Slaap & Dromen

VALERIAANWORTEL DROOMKRUID VOOR EEN RUSTGEVENDE SLAAP ANGST TE VERMINDEREN PERFECT VOOR DROMEN EN LUCIDE DROMEN

Hoewel Valeriaanwortel wordt gebruikt om een ​​aantal verschillende fysieke en psychologische aandoeningen te genezen, is het ook uitstekend in het stimuleren van lucide dromen .

Voordat we naar zijn potentieel als droomkruid kijken, laten we de geschiedenis eens kort bekijken.

De geschiedenis van Valerian

Valeriaanwortel is gebruikt om angst te verminderen en een rustgevende slaap voor duizenden jaren te bevorderen.

Het gebruik als sedativum is goed ingeburgerd, maar veel mensen realiseren zich niet dat het ook als droomkruid kan worden gebruikt, omdat het het herinneren van dromen kan bevorderen en dromen levendiger kan maken.

Valeriaanwortel wordt al sinds mensenheugenis gebruikt als geneeskrachtig kruid. Het eerste geregistreerde gebruik in Europa was door niemand minder dan Hippocrates, de grondlegger van de westerse geneeskunde. De Grieken gebruikten valeriaanwortel om spijsverteringsklachten te behandelen, evenals urineweginfecties en leverproblemen.

Gedurende een groot deel van de jaren 1800 werd Valeriaanwortel gebruikt als het kruid bij uitstek voor het genezen van manie, hysterie en algemene angststoornissen in de Verenigde Staten en Europa. De superieure verdovingseffecten leiden tot zijn reputatie als "de valium van de jaren 1800".

Geschiedenis van Valeriaanwortel in China

Hoewel het een westers kruid is, heeft Valeriaanwortel een lange geschiedenis van gebruik in Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) en is het één van de meest voorkomende niet-Chinese kruiden die in TCM wordt gebruikt. Valeriaanwortel werd door westerse handelaren gekocht in China en is sindsdien opgenomen in de TCM materia medica.

Terwijl westerse beoefenaars de Valeriaanwortel meestal als slaapmiddel voorschrijven, wordt het in China beschouwd als een geneesmiddel dat de geest kalmeert en een bloedstollende werking heeft. De aard en smaak zijn gedocumenteerd als scherp, zoet en warm en de kanaalenergieën ervan zijn het hart en de lever.

Het wordt gebruikt om het hart te voeden, de geest te kalmeren, slapeloosheid te verlichten. Het wordt beschouwd als een hart-openend en hart voedend kruid dat wordt gebruikt in combinatie met andere kruiden die de geest tot rust brengen en de aandacht vestigen op het hartcentrum.

Het wordt ook gebruikt voor de behandeling van menstruatieproblemen, amenorroe, zwelling en algemene pijn in het lichaam.

De reden dat de Chinezen zo klaar waren om Valeriaan in hun medicinale systeem te gebruiken, is vanwege het geloof dat Kuan Yin in dit kruid verblijft. Kuan (aarde) Yin (de spirituele energie die ebt en stroomt).

De spirituele eigenschappen die aan Valerian worden toegeschreven zijn zachte genezende krachten, verzoening tussen geliefden, het bevorderen van gevoelens van liefde en toewijding en het verlichten van pijn en eenzaamheid.

Interessante feiten over Valeriaan Root

  • Het woord valeriaan komt van het Latijnse "valere", wat betekent dat je je goed moet voelen of "goed moet zijn".
  • Er zijn ongeveer 250 verschillende soorten Valeriaan en het werd gebruikt als een kruid door de Anglo Saksen
  • In de Britse volkscultuur werd aangenomen dat het besprenkelen van Valeriaan op uw voordeur ongewenste bezoekers zou afschrikken en meer harmonieuze relaties binnen het gezin zou creëren
  • Een Angelsaksisch recept uit de jaren 1500 beweerde dat Valeriaan gebruikt kon worden om oorlogen te stoppen en vrede te brengen met iedereen die het dronk
  • Voor mensen die oude Druïdische religies en Wicca beoefenen, wordt Valeriaan gezien als een vrouwelijke plant die resoneert met de energie van aarde en water (vrouwelijke elementen) en met de planeten Venus en Mercurius
  • In het middeleeuwse Zweden werd een twijgje valeriaan onder de kleren van de bruidegom gedragen, zodat de elfen geen pech hadden voor het huwelijk.

Waar wordt de plant anders gebruikt?

Valeriaanwortel heeft ook een lange geschiedenis van gebruik in India en wordt gebruikt in de Ayurveda (traditionele Indiase geneeskunde).

Vanuit een ayurvedisch perspectief wordt gedacht dat het een bittere, penetrante, zoete, samentrekkende / verhittingssmaak heeft. Zijn energie "verwarmt" in plaats van koelt het lichaam, waardoor het vergelijkbaar is met de eigenschappen zoals vastgelegd in TCM.

Het beïnvloedt het plasma, de spieren, het merg en de zenuwen en versterkt het zenuwstelsel, de luchtwegen en het spijsverteringsstelsel. Het wordt gebruikt als een zenuwstelsel, krampstillend, kalmerend en windafdrijvend.

De indicaties zijn slapeloosheid, hysterie, delirium, neuralgie, convulsies, hoest, dysmenorroe, palpitataties, chronische huidziekten en migraine.

Dus welke parallellen kunnen we trekken uit de historische en medische toepassingen van valeriaanwortel als een krachtig droomkruid?

Samenvattend, valeriaanwortel werd gebruikt om manie, hysterie en slapeloosheid in Europa te behandelen. In China en India wordt het beschouwd als een "verwarmend" (in tegenstelling tot "verkoelend") kruid dat wordt gebruikt voor zenuwaandoeningen om de zintuigen stil te houden. Als we dit allemaal bekijken, is het geen wonder dat valeriaanwortel zo'n effectief droomkruid is.

Denk er eens over na: het kalmeert en kalmeert de geest, zodat het een "leeg doek" wordt, waardoor het ontvankelijker wordt om te haken in subtiele indrukken die bestaan ​​op onbewuste en onbewuste bewustzijnsniveaus.

Het is "verwarmend" en "energetisch", wat betekent dat zodra de valeriaan wortel heeft gewerkt aan het kalmeren van onze geest en lichamen, we onze focus naar binnen kunnen richten.

Zodra we onze aandacht naar binnen richten, kunnen we profiteren van de zogenaamde 'stimulerende' eigenschappen, die kleurrijke en levendige indrukken op de geest werpen.

Valerian als een droomkruid voor lucide dromen

Valerian verbetert het herinneren van dromen grondig, wat, zoals elke lucide dromer weet, de eerste stap is die we moeten nemen om lucide dromen te bereiken.

Als je je dromen dagelijks kunt onthouden , kun je een stap verder gaan door je bewust te worden terwijl je in de droomstaat bent.

Valerian's vermogen om onze dromen levendiger te maken (en meer bizar!) Is een van de redenen waarom het gemakkelijker is om dromen te herinneren wanneer we met Valerian werken. Hoe gekker onze dromen, hoe gemakkelijker het is om te beseffen dat we dromen, wat het veel gemakkelijker maakt om een ​​lucide droom te hebben.

Opgemerkt moet worden dat hoewel Valerian goed is in het helpen bij het herinneren van dromen en het verbeteren van de droominhoud (dat wil zeggen dromen levendig en vreemd maken), het het beste samen met andere, krachtiger droomkruiden wordt genomen.

Wat is het beste Valeriaan supplement voor lucide dromen?

Het is belangrijk om de rol van actieve ingrediënten te begrijpen wanneer we nadenken over het nemen van een droomkruid.

Het actieve ingrediënt in Valeriaan is bijvoorbeeld valereninezuur en wanneer we het terugroepen van dromen willen bevorderen, kunnen we ervoor kiezen om ofwel te vullen met "rechte" Valeriaan of met een speciale droommengeling die Valeriaan samen met andere planten bevat.

Als u zuiver Valeriaan wilt nemen, moet u een relatief hoge dosis nemen en het is dus belangrijk om te zoeken naar een supplement dat ten minste 450-600 mg valerenzuur bevat om effectief te zijn. Als u Valerian-vloeistofextract gebruikt, zoek dan naar een merk met een 4: 1-sterkteverhouding (een valereengehalte van ongeveer 0,8%).

Overzicht

Het potentieel van Valerian als droomkruid ligt in zijn vermogen om droomherinnering en droomlevelijkheid te verbeteren in plaats van totale droomleaviditeit.

Als u op zoek bent naar een supplement dat uw dromen van tam tot off-the-charts zal brengen, dan zou u moeten overwegen om een ​​supplement te kopen dat Valeriaan als onderdeel van zijn vermenging bevat en niet als zijn belangrijkste speler.

Valeriaanwortel droomkruid voor een rustgevende slaap angst te verminderen perfect voor dromen en lucide dromen