Dieet en Gewichtsverlies

VET VERBRANDEN EN AFVALLEN MET CAYENNE PEPPER

images 5 2 - VET VERBRANDEN EN AFVALLEN MET CAYENNE PEPPER

VET VERBRANDEN EN AFVALLEN MET CAYENNE PEPPER

Inheemse Amerikanen gebruikten cayennepeper bijna 9.000 jaar lang zowel als voedsel en smaakmaker. Snel vooruit naar het heden en deze vurige specerij is een keukenstapel geworden. Naast het verhitten van het gehemelte, tonen onderzoeken aan dat cayennepeper ook het metabolisme kan versnellen en de eetlust kan onderdrukken .

Bliksem in een (kruiden) fles: wat het is

De hete en kruidige smaak van cayennepeper is afkomstig van capsaïcine , een ingrediënt dat voorkomt in veel hete pepers. Het is bekend dat capsaïcine de stofwisseling stimuleert , waardoor het lichaam extra warmte produceert en meer calorieën verbrandt voor brandstof. Onderzoek wijst uit dat na consumptie van voedingsmiddelen met capsaïcine, het metabolisme van het lichaam (ook bekend als energieverbruik) 15 tot 20 procent kan oplopen tot twee uur. Andere studies suggereren dat capsaïcine ook de vetoxidatie verhoogt, waardoor het lichaam beter vet als brandstof kan gebruiken  .

Maar laat niet alleen specerijen vallen en verwacht dat de kilo's wegsmelten. De hoeveelheid capsaïcine in cayenne is relatief klein en zal niet veel langer duren dan die metabolische boost van twee uur . Een meer significant effect van cayenne is onderdrukking van eetlust Het blijkt dat de capsaïcine in gemakkelijk eetbare hoeveelheden specerijen voldoende kan zijn om het hunkeren naar vet, zout en zoet voedsel te verminderen. Muy muy caliente!

Voeg wat pep (per) toe aan je stap: wat het voor jou betekent

Eater let op: dit hete item komt met enkele woorden van waarschuwing. Cayennepeper kan de effectiviteitvan enkele veel voorkomende medicijnen zoals aspirine, bloedverdunnende medicijnen en maagzuurremmers verminderen. Mensen met allergieën voor latex, banaan, avocado, kiwi of kastanje kunnen ook allergisch zijn voor cayennepeper.

Cayennepeper kruiden een breed scala aan eten en drinken , dus overweeg deze hete tamale vanwege zijn krachtige schop en krachtige metabole stoot. 

Vind je het leuk om gezond te eten en geld te besparen op je voedselrekening? Dan zou u ten volle moeten profiteren van uw vriezer.

Natuurlijk, een ijskoude doos is misschien niet zo sexy als je snelle blender. Maar het is het ding dat je ver klaargemaakte maaltijden of ingrediënten laat opscheppen, zodat je altijd iets goeds in de aanslag hebt. Bovendien helpt het je om voedselverspilling tegen te gaan: als je weet dat je die pot zwarte bonen soep niet zult voltooien voordat het slecht gaat, plak het dan gewoon in de vriezer voor later.

Het enige probleem? Voedsel dat heerlijk vooraf is ingevroren kan soms behoorlijk smerig uitkomen. Onjuiste opslag stelt bevroren voedsel bloot aan lucht, waardoor een droge of melige textuur ontstaat, legt chef-instructeur Frank Proto van Institute of Culinary Education uit. Het kan er ook voor zorgen dat afzonderlijke items een keiharde klomp vormen die voorgoed ontdooit.

Geen van deze dingen zou u echter moeten weerhouden om ten volle van uw vriezer te profiteren. Met een beetje knowhow is het eenvoudig om voedsel te bevriezen en toch te smaken. (Meestal, hoe dan ook.) Hier is precies hoe het moet.

Verzamel je gereedschap

Het hebben van de juiste opslag items maakt het invriezen gemakkelijk en helpt uw ​​voedsel langer vers te blijven. Proto beveelt aan deze bij de hand te houden:

 • Diepvriesveilige herbruikbare containers met goed sluitende deksels. Gebruik kleinere voor het verpakken van individuele porties en grotere voor full-size gerechten, zoals stoofschotels. Als u van plan bent om in de containers opnieuw te verwarmen, ga dan voor degenen die hittebestendig zijn. "Ik ben een grote fan van Glasslock en OXO voedselcontainers , die geweldig zijn voor invriezen en opwarmen," zegt geregistreerde diëtiste en culinaire voedingsdeskundige Jessica Levinson.
 • Bakken van aluminiumfolie. Deze zijn ook geweldig voor stoofschotels, vooral wanneer u iets wegwerpbaars nodig heeft.
 • Tassen met ritssluiting. Omdat ze plat liggen, nemen ze minimale ruimte in uw vriezer in beslag.
 • Plasticfolie en aluminiumfolie voor zwaar gebruik. Beide zijn goed voor het toevoegen van een extra laag bescherming tegen lucht, wat kan helpen om het vriesproces te voorkomen.
 • Uitwisbare vrieslabels. Het labelen van uw voedsel helpt u later te identificeren. Deze Container Store-labels zijn herbruikbaar en vaatwasmachinebestendig, zegt Levinson.

Verpak uw eten op de juiste manier

Het bewaren van voedsel voor bevriezing is geen rocket science, maar niet alles moet op precies dezelfde manier worden verpakt. Voor de beste diepvriesmaaltijden, hier is hoe u moet inpakken:

 • Casseroles: Bewaar ze in de schaal waarin je ze wilt bakken. (Als het gerecht niet met een luchtdicht deksel komt, wikkel het gerecht dan stevig in plasticfolie, gevolgd door een laag folie.) Verpak ze ongekookt en breng ze dan over rechtstreeks naar de oven als je klaar bent om te bakken, zegt Lindsay Ahrens, co-auteur van Fix, Freeze, Feast . Ontdooien kan eerst rotten met de textuur.
 • Eiwitten: Wikkel dingen zoals individueel gebakken kipfilets eerst stevig in plasticfolie, gevolgd door een laag stevig folie. "Je verpakt het eigenlijke product, dus er zijn geen luchtspleten", zegt Proto. "Dat kan helpen bij het voorkomen van bederf."
 • Brood: bewaar het net als eiwitten, adviseert Proto. Voor een extra laag bescherming steekt u het omwikkelde brood in een grote zak met rits.
 • Soepen en stoofschotels: bewaar ze in vrieskist-containers die in één verpakking kunnen worden bewaard voor snel opwarmen. Of gebruik een grotere container als je de volledige batch liever bevriest (zoals voor een potluck), zegt Ahrens. Om sneller te ontdooien, steekt u de container (met het deksel erop) in een pot met zeer warm water.
 • Gekookte granen en bonen: portioneer ze in afzonderlijke containers of in zakken met rits. (Voor extra bescherming dubbellaags de zakken.) De methode die u kiest, is slechts een kwestie van persoonlijke voorkeur. Herbruikbare containers zijn geen afval. Maar de baggies slaan plat op en nemen minder plaats in de vriezer in, zegt Proto.
 • Vers fruit en groenten: leg afzonderlijke stukjes op een met bakpapier beklede bakplaat en vries in, en breng ze dan over naar een zak met rits. Als je de stukjes individueel invriest, blijven er klonten ontstaan, zodat je niet eindigt met een gigantisch bessen- of erwtenijsblok, zegt Proto. Het is prima om vers fruit rauw te bevriezen. Voor groenten, blancheer ze eerst, zodat ze al gaar zijn wanneer je ze ontdooit.

Volg je inventaris

Voedsel kan moeilijker te herkennen zijn in bevroren toestand, vooral als je koude doos vol met verschillende gerechten staat. Dus voordat u iets in de vriezer steekt, moet u het volgende doen:

 • Label wat het eten is. Spreekt voor zich - maar belangrijk!
 • Geef de datum aan waarop je deze hebt opgeslagen. Na ongeveer drie maanden zal zelfs behoorlijk opgeslagen voedsel zijn textuur en smaak verliezen, aldus Ahrens.
 • Houd een lijst bij van wat je hebt. Een vel papier op de koelkast of een notitie op je telefoon helpt je precies te onthouden wat erin zit, zodat je het kunt gebruiken terwijl het nog in de bloei staat. Als het een tijdje geleden is en je een schoonmaakbeurt moet doen, laat je vrienden over voor een vrieskist, zegt Proto.

Voedingsmiddelen die je nooit zou moeten bevriezen

Niet alles is bedoeld voor ijskoude opslag. "Bevriezing veroorzaakt chemische veranderingen in voedsel en sommige voedingsmiddelen zijn niet bestand tegen de vriestemperaturen en zijn nog steeds smakelijk," zegt Ahrens. Overweeg om deze voedingsmiddelen in plaats daarvan in de koelkast te bewaren.

 • Sla, komkommers, selderij, tomaten of andere groenten die u van plan bent om rauw te eten (sla tomaten op kamertemperatuur op voor de beste smaak en textuur)
 • Appels of citrusvruchten
 • Hele eieren of eiergerechten, zoals frittata's of quiches
 • Melk, yoghurt of zachte kazen (harde kazen zijn OK!)
 • Romige sauzen
 • Gekookte pasta

Meer Pro Tips

Je hebt de basis, maar deze kennis van het volgende niveau is de moeite waard om in gedachten te houden.

 • Begin met kwaliteitsvoedsel. Met andere woorden, dingen die vers zijn - of op zijn minst niet op de rand van bederven staan. "Als het bijna vuilnis in de vriezer is, zal het nog steeds zo zijn als je het eruit haalt", zegt Proto.
 • Koel voedsel volledig voordat u het invriest. Heet nog steeds warm voedsel in je ijskast verwarmt de hele vriezer, zegt Proto. Dat kan ervoor zorgen dat voedsel dat zich al in de vriezer bevindt, wordt ontdooid (en uiteindelijk opnieuw zal invriezen), waardoor de textuur wordt aangetast.
 • Overweeg om individuele ingrediënten te bevriezen. Denk aan tomatensaus, gehakte uien of knoflook, of voorgeraspte kazen zoals Cheddar. Het helpt je om een ​​sprong vooruit te maken wanneer je klaar bent om te koken, zegt Ahrens.

VET VERBRANDEN EN AFVALLEN MET CAYENNE PEPPER