Gezondheid voor mannen

Top 10 dingen die je niet wist over de penis

statue of david with close up on the penis - Top 10 dingen die je niet wist over de penis

Top 10 dingen die je niet wist over je penis

Hoewel veel van ons mannen relatief bekend zijn met onze penis en capriolen, is er meer aan ons aanhangsel dan opvalt. In deze functie bespreken we 10 interessante dingen die u waarschijnlijk nog niet wist over uw geslachtsorganen.

Hoe noem je die van jou?

Hoe je het ook noemt - todger, wang, willy of dangler - de penis is een vreemd uitziend pakket. Maar buiten de japen en sniedgers, het is natuurlijk van vitaal belang voor het voortbestaan ​​van onze soort.

Wanneer je de penis als een evolutionaire aanpassing beschouwt, heeft deze opmerkelijk goed gedaan.

We kunnen allemaal zonder al te veel twijfel zeggen dat de penis van onze vader werkte, net zoals die van onze grootvader, en die van zijn vader, enzovoort, regelrecht terug door opeenvolgende generaties totdat we ver voorbij de geboorte van de mensheid reiken.

De penis is oud. Voor het geval je je afvroeg, de oudste bekende penis dateert 425 miljoen jaar geleden, en de gefossiliseerde overblijfselen behoren toe aan een arthropod genaamd Colymbosathon ecplecticos , wat betekent "geweldige zwemmer met een grote penis" in het Grieks.

Het is de moeite waard na te denken over zijn rol in de overleving van onze soort, de volgende keer dat je verrast bent door hoe gemakkelijk je penis wordt "geactiveerd". Wat de reproductie betreft, is een valse opwinding beter dan een gemiste kans.

Zoals de auteur Mokokoma Mokhonoana ooit schreef: "Zelfs 's werelds grootste acteur kan geen erectie faken." Dit leidt ons naar het eerste penis-feit van de dag.

1. Je eerste erectie

Penissen worden klaar geboren. Het is normaal dat baby's de baarmoeder verlaten met een erectie. Zelfs vóór het moment van geboorte, laten ultrasone scans soms een foetus zien met een volledig gevormde erectie .

Volgens een onderzoek uit 1991 komen foetale erecties het meest voor tijdens de slaap van willekeurige oogbewegingen (REM) . En ze kunnen een aantal keren per uur gebeuren . Niemand weet precies waarom, maar het is misschien wel de manier waarop ons lichaam de dingen uittest en ze correct uitvoert.

2. Je penis is twee keer zo lang als je denkt

Veel mannen kunnen troost putten uit dit feit: onze penissen zijn langer dan ze lijken. In feite is ongeveer de helft van de gehele lengte in ons lichaam ondergebracht.

Een intern beeld van de mannelijke genitaliën.

Je denkt misschien: "Nou, daarboven is het niet goed voor mij", maar het moet verbonden blijven met de rest van je anatomie , dus het is waarschijnlijk het beste dat het blijft zitten.

Zoals je hier kunt zien, strekt de massa roze erectiel weefsel - die het zo groots genoemde corpus cavernosum en corpus spongiosum omvat - zich goed uit tot in het bekkengebied, en vormt het een soort boemerangvorm.

Ik zou echter geen van bovenstaande gebruiken als ophaallijn.

3. De mythe van de schoenmaten

Laten we deze neerleggen om te rusten, zullen we? Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift BJU International , is er geen verband tussen de schoenmaat en de penislengte.

Hoewel een oudere studie - die in 1993 werd gepubliceerd - vond dat penislengte gerelateerd was aan zowel de lengte als de voetlengte, was het een zwakke relatie, en de auteurs concludeerden: "Hoogte en voetomvang zouden niet dienen als praktische schatters van penislengte ."

Ook publiceerde het International Journal of Impotence Research een Iraans onderzoek naar andere correlaties. Ze concludeerden dat "penisdimensies significant gecorreleerd zijn met leeftijd, lengte en wijsvingerlengte", maar niet met de voetomvang.

4. 'Ochtendhout'

De meeste mannen hebben elke nacht 3-5 erecties - meestal tijdens de REM- slaap, net als bij de in utero-jongens.

Ochtendhout is niet zo poëtisch als het klinkt.

Ook wel nachtelijke penis tumescentie genoemd, het is nog steeds niet duidelijk waarom het gebeurt. Eén theorie is echter dat dit kan helpen om bedplassen te voorkomen; een erectie remt het plassen.

Van een volle blaas is bekend dat deze de zenuwen stimuleert in een vergelijkbare regio als die bij erecties. Maar omdat vrouwen iets soortgelijks ervaren - nachtelijke clitorale zwellingen - bedplassen is waarschijnlijk niet het volledige antwoord.

Een andere mogelijke verklaring is dat de REM-slaap gekoppeld is aan het uitschakelen van cellen die noradrenaline produceren in de locus coeruleus, die zich in de hersenstam bevindt. Deze cellen remmen de toon van de penis. Dus door de remming te verminderen , wordt de penis rechtop.

Wat de reden achter nachtelijke erecties ook is, ze kunnen nuttig zijn als een diagnostisch hulpmiddel. Als een man moeite heeft om een ​​erectie te krijgen wanneer hij wakker is, maar rechtop gaat staan ​​als hij slaapt, is dit een aanwijzing dat er een psychologisch probleem is, in plaats van een fysiek probleem.

Als hij echter tijdens de slaap geen erecties krijgt, kan het probleem fysiek zijn.

5. Een laatste erectie

We hebben dus vastgesteld dat we erecties kunnen krijgen in de baarmoeder en tijdens de slaap, maar dit is misschien nog meer verrassend: de erectie. Ook engelengust of terminale erectie genoemd, het gebeurt op de momenten na de dood.

Meestal komt het voor bij mannen die zijn gestorven aan opknoping; wetenschappers geloven dat dit te wijten kan zijn aan de druk van de strop op het kleine bloed. Het is echter ook gemeld na de dood door een schotwond op het hoofd, schade aan grote bloedvaten en vergiftiging.

6. Je kunt je penis breken

Zoals je vast wel weet, zit er geen bot in je penis, wat vrij ongebruikelijk is voor zoogdieren. Het is echter nog steeds mogelijk om je penis te breken. Het komt het meest voor tijdens krachtige seks, hoewel het is gedocumenteerd om te gebeuren met mannen die met een erectie uit bed zijn gevallen.

Penis fractuur , zoals bekend, in feite de breuk van de vezelachtige bedekking van de corpora cavernosa, dat het weefsel dat stijf wordt bij volgezogen met bloed.

Het moment van breuk gaat gepaard met een knallend of krakend geluid, intense pijn, zwelling en - niet verrassend - slapheid.

Gelukkig gebeurt het niet vaak en als het snel wordt behandeld, kan de volledige functie worden hersteld. Als een waarschuwing, als dit je overkomt, laat je niet in verlegenheid brengen. Ga het zo snel mogelijk sorteren.

In een onderzoek waarin 42 gevallen van penisfractuur werden onderzocht, werd de meest "gevaarlijke" positie gedefinieerd als " vrouw bovenop ".

7. No-brainer

De meeste mannen hebben heel weinig controle over precies wanneer ze ejaculeren. Dit komt deels omdat het geen betrekking heeft op de hersenen. Het signaal voor ejaculaat komt van de spinale ejaculatiegenerator. Dit gebied in het ruggenmerg coördineert de noodzakelijke functies.

Natuurlijk hebben de hogere hersenen enige inbreng in deze zaken - nadenken over iets anders is een bekende manier om de gebeurtenis te vertragen , bijvoorbeeld - maar de moeren en bouten van de hele operatie worden behandeld in je ruggengraat.

8. De hoek van de bengeling

De erectie van een man kan in vrijwel elke richting wijzen. Recht vooruit, links of rechts, omhoog of omlaag, er is geen goed of fout.

Er bestaat niet zoiets als een unieke hoek.

De volgende gegevens zijn afkomstig van een onderzoek dat de erecties van 1.565 mannen heeft gemeten.

In de onderstaande figuren, als de penis recht omhoog wees, werd deze gemeten als 0 graden en als deze naar voren wijzend (horizontaal) was, zou deze 90 graden zijn:

  • 0-30 graden - 4,9 procent van de mannen
  • 30-60 graden - 29,6 procent van de mannen
  • 60-85 graden - 30,9 procent van de mannen
  • 85-95 graden - 9,9 procent van de mannen
  • 95-120 graden - 19,8 procent van de mannen
  • 120-180 graden - 4,9 procent van de mannen

Dus, als je je ooit zorgen hebt gemaakt dat je kerel een beetje scheef is, maak je geen zorgen - je bent normaal. Hoewel we het over 'normaliteit' hebben, zijn maar heel weinig penissen recht; ze kunnen in elke richting buigen. Een curve tot 30 graden wordt nog steeds als normaal beschouwd.

9. Teler of shower

Een onderzoek bij 274 mannen toonde aan dat er geen correlatie bestaat tussen de lengte van een slappe penis en de rechtopstaande maat. Sommige beginnen klein en eindigen groot (een teler), terwijl sommige groot zijn als ze slap zijn en slechts een beetje groeien als ze rechtop staan ​​(een shower).

Sommige zijn zelfs klein in welke staat ze ook zijn, en sommige zijn groot als ze slap zijn en veel groter worden. Het is een gemengde tas.

Dit heeft niet veel relevantie buiten de kleedkamer, maar ik denk dat het goed is om het toch te weten.

10. Cornflakes voorkomen masturbatie

Dat doen ze niet echt. Dr. John Harvey Kellogg - het brein van ontbijtgranen - hoopte echter dat ze dat zouden doen. Hij bedacht deze en andere producten omdat hij dacht dat gewoon voedsel Amerikanen zou wegleiden van de 'zonde' van masturbatie .

Gelukkig besteden voedselproducenten tegenwoordig minder tijd aan het overtuigen van de jeugd om masturbatie op te geven. En voor het geval er enige twijfel was, wordt u ook niet blind.