ongeacht of ze een koolhydraatarm of vetarm dieet volgen.

Patiënten die proberen hun bloedsuikerspiegel te verlagen of de insulineresistentie te beheersen , hebben aangetoond dat koolhydraatarme diëten heilzaam zijn, concludeert Lowe-Payne.