Gezondheid

TOP 3 EFFECTEN VAN LUCHTVERONTREINIGING OP DE MENSELIJKE GEZONDHEID

TOP3 EFFECTEN VAN LUCHTVERONTREINIGING OP DE MENSELIJKE GEZONDHEID

 

Gezondheid is een van de grootste zorgen voor velen, want het ondersteunen en verbeteren van uw gezondheid is een leidende onderneming onder de massa.

Wanneer we echter over gezondheid nadenken, is het gebruikelijk om dit woord te associëren met lichaamsbeweging of dieet, maar als we onze kijk op gezondheid verruimen, kunnen we ons streven naar een algehele verbetering van onze alomvattende gezondheid bevorderen.

We zijn geneigd om de potentiële gezondheidsrisico's in onze omgeving uit het oog te verliezen die schadelijk kunnen zijn voor onze gezondheid, wat kan leiden tot mogelijke ziektes en gezondheidsproblemen.

Een milieurisico dat we meestal negeren of vergeten te overwegen, zijn de gezondheidseffecten van de vervuilde lucht die we inademen.

Heb je ooit nagedacht over de dreigende gevaren die aanwezig zijn in de lucht die je inademt?

Luchtvervuiling in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een van 's werelds belangrijkste gezondheidsrisico's voor de gezondheid van de mens, met meer dan 7 miljoen sterfgevallen in 2012 in verband met luchtvervuiling volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ( 1 ).

Luchtvervuiling is overal om ons heen, ongeacht waar u bent, of u zich buiten op de vervuilde straten bevindt of binnen de opsluiting van uw veronderstelde "veilige" woning.

Onlangs hebben onderzoekers verschillende links gevonden om te concluderen dat luchtvervuiling een directe impact heeft op je gezondheid en kan leiden tot verschillende mogelijke ziektes, waaronder allergieën, astma en zelfs obesitas.

Hieronder bespreken we de effecten van luchtverontreiniging op de menselijke gezondheid en manieren om de luchtvervuiling in uw omgeving te verminderen om uw algehele gezondheid te verbeteren.

 

Luchtvervuiling en gezondheid: hoe beïnvloedt het milieu de mens

Wist je dat je 420 liter zuurstof moet verzamelen om te kunnen overleven?

Met een totaal van 10.000 liter lucht per dag in je longen.

Wanneer je grote hoeveelheden luchtvervuiling in je lucht hebt, stel je dan het potentiële gezondheidsrisico voor waar je jezelf in plaatst door deze essentiële taak van het leven uit te voeren.

De omgeving waarin u zich bevindt, kan een aanzienlijk effect hebben op uw gezondheid en uw binnenomgeving kan zelfs nog gevaarlijker zijn dan uw buitenomgeving.

Binnenlucht is een belangrijke bron van blootstelling aan luchtverontreiniging, aangezien meer dan de helft van de lucht die uw lichaam tijdens uw leven inneemt, door de lucht in uw huis wordt ingeademd ( 2 ).

Er kunnen veel bronnen van luchtverontreiniging binnenshuis zijn die kunnen leiden tot deze gevaarlijke omgeving voor uw gezondheid.

 

Belangrijkste bronnen van luchtverontreiniging binnenshuis

Belangrijke bronnen van luchtvervuiling binnenshuis kunnen afkomstig zijn van de meest nietsvermoedende boosdoeners in uw huis.

De belangrijkste bronnen van luchtvervuiling binnenshuis in uw huis kunnen bouwmaterialen zijn die worden gebruikt bij de bouw van uw huis, nieuwe vloerbedekkingen in uw huis, ontgassingsmeubilair, aangestoken kaarsen die kankerverwekkende stoffen in de lucht afgeven en giftige schoonmaakproducten die worden gebruikt bij het nastreven van maak je omgeving schoon.

Al deze items in of in uw huis kunnen chemicaliën en gifstoffen in uw omgeving produceren die leiden tot luchtvervuiling binnenshuis.

Om dit probleem aan te vullen, kan het gebrek aan ventilatie in de meeste huizen een nog gevaarlijkere omgeving voor uw gezondheid creëren ( 3 ).

In de afgelopen jaren zijn huizenbouwers begonnen huizen stevig te bouwen om de energiekosten te verlagen en het groene leven te bevorderen.

Hoewel deze constructie in sommige opzichten nuttig is, kan het anderzijds een neergang betekenen voor uw gezondheid omdat er geen lucht uit uw huis circuleert, waardoor een opeenstapeling van vervuilende stoffen ontstaat die de lucht van uw huis vullen.

 

Gezondheidseffecten van luchtverontreiniging - Symptomen waar op moet worden gelet

Luchtvervuiling in uw omgeving kan een aanzienlijke invloed hebben op uw algehele gezondheid.

In onderzoeken onderzochten onderzoekers een overvloed aan gezondheidssymptomen die verband hielden met blootstelling aan luchtverontreiniging ( 4 ).

Deze lijst met symptomen van luchtverontreiniging omvat:

 • Vermoeide of gespannen ogen
 • Hoofdpijn (sinus of migraine)
 • Vermoeidheid
 • Pijn of stijfheid in uw rug of schouders
 • Spanning of nervositeit
 • Droge, jeukende geïrriteerde ogen
 • Niezen en / of hoesten
 • Sinuscongestie
 • Moeite met concentreren
 • Duizeligheid
 • Piepende ademhaling of kortademigheid
 • Hives

Ziekten veroorzaakt door luchtvervuiling

De gevolgen van luchtvervuiling kunnen ernstig zijn en grote gevolgen hebben voor uw algehele gezondheid, met het potentieel om enkele ernstige ziekten te ontwikkelen.

In een recent gepubliceerde analyse van de Global Burden of Disease (GBD) vonden ze dat blootstelling aan luchtvervuiling en zwevende deeltjes wereldwijd als een van de 10 belangrijkste risicofactoren voor ziekte werd geclassificeerd ( 5 ).

Hier zijn de top drie effecten van luchtverontreiniging op de menselijke gezondheid.

 

allergieën

Vergeet het allergieseizoen, allergieën kunnen het hele jaar door zijn als je binnenhuisallergenen opgesloten hebt in de beperkingen van je huis.

Binnen allergenen in uw huis kunnen huisstofmijt, huisdieren, kakkerlakken en zelfs schimmels omvatten.

Zelfs chemicaliën en VOC's in uw omgeving, veroorzaakt door het reinigen van producten of meubels, kunnen een oorzaak zijn van allergenen in uw huis, omdat een allergische reactie kan optreden wanneer sommige mensen in contact komen met deze verontreinigende stoffen.

Als u bij u thuis last krijgt van allergieën, is het belangrijk om goed op te letten wanneer de symptomen precies beginnen, of u nu uw hond aait of wanneer u klaar bent met het schoonmaken van uw huis.

 

Astma

Wheezing, hoesten en het sluiten van je keel zijn slechts enkele symptomen die iemand die geplaagd wordt door astma kan ervaren.

Uit een onderzoek met een groep jonge kinderen in de buitenlucht bleek dat deze kinderen 40 procent meer kans hadden op acute astma-episodes op een zomerdag met hoge verontreinigingsniveaus, wat de directe relatie tussen astmasymptomen en luchtvervuiling aantoont.

Wanneer we kijken naar potentiële astma-inducerende allergenen of deeltjes in de lucht van uw huis die astmasymptomen zouden kunnen veroorzaken, is een van de belangrijkste boosdoeners om naar te kijken door schimmel geïnduceerde astma.

Schimmel in uw huis produceert kleine sporen die schimmelsporen worden genoemd en die in uw lucht kunnen reizen en een gevaar voor uw gezondheid kunnen vormen als ze worden ingeslikt.

Deze kleine schimmelsporen kunnen de oorzaak zijn van de meeste schimmel-geïnduceerde astmasymptomen.

 

zwaarlijvigheid

Gewichtstoename kan het gevolg zijn van een aantal redenen uit levenssituaties, andere gezondheidsaandoeningen, stress, slecht dieet, gebrek aan lichaamsbeweging en meer.

Kan de vervuilde lucht die u inademt echter nog een andere oorzaak zijn van gewichtstoename en obesitas bij de bevolking?

In een onderzoek in Peking, geleid door Yongjie Wei, werd vastgesteld dat vervuiling kan leiden tot obesitas.

Ze testten een groep ratten op ongefilterde lucht en een andere op gefilterde, schone lucht en de resultaten waren verbluffend.

De groep ratten die werd getest in ongefilterde lucht had een aanzienlijke gewichtstoename in vergelijking met de andere groep ratten die werden blootgesteld aan schone lucht ( 6 ).

Wanneer je nadenkt over de chemicaliën en stoffen in onze lucht, is het logisch dat het een soort effect op ons lichaam heeft en obesitas kan een direct teken zijn van iets verkeerd in de fundering van je leven.

 

Manieren om luchtvervuiling bij u thuis te verminderen

Het verminderen van luchtvervuiling bij u thuis kan worden gedaan met enkele aanpassingen aan uw levensstijl en met behulp van een aantal nuttige hulpmiddelen.

Veranderende toxische producten in uw huis kunnen een stap zijn in het minimaliseren van de luchtvervuiling in uw huis, zoals het vervangen van uw giftige kaarsen door een oliediffuser, of zelfs uw reinigingsproducten vervangen door een niet-toxisch chemisch product.

Deze kleine veranderingen, hoewel klein, kunnen een grote hulp zijn bij het verminderen van luchtverontreinigende stoffen.

Wanneer u echter te maken hebt met vervuilende stoffen, kunnen problemen in de lucht beginnen worden gepresenteerd om dit probleem te verhelpen.

Het hebben van een effectieve luchtreiniger in uw huis kan de luchtvervuiling in de lucht van uw huis aanzienlijk verminderen.

Het EnviroKlenz UV-mobielsysteem is effectief in zowel het elimineren van luchtverontreinigende stoffen als het verwijderen van geuren uit de lucht van uw huis.

Dit tweetraps luchtfiltratiesysteem maakt gebruik van zowel een gepatenteerde aardemineraaltechnologie die zorgt voor geuren en VOC's, als een HEPA-filter van ziekenhuiskwaliteit dat deeltjes tot een grootte van 0,3 micron verwijdert.

Dit systeem heeft de extra bescherming van UVC-straling (ultraviolet kiemdodende straling) die boven de HEPA uitsteekt en die micro-organismen (bacteriën, virussen en schimmelsporen) op het filter doodt met een hoge efficiëntie.

De verborgen gevaren in uw lucht kunnen van groot belang zijn voor uw gezondheid en leiden tot een scala aan mogelijke gezondheidsproblemen.

Het vinden van manieren om de lucht in uw omgeving beter te verbeteren, kan niet alleen uw omgeving helpen verbeteren, maar ook uw algehele gezondheid verbeteren.

TOP3 EFFECTEN VAN LUCHTVERONTREINIGING OP DE MENSELIJKE GEZONDHEID