Gezondheid voor mannen

PENIS BREUK OF FRACTUUR: SYMPTOMEN, OORZAKEN EN BEHANDELING

two pairs of feet at the end of a bed - PENIS BREUK OF FRACTUUR: SYMPTOMEN, OORZAKEN EN BEHANDELING

Penis fractuur: symptomen, oorzaken en wat te doen

Een penisbreuk is een zeldzame en alarmerende verwonding die kan optreden tijdens geslachtsgemeenschap.

Een penis breuk is niet hetzelfde als een breuk in een bot. In plaats daarvan is het een breuk in de twee delen van de penis die verantwoordelijk zijn voor erecties: de corpora cavernosa en de penisschede.

Omdat de blessure langdurige schade aan de seksuele en urinaire functie van een man kan veroorzaken, is het belangrijk om medische noodhulp te zoeken.

Inhoud van dit artikel:

 1. Wat zijn de symptomen van een penisbreuk?
 2. Oorzaken
 3. Wanneer een dokter bezoeken?
 4. Diagnose
 5. Behandelingen voor een penisbreuk
 6. Nazorg en herstel

 

Wat zijn de symptomen van een penisbreuk?

Tijdens de seks kan een penisfractuur optreden.

Een penisbreuk is een pijnlijke verwonding die meestal voorkomt in de onderste twee derde van de penis.

Symptomen van een penisbreuk zijn onder andere:

 • bloeden uit de penis
 • donker gekleurde kneuzingen ervaren in de penis
 • moeite hebben met plassen
 • een krakend of knallend geluid horen
 • een erectie opeens verliezen
 • pijn die varieert van minimaal tot ernstig

Volgens onderzoek zijn symptomen van de penis fractuur die geen knallend geluid of snel verlies van erectie bevatten meestal het gevolg van een ander type letsel.

Een penisbreuk zal vaak veroorzaken dat de penis aanneemt wat artsen een "misvorming van de aubergine" noemen, waarbij de penis paars en gezwollen lijkt. Zeldzamer symptomen van een penisbreuk zijn onder meer zwelling in het scrotum en bloed in de urine.

Andere aandoeningen die de symptomen van een penisbreuk nabootsen, zijn onder meer een ruptuur van de aderen en slagaders in de penis en een gescheurd, suspensief ligament.

Een arts kan beeldvormingstechnieken gebruiken en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om het verschil tussen de omstandigheden te bepalen.

Oorzaken

Over de rand rollen op een opgerichte penis in bed kan een oorzaak van een penisfractuur zijn.

De penis heeft een gebied van sponsachtig weefsel dat de corpus cavernosa wordt genoemd. Wanneer een man een erectie heeft, concentreert het bloed in de penis zich in dit gebied. Wanneer de penis rechtop staat, kunnen één of beide kanten van de corpus cavernosa breken, wat resulteert in een penisbreuk.

Een penisbreuk treedt meestal alleen op als de penis van een man rechtop staat. Een slappe penis breekt normaal gesproken niet, omdat de corpus cavernosa niet zo groot is als wanneer de penis rechtop staat.

Volgens een review , de meeste gevallen van penisbreuk in de Verenigde Staten optreden tijdens geslachtsgemeenschap.

Het letsel treedt meestal op als een man tegen het schaambeen of het perineum duwt, waardoor het corpus cavernosum kan breken of breken.

Mannen hebben niet noodzakelijkerwijze ruige seks wanneer een fractuur optreedt, maar kunnen zich in een positie bevinden waar de penis meer kans heeft om tegen een bot te slaan.

Het is echter ook bekend dat een penisbreuk optreedt in de volgende omstandigheden:

 • kantelen in bed op een stijve penis
 • een penis in erectie raken op iets, zoals een deurkozijn of meubels
 • vallen op een stijve penis

Wanneer een dokter bezoeken?

Als een man vermoedt dat hij een gebroken penis heeft, moet hij onmiddellijk medische hulp inroepen.

Artsen beschouwen een penisbreuk als een urologische noodsituatie omdat deze de mogelijkheid heeft om de seksuele en urinaire functie van een man permanent te beïnvloeden.

De meeste mannen zullen een behandeling zoeken op een spoedeisende hulpafdeling. Hoe sneller een man een arts kan zien en hoe de fractuur kan worden behandeld, hoe groter de kans dat hij een volledig herstel ervaart.

Diagnose

Een arts kan typisch een penisbreuk diagnosticeren door vragen te stellen over hoe de fractuur optrad en de penis te inspecteren.

Afbeeldingsstudies, zoals een röntgenfoto, kunnen ook worden gebruikt. Ook kan een arts een echografie gebruiken , die geluidsgolven gebruikt om abnormaliteiten te detecteren en het exacte gebied of de gebieden te lokaliseren waar de penis is beschadigd.

Als een arts de scheur niet kan identificeren met behulp van echografie, kunnen ze in plaats daarvan magnetische resonantie beeldvorming ( MRI ) gebruiken.

Behandelingen voor een penisbreuk

De pijn en zwelling van een penisbreuk kan worden verminderd door ibuprofen in te nemen.

Behandelingen voor een penisfractuur kunnen thuisverzorging en chirurgisch herstel omvatten.

Thuisbehandelingen omvatten:

 • Met doek beklede ijspakketten 10 minuten per keer aanbrengen om zwelling te verminderen.
 • Een Foley-katheter gebruiken om de blaas leeg te maken en trauma aan de penis te verminderen.
 • Innemen van ontstekingsremmende medicijnen, zoals ibuprofen, om pijn en zwelling te verminderen.

Af en toe adviseert een arts ook om de penis in te wikkelen of speciale spalken te dragen om de penis op een manier te plaatsen die de druk verlaagt.

Het is aangetoond dat het gebruik van alleen thuisbehandelingen een hoog aantal complicaties veroorzaakt na een penisbreuk. Voorbeelden hiervan zijn pijn bij het krijgen van een erectie, een ernstige hoek naar de penis en het onvermogen om een ​​erectie te krijgen.

Dientengevolge bevelen veel artsen een chirurgische reparatie en behandeling aan. Volgens sommige onderzoeken resulteert chirurgie in betere resultaten voor mensen met penisfracturen.

Chirurgische behandeling kan variëren afhankelijk van de omvang van de verwondingen van een man. Voorbeelden van reparaties die kunnen worden uitgevoerd na een penisbreuk omvatten:

 • het wegwerken van een hematoom of opbouw van bloed als gevolg van de breuk
 • stoppen met bloeden van beschadigde bloedvaten
 • het sluiten van snijwonden of snijwonden aan de penis die een bloeding kunnen veroorzaken.

Als de urethra van een man ook beschadigd is, kan het zijn dat een arts het ook moet repareren.

Om de penisbreuk te herstellen, maakt een arts een incisie in de huid van de penis om toegang te krijgen tot de een of meer gescheurde gebieden. De chirurg zal deze tranen herstellen met hechtingen.

Als een man geen behandeling voor een penisfractuur zoekt, is het mogelijk dat hij een permanente misvorming van de penis zou ervaren.

Een onbehandelde penisbreuk kan ook leiden tot problemen met het behouden van een erectie, die bekend staat als erectiestoornissen .

Nazorg en herstel

Het gemak van herstel na een penisbreuk hangt meestal af van de ernst van de verwonding. Hoewel de meeste mannen na de procedure naar huis kunnen gaan, zal een arts hen gewoonlijk adviseren om zich gedurende minstens 1 maand te onthouden van seksuele activiteit om de chirurgische site te laten genezen.

In zeldzame gevallen waarin een man moeite heeft om een ​​erectie gedurende de herstelperiode te vermijden, kan een arts medicijnen voorschrijven om de waarschijnlijkheid van een erectie, zoals sedativa of hormonen, te verminderen.

Een snelle behandeling van een penisbreuk is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat een man kan terugkeren naar zijn volledige seksuele en urinaire functie.

Penis fractuur of breuk: symptomen, oorzaken