Slaap & Dromen

 NATUURLIJKE REMEDIES EN KRUIDEN VOOR SLAAP, ONTSPANNING EN PIJNVERLICHTING.

maxresdefault -  NATUURLIJKE REMEDIES EN KRUIDEN VOOR SLAAP, ONTSPANNING EN PIJNVERLICHTING.

 NATUURLIJKE REMEDIES EN KRUIDEN VOOR SLAAP, ONTSPANNING EN PIJNVERLICHTING.

Slaap is een must voor ons allemaal, maar dat betekent niet dat het gemakkelijk gaat. En of we krijgen wat we nodig hebben of niet, we moeten blijven functioneren in het dagelijks leven.Er zijn genoeg slaapmiddelen op recept verkrijgbaar   die ons daarbij kunnen helpen, maar ze hebben ook bijwerkingen die velen liever doen.

Als u geen toevlucht wilt nemen tot sterke farmacologische sedativa, is het misschien tijd om naar de kracht van planten te kijken. Kruiden worden al eeuwenlang gebruikt voor hun geneeskrachtige en helende voordelen , en hun extracten en verbindingen hebben zelfs een plaats in wetenschappelijk onderzoek en farmaceutische geneesmiddelen.

>> U houdt misschien van: De beste slaapkruiden voor slaap en ontspanning

Dus als je moeite hebt met moe worden of in slaap blijven, probeer dan een kalmeringsmiddel van Moeder Natuur en bekijk deze kruiden die je kunnen helpen de nacht door te slapen.

Valeriaan

Valeriaan is populair onder insomniacs dankzij zijn potentieel met het induceren van een meer rustgevende slaap , en het kan worden gebruikt als een tinctuur, capsule of een heerlijk kopje thee voor het slapen gaan.

hops

Hop is een ander kalmerend kruid en valeriaan kan worden gecombineerd met extract van hop voor grotere slaapvoordelen . Ze zijn allebei bekend als mild en veilig, en ze kunnen soms worden gebruikt in combinatie met andere slaapmiddelen. Zowel hop als valeriaan kunnen goed combineren met melatonine (het beroemde slaaphormoon dat overal in winkels wordt meegenomen), dus mensen met lange en rusteloze nachten kunnen een serieus actieplan verzinnen.

dried herbs sleep remedies -  NATUURLIJKE REMEDIES EN KRUIDEN VOOR SLAAP, ONTSPANNING EN PIJNVERLICHTING.

Met slechts een klein deel van de kalmerende eigenschappen van de natuur en doc's oke, kunt u sneller, langer en rustiger slapen zonder de slaperigheid of bijwerkingen van recepten.

Kruiden voor stress en angst

Angst kan ons wakker houden in bed, ongeacht hoeveel schapen we tellen. Als stress je in de vroege uurtjes in gedachten heeft verloren, dan wil je misschien ashwagandha of passiebloem om ontspanning te bevorderen .

Ashwagandha

Ashwagandha is een kruid dat enorm populair is in de oude Ayurvedische traditie van de Indiase geneeskunde. Het is een adaptogen dat in staat is om hormonen te reguleren die uit angst worden gegooid door angst, waardoor onze lichamen in een meer gebalanceerde en ontspannen toestand komen.

Passiebloem

Passiebloem heeft niet dezelfde indrukwekkende staat van dienst als ashwagandha, maar het heeft laten zien dat het de moeite van het overwegen waard is als een hulpmiddel voor slaap en angst. Dankzij passiebloem die de productie van chemische GABA (gama-aminoboterzuur) verhoogt , kan een kopje thee de kalmte en ontspanning bieden die nodig is om die z's te vangen. Dus houd een blikje passiebloemthee naast je kamillepakket.

Terwijl je bezig bent met herbal relaxation, moet je de kalmerende kruiden van aromatherapie overwegen. De etherische oliën van bepaalde kruiden kunnen wonderen doen als het gaat om ontstressen. En alles wat nodig is, is een vleugje! Vanwege de relatie tussen etherische oliën en het reuksysteem , kan een enkele inhalatie krachtige en onmiddellijke effecten hebben op onze stemming. Essentiële oliën van lavendel en romeinse kamille zijn populair vanwege hun kalmerende eigenschappen, maar minder bloemige opties zoals marjolein, cederhout en bergamot bieden ook slaperig snuiven.

Pijn en spanning

Houdt de pijn je de hele nacht door? Als dat zo is, zijn essentiële oliën zelfs nog meer ruimte waard in dat medicijnkastje. Venkel, rozemarijn en pepermunt zijn antispasmodica die een geweldige manier zijn om gespannen, pijnlijke en rusteloze spieren te ontspannen.

Pijnstillende analgetische essentiële oliën zoals lavendel en zoete marjolein bieden ook zoet ruikende rust voor lichaamspijnen. En als u te maken heeft met de pijn van ontstekingen door ziekten zoals artritis, fibromyalgie en lupus , dan kunnen ontstekingsremmende essentiële oliën u helpen ontspannen in slaap door zwelling en pijn te verzachten.

Andere kruiden slaapmiddelen

Citroen, wierook, theeboomolie, citroengras, lavendel en pepermunt bieden allemaal geurende bedtijdsteun. Ze kunnen zeker worden gebruikt in een kruidenthee , maar essentiële oliën zijn sterk geconcentreerd en bieden snelle verlichting door plaatselijke toepassing.

Breng eenvoudig essentiële oliën aan op uw voetzolen of combineer ze met een dragerolie zoals jojoba, zoete amandel of kokosnoot voor een rustgevende massageolie die in uw pijnlijke gewrichten en geïrriteerde spieren kan worden gewreven. Je zult versteld staan ​​hoe snel essentiële oliën je klachten kunnen kalmeren.

Er zijn genoeg opties beschikbaar voor al die bedtijdbehoeften. Dus, voordat u weer een andere pillenfles ophaalt, praat met uw zorgverlener over deze populaire kruidengeneesmiddelen.

Ze zijn allemaal verkrijgbaar in de vorm van een tinctuur, poeder, capsule, thee of etherische olie (soms zelfs alle vijf!) En veel ervan kunnen voor bijna niets worden gekocht. Zorg dat doc in orde is en kijk wat er gebeurt.

Kruiden Slaapkussen

Een andere optie om kruiden als slaapmiddel te gebruiken, en een favoriet van Dr Oz van de TV zijn kruiden slaapkussens, die soms als droomhoofdkussens worden bekend  .

Als u uw eigen slaapkussen wilt maken, vult u eenvoudig een stoffen zak met uw favoriete mix van ontspannende kruiden zoals  citroenmelisse , kamille en lavendel en naait deze.

Plaats het ofwel in de hoes van uw kussen en tijdens de nacht zal uw lichaamswarmte helpen de actieve stoffen in de kruiden te activeren. De aromatherapie helpt je om je te kalmeren en een betere nachtrust te creëren.

Heb je kruiden gebruikt voor je slaapproblemen? 

 NATUURLIJKE REMEDIES EN KRUIDEN VOOR SLAAP, ONTSPANNING EN PIJNVERLICHTING.