Lichaam

 LANGDURIGE SEKSUELE RELATIE: WAT IS HET GEHEIM

couple -  LANGDURIGE SEKSUELE RELATIE: WAT IS HET GEHEIM

 LANGDURIGE SEKSUELE RELATIE: WAT IS HET GEHEIM?
Als de fladderen van een nieuwe relatie voorbij zijn, begint voor velen de drukte van het dagelijks leven. Maar hoe houd je de vonk levend?

Is er een geheim voor een bevredigend seksleven?

Seks is een sleutelfactor in de meeste romantische relaties. Sterker nog, eerder dit jaar  meldde Medical News Today  dat de "nagloeiing" die jonggehuwde koppels tot 2 dagen na het hebben van seks voelen, geassocieerd wordt met grotere echtelijke tevredenheid.

Maar vorige week toonde een nieuwe studieaan dat 34 procent van de vrouwen en 15 procent van de mannen die minstens 1 jaar met hun partner hadden samengeweest, geen interesse meer in seks hadden.

Er zijn veel factoren die het seksuele verlangen kunnen beïnvloeden. Ontdek hoeveel seks het grootste effect heeft op geluk, waarom sommige mensen geen interesse meer hebben en welke factoren bijdragen aan seksuele bevrediging op lange termijn.

Hoeveel seks is genoeg?

In een 2016-  paper , Amy Muise, Ph.D. - een postdoctoraal fellow bij de afdeling psychologie van de universiteit van Toronto, Mississauga in Canada - legt uit dat er voldoende bewijs is dat "[...] hoe meer seksmensen rapporteerden, hoe gelukkiger zij zich voelden."

Maar dr. Muise vraagt ​​zich ook af of het proberen om seks zo 'vaak mogelijk' te krijgen het gewenste effect heeft, vooral in het licht van de drukke levens die veel mensen leiden.

Is de druk om frequente seks in de weg te staan ​​van geluk?

Dr. Muise rapporteert een duidelijke relatie tussen de frequentie van seks en geluk. Wat ze ontdekte was dat mensen die eenmaal per week seks hadden of vaker significant gelukkiger waren dan mensen die minder vaak seks hadden.

Maar studiedeelnemers die meerdere keren per week seks hadden, waren niet gelukkiger dan degenen die eens in de week seks hadden.

De resultaten waren waar voor personen die een romantische relatie hadden, inclusief vrouwen, oudere deelnemers en mensen met langdurige relaties die minder seks hebben.

Interessant is dat het hebben van seks een groter effect had op het geluk van de deelnemers dan op het inkomen. Dus als seks ons gelukkig maakt, waarom verliezen zoveel mensen dan interesse?

Wie verliest interesse in seks?

Er zijn voldoende aanwijzingen dat het hebben van een langdurige relatie, het vrouw zijn en het ouder worden verband houden met een daling van de seksuele frequentie.

Vorig jaar meldde MNT  dat de seksuele lust van vrouwen afnam in langetermijnrelaties. Gedurende de 7-jarige studieperiode verbeterde echter het vermogen van de deelnemers om een ​​orgasme te bereiken - vooral bij degenen die de hele tijd in dezelfde relatie hadden gezeten.

Dus voor vrouwen betekent een verblijf bij een partner betere orgasmes, maar minder interesse in seks, aldus het onderzoek.

Vorige week rapporteerden we over een nieuwe studie  gepubliceerd in  BMJ Open  die bijdraagt ​​aan de hoeveelheid bewijs waaruit blijkt dat de interesse van vrouwen in seks afneemt in relaties.

Prof. Cynthia Graham, van het Center for Sexual Health Research aan de Universiteit van Southampton in het Verenigd Koninkrijk, ontdekte dat meer dan 34 procent van de vrouwen die gedurende minstens 1 jaar bij hun partner hadden gewoond, geen interesse in seks hadden, terwijl slechts 15 procent van mannen deed.

De grootste afslagen

Prof. Graham identificeerde een aantal factoren die verband hielden met de daling van het seksuele verlangen in haar onderzoek.

Voor vrouwen hadden ze jonge kinderen, waren het afgelopen jaar zwanger geweest, woonden met hun partner, waren in een langere relatie, hadden niet dezelfde seksuele interesse en deelden niet dezelfde seksuele voorkeuren.

Voor zowel mannen als vrouwen, gezondheidsproblemen (waaronder depressie), niet dicht bij hun partner voelen tijdens seks, minder gelukkig zijn met hun relatie, en minder vaak seks hebben dan ze geïnteresseerd waren, droegen allemaal bij aan een afname van seksuele interesse.

Leeftijd was een andere factor. Mannen ervoeren het laagste niveau van interesse in seks tussen de 35 en 44, terwijl dit voor vrouwen tussen de 55 en 64 was.

Julia Velten, Ph.D. - een postdoctoraal fellow bij het Mental Health Research and Treatment Center aan de Ruhr-universiteit Bochum in Duitsland -  meldde dat wanneer mannen dachten dat hun partner van hen verwachtte dat ze altijd seks zouden beginnen, dit een negatief effect had op hun seksuele tevredenheid.

Het verschil in seksuele lust, dat het verschil is tussen de werkelijke en de gewenste frequentie van seks, was een negatieve factor voor zowel mannen als vrouwen.

Seksuele functie speelde ook een rol voor de paren in het onderzoek van Dr. Velten. Mannen werden getroffen door het gebrek aan seksuele functie van hun partner, zoals gebrek aan opwinding, terwijl vrouwen meer beïnvloed werden door de nood van de partner over hun eigen seksuele probleem, zoals erectiestoornissen .

en masturbatie ?

Over dit onderwerp zijn onderzoeksresultaten het niet eens. In een studie met stellen die in Praag wonen, Kateřina Klapilová, Ph.D. - van de Afdeling Algemene Antropologie aan de Charles Universiteit in Praag - ontdekte dat masturbatie voor vrouwen hun seksuele bevrediging negatief beïnvloedde.

Maar masturbatie had geen effect op mannen in deze paren.

Ondertussen ontdekte prof. Graham dat mannen die onlangs masturbeerden minder geïnteresseerd waren in seks, terwijl masturbatie geen verband hield met een verandering in de geslachtsdrift van vrouwen.

Prof. Graham vertelde aan MNT dat ze in haar eerdere onderzoek "opvallende sekseverschillen had gevonden in factoren die verband hielden met de frequentie van masturbatie bij mannen en vrouwen."

Ze voegde eraan toe dat "mannen minder gesoctieerde seks hadden, en dat ze vaker geneigd waren te masturberen, terwijl het omgekeerde gold voor vrouwen."

Met 51,7 procent van de mannelijke en 17,8 procent van de vrouwelijke deelnemers die rapporteren dat ze masturberen in de 7 dagen voorafgaand aan de studiegesprekken, is dit duidelijk een factor die belangrijk is in veel relaties.

Maar hoe masturbatie bijdraagt ​​aan of afleidt van langdurige seksuele bevrediging valt nog te bezien.

Met een aanzienlijk niveau van zowel mannen als vrouwen die een daling in seksuele interesse en tevredenheid melden, is er een geheim om de vonk levend te houden?

Het geheim van seksuele bevrediging

Uit de studie van Dr. Klapilová bleek dat voor zowel mannen als vrouwen penis-vaginale geslachtsgemeenschap en de consistentie van het kunnen bereiken van een vaginaal orgasme verband hielden met seksuele bevrediging.

Ze wijst op de "speciale rol die vaginaal orgasme (in tegenstelling tot andere orgasmetriggers) had bij het onderhouden van intieme relaties van hogere kwaliteit."

Anik Debrot, Ph.D. - samen met Dr. Muise en andere collega's van de Universiteit van Toronto, Mississauga, onlangs het verband bestudeerd tussen affectie en seksuele activiteit.

In haar  studieartikel , dat dit jaar werd gepubliceerd in het tijdschrift Bulletin voor persoonlijkheid en sociale psychologie , legt ze uit dat "mensen die seks willen hebben, niet alleen een intieme band zoeken, maar inderdaad meer genegenheid ervaren, zowel tijdens seks als in de volgende enkele uren."

"Dus, seks binnen romantische relaties biedt een zinvolle manier voor mensen om een ​​sterke band met hun partner te ervaren," voegt ze eraan toe.

Voor haar betekent dit dat seks belangrijk is in romantische relaties vanwege de emotionele voordelen die we voelen. Dr. Debrot suggereert: "[Wanneer geslacht mogelijk wordt aangetast], zou genegenheid kunnen helpen om het welzijn te handhaven, ondanks verminderde geslachtsfrequentie."

Het effect van tijd

Een studie  door prof. Julia Heiman, van de afdeling Psychological & Brain Sciences aan de Indiana University in Bloomington, bestudeerde 1.000 paren in vijf landen (Brazilië, Duitsland, Japan, Spanje en de Verenigde Staten).

Hoewel de lengte van de koppelsrelaties varieerde van 1 tot 51 jaar, was de helft al minstens 25 jaar samen.

Prof. Heiman vond dat "[w] omen significant meer seksuele bevrediging meldde dan mannen en mannen meer relatietevredenheid."  In het bijzonder: "Mannen die het orgasme van hun partner waardeerden, rapporteerden eerder relatiegeluk."

De seksuele tevredenheid van vrouwen steeg van 40 procent bij het begin van de relatie tot 86 procent nadat ze 40 jaar met hun partner waren geweest.

Uit deze studies zijn penis-vaginale seks, affectie en de tijd die in de relatie wordt doorgebracht belangrijke ingrediënten voor een gelukkig seksleven. Maar er is nog een andere factor die centraal zou kunnen staan: open communicatie.

Over seks gesproken

In de studie van Dr. Velten had open communicatie over seksuele wensen en frequenties een positief effect op de kwaliteit van seks die de deelnemers rapporteerden.

Evenzo waren deelnemers aan de studie van prof. Graham, die het gemakkelijk vonden om met hun partner over seks te praten, meer geïnteresseerd in seks.

Ze vertelde aan MNT dat "[hun] bevindingen onderstrepen dat open communicatie met een partner over seks een van de belangrijkste dingen is die je kunt doen om te proberen seksuele interesse in een relatie te behouden."

Seksuele verlangens en voorkeuren zijn van nature intrinsiek persoonlijk en individueel. Onderzoek op dit gebied is complex en hoewel studies associaties en trends kunnen laten zien, zullen ze de redenen voor de seksuele tevredenheid van een persoon niet kunnen onderscheiden.

"Ik denk niet dat er een 'geheim' is voor langdurige seksuele bevrediging! Menselijke seksualiteit is te divers en 'vloeibaar' om dit te laten zijn - maar [...] open communicatie over seks met een partner zou moeten ga een manier om te voorkomen dat seksuele problemen zich ontwikkelen. "

Prof. Cynthia Graham

Praten over seks kan een goed uitgangspunt zijn. Het vinden van een manier om seks in te passen in de druk van het dagelijkse leven kan een uitdaging zijn, maar affectie en tijd samen kunnen wel helpen.

Langdurige seksuele bevrediging: wat is het geheim?