Voedsel

MASSAGE 31 GEZONDHEIDS VOORDELEN

31 GEZONDHEIDSVOORDELEN VAN MASSAGE

 • Helpt pijn in de onderrug te verminderen
 • Vermindert angst
 • Verlicht Symptomen van Depressie
 • Verlicht stress
 • Verbetert de slaapstand
 • Vermindert ontsteking
 • Verlicht spierspanning
 • Verbetert de trainingsprestaties
 • Verhoogt het immuunsysteem
 • Verlicht hoofdpijn
 • Helpt kankerbehandelingen
 • Vermindert de effecten van dementie
 • Verlicht postoperatieve pijn
 • Helpt Fibromyalgiepijn verminderen
 • Verbetert de cardiovasculaire gezondheid
 • Vermindert pijn van artrose
 • Verlicht gewrichtsvervangende pijn
 • Verlicht nekpijn
 • Vermindert artritis pijn
 • Verbetert de kwaliteit van leven bij oudere volwassenen
 • Bevordert ontspanning
 • Verlaagt de bloeddruk
 • Verlicht de symptomen van carpaal tunnelsyndroom
 • Verhoogt bewegingsbereik
 • Verbetert de kwaliteit van leven in palliatieve zorg en in de zorg voor verstralers
 • Verlicht Misselijkheid
 • Reguleert de hormoonniveaus
 • Helpt bij de behandeling van spijsverteringsstoornissen
 • Verbetert Brainpower
 • Verlicht de symptomen van astma
 • Verbetert de zwangerschap
 • Conclusie

Massage is een procedure waarbij u spieren en zachte weefsels met handen en vingers drukt, wrijft of manipuleert.

Zelfs knieën, voeten of ellebogen worden gebruikt bij het masseren.

Ook kunnen soms verschillende mechanische apparaten worden toegepast om massage uit te voeren.

Mensen hebben het eeuwenlang beoefend - in het oude China, Japan, Korea, Griekenland en Rome.

Hoewel de meerderheid van de mensen massage alleen als een hulpmiddel beschouwt voor alleen ontspanning, kan het u tal van gezondheidsvoordelen bieden: een boost geven aan uw immuunsysteem, uw gewrichten flexibeler maken, helpen herstellen na trauma's, enz.

Hieronder leest u ongeveer 31 door de wetenschap gestaafde voordelen van massage voor uw gezondheid en welzijn.

 

Helpt pijn in de onderrug te verminderen

 

Volgens TIME ervaren maar liefst 8 van de 10 Amerikanen op enig moment in hun leven rugpijn.

Volgens de Na tionale Institute of Neurological Disorders and Stroke , Amerikanen spenderen ten minste $ 50 miljard per jaar, op zoek naar manieren om lage rugpijn te verlichten.

Volgens een studie uit 2011 gepubliceerd in de Annals of Internal Medicine , helpt massage de pijn in de onderrug te verminderen en de pijn in de rug in het algemeen te verbeteren.

De studie merkt op dat Zweedse en structurele massages de meest nuttige vormen van massage zijn om lage rugklachten te verlichten.

Een studie van 2011 door de National Institutes of Health toonde aan dat massage kan helpen lage rugpijn te verminderen en zelfs geassocieerde angst en depressie te verminderen.

Wekelijkse of tweewekelijkse massages helpen ook de stijfheid van de rug te verminderen.

En volgens een studie van 2006, gepubliceerd door het Yale Prevention Research Center , verbeteren ze het bewegingsbereik bij mensen met artrose.

 

Vermindert angst

 

Volgens de American Association of Angst and Depression Association lijden meer dan 40 miljoen Amerikaanse volwassenen aan angststoornissen .

Omdat deze aandoeningen de kwaliteit van leven en de algehele gezondheid beïnvloeden, is het verlichten van angst essentieel.

Volgens een studie uit 2011 gepubliceerd in de National Institutes of Health , kan massage de symptomen van angst verminderen door:

 • Toenemende neurotransmitters geassocieerd met verminderde angst.
 • Dalende hormonen geassocieerd met geïntensiveerde angst.

 

Verlicht Symptomen van Depressie

 

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention lijdt minstens 10% van alle Amerikaanse volwassenen aan depressie.

Een studie uit 2012, gepubliceerd in het Journal of Alternative and Complementary Medicine, toonde aan dat massage effectief is voor het beheersen van depressie, dankzij het vermogen om cortisol (een stresshormoon) te verlagen.

De studie toonde ook aan dat massage de hoeveelheid serotonine en dopamine verhoogt (neurotransmitters die verband houden met depressie ).

Een onderzoek uit 2010, gepubliceerd door de National Institutes of Health,concludeerde dat de anti-depressieve voordelen van massage vergelijkbaar zijn met die van psychotherapie.

 

Verlicht stress

 

Elk jaar kostten stressgerelateerde aandoeningen Amerikanen $ 300 miljard aan medische rekeningen en verloren productiviteit.

En volgens het American Institute of Stress zijn drie van de vier doktersbezoeken te wijten aan stressgerelateerde aandoeningen.

Een onderzoek uit 2008, gepubliceerd door de National Institutes of Health,toonde aan dat massage fysiologische stressmetingen vermindert (inclusief hormonale en fysieke variabelen).

Volgens een andere studie van 2008, gepubliceerd in de National Institutes of Health , is massage effectief voor stressvermindering (zowel op fysiek als psychologisch niveau).

Dit reliëf is te wijten aan het vermogen van de massage om de hartslag, de bloeddruk (zowel systolisch als diastolisch) en de cortisolspiegel te verlagen.

 

Verbetert de slaapstand

 

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention ervaren 50 tot 70 miljoen Amerikaanse volwassenen slaapstoornissen die hun gezondheid beïnvloeden.

Volgens een studie uit 2012 van de American Massage Therapy Association is massage effectief voor de behandeling van slapeloosheid.

Het stimuleert de aanmaak van melatonine, wat de slaapkwaliteit direct beïnvloedt.

Volgens een studie uit 1992, gepubliceerd in de National Institutes of Health , verbetert massage de kwaliteit van de slaap .

Deze verbetering is te danken aan zijn vermogen om cortisolspiegels te verlagen en symptomen van angst en depressie te verlichten.

 

Vermindert ontsteking

 

De post-oefeningsweefselontsteking manifesteert zich in de vorm van spierpijn en gewrichtspijn, vertraagt ​​het herstel na de training en veroorzaakt overbelastingsverwondingen.

Volgens een studie uit 2012, gepubliceerd in Science Translational Medicine , kan massage ontstekingen verminderen en mensen helpen herstellen na door inspanning geïnduceerde spierschade.

Uit de studie bleek dat massage effectief is voor de fysieke revalidatie van skeletspieren, evenals voor vermindering van de ontsteking en pijn die herstel na oefening of letsel bevorderen.

 

Verlicht spierspanning

 

Spierspanning treedt vaak op als een of meerdere spieren in het lichaam gedurende een langere periode samen blijven.

Volgens een studie van 2005, gepubliceerd door de National Institutes of Health , helpt massage het spierweefsel rechtstreeks te beïnvloeden en de contractie los te laten (wat resulteert in spierspanningsverlichting).

Een onderzoek uit 2014, gepubliceerd in het International Journal of Sports Physical Therapy, toonde aan dat massage nuttig is voor het loslaten van samengetrokken spieren en het verlengen van strakke spieren.

Het onderzoek toonde ook aan dat massage helpt bij het behandelen van stijve, pijnlijke spieren (terwijl pijnlijke contracties, spasmen en zenuwcompressie worden verminderd).

 

Verbetert de trainingsprestaties

 

Iedereen die traint (inclusief amateur- en professionele sporters) krijgt af en toe slechte prestaties (bijvoorbeeld lage energieniveaus, pijn, langzaam herstel, frequent letsel en geen zichtbare toename van fitness).

Een onderzoek uit 2008, gepubliceerd door de National Institutes of Health, vond massage effectief voor het verbeteren van de trainingsprestaties, het bevorderen van sneller herstel, het verbeteren van de conditie, het voorkomen van blessures en het helpen handhaven van de conditie.

Volgens een studie uit 2008 gepubliceerd in de North American Journal of Sports Physical Therapy verbetert massage de trainingsprestaties.

Deze verbetering is te danken aan zijn vermogen om spierspanning te verlichten, de functie van het zachte weefsel te verbeteren, ontspanning te bevorderen en spierpijn met vertraagde aanvang te verminderen.

 

Verhoogt het immuunsysteem

 

Volgens de American Autoimmune Related Diseases Association lijden ongeveer 50 miljoen Amerikanen aan een auto-immuunziekte.

Een studie uit 2012 van het Journal of Alternative and Complementary Medicinekoppelde massage aan versterking van het immuunsysteem.

De studie wees uit dat wekelijkse en tweewekelijkse massages effectief de cortisolspiegel verlagen, terwijl het de oxytocine- en witte bloedcellen (die helpen om ziektes te bestrijden) verhoogt.

De studie toonde ook aan dat massage de OT- en AVP-niveaus beïnvloedt, die een essentiële rol spelen in het functioneren van het immuunsysteem.

 

Verlicht hoofdpijn

 

Volgens de Migraine Research Foundation lijdt 12% van de wereldbevolking aan migraine en hevige hoofdpijn.

Volgens een studie van 2009, gepubliceerd in de National Institutes of Health , helpt massage de pijn van migraine en spanningshoofdpijn te verlichten.

De studie vond ook massage effectief zijn in het terugdringen van een deel van de stress en woede in verband met hoofdpijn.

Een onderzoek uit 2002 door de American Public Health Association heeftuitgewezen dat massage de frequentie, intensiteit en duur van hoofdpijn kan verminderen.

Het vermindert ook het medicatiegebruik en vergroot het bereik van de cervicale beweging.

 

Helpt kankerbehandelingen

 

Volgens de American Society of Clinical Oncology lijden maar liefst één op de drie kankerpatiënten aan een posttraumatische stressstoornis.

Een onderzoek uit 2012 door BMJ Supportive and Palliatieve zorg toonde aan dat massage klinische voordelen biedt die kankerbehandelingen vergemakkelijken.

Naast het verbeteren van de algemene emotionele en fysieke toestand van kankerpatiënten, toonde de studie aan dat massage hun pijn, vermoeidheid en misselijkheid helpt verminderen.

Daarom kan massage in combinatie met standaardzorg de kwaliteit van leven van kankerpatiënten verbeteren.

 

Vermindert de effecten van dementie

 

In 2010 hadden naar schatting 35,6 miljoen mensen wereldwijd dementie.

En volgens de National Institutes of Health zal dat aantal tegen 2030 naar 65,7 miljoen verdubbelen.

Volgens een studie uit 2013 van de Journal of Clinical Nursing , helpt massage bij het verminderen van geagiteerd en agressief gedrag bij oudere volwassenen met dementie.

Een onderzoek uit 2014, gepubliceerd in het Journal of Alternative and Complementary Medicine, toonde aan dat massage effectief kan zijn voor het verlichten van psychische stress bij patiënten met dementie.

De dichte aanwezigheid van een ander menselijk wezen (de massagetherapeut) vermindert angst en leed, terwijl het comfort bevordert.

 

Verlicht postoperatieve pijn

 

Volgens het Publicatieblad van de American Pain Society ervaren de meeste patiënten die chirurgische ingrepen ondergaan postoperatieve pijn.

Volgens een studie uit 2007, gepubliceerd door de National Institutes of Health , kan massage postoperatieve pijn verlichten door de intensiteit ervan te verminderen (en het leed dat daarmee gepaard gaat).

De studie vond ook dat massage een effectief hulpmiddel is voor het verlichten van acute postoperatieve pijn bij patiënten die grote chirurgische ingrepen ondergaan.

Het vermindert de doses van pijnstillers, terwijl het de niveaus van kalmte verhoogt.

Een onderzoek uit 2010, gepubliceerd door de National Institutes of Health,toonde aan dat massage patiënten helpt omgaan met de uitdagende fysieke en psychologische aspecten van hun gezondheidstoestand.

 

Helpt Fibromyalgiepijn verminderen

 

Volgens het National Institute of Arthritis en Musculoskeletal and Skin Diseasestreft fibromyalgie 5 miljoen Amerikaanse volwassenen.

Een studie uit 2002, gepubliceerd in de National Institutes of Health, vond dat massage nuttig is voor het verminderen van fibromyalgiepijn.

Het vermindert stijfheid, vermoeidheid, angst en depressie (allemaal primaire symptomen van fibromyalgie).

Het onderzoek toonde ook aan dat massage fibromyalgiepijn kan verminderen door gevoelige punten te verminderen, cortisolspiegels te verlagen en de kwaliteit van de slaap te verbeteren.

 

Verbetert de cardiovasculaire gezondheid

 

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention is hartziekte de belangrijkste doodsoorzaak in de Verenigde Staten (25,).

Een onderzoek uit 2013 door het International Journal of Preventative Medicine heeft aangetoond dat massage effectief is in het verlagen van de hartslag.

Hoge bloeddruk en hartslag zijn geassocieerd met hart- en vaatziekten (inclusief hypertensie en coronaire hartziekte).

 

Vermindert pijn van artrose

 

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention treft osteoartritis (een degeneratieve gewrichtsaandoening) bijna 14% van Amerikaanse volwassenen van 25 jaar of ouder.

Volgens een studie uit 2012 gepubliceerd in de National Institutes of Health , kan massage de pijn veroorzaakt door osteoartritis van de knie aanzienlijk verminderen.

De studie wees uit dat de Zweedse massage bijzonder effectief is voor het verlichten van de pijn van artrose.

 

Verlicht gewrichtsvervangende pijn

 

Volgens Health Line leven momenteel meer dan 4,5 miljoen Amerikanen met ten minste één totale knievervanging.

Een studie uit 2015 van het Journal of Physical Therapy Science toonde aan dat massage de pijn kan verminderen (of zelfs elimineren) na totale gewrichtsvervanging (artroplastiek).

Het onderzoek toonde ook aan dat massage effectief was in het verminderen van de spierstrakheid, het verzachten van weefsels en het verminderen van de zwelling in de gewrichten.

In de studie toonde de groep die mechanische massage ontving een significante vermindering van oedeem en pijn, terwijl ze ook verbeteringen toonden in actieve knieflexie.

 

Verlicht nekpijn

 

Naar schatting 76,5 miljoen Amerikanen (26,) melden dat ze meer dan 24 uur per dag pijn hebben ervaren.

En volgens de American Academy of Pain Medicine heeft ongeveer 70% van de Amerikaanse volwassenen minstens één keer in hun leven nekpijn.

Een onderzoek uit 2009, gepubliceerd door de National Institutes of Health,koppelde massage aan het verlichten van nekpijn (althans op korte termijn).

De studie toonde aan dat massage effectief kan ontdoen van ongemak in de nek en zelfs de houding kan verbeteren om nekpijn verder te verlichten.

 

Vermindert artritis pijn

 

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention werden in de periode tussen 2010 en 2012 jaarlijks ongeveer 52,5 miljoen Amerikaanse volwassenen (22,7,) gediagnosticeerd met enige vorm van artritis (inclusief reumatoïde artritis).

Een in 2012 gepubliceerd onderzoek in de Journal of Complementary Therapies in Clinical Practice toonde aan dat massage positieve effecten kan hebben bij de behandeling van reumatoïde artritis.

Uit de studie bleek dat massage effectief is in het verminderen van pijn bij patiënten die lijden aan reumatoïde artritis in hun armen en handen.

De studie toonde ook aan dat massage een positief effect heeft op het vermogen van sommige patiënten om de mobiliteit van hun armen en handen te beheersen.

Volgens een studie van 2015, gepubliceerd door de National Institutes of Health , is massage ook gekoppeld aan het verminderen van pijn en stijfheid en verbetert het de algehele functie van de gewrichten.

 

Verbetert de kwaliteit van leven bij oudere volwassenen

 

Tegen 2056 wordt geschat dat de bevolking van Amerikanen van 65 jaar of ouder groter zal worden dan de Amerikaanse bevolking jonger dan 18 jaar.

En het Amerikaanse Department of Commercea projecteert dat in 2040 28 miljoen Amerikanen 80 of meer zullen zijn.

Volgens een studie uit 2007, gepubliceerd in de National Institutes of Health , biedt massage klinische voordelen bij het verbeteren van het positieve welzijn en het verminderen van angst en depressie bij oudere volwassenen.

De studie vond ook massage effectief zijn in het verminderen van stressperceptie, het stimuleren van vitaliteit en het verbeteren van de kwaliteit van leven bij oudere volwassenen.

 

Bevordert ontspanning

 

Volgens de American Psychological Association meldt bijna de helft van de Amerikanen prikkelbaarheid of woede die het gevolg is van stress.

Volgens een studie van 2010, gepubliceerd door de National Institutes of Health , vertonen rug- en handmassages significante verbeteringen voor zowel de fysiologische als psychologische indicatoren van ontspanning.

En een studie uit 2011, gepubliceerd door de National Institutes of Health, vond dat de ontspanning die door massage wordt veroorzaakt, minstens 16-18 uur kan duren.

 

Verlaagt de bloeddruk

 

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention hebben ongeveer 75 miljoen Amerikaanse volwassenen (29,) een hoge bloeddruk .

Een studie uit 2014, gepubliceerd in het Journal of Cardiovascular Nursing,toonde aan dat massage zeer effectief is in het verlagen van zowel de systolische als de diastolische bloeddruk.

Hoge bloeddruk is een belangrijke risicofactor voor hart- en vaatziekten.

En een studie uit 2013, gepubliceerd in de National Institutes of Health, toonde aan dat massage de bloeddruk tot 72 uur kan verlagen.

 

Verlicht de symptomen van carpaal tunnelsyndroom

 

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention heeft naar schatting 3% van de werkende volwassenen in de leeftijd van 18-64 jaar het carpale tunnelsyndroom.

En volgens een studie uit 2013, gepubliceerd door de National Institutes of Health, helpt massage de symptomen en de functionele status van dit syndroom aanzienlijk te verminderen.

Een in 2008 gepubliceerde studie in The Journal of Alternative en Complementary Medicine toonde aan dat massage effectief kan zijn bij het verlichten van symptomen van carpaal tunnel syndroom en het verbeteren van de grijpkracht.

 

Verhoogt bewegingsbereik

 

Bewegingsbereik is het volledige bewegingspotentieel van een gewricht.

Een onderzoek uit 2008, gepubliceerd door de National Institutes of Health,toonde aan dat massage effectief kan zijn bij het vergroten van het bewegingsbereik, terwijl het pijn in de onderrug en ischias verlicht.

Volgens een studie uit 2002, gepubliceerd in de National Institutes of Health , kan massage het bewegingsbereik vergroten (zelfs bij patiënten met chronische lage rugpijn).

Het onderzoek toonde ook aan dat massage de flexieprestaties en pijn in de romp kan verbeteren.

 

Verbetert de kwaliteit van leven in palliatieve zorg en in de zorg voor verstralers

 

Volgens het National Hospice en Palliatieve zorg , vond bijna 40% van alle Amerikaanse sterfgevallen in 2007 plaats in de armenzorg.

Hoewel de kwaliteit van leven voor patiënten in palliatieve zorg en zorgverlening vaak in het gedrang komt, toonde een onderzoek uit 2011 in de National Institutes of Health aan dat massage de kwaliteit van leven van dergelijke patiënten kan verbeteren.

Het heeft het vermogen om comfort en ontspanning te bieden.

De studie toonde ook aan dat massage effectief is bij het verlichten van symptomen en aandoeningen die vaak geassocieerd worden met dergelijke patiënten (waaronder angst, depressie, stress, vermoeidheid, pijn, misselijkheid en slapeloosheid).

 

Verlicht Misselijkheid

 

Volgens de National Institutes of Health , misselijkheid en braken treft 70% tot 80% van alle zwangere vrouwen.

En volgens een in 2007 gepubliceerde studie in The Journal of Alternative and Complementary Medicine , verlicht massage aanzienlijk misselijkheid bij vrouwen die chemotherapie ondergaan voor borstkanker.

Een onderzoek uit 2006, gepubliceerd door de National Institutes of Health,toonde aan dat massage tijdens de zwangerschap ernstige misselijkheid vermindert.

 

Reguleert de hormoonniveaus

 

Hormonen zijn essentieel voor de menselijke gezondheid.

Ze beïnvloeden het endocriene systeem, de schildklier, het metabolisme, de voortplantingsklieren, lever, nieren en het hart.

Een onderzoek uit 2012, gepubliceerd in de National Institutes of Health, toonde aan dat massage het hormoonniveau in het menselijk lichaam reguleert en stimuleert.

De studie toonde aan dat massage effectief was in het verhogen van oxytocine en het verminderen van het adrenocorticotroop hormoon bij mensen.

Volgens een studie van 2005 gepubliceerd door de International Journal of Neuroscience , helpt massage bij het verminderen van cortisol en het activeren van serotonine en dopamine.

 

Helpt bij de behandeling van spijsverteringsstoornissen

 

Volgens het National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Disease , zijn tussen de 60 en 70 miljoen mensen over de hele wereld getroffen door spijsverteringsstoornissen.

Een studie uit 2011, gepubliceerd door de National Institutes of Health, toonde aan dat massage effectief is bij de behandeling van spijsverteringsstoornissen.

De studie concludeerde dat massage de peristaltiek kan stimuleren, de frequentie van stoelgang (van verstopte patiënten) kan verhogen en de reistijd van de dikke darm kan verkorten.

Hetzelfde onderzoek toonde ook aan dat massage het ongemak en de pijn kan verminderen die gepaard gaan met spijsverteringsstoornissen en helpen bij het behandelen van langdurige constipatie.

 

Verbetert Brainpower

 

Volgens de Association for Safe International Road Travel sterven wereldwijd bijna 1,3 miljoen mensen elk jaar aan verkeersongevallen.

Een groot deel van de auto-ongelukken wordt veroorzaakt door een gebrek aan alertheid en slaperigheid.

Een onderzoek uit 1996, gepubliceerd door de National Institutes of Health,toonde aan dat massage de alertheid kan verhogen.

De studie koppelde massage aan betere denkkracht en een verhoogd vermogen om problemen sneller en nauwkeuriger op te lossen.

 

Verlicht de symptomen van astma

 

Volgens de American Academy of Allergy Asthma & Immunology heeft ongeveer 25 miljoen van de Amerikaanse bevolking (8,) astma.

En volgens een studie uit 2011 gepubliceerd in The Journal of Alternative and Complementary Medicine verbetert massage de longfunctie bij kinderen met astma.

 

Verbetert de zwangerschap

 

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn complicaties tijdens zwangerschap en bevalling de op één na grootste doodsoorzaak bij meisjes van 15 tot 19 jaar oud.

Een studie uit 2010, gepubliceerd in de National Institutes of Health, vond massage zeer effectief tijdens de zwangerschap, vanwege het vermogen om depressie en angst te verminderen en been- en rugklachten te verlichten.

De studie toonde ook aan dat massage het risico op prenatale complicaties kan verminderen, waardoor de noodzaak van medicatie afneemt.

Bovendien toonde het onderzoek een lagere incidentie van prematuriteit en een laag geboortegewicht bij gemasseerde zwangere vrouwen.

 

Conclusie

 

Massage kan u een breed scala aan gezondheidsvoordelen bieden.

Het helpt om stress te verminderen en te ontspannen, verlicht pijn en zorgt voor algemene verbetering van de gezondheid.

Massage ondergaan stimuleert regelmatig uw immuunsysteem en helpt uw ​​fitnessprestaties.

Tegenwoordig kunt u kiezen uit meer dan 80 soorten massages en die vinden die bij u past.

Vergeet niet dat het altijd beter is om een ​​arts te raadplegen voordat u met procedures begint.