Gezondheid

LIJNZAADOLIE VOOR DE HUID – GEZOND OF ONGEZOND DE WAARHEID EN ONWAARHEDEN

images 55 - LIJNZAADOLIE VOOR DE HUID - GEZOND OF ONGEZOND DE WAARHEID EN ONWAARHEDENLIJNZAADOLIE VOOR DE HUID - GEZOND OF ONGEZOND DE WAARHEID EN ONWAARHEDEN

Grootste collectie gewichtsverlies sport en gezondheids artikelen

btn promo koop dark large 1 - LIJNZAADOLIE VOOR DE HUID - GEZOND OF ONGEZOND DE WAARHEID EN ONWAARHEDEN

betaal - LIJNZAADOLIE VOOR DE HUID - GEZOND OF ONGEZOND DE WAARHEID EN ONWAARHEDEN

Waarom doen mensen valse beweringen over vlaszaadolie voor de huid?
Flaxseed-olie en visolie begrijpen - Het Omega 3-verschil
Hier is een tip
Whole Earth & Sea - Marine Algae-3, 30 vegetarische zachte gels
Flaxseeds en lijnzaadolie begrijpen
Feiten en fictie Over Lijnzaadolie voor huidverzorging
# 1: Lijnzaadolie is goed voor gevoelige huid
# 2: Lijnzaadolie is goed voor de ouder wordende huid
# 3: Lijnzaadolie is goed voor psoriasis
# 4: Lijnzaadolie is goed voor wondgenezing
# 5: Lijnzaadolie is goed voor bescherming tegen beschadiging door de zon
# 6: Lijnzaadolie is goed voor de bescherming tegen huidkanker
# 7: Lijnzaadolie is goed voor eczeem
Hier is een tip
Nature's Way Evening Primrose, Efa Gold Cold Pressed Oil 1300mg, 120 Softgels
# 8: Lijnzaadolie is goed voor acne
Bijwerkingen van vlaszaadolie voor de huid
Ten slotte
 

Waarom doen mensen valse beweringen over lijnzaadolie voor de huid?

Een reden is misschien wel luiheid van blogschrijvers. Ze doen een beetje oppervlakkig en herhalen eenvoudig wat anderen hebben gezegd.

Een andere reden kan zijn dat ze proberen om een ​​product voor me te kopen - en zehoeven geen geld-terug-garantie te geven als ik niet blij ben!

Een derde reden, en ik denk dat dit misschien de grootste is, is dat mensen lijnzaadolie versus vlasolie of lijnzaadolie versus gemalen lijnzaad niet begrijpen . En dus maken ze claims voor lijnzaadolie die alleen visolie kan leveren. Op dezelfde manier claimen ze de voordelen van hele lijnzaad, als ze alleen de olie hebben.

Ok, ik heb mijn tirak gehad. Nu hoop ik wat van de mist rond vlaszaadolie voor de huid op te ruimen! En dan hoop ik dat je er een paar gaat kopen - ik denk dat het een goed dagelijks supplement kan zijn voor iedereen die een mooie, zachte, jong uitziende huid wil.

Koop een olie (of capsules) met toegevoegd lignan, bewaar het gekoeld en gebruik het snel. Lijnzaadolie gaat vrij snel ranzig. U kunt meer informatie over hoe u de beste kwaliteit lijnzaad oliën kiezen lees hier .

Flaxseed-olie en visolie begrijpen - Het Omega 3-verschil

Alles wat we eten is koolhydraten, eiwitten of vetten - en we hebben ze allemaal nodig. De kunst is om het evenwicht te herstellen en te begrijpen welke beter zijn dan andere. Vetten worden bijzonder slecht begrepen. Ik ga niet in een lange uitleg (je kunt een beetje over het in een andere functie te lezen hier , maar ik heb een beetje diagram om u te laten zien hoe ze in elkaar passen getrokken.

Zoals je ziet, zijn er 3 soorten Omega: 3, 6 en 9 . Er zijn ook drie vormen van Omega 3 : ALA (alfa-linolzuur) EPA en DHA . Planten, zoals vlas, produceren de ALA-versie. Vis produceert EPA en DHA. Je lichaam heeft ze allemaal nodig om goed te functioneren en ze kunnen alleen van je dieet komen. Ze doen echter verschillende dingen:

  • ALA is een voedsel en een goede bron van energie.
  • EPA vermindert ontstekingen in uw cellen, inclusief hersencellen, en heeft dus een impact op depressie, angst, ADHD, enz
  • DHA maakt celmembranen vloeibaarder en flexibeler. Dit is belangrijk voor het "berichten" -systeem tussen cellen en wordt ook geassocieerd met bescherming tegen kanker en hartaandoeningen, het verlagen van LDL (slechte) cholesterolwaarden en het verlagen van triglyceriden. Omega 3 is van cruciaal belang voor de structuur en het functioneren van uw hersenen - en DHA maakt het grootste deel van het vet dat in uw hersenen is opgeslagen.

Het probleem in zoveel blogs is dat mensen "Omega 3" zien en alle voordelen van alle drie de vormen ervan claimen. Helaas heeft lijnzaadolie niet de voordelen die afkomstig zijn van EPA en DHA.

Grootste collectie gewichtsverlies sport en gezondheids artikelen

btn promo koop dark large 1 - LIJNZAADOLIE VOOR DE HUID - GEZOND OF ONGEZOND DE WAARHEID EN ONWAARHEDEN

betaal - LIJNZAADOLIE VOOR DE HUID - GEZOND OF ONGEZOND DE WAARHEID EN ONWAARHEDEN

Hier is een tip

Als je veganist bent, probeer dan een supplement gemaakt van algen - dit is ook een bron van EPA en DHA.

Flaxseeds en lijnzaadolie begrijpen

Hele lijnzaadjes worden superfood genoemd vanwege hun 3 hoofdcomponenten: vezels, essentiële vetzuren (Omega 3, 6 en 9) en lignanen (speciale plantenchemicaliën, die vooral in de schil van het zaad worden aangetroffen). Ze hebben ook eiwitten, magnesium, vitamine B en vitamine E. Er zijn een aantal speciale feiten om op te merken:

  • De Omega 3 heeft de vorm van alfa-linoleenzuur (ALA) . Flaxseeds zijn de beste bron van ALA in de plantenwereld.
  • Lignanen lijken waardevolle gezondheidsvoordelen te hebben: ze zijn fyto-oestrogenen (oestrogenen van planten) en zijn nuttig voor hormonale stoornissen, waaronder menopauzeklachten zoals opvliegers en osteoporose , en borst- en eierstokkanker. Ze leiden ook tot een lager risico op overlijden door hartaandoeningen en een lager cholesterol.

Lijnzaadolie (afkomstig van de kiem van het zaad) heeft alleen de essentiële vetzuren. Het is meestal Omega 3 (ALA), tussen 50% en 70%. Ongeveer 16% is oliezuur (Omega 9) en ongeveer 15% is linolzuur (Omega 6).

Veel mensen maken de fout te denken dat lijnzaadolie alle voordelen van het hele zaad zal hebben. Dat doet het niet. Om enkele van deze voordelen te krijgen, is het belangrijk om lignanen aan de olie toe te voegen. Dit kan worden gedaan door de olie niet te filtreren nadat deze is ingedrukt en / of door later grondschillen aan de olie toe te voegen. (Aan het einde van dit bericht heb ik een lijst met goede producten gegeven die u mogelijk zou proberen.)

Ok, dus laten we nu eens kijken of lijnzaadolie goed is voor huidverzorging en verschillende huidproblemen.

Feiten en fictie Over Lijnzaadolie voor huidverzorging

Ik was echt geïnteresseerd in het feit dat het grootste deel van het onderzoek aantoonde dat het nemen van lijnzaadolie als supplement de beste resultaten opleverde voor een gezonde, heldere en zachte huid. Natuurlijk kun je het ook topisch gebruiken, rechtstreeks op je huid, en je vindt vlaszaadolie in veel crèmes en lotions, vooral voor je gezicht.

Hier zijn enkele van de beweringen die ik over lijnzaadolie heb gevonden. Laat het me weten als je het eens bent met mijn mening over of ze WAAR of ONWAAR zijn .

# 1: Lijnzaadolie is goed voor gevoelige huid

Er is één onderzoek dat zo duidelijk is over de voordelen van lijnzaadolie, dat ieder van ons met een gevoelige huid naar de dichtstbijzijnde fles moet reiken. Sterker nog, ieder van ons die huiden van welke soort dan ook heeft, moet een fles pakken!

Blijkbaar heeft tot 50% van de westerse bevolking een gevoelige huid. Het vertoont irritatie, ontsteking, droge huid, schilfering, rode huid, uitdroging en ruwe textuur. U kunt een jeukende huid hebben, stekend en brandend. In het algemeen worden crèmes en lotions die Omega 6 bevatten rechtstreeks op de huid aangebracht.

In deze studie kregen vrouwen met een gevoelige huid echter een lijnzaadoliesupplement gedurende 12 weken. Na deze periode was de hoeveelheid ALA in het bloed toegenomen; de huid was veel minder gevoelig; het was glad; het was goed gehydrateerd, omdat het geen vocht verliest (door trans-epidermaal waterverlies of TEWL). Dit toonde aan dat de vlaszaadolie de functie van de opperhuid daadwerkelijk verbeterde en de barrièrefunctie van de huid verbeterde.

Dit is echt goed nieuws. Als het drinken van lijnzaadolie of -capsules zo goed werkt voor gevoelige huid, zal het waarschijnlijk net zo goed zijn voor normale huiden. Het zal waarschijnlijk ook goed zijn voor probleemhuiden, zelfs als het alleen maar is om de algemene gezondheid van de huid te verbeteren.

Deze claim is WAAR .

Grootste collectie gewichtsverlies sport en gezondheids artikelen

btn promo koop dark large 1 - LIJNZAADOLIE VOOR DE HUID - GEZOND OF ONGEZOND DE WAARHEID EN ONWAARHEDEN

betaal - LIJNZAADOLIE VOOR DE HUID - GEZOND OF ONGEZOND DE WAARHEID EN ONWAARHEDEN

# 2: Lijnzaadolie is goed voor de ouder wordende huid

Het bovenstaande onderzoek doet mij geloven dat lijnzaadolie goed kan zijn voor antiveroudering. Als het de huid gehydrateerd houdt, waardoor het "opgeplooid" blijft en het de werking van de epidermis verbetert, zal het waarschijnlijk helpen om de vorming van lijnen en rimpels te voorkomen.

Dit wordt ondersteund door een ander onderzoek dat aantoonde dan verhoogde inname van vitamine C en linolzuur zuur tot vermindering "seniele drogen" en "huidatrofie". Linolzuur is Omega 6 . Ongeveer 15 - 17% van lijnzaadolie is echter Omega 6, dus misschien helpt het. In deze studie leidde het terugdringen van vet en koolhydraten tot nog betere resultaten. Het lijkt dus duidelijk dat je dieet - inclusief voedingssupplementen - een reële impact kan hebben op de huidaandoeningen.

Deze claim is waarschijnlijk WAAR .

flaxseed oil for skin - LIJNZAADOLIE VOOR DE HUID - GEZOND OF ONGEZOND DE WAARHEID EN ONWAARHEDEN

# 3: Lijnzaadolie is goed voor psoriasis

Psoriasis is een chronische auto-immuunziekte, waarbij huidcellen te snel kantelen en op elkaar stapelen. Dit leidt tot ontsteking en schilfering van de huid. Roos kan een vorm van psoriasis zijn.

Verschillende studies hebben gekeken naar orale, intraveneuze en lokale preparaten van Omega 3 voor de behandeling van psoriasis. Een studie suggereerde dat het toevoegen van Omega-3 aan de gebruikelijke behandeling met drugssteroïden zeer nuttig was. Al deze onderzoeken gingen echter over de EPA- en DHA-vormen van Omega-3 , niet de ALA-vorm.

Deze claim is FALSE .

# 4: Lijnzaadolie is goed voor wondgenezing

Veel berichten vertellen over het effect dat Omega 3 heeft op de genezing van wonden. Dit klopt , maar studies naar mensen hebben gevonden dat het EPA en DHA in visolie was dat effectief was - niet de ALA die in lijnzaad wordt aangetroffen.

Deze claim is FALSE.

# 5: Lijnzaadolie is goed voor bescherming tegen beschadiging door de zon

Een onderzoek bij muizen wees uit dat ALA effectief was in het verminderen van ontsteking en roodheid die volgde op blootstelling aan UV. Wat interessant was, was dat het wrijven van olie op de huid niet zoveel hielp als lijnzaadoliesupplementen.

Deze bewering kan WAAR zijn, maar er is meer onderzoek nodig.

# 6: Lijnzaadolie is goed voor de bescherming tegen huidkanker

Er is vrij sterk bewijs dat Omega 3 een rol speelt bij het voorkomen van niet-melanoom huidkanker. Nogmaals, dit was in de vorm van voedingssupplementen , geen lokale toepassing. Het is niet duidelijk uit dit onderzoek of het ALA of EPA / DHA was. Een ander onderzoek , uitgevoerd door het Baylor College of Medicine in Houston, Texas, schreef het voordeel toe aan visoliën, dwz EPA en DHA.

Deze claim is waarschijnlijk FALSE .

# 7: Lijnzaadolie is goed voor eczeem

Weet je nog dat ik zei dat sommige berichten me gewoon irriteren? Nou, een was over hoe lijnzaadolie eczeem vermindert. Dit was op een website die beweerde artsen te vertegenwoordigen. Het sprak over hoe lijnzaadolie de elasticiteit en textuur van de huid verbetert. Dat is waar, zoals we hebben gezien in het bovenstaande onderzoek. Maar het is een grote sprong van daar naar de verklaring dat, vanwege dit , vlaszaadolie "een van de topkeuzes was voor ...... vervelende huidproblemen zoals eczeem". Ze hadden zelfs een referentie om het te ondersteunen. De kicker voor mij was toen ik hun link volgde. Het was om te onderzoeken hoe vlaszaadolie hielp bij paarden met allergieën veroorzaakt door insectenbeten !

Er was enig onderzoek in de jaren 1980 over de voordelen van omega voor eczeem - maar dit was voor GLA, dat deel uitmaakt van Omega-6. Er is wat Omega 6 in lijnzaadolie, dus het kan genoeg zijn om te helpen. Later onderzoek lijkt erop te wijzen dat visolie een betere oplossing is.

(Oh, en trouwens, voor degenen onder u die zich afvragen of u lijnzaadolie kunt gebruiken voor de droge, jeukende huid en allergieën van uw hond - het antwoord is NEE. Visolie is wat werkt.)

Deze claim is waarschijnlijk FALSE

Hier is een tip

Als u op zoek bent naar een behandeling voor eczeem, probeer dan een teunisbloemsoliesupplement - dit is een goede bron van GLA.

Grootste collectie gewichtsverlies sport en gezondheids artikelen

btn promo koop dark large 1 - LIJNZAADOLIE VOOR DE HUID - GEZOND OF ONGEZOND DE WAARHEID EN ONWAARHEDEN

betaal - LIJNZAADOLIE VOOR DE HUID - GEZOND OF ONGEZOND DE WAARHEID EN ONWAARHEDEN

# 8: Lijnzaadolie is goed voor acne

Claims over genezing van acne lijken eerder gebaseerd te zijn op populaire theorieën dan op onderzoek. Veel schrijvers bieden een rijder aan dat lijnzaadolie voor acne "voor sommige mensen werkt, maar niet voor anderen". Sommige van de claims zijn gebaseerd op het bewezen vermogen van vlaszaadolie om ontstekingen te verminderen, de huidbarrière te herstellen en hormonale problemen aan te pakken. Al deze factoren kunnen aan de basis liggen van acne-problemen. Het kan dus handig zijn om vlaszaadolie of -capsules te gebruiken als onderdeel van een gezond dieet om een ​​gezonde huid op te bouwen. Ik zou dit aanraden voor mensen met acne - in feite voor iedereen die een heldere huid wil. Maar ik aarzel om vlaszaadolie te eisen als een "remedie" voor acne.

Deze claim is HELFT WAAR

Bijwerkingen van lijnzaadolie voor de huid

Blijf bij 1 - 2 eetlepels per dag (of een paar capsules). Vergeet niet dat lijnzaadolie een laxeermiddel kan zijn, vooral als het lignanen heeft toegevoegd. Het kan ook uw bloed dunner maken en de bloedsuikerspiegel verlagen, dus wees voorzichtig als u een medicijn zoals warfarine of iets voor diabetes gebruikt.

Maar geloof me alsjeblieft niet de onzin die ik op iemands "gezaghebbende" blog vond dat het nemen van te veel lijnzaadolie het gezonde evenwicht van Omega 6 tot Omega 3 verstoort. Het zou 4: 1 moeten zijn - en natuurlijk heeft lijnzaadolie een balans van ongeveer 4: 1 andersom. Dus als je hele dieet bestaat uit lijnzaadolie, loop je het risico dat je teveel Omega 3 hebt. Maar dat is het niet. Je huidige dieet bevat waarschijnlijk veel granen, waar Omega 6 vandaan komt. Dit omvat al uw brood, ontbijtgranen, cakes en muffins - en eieren van graan-gevoede kippen en vlees van graan-gevoede koeien. Dit is de reden waarom je huidige Omega 6 niveaus waarschijnlijk veel te hoog zijn, en het hebben van wat lijnzaadolie met lignanen kan heel goed voor je zijn!

LIJNZAADOLIE VOOR DE HUID - GEZOND OF ONGEZOND DE WAARHEID EN ONWAARHEDEN

Grootste collectie gewichtsverlies sport en gezondheids artikelen

btn promo koop dark large 1 - LIJNZAADOLIE VOOR DE HUID - GEZOND OF ONGEZOND DE WAARHEID EN ONWAARHEDEN

betaal - LIJNZAADOLIE VOOR DE HUID - GEZOND OF ONGEZOND DE WAARHEID EN ONWAARHEDEN