Essentiële Etherische oliën

TEA TREA OIL 36 GEZONDE EIGENSCHAPPEN

TEA TREA OIL 36 GEZONDE EIGENSCHAPPEN 

 • Wat is Tea Tree Oil?
 • De voordelen en het gebruik van Tea Tree Oil
  • Voorkomt blaasinfecties
  • Behandelt SOA's
  • Relief voor droge socket pijn
  • Behandelt blaren op de voet
  • Behandelt vaginale geur
  • Helpt bij de behandeling van cellulitis
  • Behandelt blefaritis
  • Geur van lichaamsgeuren
  • Lost uw acneprobleem op
  • Goodbye Dark Spots
  • Wees de eerlijkste van allemaal
  • Verlichting van Psoriasis
  • Geneest wonden en infecties
  • Behandeling voor Nagel schimmel
  • Natuurlijke make-up remover
  • Behandelt wratten
  • Voor lang en dik haar
  • Behandelt dat Sty
  • Gezonde en sterke nagels
  • Behandeling voor navelstrenginfecties
  • Relief voor wortelkanaalpijn
  • Behandelt oorinfecties
  • Een remedie voor orale lijster
  • Behandelt terugtrekkend tandvlees
  • Behandelt een gezwollen lymfeknoop
  • Verbant slechte adem
  • Ringworm-remedie
  • Razor Burn Relief
  • Behandelt de voet van de atleet
  • Verzacht Boils
  • Kalmeert de symptomen van waterpokken
  • Helpt bij roos (en een jeukende hoofdhuid)
  • Behandelt koortsblaasjes
  • Geen hoofdluizen meer
  • Zeg zo lang een zere keel
  • Organische ongediertebestrijding
 • Hoe Tea Tree Oil te maken
 • Voorzorgsmaatregelen

Vandaag zal ik je vertellen over deze schat aan voordelen die ik heb in mijn zelfzorgkast.

Het is mijn fles etherische olie met theeboom en ik gebruik het veel meer dan ik zou willen toegeven; maar in mijn verdediging doet het zoveel meer dan wat je in de commercials hebt gezien voor gezichtsreinigers, enzovoort.

Het heeft verschillende therapeutische eigenschappen die kunnen verklaren waarom het een nietje in mijn huishouden is.

Als je net als ik bent en graag alles in huis hebt gemaakt, dan is dit wat je nodig hebt.

Ik probeer mijn consumptie van in massa vervaardigde producten te verminderen en de organische, zelfgemaakte route te volgen, en ik zal uitleggen waarom tea tree olie zo'n cruciale rol speelt in het helpen van mij om dit te doen.

 

Wat is Tea Tree Oil?

Voordat ik ga naar mijn lijst met voordelen en gebruik van tea tree etherische olie, zal ik je een beetje een idee geven van wat het is.

Tea tree olie is een vluchtige, etherische olie die is afgeleid van Melaleuca Alternifolia, een plant afkomstig uit Australië.

Dus het werd waarschijnlijk gebruikt door oude Aboriginal stammen, toch?

Ja, de extracten van de theeboom worden al meer dan honderd jaar door de inheemse bevolking gebruikt.

Omdat ze toen nog niet over de technologie beschikten om het uit te pakken, bleven leden van de oude Aboriginalstammen de bladeren platdrukken en gebruikten ze als een pasta.

Hoewel de naam van de boom theeboom is, is het niet hetzelfde als waar zwarte en groene thee vandaan komt.

Ze gebruikten het om kwalen te behandelen vanwege de antiseptische eigenschappen die ze ook hielpen bij het genezen van wonden!

Het gebruik ervan was beperkt, maar verder onderzoek bevestigde dat het zoveel meer kon doen.

De etherische olie van de theeboom bevat verschillende verbindingen en als u een product gebruikt dat dit bevat, kijkt u naar combinaties van bijna honderd verbindingen, waarvan de samenstelling voornamelijk terpinen-4-ol is ( 1 ).

 

De voordelen en het gebruik van Tea Tree Oil

Nu dat ik heb uitgelegd wat etherische olie van tea tree is, laten we eens kijken hoe je het kunt gebruiken en de voordelen waarmee het je kan voorzien.

 

Voorkomt blaasinfecties

Tea tree olie kan pijnlijke blaasontstekingen effectief voorkomen vanwege het vermogen om antibioticaresistente bacteriën te behandelen. E. coli is een van de bacteriestammen waarvan is vastgesteld dat ze blaasontstekingen veroorzaken, en etherische olie van theeboom kan het verspreiden belemmeren.

Hoewel het inademen van de dampen goed genoeg is om een ​​blaasontsteking te voorkomen, kunt u tea tree olie ook gebruiken als een behandeling voor een bestaande infectie, door een paar druppels ervan toe te voegen in water en het te gebruiken als was voor uw urethra.

Studies hebben aangetoond dat deze veelzijdige essentiële olie ook nuttig is bij de behandeling van een urineweginfectie ( 2 ).

 

Behandelt SOA's

De antibacteriële eigenschappen van theeboomolie zijn nuttig bij het verlichten van de symptomen van seksueel overdraagbare aandoeningen.

Aandoeningen zoals chancroid en syfilis worden in verband gebracht met pijnsymptomen die kunnen worden verlicht door het gebruik van tea tree-olie.

Door het regelmatig met wat katoen op het aangetaste gebied aan te brengen, zul je zien dat het veel opluchting oplevert.

Een andere manier om pijnverlichting te krijgen is door een paar druppels olie aan het water toe te voegen voordat u een bad neemt.

Een andere studie laat zien dat theeboometherische olie kan helpen bij de behandeling van Chlamydia, een seksueel overdraagbare infectie.

 

Relief voor droge socket pijn

Alveolaire osteitis is een aandoening die verband houdt met de pijn die wordt ervaren nadat uw tand is verwijderd.

Het is ook algemeen bekend als pijn in de doppen, en tea tree olie kan je daarmee helpen.

Het is vanwege zijn antiseptische eigenschap dat tea tree essentiële olie effectief is in het voorkomen van tandvlees- en tandinfectie 6, terwijl het ook verlichting biedt voor de pijn.

Gebruik het voor pijnverlichting door theeboomolie op een stuk vochtig katoen toe te passen, het tegen het gebied te deppen en dan na vijf minuten te spoelen.

Dit is niet alleen een huishoudelijke hack, maar ik heb ontdekt dat het ook voor hetzelfde doel in de tandheelkunde wordt gebruikt ( 3 ).

 

Behandelt blaren op de voet

Voetblaasjes kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals schimmels en insectenbeten, maar het goede nieuws is dat Tea Tree Oil ze, ongeacht de reden, kan behandelen.

Het is vooral vanwege de antibacteriële eigenschappen dat deze essentiële olie voetblaasjes kan behandelen en voorkomen dat ze ook terugkomen.

Behandeling is eenvoudig; u hoeft niets uitgebreid te doen, u kunt gewoon een bak met warm water bereiden en wat druppels olie toevoegen aan het water terwijl u warm bent .

Daarna laat je je voeten weken, ontspan je en laat het wonderolie zijn magie werken ( 4 ).

 

Behandelt vaginale geur

Jij en veel andere vrouwen hebben mogelijk het probleem van de vaginale geur, maar wachten tot het zichzelf behandelt is niet de beste oplossing.

Je kunt tea tree olie gebruiken als een effectief middel om vaginale geur te bestrijden en je zelfvertrouwen te vergroten.

Gebruik het door het eerst te verdunnen met water en toverhazelaar om gevoeligheid te voorkomen.

U kunt het rechtstreeks in zijn verdunde vorm aanbrengen of een wattenschijfje gebruiken, maar onthoud dat deze behandeling niet goed is voor het zoeken naar professionele hulp van een ervaren gynaecoloog.

 

Helpt bij de behandeling van cellulitis

Er is een onderzoek uitgevoerd naar de effecten van het gebruik van etherische oliën voor de behandeling van huidaandoeningen en het bleek dat tea tree-olie het genezingsproces van het lichaam versnelde als reactie op cellulitis ( 5 ).

Hetzelfde bleek te gelden voor abscessed wounds en de reden voor dit resultaat was de antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen van de essentiële olie.

U kunt dit soort wonden thuis behandelen door verdunde theeboomolie op een wattenstaafje toe te dienen en het op het aangetaste gebied te deppen.

Laat de olie een paar uur staan ​​voordat u hem met koud water afwast.

 

Behandelt blefaritis

Bekend als een aandoening waarbij het ooglid lijdt aan een ontsteking, veroorzaakt blefaritis aanzienlijke pijn en ongemak.

Gelukkig stelt de American Academy of Ophthalmology dat de ontstekingsremmende en antimicrobiële effecten van de olie kunnen helpen het oog te verzachten en verlichting te geven ( 6 ).

De aandoening wordt meestal veroorzaakt door huisstofmijten die in het oog en de partner komen en die ontstekingen veroorzaken.

Omdat de ogen gevoelig zijn en niet grondig kunnen worden gereinigd zoals andere delen van het lichaam, zijn er weinig opties om te proberen, en tea tree olie is de meest natuurlijke.

U kunt verdunde etherische olie gebruiken met een concentratie van 50% om uw oogleden schoon te maken.

 

Geur van lichaamsgeuren

De antibacteriële eigenschappen van de olie kunnen een geschikte manier zijn om de lichaamsgeur te verminderen, en het zal dienen als een natuurlijk en biologisch alternatief voor conventionele deodorants die zijn gemaakt met behulp van schadelijke chemicaliën.

Er zijn veel recepten om je deodorant te bereiden met tea tree olie, maar mijn favoriet is er een die ook sheaboter en kokosolie gebruikt die de huid kunnen hydrateren.

Afgezien van je vochtinbrengende elementen, heb je ongeveer 20 druppels etherische etherische olie van de theeboom en een vierde kopje bakpoeder en maïszetmeel nodig.

Smelt de basisingrediënten voor het toevoegen van de essentiële olie, zuiveringszout en maïszetmeel en giet het vervolgens in een vorm.

 

Lost uw acneprobleem op

Je zult merken dat de meeste van je acne-vechtende schoonheidsproductentheeboomolie bevatten.

Dat komt omdat het de hoeveelheid talg vermindert die door de huid wordt geproduceerd ( 7 ).

Maak je eigen gezichtmasker tegen acne met tea tree olie met behulp van mijn favoriete recept.

Het enige wat u hoeft te doen is een paar druppels tea tree olie mengen met een eetlepel yoghurt en honing, en het is klaar om op uw gezicht te worden aangebracht!

Laat het ongeveer 20 minuten inwerken, waarna u het kunt afwassen.

Je zult merken dat je huid minder vettig is en dat het er ook fris uit zal zien.

Probeer het zelf!

 

Goodbye Dark Spots

Donkere vlekken maken deel uit van het pakket als je acne krijgt, en ze kunnen het een hele klus maken om een ​​gelijkmatige teint te krijgen.

Gelukkig kan tea tree etherische olie je helpen om die jeugdige huid te krijgen die je ziet in schoonheidsspecialisten.

Sommige halfgeconcentreerde theeboomolie op wat katoen aanbrengen en het op je donkere plekken dobberen is een eenvoudige manier om ze te vaarwel te kussen.

Vergeet niet om het getroffen gebied na 10 minuten te wassen, en onthoud dat dit middel kan werken tegen donkere plekken op elk deel van het lichaam.

 

Wees de eerlijkste van allemaal

Er is tegenwoordig een obsessie onder jonge vrouwen om een ​​eerlijker uiterlijk te krijgen; om dat te doen, velen van hen wenden tot agressieve bleken en whitening crèmes die schadelijk kunnen zijn voor de huid.

Deze obsessie is extreem en ik raad je ten sterkste af om dat niet te doen, maar als je een beetje zonneproducten wilt kwijtraken, kan theeboomolie helpen.

Mijn zelfgemaakte remedie om zonnebrandcrème kwijt te raken, is een mengsel dat gemaakt is met blended tomaat, een theelepel jojoba-olie en een paar druppels tea tree etherische olie.

Gebruik het als een masker en laat het gedurende 10 minuten op je gezicht liggen voordat je gaat spoelen, en voila!

Geen zonnebrand meer, en het was ook bleekloos.

 

Verlichting van Psoriasis

Tea tree etherische olie kan dienen als een natuurlijke manier om verlichting te bieden bij psoriasis, een aandoening die gepaard gaat met jeukende, droge plekken op de huid.

De antischimmel- en antibacteriële eigenschappen van tea tree olie kunnen een effectieve manier zijn om de huid te beschermen tegen een verdere infectie die het gevolg is van constant krassen.

Je kunt een moisturizer bereiden door een paar lepels kokosolie te mengen met een vijf of zes druppels tea tree olie en wrijf over het getroffen gebied om verlichting te krijgen van die gevreesde jeuk.

Een andere manier om verlichting te krijgen van psoriasis met deze olie is door het toe te voegen aan water voordat je een bad neemt.

 

Geneest wonden en infecties

Het kan een gedoe zijn als je naar de apotheek moet om aparte zalven te kopen voor brandwonden, uitslag, insectenbeten of andere soorten wonden.

Mijn oplossing is dat ik gewoon een fles tea tree olie thuis houd voor al deze problemen, dus ik hoef de zalven in mijn medicijnkastje niet bij te houden.

Door de antibacteriële eigenschappen kan het deze wonden op natuurlijke wijze helen en werkt het ook als een antisepticum ( 8 ).

U kunt gedeeltelijk geconcentreerde etherische olie gebruiken en deze op het aangetaste gebied depakken of het in uw badwater gebruiken als het getroffen gebied zich meer over uw lichaam verspreidt.

 

Behandeling voor Nagel schimmel

Onychomycose wordt meestal nagelschimmel genoemd, en het is een vrij algemeen probleem veroorzaakt door vochtige en warme omstandigheden waardoor de schimmel kan gedijen.

Een effectieve remedie voor deze aandoening is theeboomolie, omdat het net zo effectief is als clotrimazol bij de behandeling van teen- of vingernagelschimmel.

Door de olie regelmatig op de geïnfecteerde nagel aan te brengen, worden symptomen zoals geur en ongemak geleidelijk verminderd.

Gebruik een wattenstaafje om het voorzichtig op de aangetaste nagel te doven, of het nu op je vinger of teen is en herhaal het proces twee keer per dag.

Om nog maar te zwijgen, tea tree olie helpt ook bij het verbeteren van het uiterlijk van je nagels door ze grondig te reinigen.

 

Natuurlijke make-up remover

Mijn favoriete manier om tea tree olie te gebruiken is deze omdat het mijn huid verjongt om het een gezonde glans te geven.

Dit betekent ook dat ik mijn gezicht niet met zeep hoef te schrobben, wat ook schadelijk kan zijn en het uitdrogen.

Maak je make-up remover door een vierde kopje canola-olie grondig te mengen met 9 tot 10 druppels tea tree-olie.

Zorg ervoor dat u het mengsel in een gesteriliseerde pot bewaart en bewaar het op een koele, donkere plaats.

 

Behandelt wratten

Wratten kunnen er behoorlijk vies uitzien, en ze zijn ook moeilijk om kwijt te raken, omdat ze er altijd in slagen terug te komen.

Een natuurlijke oplossing is om tea tree olie te gebruiken vanwege zijn antivirale eigenschappen, die het vervelende wrat-veroorzakende virus kunnen elimineren ( 10 ).

Het enige dat u hoeft te doen, is de huid wassen en drogen voordat u theeboomolie op het gebied aanbrengt en er een verband omheen wikkelt.

Het is beter om het 's nachts te laten staan, maar vergeet niet het' s ochtends goed af te doen en het gebied goed te wassen.

Daarna kunt u ervoor kiezen om meteen een ander verband aan te doen of even wachten voordat u het doet.

 

Voor lang en dik haar

Wie had gedacht dat het gebruik van theeboomolie voor mijn haar zo effectief zou zijn om het lang, dik en sterk te maken?

Er zijn verschillende manieren om deze wonderolie in je haarverzorgingsroutine op te nemen.

U kunt eenvoudig beginnen door een paar druppels ervan toe te voegen aan uw shampoo, en dan een beetje meer verzorging toevoegen door het te gebruiken met een dragerolie om uw hoofdhuid te masseren.

Er zijn sommige drageroliën die u kunt gebruiken, zoals kokosnoot, amandel, zwengel of olijfolie.

U kunt uw voorkeur baseren op wat u gewend bent, of ze allemaal proberen om hun voordelen te krijgen!

 

Behandelt dat Sty

Styes zijn pijnlijke zwellingen aan de rand van een ooglid en komen uit het niets.

Niet alleen zijn ze pijnlijk, maar ze zien er vreselijk uit!

Ze zijn meestal het resultaat van een bacteriële infectie en de uitstekende antibacteriële eigenschappen van theeboomolie zijn de perfecte remedie voor die ongenode stal.

Het gebruik van theeboomolie voor een stal zal niet alleen de opeenhoping van bacteriën opruimen, maar het zal ook de ontsteking verminderen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over een gezwollen oog op een feest of speciale gelegenheid.

Vergeet niet om de olie te verdunnen met gefilterd water voor gebruik en herhaal het proces minstens drie keer per dag totdat de zwelling afneemt.

 

Gezonde en sterke nagels

De krachtige antiseptische eigenschappen van tea tree olie kunnen helpen bij het bestrijden van schimmelinfecties die ervoor kunnen zorgen dat je nagels zwak en broos worden.

Kinderen laten geen tijd over om zich te verwennen, dus ik vertrouw op tea tree olie om me die snelle manicure te geven voor een evenement.

Je kunt ook tot ziens zeggen tegen verkleurde nagels omdat vitamine E olie gemengd met tea tree olie het beste is om die gezonde, roze gloed terug te krijgen.

Breng het aan en laat het 30 minuten staan ​​voordat u het afwast, en u bent klaar om te pronken met uw prachtige nagels.

 

Behandeling voor navelstrenginfecties

Navelinfecties komen vrij vaak voor vanwege het complexe deel van het lichaam waar ze voorkomen.

De navel is de perfecte voedingsbodem voor bacteriën en schimmels omdat het warm is en er ook veel vocht is.

U kunt uw navelinfectie opruimen met behulp van tea tree olie, die beschikt over krachtige antibacteriële en antischimmel-eigenschappen.

 

Relief voor wortelkanaalpijn

Lijden aan pijn na het ondergaan van een wortelkanaalbehandeling kan zelfs de eenvoudigste dagelijkse activiteiten verstoren.

U kunt verlichting krijgen van deze scherpe pijn door het gebruik van tea tree-olie op het getroffen gebied, omdat het gebruik van deze olie voor ongemak na het wortelkanaalkanaal positieve resultaten heeft opgeleverd.

Dit komt omdat theeboomolie antiseptische eigenschappen heeft die het gebied desinfecteren, wat uiteindelijk leidt tot genezing van de pijn.

 

Behandelt oorinfecties

Oorinfecties kunnen optreden als gevolg van het doen van de eenvoudigste activiteiten zoals zwemmen, en ze kunnen enorme pijn en ongemak veroorzaken.

De gevoelige aard van het oor vereist dat u het op de juiste manier schoonmaakt en gelukkig kan tea tree olie precies dat doen.

Inmiddels weet je al dat het vanwege de antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen van de olie is.

Het thuis houden van een fles tea tree olie kan effectief zijn als je een oorinfectie op een natuurlijke manier wilt behandelen.

Gebruik het door het te verdunnen met olijfolie voordat u het op het gebied van uw oor aanbrengt dat door de infectie is aangetast.

Giet een paar druppels van het verdunde mengsel van oliën in je oor en houd je hoofd schuin zodat het in de gehoorgang stroomt.

Veeg eventuele overtollige olie weg met een wattenstaafje om te voorkomen dat het uitdroogt, en denk eraan om deze routine regelmatig voort te zetten om de oorontsteking te behandelen.

 

Een remedie voor orale lijster

U kent misschien een spruw als geassocieerd met pijn, roodheid en het branderige gevoel dat gepaard gaat met irritatie.

Kunstgebitspijn kan extreem ongemak veroorzaken en kan gevoelens van verminderde eetlust achterlaten omdat u niets wilt inslikken.

Candida albicans gist veroorzaakt orale spruw en tea tree olie kan een effectief middel zijn om deze symptomen te verminderen.

Je kunt het in je routine opnemen door het met je tandpasta te gebruiken en er dagelijks mee te poetsen.

Het zijn de schimmelwerende eigenschappen van tea tree olie die helpen bij het elimineren van de gist die orale spruw veroorzaakt.

 

Behandelt terugtrekkend tandvlees

Terugtrekkend tandvlees is een aandoening waarbij het slijmvlies van tandvleesweefsel zich terugtrekt of versleten raakt.

Volgens tandartsen zal het gebruik van tea tree olie als een gel ook effectief zijn bij het behandelen van terugwijkend tandvlees en andere dentale infecties.

Naast het gebruik van tea tree olie om je tanden te poetsen, kun je het ook gebruiken om mondwater te maken, maar vergeet niet om de concentratie laag te houden.

Door de oplossing te gebruiken om je mond minstens drie keer per dag te spoelen, kun je verwachten dat je gebit verbetert.

 

Behandelt een gezwollen lymfeknoop

Een gezwollen lymfeklier treedt op als gevolg van een bacteriële infectie ergens in het lichaam.

Het gebruik van theeboomolie op het getroffen gebied kan in eerste instantie onmiddellijk effect hebben, waarna het vertraagt ​​tot de zwelling terugloopt.

Vergeet niet om het te verdunnen met kokosolie voordat u het gebruikt, omdat de geconcentreerde vorm uw gevoelige en tere huid kan aantasten.

Als u geen draagolie zoals kokos heeft liggen, kunt u eenvoudig de dampen van de vluchtige etherische olie inademen.

Als je op zoek bent naar verlichting door een kompres, kun je een tweerichtingsbehandeling maken door wat tea tree essentiële olie op het kompres aan te brengen voordat je het op het aangetaste gebied drukt.

Als u dit meerdere keren per dag herhaalt, krijgt u pijnverlichting en vermindert u ook de zwelling.

 

Verbant slechte adem

Je hebt het geraden!

De bekroonde antibacteriële attributen van etherische olie van theeboom staan ​​er weer voor.

Door de schadelijke bacteriën in je mond te doden, herstelt theeboomolie frisse adem en zelfvertrouwen.

Onthoud echter dat u geen geconcentreerde essentiële olie in uw mond gebruikt en blijf het gebruiken in verdunde vorm met tandpasta of mondwater, wat u ook minder snel doorslikt.

 

Ringworm-remedie

Deze beruchte huidinfectie is schimmel en het is lastig om dat te behandelen waarvoor verschillende crèmes en zalven nodig zijn.

Gelukkig heb je al een antischimmelbehandeling in je kast, en het is ook biologisch!

Tea tree essentiële olie zal uw huid van ringworm bevrijden.

U kunt een doek of een steriel wattenstaafje of een bal gebruiken om verdunde theeboometherische olie op het aangetaste gebied van uw huid aan te brengen.

Ik raad je aan om te plakken op steriele wattenstaafjes of ballen, omdat een stuk doek het risico loopt besmet te raken als je het laat liggen.

 

Razor Burn Relief

Omdat ik regelmatig scheer, ben ik niet vreemd aan sneetjes en sneden, dus ik voel de pijn wanneer iemand me vraagt ​​naar verlichting van scheermesjes.

Zelfs als je extra voorzichtig bent, is er nog steeds een kans dat je last hebt van af en toe een brandwond, en tea tree olie is een redder omdat het ze allemaal behandelt.

Je kunt Tea Tree Oil aanbrengen op die inkepingen en sneden en het zal je huid beschermen tegen infecties en het genezingsproces versnellen.

Wat het scheren van het scheermes betreft, kunt u eenvoudig verdunde olie op het aangetaste gebied depsen met gesteriliseerd katoen.

Het werkt als een verzachtende behandeling terwijl het tegelijkertijd de huid geneest.

 

Behandelt de voet van de atleet

De wetenschappelijke naam van de vervelende schimmelinfectie is tinea pedis, en als je het onbehandeld laat, verspreidt het zich ook naar de teennagels en de handen.

Als je het je niet kunt herinneren, bevatten de symptomen van de schimmelinfectie scheuren, blaren en duidelijke roodheid die je moeilijk kunt missen.

Zoals ik eerder al zei, heeft theeboomolie antischimmelkenmerken die kunnen helpen bij het behandelen van die pijnlijke en onooglijke symptomen. ( 12 )

Een handige manier om de magische essentiële olie in je behandelingsregime voor voetschimmel op te nemen, is door er ongeveer 25 druppels van toe te voegen aan een vierde kopje bakpoeder en arrowroot poeder.

Houd het mengsel droog en gebruik het om je voeten meerdere keren per dag schoon te maken.

 

Verzacht Boils

We zijn het er allemaal over eens dat steenkolen eruit zien en vuil voelen.

Het is belangrijk om te weten dat ze optreden als gevolg van geïnfecteerde haarzakjes op het huidoppervlak.

Deze pijnlijke steenpuisten worden groter naarmate de infectie doorgaat, maar wat erger is, is dat ze ook pijnlijk worden.

Hoewel het het beste is om een ​​professional voor een volwassen koker te laten zorgen, moet je het niet op de eerste plaats laten gebeuren.

Wanneer je de kook onder je huidoppervlak voelt opkomen, moet je actie ondernemen.

Gebruik tea tree etherische olie als een behandeling om die pijnlijke steenpuisten te verzachten door het op een katoenen bal aan te brengen en het zachtjes op het aangetaste gebied te deppen. ( 13 )

Binnenkort kun je afscheid nemen van die afschuwelijke en pijnlijke steenpuisten.

 

Kalmeert de symptomen van waterpokken

Als je ooit iemand hebt zien lijden aan waterpokken, of het zelf hebt gehad, dan weet je wat de vreselijke symptomen zijn.

Waterpokken induceren gevoelens van jeuk, en ze zullen zelfs de meest zelfbeheersende persoon zichzelf krassen.

Hoewel het op zich misschien niet slecht klinkt, is het ergste dat het voortdurende krabben kan leiden tot vreselijke littekens die mogelijk niet verdwijnen als ze te diep zijn.

Maar je kunt dingen rechtzetten, want theeboomolie zal helpen kalmeren en verlichting bieden voor de vreselijke symptomen van waterpokken.

Hoewel ik meestal aanbeveel om de verdunde olie op de getroffen delen van het lichaam te deppen, is het anders voor waterpokken, omdat het hele lichaam wordt aangetast.

In plaats daarvan kunt u ongeveer 25 druppels etherische olie aan uw bad toevoegen en een mooie week nemen.

 

Helpt bij roos (en een jeukende hoofdhuid)

Ik heb lang met roos geworsteld en onlangs heb ik tea tree olie geprobeerd als onderdeel van mijn haarverzorgingsroutine en het werkte!

Ik dacht dat het gewoon een oude hack was, maar het blijkt dat er wetenschap achter zit! ( 14 )

Volgens een studie is roos gerelateerd aan een gist genaamd Pityrosporum ovale, waardoor het een schimmelprobleem is!

De antischimmelattributen van Tea tree olie zijn dus weer aan de gang en ik zal je vertellen hoe je dit voordeel uit de etherische olie kunt halen.

Je kunt een paar druppels toevoegen aan een dragerolie die je leuk vindt, en je hoofdhuid met het mengsel masseren.

Masseer je hoofdhuid voorzichtig met je vingers gedurende ongeveer 15 minuten en laat het daarna nog tien minuten in je haar voordat je het wegspoelt.

De dragerolie hydrateert je hoofdhuid, terwijl de etherische olie van de theeboom roos verwijdert.

 

Behandelt koortsblaasjes

Koortsblaasjes zijn infecties die zich dichtbij de lippen ontwikkelen, en ze worden veroorzaakt door HSV-1, een oraal herpes-simplexvirus.

Hoewel er veel behandelingen beschikbaar zijn, stoppen ze meestal uiteindelijk met werken.

Het gebruik van tea tree-olie kan echter gunstig zijn bij het verminderen van de symptomen van pijn en ongemak die optreden bij deze aandoening. ( 15 )

Je kunt geconcentreerde theeboomolie gebruiken, maar aangezien de infectie heel dicht bij je mond is, zou ik het niet aanraden.

In plaats daarvan moet u het gedeeltelijk verdunnen door water toe te voegen, waardoor het ook zachter voor de gevoelige huid wordt.

Breng het meerdere malen per dag aan op het aangetaste gebied met een wattenstaafje en denk eraan dit ook te doen voordat u naar bed gaat.

Regelmatig aanbrengen van tea tree etherische olie op je koortslippen helpt de genezingstijd te verminderen.

 

Geen hoofdluizen meer

Hoofdluizen zijn vreselijke parasieten.

Maar tea tree essentiële olie is een op wetenschap gebaseerde remedie voor hoofdluizen die al aanwezig zijn op een gastheer, en het kan ook voorkomen dat ze terugkomen. ( 16 )

Ik heb het over volwassen volwassen luizen, larven en eieren die schijnbaar immuun zijn voor elke andere behandeling.

In vergelijking met speciale anti-luizen shampoos is tea tree olie veel effectiever in het elimineren van luizen van de hoofdhuid.

Het mengen met een dragerolie om in je hoofdhuid te masseren zal dienen als een effectief middel, maar vergeet niet om het een tijdje te laten zitten voordat je het afwast.

 

Zeg zo lang een zere keel

Een zere keel is een veel voorkomend symptoom dat optreedt als gevolg van de griep, die kan worden veroorzaakt door een bacteriële of virale infectie.

Dezelfde virussen veroorzaken ontsteking van de speciale slijmvliezen, en zo krijg je een zere keel .

Tea tree olie is een uitzonderlijke manier om jezelf te genezen, maar deze keer zal je het niet topisch toepassen.

In plaats daarvan wordt aanbevolen om een ​​paar druppels etherische olie toe te voegen aan kokend water en de stoom die stijgt in te ademen.

Hierdoor kunnen de dampen in uw lichaam binnendringen, schadelijke virussen verwijderen en uw keel als gevolg daarvan genezen.

 

Organische ongediertebestrijding

Laten we verder gaan met hoe je theeboomolie in huis kunt gebruiken.

Ik heb al eerder gezegd dat het effectief is bij het helen van insectenbeten, maar er is meer aan de anti-parasitaire eigenschappen dan dit.

Je kunt deze etherische olie gebruiken om die bijtende insecten weg te houden van je huis, terwijl je ook de anderen afweert.

Een doe-het-zelf-methode om ze weg te houden, is dat je katoen in theeboomolie laat weken en de balletjes rond je huis legt.

Je kunt er altijd een paar druppels water aan toevoegen en een insectenspray maken die je buitenshuis kunt gebruiken om vervelende muggen af ​​te weren.

 

Hoe Tea Tree Oil te maken

Dit gedeelte is optioneel, omdat waarom tea tree olie maken als je het gewoon kunt kopen?

Aan de andere kant is het af en toe klussen altijd leuk, en dit zal je helpen om pure, geconcentreerde tea tree olie te krijgen in vergelijking met wat je in een winkel krijgt.

Dit geeft u het voordeel dat u het alleen zoveel verdunt als u wilt, en ook een goede concentratie behoudt.

Verzamel wat je nodig hebt, afgezien van theebladeren.

Dit omvat een pot (met deksel), een groentestomer, een maatbeker en een scheitrechter.

 1. Begin met het toevoegen van de bladeren aan een pot en voeg vervolgens voldoende water toe om deze te bedekken.
 2. Zorg ervoor dat de bladeren blijven zitten door ze op de groentestomer te plaatsen.
 3. Plaats de maatbeker in het midden van de stomer en plaats het deksel er omgekeerd op zodat het midden van het deksel precies boven de kom ligt.
 4. Zodra de bereiding is voltooid, verhoogt u de vlamintensiteit, zodat het water snel begint te koken. Hierdoor verdampt het, terwijl de aanwezigheid van het deksel ervoor zorgt dat het afkoelt en valt in de maatbeker die eronder ligt.
 5. U kunt het condensatieproces versnellen door ijsklontjes op het omgekeerde deksel te plaatsen.
 6. Als het ijs volledig is gesmolten, moet u de kachel uitschakelen en het deksel voorzichtig verwijderen.
 7. Vervolgens moet je de maatbeker voorzichtig uit de pot halen zonder jezelf te verbranden.
 8. Nadat de plugkraan op de bodem van de scheitrechter is bevestigd, giet u de vloeistof in de maatbeker in de scheitrechter.
 9. Zodra je de bovenkant hebt gesloten, schud je de trechter om de inhoud goed te mengen.
 10. Daarna opent u de bovenkant van de trechter, zodat bestaande druk wordt vrijgegeven.
 11. Als je het mengsel observeert, wordt het gescheiden in olie en water, met de olie er bovenop.
 12. Druk op de stopkraan om het water te laten ontsnappen en giet de geconcentreerde essentiële olie in een aparte fles.

Daar heb je het.

Het proces duurt iets lang, maar als u het goed doet, krijgt u gegarandeerd zuivere, geconcentreerde essentiële olie die u kunt gebruiken voor alle bovengenoemde voordelen.

 

Voorzorgsmaatregelen

Dit lijkt misschien vreemd, aangezien ik het grootste deel van deze post besteed heb aan het prijzen van de voordelen van etherische olie van theeboom, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je zou moeten nemen als je deze etherische olie gebruikt.

Tea tree etherische olie is gevaarlijk en uiterst giftig als het wordt ingeslikt.

Dat is waarom ik geen behandelingen heb voorgesteld die vragen om etherische olie van tea tree oraal in te nemen.

Zelfs als u het bij de mond moet aanbrengen, zoals bij koortslippen, moet de olie worden verdund om vergiftiging te voorkomen als deze per ongeluk in de mond komt.

En als u jonge kinderen hebt, is het verplicht dat u uw fles essentiële etherische olie buiten hun bereik houdt, omdat ze deze per ongeluk kunnen inslikken.

TEA TREA OIL 36 GEZONDE EIGENSCHAPPEN