Lichaam

TEKENEN DAT JE EEN BRIL NODIG HEBT

xsigns you need glasses.jpg.pagespeed.ic.8qOQ8LQSY5 - TEKENEN DAT JE EEN BRIL NODIG HEBT
 Lijkt het niet alsof elke andere persoon een bril draagt? Maar eigenlijk zouden zelfs meer mensen ze moeten dragen. Dat komt omdat veel mensen niet eens weten dat ze een visusprobleem hebben. Misschien zijn ze jaren zonder bril en hebben ze de geleidelijke verandering in hun visie niet opgemerkt. Of misschien hebben ze gewoon niet de moeite genomen om hun ogen te laten onderzoeken.

Onze visie verandert in de loop van de tijd, dus het is belangrijk om je gezichtsvermogen te behouden. We hebben een goede visie nodig voor dagelijkse activiteiten, zoals lezen of kijken naar een computer.

Plan regelmatige afspraken met een optometrist of oogarts. Zelfs als u niet op bezoek bent, maak dan een afspraak als u problemen ondervindt. Misschien merkt u dat er niets mis is met uw gezichtsvermogen of kunt u een probleem ontdekken dat met een bril kan worden behandeld of gecorrigeerd. Het kan geen kwaad om uw oogzorgspecialist te bezoeken en erachter te komen waarom u deze visueleveranderingen ervaart.

Hier zijn enkele veelvoorkomende signalen dat je misschien een bril nodig hebt.

1. met je ogen knijpen
Wanneer je met je ogen knijpt, doet u dit omdat u het extra licht dat het oog binnendringt, wilt verminderen en de wazige afbeelding wilt verkleinen. Ja, het kan een tijdelijke oplossing zijn. Maar het kan een teken zijn dat je een slecht zicht probeert te compenseren. Het kan een teken zijn dat u verziend bent (een slechte close-up) of bijziend bent (ver weg kijkend). Als uw kind tuurt, kan het een lui oog zijn, wat een verminderd gezichtsvermogen is dat het gevolg is van een abnormale visieontwikkeling in de kindertijd en in de vroege kinderjaren, volgens de Mayo Clinic.

2. Oogvermoeidheid of -spanning
Oogspanning of pijn kan worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals onvoldoende slaap, griep, verkoudheid of allergieën. Maar als uw oogpijn langer dan een paar dagen aanhoudt, hebt u oogpijn met oogbewegingen of ziet u vermoeid uit regelmatige activiteiten zoals tv kijken of lezen, laat u het controleren. U wilt ervoor zorgen dat u geen ooginfectie, niet-gediagnosticeerde gezondheidstoestand of visusveranderingen heeft.

3. Frequente hoofdpijn Vaak hoofdpijn
krijgen kan betekenen dat u een visusprobleem heeft. Hoofdpijn kan worden toegeschreven aan verziendheid of astigmatisme , waardoor zowel nabije als verre objecten wazig kunnen lijken, aldus de American Academy of Ophthalmology (AAO). Naarmate uw ogen zich beter concentreren, kan dit leiden tot hoofdpijn.

4. Wazig zicht
Wazig zien kan wijzen op verziendheid of bijziendheid. Volwassenen kunnen het opmerken wanneer ze lezen, rijden of zitten achter de computer. Kinderen merken het misschien tijdens het lezen, huiswerk maken of op school.

5. Halo's rond licht zien
Licht kan verspreid of wazig worden als je ogen het licht niet goed kunnen focussen. Dat is waarom u cirkels rond gloeilampen, koplampen van auto's en lampen van verschillende afmetingen en vormen kunt zien. Soms wordt het probleem met een bril opgelost, hoewel halo's ook een symptoom zijn van cataract, zegt de AAO.

6. Dicht bij de tv zitten
Misschien bent u bijziend als u dicht bij de televisie zit. Je compenseert dat je niet van ver weg kunt kijken door dichter bij het object te komen (in dit geval de televisiebeelden).

7. Oog wrijven
Als u in uw ogen wrijft, kunt u last hebben van oogvermoeidheid of vermoeide ogen. Een bril kan helpen. Uw oogafwijking kan te wijten zijn aan een medische aandoening zoals allergische conjunctivitis, wat een roze oog is, veroorzaakt door een infectie of allergieën, dus zorg ervoor dat u het laat nakijken door een oogzorgspecialist.

8. Lezen met een boek in de buurt van je gezicht of op armlengte
Hoe je een boek of een menu vasthoudt, kan onthullen of je problemen hebt met je gezichtsvermogen. Je kunt het bij je gezicht houden als je bijziend bent. Of u kunt het op armlengte houden als u ver vooruit kijkt. De meeste mensen ervaren enige verziendheid, of presbyopie, naarmate ze ouder worden, meestal beginnend in hun veertiger jaren. Leesbrillen kunnen helpen.

9. Uw plaats of vinger
verliezen tijdens het lezen Als u uw plek verliest of lijnen overslaat terwijl u leest, heeft u mogelijk een visueel probleem. Het kan strabismus zijn - waarbij de ogen niet correct zijn uitgelijnd en in verschillende richtingen wijzen - of een ander probleem met de oogspier. Of misschien hebt u astigmatisme. Let op wijzende vinger tijdens het lezen. Kinderen die leren lezen, wijzen vaak met hun vingers naar woorden om hun vaardigheden te verbeteren. Maar wijzen kan het teken zijn van een visusprobleem zoals lui oog.

10. Een oog sluiten of afdekken om tv te kijken of te lezen
Misschien sluit u het "slechte" oog of bedekt u het, zodat het uw zicht niet belemmert. Dat kan duiden op een lui oog of astigmatisme. Of het kan betekenen dat u een cataract of dubbelzien veroorzaakt door scheelzien.

11. Moeite met zien 's nachts
Verschillende factoren kunnen uw problemen in het donker veroorzaken, zoals staar of bepaalde medicijnen die nachtkwesties veroorzaken. Een bril kan helpen als het probleem bijziend is.