Gezondheid voor mannen

MANNELIJK KAALHEID: OORZAKEN, SYMPTOMEN & BEHANDELINGEN

MANNELIJK KAALHEID: OORZAKEN, SYMPTOMEN & BEHANDELINGEN

Miljoenen mensen over de hele wereld worstelen met mannelijk model kaalheid , dat is de voornaamste reden van haar verlies in de wereldbevolking. De haarverliesindustrieoverschrijdt  1 miljard per jaar, dus er zijn veel mensen die bereid zijn om geld uit te geven om hun sloten op hun plaats te houden. Het is echter van cruciaal belang om alle details over deze aandoening te begrijpen voordat u zich tot enkele van de voorgestelde oplossingen voor deze veel voorkomende aandoening wendt.

INHOUDSOPGAVE

 • Wat is Male mannelijke kaalheid?
 • Oorzaken van mannelijke kaalheid
 • Symptomen van mannelijke kaalheid
 • Behandelingen voor mannelijke kaalheid
  • Haartransplantaties
  • kapsel
  • Finasteride
  • Mosterdolie
  • Lasertherapie
  • Henna-bladeren
  • Minoxidil
  • India Gooseberry
  • Aloë Vera
  • Uiensap
  • Pruiken en haarstukken
 • Is het erfelijk?
 • Referenties
 • Comments

Wat Is Male mannelijke kaalheid?

Ook bekend als haaruitval bij mannen en alopecia androgenen, wordt mannelijke kaalheid gedefinieerd als haarverlies dat de neiging heeft zich te beperken tot de voorzijde en de kruin van het hoofd, met name in het geval van mannen. Hoewel deze aandoening voornamelijk wordt geassocieerd met mannen, ervaart bijna 25% van de vrouwen ook hun eigen versie van de aandoening. Bij vrouwen is kaalheid echter veel minder gebruikelijk dan het dunner worden van het haar als gevolg van verhoogd haarverlies.

Er zijn talloze onjuiste overtuigingen gerelateerd aan de oorzaak van mannelijke kaalheid, evenals tal van ineffectieve behandelingen die de onderliggende oorzaak van hun haarverlies niet aanpakken.

Oorzaken Van Mannelijke Kaalheid

De oorzaak van mannelijke kaalheid van het patroon wordt generaties lang besproken, maar momenteel wordt aangenomen dat het een combinatie is van verschillende factoren, waaronder hormonale balans in het lichaam, genetica, gezondheidsstatus, leeftijd en levensstijl. Sommige van deze bijdragende factoren kunnen sterker effect hebben dan andere, maar het kan moeilijk zijn om de specifieke oorzaak in een bepaald individu te identificeren. Verlies van vrouwelijk patroon blijft nog meer onverklaarbaar voor onderzoekers en experts.

Leeftijd:  De groei en het vasthouden van haar is inherent verbonden met verschillende hormonen in het lichaam, voornamelijk dihydrotestosteron (DHT). Naarmate we ouder worden, verschuift de balans van onze hormonen, waaronder een duidelijke daling van testosteron en een hoog gehalte aan vrije androgenen, waaronder DHT. Bepaalde enzymniveaus, zoals 5-alfa-reductase, zijn ook sterk scheef bij mannen met mannelijke kaalheid en kunnen in verband worden gebracht met de leeftijd. Dit betekent in wezen dat uw risico op mannelijke kaalheid groter wordt naarmate u ouder wordt.

Gezondheidscondities:  als u lijdt aan het metabool syndroom of een andere aandoening die uw hormoonspiegels of metabolische snelheid kan beïnvloeden, is de kaalheid van het mannelijke patroon veel waarschijnlijker in uw toekomst. Diabetes en een slecht cholesterolevenwicht hangen ook nauw samen met uw risico op voortijdige androgene alopecia, dus werken aan uw algehele gezondheid kan deze aandoening helpen voorkomen.

Hormonen:  zoals eerder vermeld, is haarverlies diep gebonden aan hormonale niveaus op de plaats van de haarzakjes. Dihydrotestosteron interageert met insuline-achtige groeifactor (IGF), die de activiteit van haarzakjes op de hoofdhuid regelt. Deze hormonen werken niet altijd op dezelfde manier; bijvoorbeeld, dezelfde hormonen die de groei van het haar op de hoofdhuid kunnen remmen, kunnen ook de groei van gezichtshaar stimuleren. Het werken met een specialist om uw hormonen in evenwicht te brengen is de sleutel als u denkt dat dit de oorzaak is van uw mannelijke kaalheid.

Lifestyle:  Hoewel onderzoek hierom beperkt is, kan overmatig poetsen en het gebruik van sterke chemicaliën of scrubs ook uw risico op androgene alopecia verhogen. Evenzo kunnen zaken als rokenen drugs- en alcoholmisbruik de algehele nutriëntenniveaus verlagen en uw kans op het ontwikkelen van mannelijke kaalheid vergroten.

Baldness - MANNELIJK KAALHEID: OORZAKEN, SYMPTOMEN & BEHANDELINGEN

Symptomen Van Mannelijke Kaalheid

Zoals hierboven kort vermeld, omvatten de symptomen van kaalheid bij mannelijke patronen geleidelijk of snel haarverlies in de hoofd- en voorhoofdsgebieden, evenals in de buurt van de tempels. Beginnend bij de haarlijn en geleidelijk verder terug te bewegen, zal het haar meestal een "M" -vorm vormen, voordat het blijft wijken. Het "laatste" stadium van mannelijke patroonkaalheid is wanneer alleen een hoefijzer- of "U" -vorm van het haar overblijft, waardoor de hoofdhuid grotendeels bloot komt te liggen.

Tijdens dit hele proces wordt het haar korter, fijner en dunner, waardoor er steeds meer huid onder valt. Haar aan de zijkanten van het hoofd wordt zelden aangetast, hoewel sommige mannen ervoor kiezen deze gebieden te scheren om de verminderde haarniveaus op hun hoofd te verminderen. Vrouwelijke patroonkaalheid heeft niet zo duidelijk een progressie, maar wordt in plaats daarvan gekenmerkt door een algemeen dunner worden van het haar.

behandelingen voor mannelijke kaalheid

Behandelingen voor mannelijke kaalheid variëren sterk, van farmaceutische oplossingen tot natuurlijke / kruidenremedies, waaronder haarstukjes of nieuwe haarstijlen, Finasteride, haartransplantaties, Minoxidil, mosterdolie , lasertherapie, hennabladeren , uiensap , aloë vera en Indiase kruisbessen , onder anderen .

Haartransplantaties

 Er zijn een aantal permanente transplantatieoplossingen voor mannelijke kaalheid, zoals micro-transplantatie en spleettransplantatie. Haartransplantaten of haarproppen kunnen worden afgenomenvan donorhaar of van andere delen van het lichaam / de hoofdhuid. Hoewel er in de 4-5 jaar na de procedure melding is gemaakt van verlies van haartransplantaties, kan het zeer effectief zijn om het probleem visueel te verhelpen.

kapsel

In de vroege stadia van mannelijke kaalheid, kan het eenvoudig veranderen van je kapsel deze pijnlijke problemen verlichten. Variërend van kam-over kapsels tot het volledig scheren van het hoofd, kan het veranderen van uw stijl snel en efficiënt de tekenen van haaruitval dekken.

Finasteride

Als een van de twee meest populaire farmaceutische oplossingen voor haaruitval, wordt Finasteride aangetroffen in medicijnen zoals Propecia. Het kan helpen om de productie van de hormonen te verminderen die haarverlies kunnen veroorzaken, wat het proces van mannelijke kaalheid van het patroon vertraagt.

Mosterdolie

Van de natuurlijke kant van dingen, kan mosterdolie topisch worden toegepast op de hoofdhuid, want het is rijk aan zowel zink als bètacaroteen, twee voedingsstoffen die nauw verbonden zijn met de productie van haar en de stimulering van haarzakjes.

Lasertherapie

Lasertherapie op een laag niveau kan worden gebruikt om de haargroei te stimuleren door "koele" lasers af te vuren op de haarzakjes van de hoofdhuid, waardoor hun activiteit wordt gestimuleerd en de haargroei wordt verhoogd, zelfs voor slapende follikels.

Henna-bladeren

Dit is een oude remedie die al duizenden jaren wordt gebruikt om voedingsstoffen te leveren en de haargroei te stimuleren. Hoewel de exacte mechanismen niet volledig worden begrepen, kan dit de bloedtoevoer naar de hoofdhuid verhogen, wat zou kunnen helpen de symptomen van androgene alopecia te vertragen of om te keren.

Minoxidil

Dit zijn de tweede veel voorkomende farmaceutische verbindingen voor mannelijke kaalheid en kunnen worden gevonden in populaire producten zoals Rogaine. Hoewel het niet zo effectief is als Finasteride, is het naar verluidt minder bijwerkingen en kan het haarverlies effectief stoppen wanneer het wordt gebruikt.

India Gooseberry

Deze traditionele Ayurvedische remedie, ook bekend als amla, zit boordevol antioxidanten en andere essentiële voedingsstoffen die de haargroei kunnen stimuleren en de bloedsomloop naar de hoofdhuid kunnen stimuleren. Sommige haarverlies wordt veroorzaakt door oxidatieve stress en de activiteit van vrije radicalen, wat kan worden tegengegaan door het consumeren van deze bessen of het topisch aanbrengen van een geconcentreerde dosis amla-sap.

Aloë Vera

Gewapend met een aantal kritische enzymen die ontstekingen en de dood van huidcellen op de hoofdhuid kunnen voorkomen , is Aloë vera een vertrouwd middel tegen haarverlies en mannelijke kaalheid over de hele wereld.

Uiensap

 Zwavel is niet alleen een actief ingrediënt in uien, maar ook een belangrijke verbinding voor de haargroei, dus regelmatig masseren van dit geconcentreerde sap van uien in de hoofdhuid kan de haargroei snel stimuleren en formulerende follikels opnieuw activeren.

Pruiken en haarstukken

Een andere optie is om gewoon een pruik of een haarstukje te kopen. Toupetjes zijn erg populair bij mannen die net beginnen met het vertonen van mannelijke kaalheid, omdat dit het geleidelijke haarverlies effectief kan verbergen. Sommige mensen zijn tegen deze optie vanwege hun "kunstmatige" uiterlijk, maar ze blijven populair.

Is Het Erfelijk?

Er is veel onderzoek gedaan naar mannelijke kaalheid van het patroon en er is een generiatiesegment gevonden dat is gekoppeld aan androgene alopecia op het X-chromosoom. Aangezien dit chromosoom van je moeder wordt doorgegeven, is er een erfelijke verbinding met de kant van je moeder als het gaat om je steeds bloot wordende hoofd. De belangrijkste boosdoener is het androgeen receptoren, een variatie waarbij het risico op vroegtijdig haarverlies aanzienlijk zal toenemen.

Dit is echter geen eenvoudige verklaring, omdat er andere aanwijzingen zijn dat meerdere genen een impact hebben op uw ultieme haar. Sommige van deze genen kunnen ook van de kant van de vader worden doorgegeven. Met dat gezegd zijnde, zijn er andere niet-genetische factoren die tot mannelijke kaalheid van het patroon kunnen leiden, dus als je grootvader aan je moeders kant nog steeds al zijn haar heeft, is dat geen garantie dat je hetzelfde lot zult genieten .

MANNELIJK KAALHEID: OORZAKEN, SYMPTOMEN & BEHANDELINGEN