Lichaam

Natuurlijke remedies voor constipatie / verstopping

Natuurlijke remedies voor constipatie

a pile of kiwi fruits - Natuurlijke remedies voor constipatie / verstopping
Soms kan het moeilijk zijn om een ​​stoelgang te hebben. We ontdekken enkele van de natuurlijke remedies die een persoon kunnen helpen om te poepen en levensstijlwijzigingen om hen te helpen gezond en regelmatig te blijven.

Darmbewegingen zijn voor iedereen anders. Het gezonde bereik wordt meestal beschouwd als van drie keer per week tot drie keer per dag.

Veel dingen kunnen van invloed zijn op de mogelijkheid om te poepen, van een dieet of ziekte tot een verandering in de routine.

Een laxeermiddel is een medicijn dat een stoelgang stimuleert. Er zijn ook enkele natuurlijke remedies die als alternatief kunnen worden gebruikt. In dit artikel bekijken we zeven van deze opties.

Natuurlijke remedies

Kiwi's kunnen een groot natuurlijk laxeermiddel zijn, omdat ze veel vezels bevatten en de spijsvertering kunnen bevorderen.

Er zijn enkele natuurlijke manieren om een ​​stoelgang aan te moedigen. Hieronder staan ​​acties die moeten worden genomen, eten en drinken om te proberen en kruidenremedies die kunnen helpen.

1. Oefening

Oefening kan de spieren in het onderste deel van het spijsverteringsstelsel stimuleren. Dit deel van de darm verwijdert afval uit het lichaam in de vorm van kak.

Een stevige wandeling maken, joggen of een andere vorm van lichaamsbeweging kiezen, kan een stoelgang bevorderen.

2. Ontspanning en houding

Niet kunnen poepen wanneer gewenst kan stressvol zijn. Proberen te ontspannen en voldoende tijd te nemen kan helpen. Persen of proberen het lichaam te dwingen te poepen is niet gezond.

Door de knieën boven de heupen op te heffen, kan het makkelijker worden om te poepen. De voeten op een blok of ontlasting rusten als ze op het toilet zitten, zijn manieren om de knieën op te heffen.

3. Pruimen

Dit gedroogde fruit is een geweldige bron van vezels en vezels helpen bij het verplaatsen van voedsel door het spijsverteringsstelsel. Het eten van een paar pruimen kan helpen om een ​​stoelgang te stimuleren.

4. Senna

Senna is een plant, en zijn bladeren en fruit worden gebruikt als een natuurlijk laxeermiddel. Het is op grote schaal online beschikbaar voor gebruik in tabletvorm of in vloeibare vorm.

Het kruid heeft ongeveer 8 uur nodig om te werken. Een persoon kan ervoor kiezen om senna te nemen voordat ze gaan slapen, zodat het 's nachts werkt. Dit zou moeten betekenen dat ze 's ochtends een stoelgang kunnen hebben.

5. Kiwifruit

Kiwi's bevatten veel vezels en uit onderzoek in 2013 blijkt dat ze de spijsvertering kunnen bevorderen. Dit zou betekenen dat de vrucht een nuttig natuurlijk laxans kan zijn om te proberen.

6. Koffie

Sommige oudere onderzoeken suggereren dat koffie mensen kan helpen om een ​​stoelgang te hebben. Een in 2006 gepubliceerde studie wees uit dat vrouwen die koffie dronken minder kans hadden op constipatie .

Er is weinig recent onderzoek naar dit gebied, hoewel een onderzoek uit 2015 suggereerde dat cafeïnevrije koffie was gekoppeld aan een verminderde tijd voor een stoelgang na een stoelgang.

Het is niet duidelijk waarom koffie dit effect heeft, maar een kopje drinken kan een persoon helpen om te poepen.

7. Lijnzaadolie

Een kleine studie vond lijnzaadolie om goed te werken bij de behandeling van obstipatie. Mensen die deelnamen aan het onderzoek kregen 4 milliliter lijnzaadolie per dag.

Lijnzaadolie kan als supplement worden ingenomen en wordt normaal in capsulevorm toegediend.

 

Wanneer je moet poepen, maar niet kunt

toilet sign in an airport - Natuurlijke remedies voor constipatie / verstopping

Het toilet op verschillende tijdstippen gebruiken tijdens het reizen kan het voor iemand moeilijker maken om te poepen.

Constipatie is de medische term om niet regelmatig te poepen of het moeilijk vinden om te poepen. Andere symptomen zijn onder meer een opgeblazen gevoel, misselijkheid of buikpijn.

Constipatie heeft niet altijd een duidelijke oorzaak. Het gebeurt vaak omdat iemand niet voldoende vezels eet, voldoende vocht drinkt of voldoende beweegt. Stress of een verandering in de routine kan ook constipatie veroorzaken, en het kan een bijwerking van sommige medicijnen zijn.

Reizen kan betekenen dat iemand het toilet niet op de gebruikelijke tijden gebruikt. Het kan helpen als ze een pauze in de badkamer plannen om zich aan hun normale routine te houden.

Stress of angst over poepen weg van huis kan iemand stoppen in staat om te gaan. Een persoon moet proberen te ontspannen, zich op zijn gemak te voelen en niet overhaasten, wat allemaal kan helpen.

 

Tips voor een gezonde stoelgang

Een dieet dat voldoende vezels bevat, kan helpen om het spijsverteringsstelsel gezond te houden. De twee soorten vezels zijn oplosbaar en onoplosbaar, en beide zijn nodig in het dieet.

Bronnen van vezels zijn onder andere:

Oplosbaar

 • fruit
 • haver
 • pulsen, zoals bonen of linzen

Onoplosbaar

 • volkoren pasta, brood en ontbijtgranen
 • schil van fruit en groenten, zoals aardappelen of appels
 • bruine rijst

Voedingsmiddelen zoals frites, ijs en bewerkte voedingsmiddelen bevatten niet veel vezels.

Door voldoende water te drinken, wordt kak zacht en gemakkelijk te passeren. De gemiddelde volwassene moet 6 tot 8 glazen vocht per dag drinken .

Streven naar een stoelgang die elke dag rond dezelfde tijd rondloopt, kan sommige mensen helpen om regelmatig te poepen. Een persoon zou moeten proberen te gaan wanneer de drang voor het eerst arriveert. Uitstel van poepen zorgt ervoor dat water opnieuw wordt geabsorbeerd, wat leidt tot moeilijkere ontlasting van de ontlasting.

Het lichaam heeft tijd nodig om voedsel te verteren, dus een persoon moet enige tijd verstreken voordat hij poogt na een maaltijd te poepen. Regelmatige maaltijden helpen ook met regelmatige stoelgang.

Als u voldoende tijd hebt om de badkamer te gebruiken, kan dit helpen. Stress kan het moeilijk maken om te poepen wanneer dat nodig is.

Wanneer een dokter bezoeken?

doctor writing notes with patient - Natuurlijke remedies voor constipatie / verstopping

Een arts kan laxeermiddelen voorschrijven als veranderingen in het dieet en de levensstijl het niet gemakkelijker maken om te poepen.

Een persoon heeft waarschijnlijk constipatie als:

 • ze hebben in een week minder dan drie keer gepoept
 • hun kak is hard of droog
 • het is moeilijk om te poepen omdat hun ontlasting groter is dan normaal

Indien onbehandeld, constipatie kan leiden tot complicaties, zoals stapels .

Als een persoon wijzigingen heeft aangebracht in hun dieet en levensstijl, maar nog steeds verstopt is, kunnen ze een arts raadplegen.

Een laxeermiddel kan nodig zijn om obstipatie te behandelen. Er zijn verschillende laxeermiddelen beschikbaar. Een arts kan de meest geschikte arts voorschrijven.

Zorg ervoor dat u de instructies opvolgt voor hoeveel medicatie u moet innemen. Laxeermiddelen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid als ze niet goed worden ingenomen. Ze verminderen ook het natuurlijke vermogen van de darm om ontlasting te verplaatsen als deze regelmatig wordt gebruikt of te vaak wordt gebruikt.

Niet regelmatig kunnen poepen kan een teken zijn van een onderliggende medische aandoening. Iemand moet een arts raadplegen als hij een van de volgende symptomen heeft, naast het niet regelmatig kunnen poepen:

 • bloed in de kak
 • al heel lang een opgeblazen maag
 • vaak moe voelen
 • onverwacht gewichtsverlies

vooruitzicht

Niet kunnen poepen is ongemakkelijk en frustrerend. Veranderingen in het dieet en de levensstijl moeten echter een einde maken aan constipatie en helpen om de stoelgang regelmatig te houden. Lopen, sporten en drinken zijn allemaal manieren om te helpen.

Het toevoegen van sommige vezelrijke voedingsmiddelen aan het dieet, zoals fruit en volkoren brood, kan ook een groot verschil maken.

We kiezen deze artikelen op basis van de kwaliteit van