Groente en Fruit

LYCHEE THEE 5 GEWELDIGE EIGENSCHAPPEN

Het drinken van lychee- thee is een verfrissend zoete en verrassend gezonde drank met een exotisch, voedzaam fruit.

Wat Is Lychee Tea?

Lychee thee is een vruchtenthee die bestaat uit lychee fruit, sap, bloemblaadjes of extracten vermengd met traditionele zwarte thee . De litchifruit groeit op een boom die het enige lid is van het geslacht Litchi , wat het werkelijk unieke uiterlijk van het fruit kan verklaren . Deze boom is afkomstig uit een beperkt aantal Chinese provincies en wordt door de geschiedenis heen in de traditionele geneeskunde gebruikt.

Lychee-thee wordt vaak gebrouwen als ijsthee om een zomers  drankje te maken, maar het kan ook warm worden geserveerd. Aangezien het traditionele zwarte thee bevat, zal er cafeïne in deze thee zitten, maar de zoetheid van de vrucht zal veel van de adstringentie in deze drank minimaliseren. Omdat deze vrucht steeds populairder werd als een export over de hele wereld, groeide ook de populariteit van deze thee.lychees - LYCHEE THEE 5 GEWELDIGE EIGENSCHAPPEN

Lychee Tea Nutrition

Deze thee heeft een goede voedingswaarde, met zeer hoge niveaus van kalium en goede hoeveelheden polyfenolen, flavonoïden en beta-caroteen, alsmede vitamine C en diverse B- vitaminen .

Lychee Tea Voordelen

De meest opvallende voordelen van lychee thee zijn onder meer de mogelijkheid om te vergemakkelijken de spijsvertering , voorkomen dat bepaalde vormen van kanker , steun in gewicht verlies , en de bescherming van het hart , onder anderen.

Hart gezondheid

Hoge niveaus  van kalium betekenen dat deze thee kan helpen om de bloeddruk te verlagen en te beschermen tegen atherosclerose , hartaanvallen en beroertes.

Immuunsysteem

Deze thee zorgt voor een belangrijke immuun  systeem hobbel in de vorm van vitamine C, helpen om witte bloedcellen te stimuleren en te beschermen tegen de verkoudheid en griep.

Kanker

Met drie verschillende soorten antioxidanten  in deze  thee is het bekend om oxidatieve stress te verminderen en cellulaire mutatie te voorkomen, wat kan leiden tot kanker.

Spijsvertering

Deze thee werd vaak geconsumeerd na een grote maaltijd, omdat werd aangenomen dat de cafeïne en antioxidanten het spijsverteringsproces versnellen en gladstrijken.

Gewichtsverlies

Cafeïnevrije dranken kunnen de stofwisseling stimuleren , waardoor  het vet sneller wordt verbranden en gewichtsverlies helpt .

Hoe Lychee Tea Te Maken?

Lychee-thee kan op verschillende manieren worden gemaakt, hetzij met het geëxtraheerde sap van de vrucht, of zelfs met de vrucht zelf. Bij traditioneel gebruik werden soms alleen de bloembladen met de thee vermengd voor een meer subtiele zoetheid. Hieronder wordt meer een basisrecept gepresenteerd.

  • Stap 1: Verwijder de schil en hak de vruchten van de litchi fijn.
  • Stap 2: Druk en verpletter ze tot een pulp.
  • Stap 3: voeg een kleine hoeveelheid water toe en pers het sap door een kaasdoek.
  • Stap 4: Breng een pan water aan de kook op het fornuis.
  • Stap 5: Voeg 2-3 zwarte theezakjes toe en laat ze 2-3 minuten trekken.
  • Stap 6: voeg het lycheesap toe.
  • Stap 7: Blijf nog 1-2 minuten staan, haal dan van het vuur en serveer!

Opmerking: U kunt deze thee versieren met vers, geheel litchofruit, tapioca- parels of een beetje melk , afhankelijk van uw voorkeur.

Bijwerkingen

Als u deze thee te veel drinkt, zullen de belangrijkste bijwerkingen afkomstig zijn van het cafeïnegehalte, dus deze thee moet worden vermeden door zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, evenals mensen met een zenuwaandoening of die hun cafeïne-inname willen verminderen. Sommige allergieën voor lychee bestaan, maar ze zijn zeldzaam en zouden resulteren in milde tot matige gastro-intestinale bijwerkingen.